Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Sünnimärk
 
eda 30. jaanuar 2002, kl 13.23
Tahaks lasta sünnimärki eemaldada,kuid ei tea kelle juurde minna ja kus seda teha.On kellegil kogemusi selles vallas,äkki soovitate midagi!:)
 
laura 30. jaanuar 2002, kl 13.32
kus sul sünnimärk on?minul on selline üpris suur sääremarja peal ning dermatoloog ütles, et kui see mind väga ei sega siis las ta parem olla ja nii ta mul siis on, sest see pidavat ohtlik olema...oleneb muidugi sünnimärgist
 
eda 30. jaanuar 2002, kl 14.12
to Laura!
Mul on ta täpselt kulmu ääres,tahaks ikkagi sarvest lahti saada.
Aga miks ohtlik,paljusid sünnimärke just opereeritakse ära seepärast et võib ohtlikuks minna.
 
Inks 30. jaanuar 2002, kl 14.47
Alusta perearstist, kurda talle, ta kindlasti soovitab kuhu minna, või annab ise suunamiskirja.
 
laura 30. jaanuar 2002, kl 16.57
Eda, arst annab kindlasti head nõu!minu lähisugulasel on ka sünnimärk nina juures ja teisel jälle lõua otsas ka sellised sarved kuid pole soovitatud opereerida.enne tahetakse veel kindlaks teha kas sünnimärk on healoomuline või mitte ning alles seejärel op.ei tea täpselt, pole asjatundja!kuid kuulsen sellist lugu, et tütarlaps olevat oma sünnimärki käsivarrel vigastanud, sattunud onkoloogiasse ja surnud:(
 
bebe 30. jaanuar 2002, kl 17.19
mina läksin muu murega perearsti juurde, ühtlasi näitasin ka et suur sünnimärk aj sellise koha peal et riided hõõruvad..perearst võttis mul käest kinni, tiris onkoloogi juurde, kes vaatas üle, käsutas opilauale ja paari minutiga oli kõik läinud! ja ei tundnud midagi.
 
eda 30. jaanuar 2002, kl 17.41
to beibe!
Kus onkoloogil k2isid?Kas p2rast midagi naha ka j22b?
 
Petra 31. jaanuar 2002, kl 00.37
Võta julgus kokku ja mine näita perearstile ette oma märk.
Minul jäi kyll arm järele aga sellises kohas, et pole eriti näha
Lõikusid teda vist küll igatpidi. Arm on selline naljakas sika-saka. Aga tulemus on kümme korda parem kui enne.
 
bebe 31. jaanuar 2002, kl 10.59
sealsamas haiglas kus perearst töötab käisin, mitte tallinnas, ja jäi küll väike arm, selline veidi heledam kohake. aga kuna see on mul selja peal, siis ei olnud ka oluline, parem ikka kui suur kole kõrge sünnimärk.
 
juta 31. jaanuar 2002, kl 13.25
Aga minul on sünnimärk näo peal, enam-vähem ülahuule kandis ja olen küll mõelnud selle ära opereerida, aga samas muudab see ju mingil määral näoilmet ja kas ma olen siis pärast ikka vana hea mina?
 
mari 02. veebruar 2002, kl 19.41
nendest sünnimärkidest oli siin varem ka juttu, kõik kargasid vihaselt kallale, kui ütlesin, et tean ka kedagi, kes sünnimärgi eemaldamise järel suri. Eda, see asi on maru tõsine, katsu tõeliselt asjatundja arsti juurde minna! Tartus onkoloogiakliinikus aetakse neid asju eesti parimal tasemel. olen ka kuulnud, et kui märk on kohas, kus pidevalt riided vastu hõõruvad, siis lõigatakse ära, sest märk teeb valu.
 
eda 03. veebruar 2002, kl 20.33
To Mari!
Sooviks ikka Tallinna piires arstile minna,ei tea kas plastiline kirurgia teeb seda näit.Peep Pree ja palju maksab,kas keegi teab?
 
tiadja 05. veebruar 2002, kl 12.55
mul oli näo peal päris suur sünnimärk ja ma lasin selle eemaldada. Kõige pealt mine pere arsti juurde ja ytle talle, et tahad sünnimärki eeldada( kurda ka´, et segab jne, muidu ta ei taha saatekirja anda). Siis kysi saatekiri Onkoloogia haiglasse(või oli see polikliinik, asub nõmme kandis). Käi seal onkoloogi juures ära ja tema ytleb sulle, kas seda sünnimärki võib eemaldada või mitte. Kui võib, siis mine plastilise kirurgi juurde (need jätavad ilusama ja väiksema armi). Mina käisin dr. Kullamaa juures. Nüüd on kyll näo peal arm, kuid seda saab meigiga peaaegu märkamatuks muuta.
P.S. seda pea meeles, et mingi arm jääb alati
Kuid väike arm on kenam kui suur sünnimärk
 
anna 07. veebruar 2002, kl 22.27
mul on ka näo peal üsna suur sünnimärk, käisin ilukirurgi juures, too ütles, et see on minu otsustada ja nüüd seisan ma ikka kahevahel, et kas lasta eemaldada või mitte, sest äkki jääb kole arm?Äkki on veel koledam kui sünnimärk!
 
kerli 08. veebruar 2002, kl 16.12
To eda: Peep Pree eemaldab sünnimärke küll. Vähemasti minu õel ta seda tegi. Palju maksab, ei mäleta, sest oli ammu.
 
Erika 11. veebruar 2002, kl 18.15
Kui sünnimärk on nähtavas kohas, siis soovitan igal juhul minna kuskile plastilise kirurgia kliinikusse, sest haigekassa raha eest saad sa suure tõenäosusega väga koleda armi ja pead 4-8 kuud ootama, enne kui sinu järjekord kätte tuleb. Ära maksab ikka lõigata, kui tüli teeb. Kui on kuskil varjulises kohas ja palju raha käe pärast pole, siis saab muidugi ka onkoloogiakliinikus, aga perearsti saatekirja on vaja. Lõpuks tehakse sünnimärgist ka uuring, et teada, ega haigulikku kasvajat sees polnud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!