Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Sinu kogemused Spraali kasutamisest
 
Elizabeth 26. jaanuar 2002, kl 17.17
Seisan hetkel valiku ees millist spraali valida.
Beebibille ei taha ja mingeid muid kuulikesi ka mitte.
Tänulik ,kui räägiksite omadest kogemustest.
Olen mõelnud Mirenat! Samas on see aga vist üks kallimaid.
 
vip 26. jaanuar 2002, kl 20.47
kas sa oled napakas? kas mitte arst ei peaks selle murega tegelema milline spiraal peaks sobima ja milline mitte. Kuidas saab teine inimene soovitada kui ta pole ei arst ega muidu kompetente asja soovitama? kas tõesti endal mõistust peas ei ole? ja kui sa oled juba väljavalinud endale meelepärasema siis miks sa ei konsulteeri arstiga seda?

ega mõistus pole ikka oma teha
 
Elizabeth 26. jaanuar 2002, kl 20.56
EI USALDA ARSTI
EI OLE NAPAKAS
Sama on see ,et ka sampoon ega kreem ei sobi kõigile üks.
Miks siis siin sellest räägitakse.Minge ja küsige juuksurilt ja
kosmeetikult.
Loomulikult arst kohe Mirenat soovitab ,aga see ka kõige kallim.
Samas mind huvitas rohkem hinnaklass ja seda ma saan ka loomulikult apteegist küsida ja muude plusside ja miinuste kohta on ka miljon võimalust uurida.
Poleks uskunud ,et siin nii nipsakaid lugejaid käib.
Kui sa hoolega loeksid ,mida ma kuulda soovisin ,siis kindlasti ei küsinud ma ,et kas olen teie arvates napakas või ei:)
Edu sulle esimene arvamuse-avaldaja edaspidi ka teiste kohatul arvustamisel......halb tuleb sulle kunagi ikka tagasi.
 
mari 26. jaanuar 2002, kl 21.22
no lõpuks soovitab sulle igaüks mingit erinevat ja sa oled sama tark kui ennegi. samamoodi oli ju beebibillide teema all.
arvan, et beebibillid oleks ikka turvalisemad- minu jaoks on mõistusevastane endale mingi jubin sisse toppida, küllalt on ju räägitud, mis vigastusi ja ohtusid sellega võib kaasneda.
 
mõmmi 26. jaanuar 2002, kl 21.42
No aga beebipillidega sööd ju aastate viisi mingit keemiat sisse, kas see ei ole siis mõistusevastane?
 
vip 26. jaanuar 2002, kl 21.52
to Elizabeth: sa ei usualda arsti? keda siis veel? kas äkki neid kes siin lõpp tarka nõu annavad? äkki paigaldad ka ise selle spiraali, kui arsti ei usalda?

ja spiraali ei anna ikka kreemi ja shampooniga võrrelda, see et sa seda võrdled, näitab juba sinu kiiksu:((
 
vip 26. jaanuar 2002, kl 21.55
to Elizabeth: -halb tuleb sulle kunagi ikka tagasi- mis see peaks tähendama? kas see on halb, et ma ei mõista selliseid jobusi inimesi, kes ei usalda arsti, aga usaldavad selliste murede korral a'la sõbranna juttu? ja miks peaks mulle see halb tagasi tulema, kui ma seda pole teinud?
 
naine 26. jaanuar 2002, kl 22.15
to vip

see, et sina siin naistelehel spiraali paigaldamisest muljetad näitab jälle sinu kiiksu.
 
endine spiraalikasutaja 26. jaanuar 2002, kl 22.34
kui sa spordifanaatik/proff ei ole, siis soovitan, kuid kui end ränkade treeningutega piinata tavatsed, siis võivad tugevad kõhulihased spiraali paigalt nihutada ning seega võid ka spiraaliga rasedaks jääda. ja vahet pole kas see on Mirena või mingi muu variant.
 
mari 26. jaanuar 2002, kl 22.48
mõmmi, point ei ole ju keemias. kui keemiat karta, siis ei saa ühtegi rasestumisvastast vahendit kasutada, kuna 100% looduslik pole ükski.
 
vip 26. jaanuar 2002, kl 23.13
to naine: näitab ka või? või mina ei võigi muljetada? ästi arvad siis
 
spordifanaatik 27. jaanuar 2002, kl 11.09
olen eluaeg kõva trenni teinud ja spiraalidega käinud. Tegelikult reegleid pole, mõnele sobib, mõnele mitte ja seda saad teada alles siis, kui oled proovinud. Arsti soovitused ei ole ka alati puhtast kullast. Lihtsalt sellepärast, et seda ei tea ka arst ette, kuidas spiraal sulle sobima hakkab (või ei hakka)
 
Elizabeth 27. jaanuar 2002, kl 13.40
Täna kõiki arvamuse avaldamise eest:)
Lootsin siiski ,et saan siit rohkem teada seda ,et kuidas keegi end tundnud on ja kuidas on tekkinud organismis mingeid muutusi.
Olen varem lugenud ,et mõni läks paksuks ja mõnel langesid juuksed välja jne.
Lihtsalt mõtlesin ,et teiste kogemused oleksid ikka kuidagi
abiks olnud oma valiku tegemisel.
Sain aga hoopis muud teada:):aga selle jätan omateada:)
 
kasutaja 27. jaanuar 2002, kl 15.49
Sul on täiesti normaalne mure ja soov teada saada teiste kogemusi ka täiesti inimlik. Kohati on küll selline tunne, et osadel inimestel pole muud teha, kui netis oma halba tuju välja elada. Või ongi nad kogu aeg sellised? Tuleb lihtsalt ühest kõrvast sisse lasta ja teisest välja. Kasutasin varem tavalist spiraali ja nüüd läksin üle Mirenale, on ikka tunduvalt kindlam ja peab ka kauem vastu. Samuti väheneb vere hulk. Ära lase tujul langeda.
 
Elizabeth 27. jaanuar 2002, kl 16.20
To:kasutaja.
Tänan sind:)
Kasutasin ka enne tavalist spiraali,seega olen sinuga ühel teel.
Mõni vist arvas jah ,et olen eile sündinud,aga sellest pole midagi.Lugesin ka läbi siin varem käsitletud teemad ja sellest oleksingi pidanud alustama.
Sinu positiivne suhtumine pani veel positiivsemalt mõtlema ,aga üldjuhul ma ei olegi kergesti solvuv.Igal inimesel ju õigus oma arvamusele:)
 
Tädi 27. jaanuar 2002, kl 19.01
Mina kasutasin spiraali üle 10 aasta, see oli küll miski hirmus vana vene-aegne, aga see-eest pidas eriti hästi vastu ja hoidis ära kõik, mis hoidma pidi. Ja siis vahetasin uue, sedapuhku väga peene vidina vastu välja ja tagajärjeks jäin rasedaks!! Issake, pidin kreepsu saama,kui arst pidulikult õnne soovis:) Ja siis olen olnud pillidel mõnda aega, aga mulle ei sobi- isu tõuseb, libiido langeb, kehakaal kasvab ja meeleolu lokusb nagu murdeeas plikal. Jube oli kohe olla. Noh ja kuna midagi ei istu mulle, siis praegu aga "kummitame" rõõmsasti, õnneks on mul normaalne ja mõistev mees, ei ole probleeme tekitanud. Ja mulle ei ole see ka mingi probleem. Aga "Mirena" kohta tahaks isegi rohkem teada-äkki sobiks see ometi ka mulle.
 
Elizabeth 27. jaanuar 2002, kl 20.05
To:Tädi
Eks kõige parem oleks sul seda otse oma arstilt küsida,aga
lühidalt omalt poolt sulle tutvustuseks:
unikaalne emakasisene süsteem (21.sajandi rasestumisvastane vahend)
Hormonaalne emakasisene süsteem pidi olema efektiivne ja pikaajaline.
kestab viis aastat
kallis (2000 eek-i)
samas muudab Mireena menstruatsioonitsüklit,mis tähendab seda et
päevad kestavad lühemalt ja vereeritus on palju väiksem.
Selle koha pealt hoiad aga raha kokku ja ei pea kulutama sidemetele ja tampoonidele( siis ehk ei tundugi see hind nii kallis)
Normaalne nähtus pidi ka see olema ,et päevad üldse vahel ära jäävad ( samas see on ju tore,aga kui need on ikka organismile ette nähtud ,siis kas see ei kajastu siis organismis kuidagi
teisiti negatiivselt?)
Pealigi eelpool mainitud kaalu tõus ja juuste väljalangemine.
Kõik see on kindlasti individuaalne ,aga ega muidu ju teada ei saa ,kui ikka ise ära proovida.
 
Cathy 27. jaanuar 2002, kl 20.28
mul täditytrele ei sobinud spiraal absoluutsel,esimesel korral veritses pidevalt ja teisel korral sama lugu...ehkki proovis 2 erinevat...
 
salaja 28. jaanuar 2002, kl 09.36
Olen Mirena kandja juba peaaegu aasta. Kui esimene kuu välja arvata, siis olen väga rahul. Esimene kuu aga tuleb lihtsalt üle elada (ei midagi hirmsat, pigem ebamugav, kui pidevalt õrnalt määrib). See-eest edaspidi ei ole mingit muret - halvimal juhul paar päeva määrib pisut ja siis on kuuks-poolteiseks rahu majas. Kõrvalmõjusid? Pole märganud ei juuste väljalangemist ega kaalu-söögiisu tõusu.
 
Merit 28. jaanuar 2002, kl 09.52
Mina kasutasin viis aastat NovaT-d ehk siis tavalist spiraali. Praegu ootan last. Aga pärast sünnitust kavatsen kindlasti uuesti lasta NovaT panna. Olen põhimõtteline hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite vastane, mistõttu ei soostu neelama vabatahtlikult tablette (pealegi ei suuda ma nende võtmist meeles pidada) ega otsustama hormoonspiraali kasuks. Tõtt-öelda ma isegi ei ihale seda rõõmu, et päevad ära jäävad. Kummaline, aga praegu rasedana tunnen just puudust päevadest -- ei tea, miks, aga minu jaoks annab see mingi naiseliku tunde... Mis aga puutub kaalutõusu ja juuste väljalangemisse, siis pole kuulnud, et need nähtused kaasnevad spiraaliga, kuigi hormoonspiraaliga võiks ju kaasneda samad sümptomid, mis tablettide söömisega? Minul igatahes ei suurenenud vereeritus ka tavalise spiraaliga ja mingeid kõrvalnähtusid sellega ei kaasnenud. Väga muretu elu.
 
Minake 28. jaanuar 2002, kl 09.56
Kasutan Mirenat 3 aastat - ei mingit muret, mensest enam pole (tavalise spiraaliga oli väga pikaajaline ja vererohke). Hind on küll kõrge, aga raha ei kulu enam sidemetele-tampoonidele.
 
verx 30. jaanuar 2002, kl 10.20
Kogemus - kolm aasta Mirenat ja kõik ok! Mis kõige toredam - ei mingeid meeletuid pre-ja postmenstruaalseid meeleolumuutuseid, mis mind kolmeks päevaks enne päevi tõeliseks nõiaks muutsid, ei mingeid kõhuvalusid. Pole päevi, pole probleemi. Pisut määrib vaid tugevate emotsionaalsete üleelamiste puhul. Kaalutõusu ei ole, nagu oli pillidega ja juuksed ka välja ei lange.
 
malle 30. jaanuar 2002, kl 13.42
Aga mina jäin 7 a tagasi spiraaliga rasedaks ja nüüd ei julge enam panna...
 
Josefiina 05. veebruar 2002, kl 15.47
ei need arstid kõike ei viitsi rääkida. internetist sain palju rohkem teada.
aga valikut ei ole nii lihtne teha. mirena olevat väiksem kui tavaline spiraal. ja ei taibanudki, miks arst ei osanud soovitada. patsiendil tuleb ikka ise otsustada.
mh, kas siis neid kõiki erinevates suurustes ei valmistatagi?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!