Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kontaktläätsed
 
Nele 26. jaanuar 2002, kl 18.20
Tere.
Mure on järgmine: Ostsin hiljuti aastased pehmed kontaktläätsed, mis on väidetavalt sama tugevad kui prillidki.
Prillidega näen teravalt, läätsedega uduselt, silm ei suuda kaugeid objekte fokusseerida.
Olen läätsesid aastaid kandnud ja siiani on kõik korras olnud.

Äkki kellegil on sarnase probleemiga kogemusi ja oskab nõu anda.
Oleksin tänulik.
 
vip 26. jaanuar 2002, kl 20.35
mine arsti juurde tagasi ja sinna firmasse kust sa need läätsed ostsid. Võimalik, et said inimese näpuka tõttu kas vale numbriga või mida iganes. Ja võimalik, et su prillid on liiga tugevad või läätsed nõrgad. Ma ei saa selle teema mõttest aru?
 
Elizabeth 26. jaanuar 2002, kl 21.16
Vip ei saa üldse millegist aru.
Võiks siis juba üldse mitte oma arvamust avaldada ,kui aru ei saa

Kindlasti mine tagasi ,sest võibolla ei kannatagi sinu silmad kontaktläätsesid ja seega näedki uduselt.Mis iganes .
Hullemaks võid oma nägemise teha,kui kohe midagi ette ei võta.
 
vip 26. jaanuar 2002, kl 21.48
mille ma aru ei saa elizabeth? äkki siis ütleks ja muide ma kannan juba 8 aastat kontaktläätsi niiet ära üldse kobise ex.
 
Cathy 27. jaanuar 2002, kl 17.01
kannan ka juba aastaid kontaktläätsesid...tavaliselt kuuajalisi voi yhepäevaseid...ostsin paar kuud tagasi ka aastased läätsed -aga kanda on neid voimatu,silmad väsivad,näen palju halvemini nendes ...optik soovitas uuesti yhepäevalisi kandma hakata...
 
mona 28. jaanuar 2002, kl 10.45
Aastased kontaktläätsed on kahjulikud!!!!!! Küsige vähemalt pooleaastaseid. Aastased on paksud ja ei lase õhku läbi!! Silmas hakkavad veresooned vohama, silmad väsivad ja nägemine läheb halvemaks! Vot!
 
aita-leida 28. jaanuar 2002, kl 11.48
kindlasti kuuajalised, aastastega olid mul õhtul silmad nagu jänesel. aga nele sina mine kindlasti tagasi, mul ükskord vahetati niimoodi prilliklaas ära, miinuse asemel oli sama palju plussi. ja muide, veel üks asi, kui te nagunii juba läätsesid kannate, miks mitte värvilisi? hinnavahe on suht väike, aga ma olen ikka väga palju komplimente oma ilusate roheliste silmade kohta saanud, ja nägugi on kohe palju elavam:)
 
väikeMy 28. jaanuar 2002, kl 12.03
Mina saan komplimente oma pruunide silmade kohta ilma igasuguste läätsede ja muude kunstkaunistusteta :)
 
Mesi 28. jaanuar 2002, kl 12.08
Siis on ju lausa fantastiline lugu, väikeMy! Palju õnne.
 
väikeMy 28. jaanuar 2002, kl 12.53
Aitäh, Mesi! Oleme vist natuke iroonilised? Mina olen ka irooniline igasuguste kunstilustamiste suhtes a la mees tutvub baaris imekena tibiga ja kutsub ööks enda juurde. Kodus langeb kõigepealt parukas/šinjoon, siis kukuvad küljest küüned, siis ripsmed, siis muudavad silmad värvi jms Ise selliste asjadega ei tegele, nii et täpselt ei teagi, mis kõik veel
 
vapper jänku 28. jaanuar 2002, kl 13.49
to väikemy

lääts pole nüüd küll mingi eriline kunstkaunistus, nii et ole õnnelik ja naudi elu, kui sind tervete silmadega on õnnistatud..:))
ja värvilisi läätsi (endal pole küll veel olnud..) võix ju hoopis pidada kenade prilliraamide ekvivalendix :)
 
väikeMy 28. jaanuar 2002, kl 14.14
ma mõtlesin küll rohkem seda, et kui tehakse komplimente ilusatele rohelistele silmadele, mida tegelikult ei ole, siis tegelikult tehakse komplimente ju ilusatele läätsedele.
Ahh, põrgut! Peaasi, et komplimente ÜLDSE tehakse ega nad eriti altid ju ei ole... (mehed, ma mõtlen) :)
 
Liisa 28. jaanuar 2002, kl 14.58
Targutajatele: kui sul on silmad udused võib olla see põhjustatud paljudest asjaoludest: põletikust silmas, väsimusest ja ülepingest. Ka võib olla, et tõesti on nägemine nõrgamaks läinud. Olen ise ka läätsekandja (aastased) ja üldiselt talun hästi, kuid vahel on ka selliseid sümptome. Põletik tuleb aga välja ravida. Läätsede taluvus on väga individuaalne.
 
mari 28. jaanuar 2002, kl 15.15
no minuarust on tavaliste ja värviliste läätsede hinnavahe küll mitusada krooni, see pole just väike summa. pealegi saavad värvilisi läätsi kanda vaid need, kel on suht heledad silmad. aga ise kavatsen ka järgmised läätsed värvilised muretseda.
muide, pooleaastaste läätsede kohta ütles Eagle Visioni silmaarst mulle, et neid ei soovita ta kellelegi- lähevad väga kergesti katki. mul läksid ka (olid veel välismaal ostetud). mul olid esimesed läätsed aastased ja mingeid muresid polnud punaste silmadega. see on ikka väga individuaalne, kelle silmad neid üldse taluvad ja mis tööd see inimene teeb. kui näiteks on töö kemikaalidega või pidevalt arvuti taga, siis osad inimesed ei saa ju ka üldse läätsi kanda.
 
Mesi 28. jaanuar 2002, kl 16.04
Nojah, ma vaatasin, et siin nagu tervist puudutavatel teemadel vestlus käib ja siis üks tuleb lihtsalt teatab lambist, et talle tehakse muudkui komplimente...
Nats muigama ajas :)
 
aita-leida 28. jaanuar 2002, kl 16.34
minu kuuajalised värvilised maksavad 225 kr, ei tapa just?

ja väikeMy, kui mees su kenale jumele kompimente teeb, siis on need ju komlimendid, kreemile, puudrile, kosmeetikule..
ja kompliment ilusatele juustele on kompliment juuksurile, mõtle mis sul seal peas naturaalselt kasvaks..
ja kompliment kenale figuurile on kompliment spordiklubile ja õigesti valitud riietusele..
ja su ilusate silmade eest saavad au endale ripsmetušši ja lauvärvitootjad..

või tahad öelda et sa end ei pese, ei kammi, ei meigi? läätsed on samasugune kaunistus.
 
Krista 28. jaanuar 2002, kl 17.51
Mina olen kogu aeg kandnud aastaseid läätsi ja pole mitte päevagi käinud punaste silmadega ringi.
Nii et - kõik, kes aastaseid läätsi maha teevad: loll jutt suhu tagasi!!!
Hinnavahe on tohutu. Aastased mittevärvilised - 400.-, värvilised 900.-. Aga ühekuused: umbes 250.- Arvutage ise. Kusjuures, tunnistan, et aastaseid saab kanda kuni poolteist aastat, enne kui teravus hakkab halvemaks minema. ja silmaarstil olen korduvalt käinud ja silmad jumala terved.
Kõik on väga individuaalne, ma arvan. Mõni inimene ei saa üldse läätsi kanda, näiteks.
 
vip 28. jaanuar 2002, kl 18.48
oleneb kindlasti kelle firma läätsi kasutada (mitte segamini ajada teenuse pakkujaga e. müüjaga). mõne firma omad peavad kauem vastu, mõned mitte. ma nagu olen arusaanud et isegi eestis toodetakse neid, aga miks nad siiski nii kallid on? vot seda ei tea.
 
vapper jänku 28. jaanuar 2002, kl 19.34
aga kas keegi siis teax? et kust poest/optikasalongist mida küsida? millised aastased läätsed on kõige etemad? mulle (siiani 2 paari aastaseid ära kandnud) on jäänud mulje, et pakutaxe küll ainult üht sorti läätsi, st keegi ei tutvusta, et need läätsed on sellised ja teised teistsugused, tehke oma valik. või peab ise kompetentsem olema ja nõudma, et jajah, see on sooduspakkumine, aga mis teil veel on?
 
mari 28. jaanuar 2002, kl 22.30
iga kuu 250 välja käia läätsede eest, no tapab ikka küll.

minu kogemus on see, et tulebki küsida, mis firma omasid nad pakuvad. kui esimesed läätsed ostsin, siis pisteti pikk nimekiri nina alla, ei osanud muu järgi otsust langetada, kui hinna järgi. aga kasulik on meelde jätta küll, mis firmaga tegemist oli, siis teab teinekord seda kas vältida või eelistada.

teine asi, mis meie optikasalongides imelik on, on see,et anta kaasa nn "passi", kus on peal sinu nimi ja silmade tugevus- kui lähed kunagi teisest salongist ostma, siis ei pea kogu mõõtmise kammajaad uuesti tegema. eriti hea on see juhul, kui numbrid on erinevad. no mina ei oska kunagi peast vastata, palju mul ühel või teisel silmal miinust on. vähemalt Tartu salongides pole mina sellist asja näinud,vast tallinnas ollakse arenenumad. Kui olin suvel välismaal ja oli hädasti vaja uusi läätsi, siis alati küsiti, et kas pass on olemas, ja kuna mul polnud, siis olid arstidel ninad ikka väga vingus ja sisuliselt mind ei teenendatud. sai siis omale see pass tehtud ja väga hea oli see Tartus uusi läätsi ostes letti lüüa, sest aega mingiks mõõtmiseks poleks olnud.
 
Mesi 29. jaanuar 2002, kl 01.54
Nendel aastastel ja lühema kehtivusajaga läätsede peamine erinevus on veesisalduses. 1- või 2-kuustel näiteks on see palju suurem (täpset protsenti ei mäleta), mistõttu neid saab ka korraga kauem silmas hoida. Mul vanasti olid ka aastased läätsed ja probleeme ei olnud, kuid arst vangutas pead, kui kuulis, et panen need silma kohe pärast ärkamist ja eemaldan alles magama minnes. Ja ütles, et sellisel juhul (kui läätse hoitakse silmas üle 8-9 tunni päevas) tasub eelistada neid lühemaajalisi! Muidu teab mis seal silmas pikapeale kahjustub (kah ei mäleta, mis täpselt :))
Et siis selline faktor ka mängus.
 
väikeMy 29. jaanuar 2002, kl 12.18
aita-leidale: pesemine ja võõpamine on 2 ise asja. Ma tõesti ei kasuta lauvärve 8jumestuskreeme ega kosmeetiku teenuseid) ja komplimente ilusate silmade eest olen saanud lapsest saati. Just seda ma mõtlesingi, et palju kenam on saada komplimente OMA ilusa keha-juuste-silmade eest. Minu keha komplimente ei saa ilusalongi arvele kanda jms. Kas sa tõesti arvad, et tänapäeval ei leidu inimesi, kes ei veeda päevi ilusalongides? Arvad, et kõik ilusad kehad on salongist jms? Kahju sinust, minu tutvusringkonnas on aga enamus/kõik noored naised "naturaalselt" ilusad :)
 
aita-leida 29. jaanuar 2002, kl 12.18
mul on aastased olnud ja kuna ma töötan palju arvutiga ning tõesti hoian läätsesid varahommikust ööni silmas, siis kuivatas ikka küll. ega ma sellest aastaseid kandes niiväga aru ei saanudki, aga nüüd, kui kuuajalisi kannan, ei vaheta enam iial aastaste vastu! aga kui tõesti on põhieesmärgiks võimalikult odavalt läbi saada, eks need aastased kõlbavad ju küll, iseasi kas silmanägemine on just parim koht, kust kokku hoida..

prillipoodidest soovitan prillipapat, vilde teel endise kino kaja taga. pood on küll pisike ja prille sealt just valida ei ole, aga arst kontrollib silmi väga põhjalikult. samuti ei pea kõiki läätsesid korraga välja ostma, vaid nad hoiavad neid sinu tarbeks, mina käin näiteks iga kuu.
 
Inks 29. jaanuar 2002, kl 13.29
Kas keegi teab öelda, kui on kuuajased läätsed, aga iga päev ei kanna, kas nad peavad vastu kandmise kordade järgi lugedes 30 päeva, või siiski on nende eluiga 30 päeva?
 
vaatleja 29. jaanuar 2002, kl 13.41
vahet pole, kui tihti kannad. läätse eluea alguseks loetakse konteineri avamise hetke.
 
mari 29. jaanuar 2002, kl 15.43
vastu peavad nad seni, kuni sa hakkad nendega uduselt nägema või nad ei seisa enam ees. see aeg võib olla ka pikem, kui 30 päeva.
 
angelina 05. veebruar 2002, kl 19.17
Mina kandsin mitu aastat järjest aastaseid läätsi. Silmad olid kogu aeg punased. Ja veel kui kaua silmas olid siis oli selline tunne et kuivavad kinni. Aastaste läätsedega pole mõtet kyll kauem käia (ma käisin 2 kuud kauem ja nägemine läks aina udusemaks kuni läksin lõpuks arsti juurde,kus tuligi välja, et asi ongi hullem). Ja läätsede puhul ei ole mõtet kyll raha kokku hoida. Ostsin ka vahepeal 400 kroonised aastased läätsed - need ei kõlvanud mitte kuhugi!!( käisin nendega kaks päeva ainult ja mitte rohkem). Nii et targem on ikka korralikud osta. Nyyd ostsin kolmekuused läätsed, poole mõnusamad kui aastased - palju õhemad on.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!