Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kollased hambad
 
Pille 10. jaanuar 2002, kl 14.23
Mida teha kollaste hammastega? Need on mul vist juba loomu poolest sellised, hirmus suitsetaja ega kohvijooja ei ole. Kas on abi mingitest hambapastadest, mida mina pole osanud kasutada? Kuidas mõjuvad valgendavad hambatilgad, mida olen siin-seal kataloogides müügil näinud? Hammaste valgendamine on vist kallis ja hambaid nõrgendav protseduur. Andke nõu!
 
Eda 10. jaanuar 2002, kl 14.38
Hambad on juba loomulikult beeþikad, kollakad või hallikad, sellist naeratust nagu kuulsatel afroameeriklastel, ei näe looduses kunagi. Minu hambaarst ütles mulle, et hammaste valgendamine kahjustab hambavaapa ja seda ei tehta kunagi, kui vaabas on praod. Peale selle võivad hambad tundlikuks muutuda, kergesti lagunema hakata ja rahakotile mõjub see ka kurnavalt. Kõige krooniks pole tulemus püsiv, vaid seda tuleb mõne kuu möödudes korrata, kui on soovi lumivalge naeratusega ringi käia.

Oma kogemusest võin ütelda, et väga tõhusa tulemuse andis hambapulbri ja kuiva harjaga hammaste puhastamine, peale seda tuli pesta pastaga ka veel, ikka kolm minutit, mitte nii, et sipsti ja valmis. Aitab ka see kui kasutada suuvett, hambaniiti valgendavat pastat nii hommikul kui õhtul ja hügienisti abi. Hügieniste on minu teada Eestis ainult mõned, Tallinnas kindlasti ja Tartus vähemalt üks. Ja isegi kui oled usin, ega need tulemused nii kiiresti tule, vähemalt kuu või kaks tuleb oodata.

Jõudu!
 
mona 10. jaanuar 2002, kl 14.50
Kus saab Tallinnas hügienisti vastuvõtule? Kas hambapulbrit müüakse apteegis?
 
milli 10. jaanuar 2002, kl 15.45
Valgendasin 10% vesinikugeeliga esihambaid ja mitu tooni heledamaks muutusid küll. Statistiliselt kolmveerandil juhtudel püsib valgendus aasta kuni poolteist. Geeli kasutamise esimestel päevadel olid mõned hambad tundlikud. Enne protseduuri uurisin mitmest eri allikast võimalike kõrvalmõjude kohta, kuid hammaste lagunemist ja vaaba kahjustamist küll ei mainitud.
 
Pille 10. jaanuar 2002, kl 15.54
Milli, kas selle vesinikugeeliga valgendasid ise ja kust seda saab?
 
Tarakan 10. jaanuar 2002, kl 16.26
Korralikult peab hambaid pesema. Elektrihambahari teeb seda palju paremini kui tavaline. Peale sööki alati näts suhu. Ja on ilusad. Hambad ei peagi ideaalselt valged olema, paljudel on lihtsalt korralikult pesemata ja imestavad, miks kollased on.
 
milli 10. jaanuar 2002, kl 17.40
Valgendaja ja vormi hammastele sain välismaal hambaarsti juures käies.
 
Tädi 10. jaanuar 2002, kl 19.12
Vanal ajal pesti hambaid söögisoodaga, kui kippusid kollaseks minema. Jubeda maitsega on, ei lõhna mitte üks raas, aga hambad teeb puhtaks, valgeks ja säravaks.
 
kris 10. jaanuar 2002, kl 19.28
Mina ka ei usu sellesee valgeduse jõusse,täitas nõus Edaga.Ise ma kindlalt riskima ei julge hakata.Hambapulbrit on apteekides müügil küll ja isegi soodaga võib ka proovida.
 
sooda 10. jaanuar 2002, kl 20.39
Puhas sooda lõhub kindlasti hambavaapa, küsige hambaarstidelt järele enne, kui vananaiste nõuannete järgi toimetama hakkate.
 
jaana 11. jaanuar 2002, kl 10.17
Minule soovitas küll hambaarst korra nädalas hambaid soodaga pesta.
 
Lindushka 11. jaanuar 2002, kl 10.58
Tere! (: Keski soovitas kase söega pesta -- proovisin järgi -- läksid küll valgemaks. Tükk aega tuli küll harjata ja isegi söetükiga sai esihambaid hõõrutud, et suuremat efekti saavutada... Kuidas selline värk hammastele muidu mõjub -- ei oska arvata...
 
Marie 11. jaanuar 2002, kl 22.06
Aga liigne harjamine vastupidi kulutab vaapa ja hambad muutuvad sellest kollaseks. Hambaarst peaks ikka oskama seletada, mida ja kuidas, kysi temalt.
 
Tädi 12. jaanuar 2002, kl 19.01
Soodale: pole küll kuulnud, et kellegil oleks korra nädalas soodaga pesemisest midagi juhtunud. Võib-olla siis, kui iga päev või tihemini kasutada, mõjub halvasti. Vananaised vahel ikka teavad, mis räägivad:)
 
Pups 12. jaanuar 2002, kl 23.03
Milli jutuga olen päri.

Ise olen sama asja proovinud. Hambaarst ise soovitas ja ütles, et kui liiga tihti (ehk rohkem kui 2x aastas) protseduuri läbi ei tee, siis see hambaid ei kahjusta. Mul on hea "oma" arst, teab mis räägib ja mingit jama ei soovita.
Minu teada on veel lahjemat geeli kui 10% ka olemas. Pealegi vaatab arst hambad enne üle kui geeli ja suust tehtud vormi kätte annab.

Tulemus oli silmaga märgatav,paari tooni võrra heledamaks läksid küll.Kusjuures siiani on valgemad kuigi valgendamisest on juba üle poole aasta möödas.
Mina sain geeli ühelt Tallinna hambaarstilt, nii et on mõtet ikka meilt ka arstidelt seda teenust küsida.
 
kix 14. jaanuar 2002, kl 10.59
Aga kas Eestis ka nn. hambalaminaate pannakse, needsamad, mis filmistaaridelgi suus. Kui jah, siis kui palju need maksavad???
 
KK 15. jaanuar 2002, kl 12.16

Mul nii ema kui õde hambaarstid ja köik linna meedikud tuttavad.

Probleem ka kollaste hammastega. Siiani on nad kõik valgendamisest keeldunud - nad ei hakkavat minu hambaid rikkuma.

Kui klient väga tahab, tehakse küll, aga minule kui sõbrale ja sugulasele tegemisest keelduvad.

Ju siis on ikka üks paha asi...

Kasutan aeg-ajalt valgendavaid pastasi. Aitab küll.
Pidevalt neid ka kasutada ei tohi
 
milli 15. jaanuar 2002, kl 22.14
Asjakohast infot leiab huviline www.BDA-Dentistry.org.uk
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!