Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kas spiraal või tabletid?
 
+++ 18. jaanuar 2002, kl 12.02
Olen valiku ees kas lasta panna spiraal või võtta tablette.Ise tahaks spiraali(muretum) aga kardan paaniliselt spiraali paigaldamist! Kumba teie soovtaksite????????
 
väikeMy 18. jaanuar 2002, kl 12.05
mina võtan juba 2,5 aastat Harmonetti ja olen väga rahul :)
 
Kriss 18. jaanuar 2002, kl 12.15
Minul on spriraal ja olen ka rahul. Muretum (mina küll unustaksin nii mõnigi kord võtmata) ja odavam kui tabletid. Paigaldamist karta ei tasu, ebamugav aga mitte valus. Kusjuures ka päevad on nüüd valutumad ja verevaesemad. Kas sa ikka sünnitanud oled? Muidu spiraali ei panda.
 
tea 18. jaanuar 2002, kl 12.51
Spiraali panemine ja eemaldamine on praktiliselt täiesti valutud, tunne sama mugav/ebamugav kui tavaline günekoloogi läbivaatus. Kus selline inf, et see valus on?
 
iiriskomm 18. jaanuar 2002, kl 13.03
teades oma absoluutselt püsimatut meelt ja suurt unustamist oleks tablettidele kulutatud raha totaalne raiskamine.ükspäev lihtsalt otsustasin,et nüüd panen Mirena ja tegingi nii.Siiani rahul,vaevusi pole,spiraali paigaldamine ka pigem ebamugav kui valus.kõrvalnähte ka ei eksisteeri.mees rahul.
Ja mina ei tea,räägitagu mida tahes,et tabletid ei tee paksuks,siiski on palju teistpidi arvamusi ja just nii,et mittepaksuks minemise teooriad tulevad arstidelt ja paksuksminemise jutud reaalsetelt kasutajatelt.
 
naine_ja _25 18. jaanuar 2002, kl 13.12
iiriskommi lisaks: Arvasin ka, et tablettidest läksin paksemaks. Aga kui nüüd mõelda, siis tegelikult nad tõstavad isu (endalegi märkamatult), aga seda peaks iga inimene suutma talitseda.

Mis puudutab spiraali ja mittesünnitajat, siis olen kuulnud arvamust, et vaid vanamoodsed arsti ei paigalda spiraali mittesünnitajale. Ise (ka mittesünnitanud) olen siiski teist meelt ja seetõttu pole seda varianti isegi mõttesse võtnud.
 
teadja 18. jaanuar 2002, kl 13.14
to: Kriss
Pannakse küll mittesünnitanutele spiraale. Ära levita valeinformatsiooni.
 
Tädi 18. jaanuar 2002, kl 13.31
Tabletid teevad paksuks küll-vähemalt mina võtsin juurde mitu kilo ja maha need enam mitte ei läinud. Nüüd lõpetasin tablettide võtmise ja oh imet! kaal langes kohe tuntavalt! Eks see ole ikka väga individuaalne. Siis kasutasin mitu aastat hormoonsüste, mida iga kolme kuu tagant tehakse-väga mugav ja paksuks ei tee. Nüüd olen kõigest loobunud-titemõtted teevad pähe pesa:)
 
Muff 18. jaanuar 2002, kl 14.13
Tabletid. Paksuks ei teinud, söögiisu ei suurenenud. Päevade aegsed valud jäid ära, vereeritus vähenes. Ja rinnad läksid suuremaks!
 
Bixi 18. jaanuar 2002, kl 14.21
Mina olen keisriga sünnitanud ja kaalun juba 7 kuud mida teha.
Kas keisriga sünnitanutel on valusam spiraali paigaldamine,kui
loomulikul teel sünnitanutel?
 
mina 18. jaanuar 2002, kl 14.22
muide, mina olen tablettidel sunnitud vahet pidanud (unustasin retsepti pikendada), uuesti tarvitades võtsin just alla!
 
väikeMy 18. jaanuar 2002, kl 15.14
Mind küll tabletid paksuks ei tee. Söögiisu ka ei tõsta. nii et ei ole ikka nii, et arst ütleb , et ei tee paksuks, kasutajad aga teeb. see on lihtsalt nii individuaalne.
 
Mary 18. jaanuar 2002, kl 15.34
Mul on kahel korral spiraal olnud. Tablette proovisin kunagi ammu votta, aga ei sobinud 8iiveldus etc), aga see oli ka 'vanal ajal'. Nyyd yritan lasta spiraali välja võtta ja tahan tablette proovida. Nimelt on pikapeal epaevad muutunud pikax, valulisex etc ja arst arvab, et ju spiraalist.
ilmselt on asi vaga individuaalne.
Aga paigaldamine ja är avotmien poel valusad, ainult ebameeldivad.
vot nii.
 
Minake 18. jaanuar 2002, kl 16.07
Tavaline spiraal tegi päevad vererohkeks ja pikalevenivaks, Mirenaga jäid päevad ära ja mingeid negatiivseid nähte pole (3 a jooksul) ilmnenud.
 
piret 18. jaanuar 2002, kl 16.11
Minule spiraal ei sobinud, esimene tavaline sp tolknes emakakaelast välja ja kriipis meest vahekorra ajal. Pärast arst imestas, kuidas ma niimoodi rasedaks ei jäänud. Ja pani mingi paremat sorti spiraali, mis kadus niimoodi ära u pool a pärast, et arugi ei saanud. Nüüd võtan tablette.
Kui sulle spiraal sobib, siis vist on sp mugavam jah. Ja ei pea käima iga kolme kuu tagant tablettide retsepti uuendamas.
 
n25 18. jaanuar 2002, kl 16.15
piret - ikka iga poole aasta tagant, sest nüüd saab paluda arstil pille välja kirjutada kuni 6 kuu jagu.
 
kersti 18. jaanuar 2002, kl 16.19
To Muff: jee! rinnad läksid suuremaks! Hormoonid on paigast ära hurraa! rinnavähk on tulekul!
Jumal küll, mine arsti juurde ja vaheta tablette või loobu nendest.
 
iia 18. jaanuar 2002, kl 21.32
Spiraali panek on ikka jube valus küll. Eks inimeste valulävi on erinev, aga mina sellist piinamist enam küll üle elada ei taha. Pealegi tulemus oli väga halb-asjandus nihkus paari kuu pärast ja jäin rasedaks.
Palju aastaid tablette tegid rinnad number suuremaks ja kogu naiseelu korrapäraseks.
 
piret 19. jaanuar 2002, kl 00.28
Vaata, n25, sellega on sihuke kaval lüke: kui lased kirjutada pooleks aastaks, siis ei saa haigekassa soodushinnaga. Kolmeks kuuks võttes saab. Pole küll vaene, aga kokkuhoid tuli miski 200 kr.
Äärmiselt mõttetu farss, selliste tüngade väljamõtlemise eest vist saavadki haigekassa asjapulgad oma kõrgeid palku.
 
eee 20. jaanuar 2002, kl 02.34
minu tegid tabletid küll paxux kahjux, ei ole veel neist kilodest lahti saanud, peangi end kasile võtma ja tabletid ringi vahetama (mitte koik vaid suure hormooni sisaldusega teevad paxux, aga just need on mugavamad, suvel sain niimoodi jarjest vottes ilma paevadeta hakkama, aga korvalmoju on jama, aidake, kuidas saada sellest uleliigsest 10 kg lahti?????
vajan abiiiiii
 
ai 21. jaanuar 2002, kl 10.17
To Piret: Mis tähendab, ei saa soodushinnaga? Mina lasin dets. oma arstil välja kirjutada retsepti kuueks kuuks kuna üliõpilaspileti kehtivus hakkas otsa lõppema. Ei olnud mingit probleemi, sain -90% retsepti.
 
tüdruk 21. jaanuar 2002, kl 11.13
Appi, mis juttu te ajate? Tabletid teevad paksuks??? Mitte tabletid ei tee paksuks, vaid osadel naistel (see on ka väga individuaalne) kasvab lihtsalt söögiisu ja teatavasti rohkem süües kasvab ka kehakaal ning sellepärast paljud arvavadki, et tabletid on need, mis paksuks teevad. Talitsege ometi oma söögiisu siis!
 
bb 21. jaanuar 2002, kl 15.10
kersti rindade suurenemine ongi üks tablettide kõrvalnäht (ja üsna meeldiv) see ei tähenda rinnavähki!
 
Mõmmik 22. jaanuar 2002, kl 00.05
Eh, hakka parem emaks.
 
kersti 22. jaanuar 2002, kl 14.44
To bb: Ohh, pean siis loengu tervise teemadel. See, et rinnad suurenevad, tuleb sellest, et hormoonid, mis enne tablette töötasid korralikult, on nüüd kunstlikult paigast ära nihutatud. Algul rinnanäärmed lihtsalt suurenevad, varsti(muidugi mitte kõigil) võivad sinna tekkida tihendid. Siis sa jooksed murega mammograafi juurde, kes tavaliselt soovitab tablettide võtmise ära lõpetada, sest muidu läheb veel hullemaks. Ja siis sealt edasi ootab igaaastane mammograafi külastus, sest tihendeid on vaja pidevalt jälgida, et sealt midagi pahaloomulist arenema ei hakka. Pluss veel igasugu rohud, et need hormoonid ja rinnad jälle korda saaks.
Nii et tunne rõõmu oma suurtest rindadest, kuni saad, aga kontrolli kogu aeg ise ka.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!