Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kõhukinnisus
 
Maria 04. veebruar 2002, kl 14.51
Olen krooniliselt hädas kõhukinnisusega. Probleem algas peale beebipillide võtma hakkamist. Kas see võib kuidagi omavahel seotud olla?
Andke nõu, mida teha. Olen proovinud Figura teed ja erinevaid dieete. Kasu ei miskit.
 
mirr 04. veebruar 2002, kl 14.57
vb kyll seotud-loe naistelehest:Menstr.. pinge ehk PMS syndroom, seal ka kirjas, et hormoonide k6ikumine p6hjustab k6hu kinnisust,vb peaksid pille vahetama, arstiga arutades leiad kindlasti m6ned sobivamad.
 
Heli 04. veebruar 2002, kl 15.08
Kui probleem algas koos pillide tarvitamsega, siis ilmselt nendest loobudes hakkab jälle läbi käima. Kui sa lisaks pillidele pole muiduig oma toidulaual muudatusi teinud.


Pillid olid ja on mängimine tulega. Ja mida iganes naistearstid ka nende kohta ei ütleks - naise organism on määratud tiksuma täpselt sellise hormooni vahetustega ja igasugune vahelesekkumine (ükskõik kui mugav see ka poleks)lööb kellavärki augu sisse. Sinu kõhukinnisus on esialgu vähim, mis juhtuda võib.

Suunab günekoloog sind tagasi perearsti manu, sest ega tema ju kõhukinnisust ravi. Saad probleemi lahenduseks lahtisteid või leiad ise mingi lahendi. Tulemuseks soolteloidus (enam ei aita ka pillidest loobumine), bakterite tasakaalu rikumine soolestikus, kasvajate areng jne. Vahepeal ilmnevad aga veel mõned tervisehädad, sest organism annab märku, et ta EI TAHA nii, sina aga ravid koos erialaspetsialistiga spetsiifiliselt nende hädasid, ja sööd lisaravimeid. Kõikide probleemide alguseks aga on see sama vastutustundetu lapsemäng oma hormoonsüsteemiga!

Rasedust saab välitda ka oma tervisega vähem mängides.

Jutt tuli suisa must. Vabandan.

Kui ainult kõhukinnisusega võidelda tahad, siis alusta piimhappebakteritest. Saadaval apteekides. Parimad ja odavamalt tulevad kätte kui osta pulbri kujul.
 
bebe 04. veebruar 2002, kl 15.36
tänapäevased lahtistid ei tekida soolteloidust, sest nad soodustavad mitte soolte tööd, vaid vee tagasiimendumist.

no pagan kui pea ikka valutab, võtan ma valuvaigistit, mis sellest, et tegelikult looduse poolt oli pea määratud valutama. ja kortsude-vinnide vastu kasutan vastavaid kreeme, mis sellest, et need üsna vähe looduslikud on ja pead ei pese enam ammu puutuhaga. ja sisse ei söö oma põllul oma lehma staga väetatud kartulit, vaid tont-teab kuskohast toodud ja tontteab millega pritsitud puuvilju. jne, jne.

vastutustundetu mäng, mida sajad tuhanded naised iga päev mängivad? palun millised need teised sama kindlad raseduse vältimisviisid on? vatikani rulett?
 
Bella 04. veebruar 2002, kl 15.53
Heliga nõus, organismi hormonaaltasakaalu aastate kaupa normist kõrvale kallutades võib tulemus üsna kurb olla.

To bebe - miks vatikani rulett? Double-Dutch näiteks, ja ei mingit mängu hormoonidega. Eeldab aga meesterahva poolt ka väikest mõistmist ja vastutulekut, (mida ilmselt siin rubriigis kirjutajatel alati kahjuks võtta pole, nagu kommentaaridest tunda on)
 
Maarja 04. veebruar 2002, kl 16.14
Minul aitab küüslaugu söömine hästi, eriti kui ühe küüslaugu-juustu-võileiva asemel neid 2 või 3 süüa. Nüüd olen (küüslaugu lõhna vältimiseks) ammu küüslaugutablettidele üle läinud, kõhukinnisusega pole enam ammu probleeme olnud. Kas sellel ka teaduslikku põhjendust leidub, ei tea, aga mulle tundub, et mingi seos seal on.
 
kai 04. veebruar 2002, kl 16.22
 
Inks 04. veebruar 2002, kl 16.25
Proovi rohelist teed ja karkade teed. Ja katsu rohkem juurvilja süüa. Ise sain abi taimetoitlusest. Ei hakka siinkohal agiteerima, aga söö rohkem kiudaineid, juurvilja, teraleiba, suppi kindlasti iga päev vähemalt korra. Ja ma ei tea, kas see on individuaalne, aga need paljukiidetud jogurtid, mis pidavat seedimist soodustama, panid mul hoopis kõhu kinni.
 
Lo 04. veebruar 2002, kl 16.45
Söö mõned kuivatatud ploomid.
 
Aile 04. veebruar 2002, kl 19.07
Kai, kas see "ssss" märgib seda, et Sul ka kõht kinni?
 
mesilane 05. veebruar 2002, kl 00.28
mul ka see probleem tükk aega olnud. Algul sõin musti ploome, aga need panid hoopis kõhu valutama, loobusin. Oi, olukord oli mõnikord nii raske, et valisin kõhulahtisti, vähemalt korra nädalas tegin, sest need soovitused sööge seda ja teist ei aidanud. Loobusin saiast, müslist jne, noh ma hakkasin katsetama,et kuidas üks ja teine asi sobib. Ostsin isegi kiudaine tablette apteegist, aitas tõesti väga hästi, aga seal pakis mingi 60tk ja soovitav süüa iga päev 4 ..noh vastavalt tõsta, pakk sai nii ruttu otsa, er kalliks läheb see nali. Läksin siis üle taimetoidule osaliselt, et söön kala ja IGA PÄEV suure portsu juurikaid ja õuna. Minu röömuks saab nüüd iga päev käia poti pääl. Hiljuti veel avastasin, et kui ma söön maisi, siis ka kõht korras, isegi kõige paremini aitab. Leiba peab sööb ka iga päev, et kiudaineid sisaldab, aga nende seast peab ka selle õige leida, sest mul osa sorte on ikka kõhu kinni pannud. Mina soovitan lihtsalt sul katsetada, mis sulle sobib, sest inimesed on väga erinevad, et mis ühele sobib, ei sobi teisele. Ja Figura tee ei sobinud mullegi, ei näinud mingit muutust.
 
Kathy 05. veebruar 2002, kl 00.34
Ei usalda samuti beebipille. On juhtunud, et mistahes populaarsed vahendid osutuvad aastaid hiljem kahjulikeks. Avastatakse aastaid hiljem, et näiteks üks või teine preparaat põhjustab vähki vm. tervisekahjustusi. Ostke tuttavatelt usaldusvärsetelt maainimestelt juurikaid, mett ja ravimtaimi tee jaoks, ärge suitsetage ja magage end välja. Kui siis ikka on tervis kehv, laske end spets arstil üle vaadata. Minul on tavaline spiraal, juba 5 aasta läheb ja no problems.
 
Y 05. veebruar 2002, kl 09.12
Rohkem füüsilist tegevust.
 
Kass 05. veebruar 2002, kl 11.01
Kõhukinnisuse vastu aitab Senna tee või tabletid. Aga nagu kõikide asjadega, ei tohiks ka neid igavesti kasutama jääda. Mingiks ajaks aga saab neist kindlasti abi - järeleproovitud.
Kui sa aga tead, et pillid on asja põhjuseks, siis miks sa neid ometi edasi võtad? Kaalu ometi midagi muud.
 
shandy 05. veebruar 2002, kl 15.47
söö täisteraleiba ja palju, iga päev ikka vähemalt pakk ohikuid. Või midagi muud, mis maitseb.
 
Inks 05. veebruar 2002, kl 16.45
Mis on ohikud?
 
ohik 05. veebruar 2002, kl 16.52
Inx: ohiku pakendilt võid lugeda umbes nii: ohik on traditsiooniline LAPIKLEIB mida sõid muistsed eestlased kalevipojast ja lembitust alates. või polnud see kommertstektst täpselt nii...aga need on 3 sorti leivakesed (mitmevilja, rukki ja peenleivaohik). Minu arust viimane ei sünni süüa, kaks esimest aga isegi väga (st peenleivaohik on halvim näide peenleivast, vähemasti siis kui mina neid veel maitsesin)
 
Sirts 05. veebruar 2002, kl 20.06
Ohikud kõlbavad süüa küll, ainult nende nimi ei meeldi mulle mitte üks raas :)
 
rahulolu 06. veebruar 2002, kl 09.42
Hommikul 1 spl linaseemneid (saab apteegist) segatuna toidu sisse ja 1 spl sojajahu segatuna ananassi või virsiku mahlaga. Kindlustan, et mõne aja möödudes oled oma probleemist lahti. Edu sulle. Linaseemnete kohta veel niipalju, et soovitan neid Soome omi - ei pea jahvatama ega midagi. Lihtsalt võtad graanulid ja segad näiteks pudru sisse.
 
Lo 08. veebruar 2002, kl 12.56
Proovige reklaamitud "PELLAX´it! Ise ostsin, aga pole veel jõudnud kasutada.
 
lilleke 10. veebruar 2002, kl 00.10
Joo hommikul enne sööki vähemalt klaas vett ja üldse päeva jooksul rohkem puhast vett. Kui keedetud peet ka ei aita, siis võiks abi olla sooltepuhastusest taimede abiga. Mina käisin sel ajal raudselt iga päev väljas, aga mõnel võtab kõhu päris pehmeks.
 
Sir 01. märts 2002, kl 17.18
Kui kiire on ja pole aega igasuguseid taimi süüa, võib ju alati klistiiri ka teha. Kasvõi iga päev, midagi halba sellest ei juhtu. Üks tervisemure siiski vähem. Veele tuleks lisada oliiviõli, mett ning lahustada seepi.
 
Sir 01. märts 2002, kl 17.34
Enema : For cleansing of the intestines, enema is considered a useful and even a necessary practice. As in rural India, a fibrous twig is often used for cleansing teeth, in the same way have enema for cleansing the intestines. During fasting enema should be taken daily. Even otherwise, if taken once a month, enema is good for the system. Some naturopaths are of the opinion that taking enema daily for weeks is not habit forming and when you stop taking enema, the intestines will soon revert to their normal working. It is however, not recommended to be continued for more than 5-6 days in a row.
In Greek Pharmacology enema is considered as great medicine. In Indian Hath Yoga Pradipika it is written:
"Due to the effect of the enema, all diseases arising from gas formation, spleen dysfunction and abdominal humours of wind, phlegm and bile are cured . Take enema"
Decision to have enema should be taken one day earlier. On the previous evening take a light meal, preferably juices or boiled or steamed vegetables. In this way, next morning there will not be undigested food in your system.
In the morning go for your usual bowel movement and when it is clear that whatever stools could be moved naturally have been cleared, then after 10-15 minutes, take enema. Appropriate time for taking enema would normally be between 6 and 10 am.
Use an appropriate instrument for taking enema. This instrument will have three parts. The first will be the pot which will hold water. This should have an arrangement that it could be suspended from a peg. Then connected to that pot should be a rubber tube, one or two meters long, through which the water from the pot will flow. And connected to that rubber tube should be a nosel which will be inserted in the ractum. There should be an arrangement on the tube or the nosel by pressing which the flow of water from the nosel could be stopped.
During fasting you could take about one litre by enema. Otherwise even half a litre is considered sufficient. Never take more than two litres of water at a time. The water should generally be luke warm. It would be better if it is at body temperature. If enema does not cleanse well, it could be taken a second time the same day. But second time the water should be at room temperature and its quantity should be halved. Enema with cool water is invigorating. During fasting, on the third day you may mix juice of one lemon in the lemon in the enema water. The cleansing will be better and you will also feel nicer.
Process to be followed in taking enema should be such that first fill the pot with water and suspend it at a height of about one meter. Apply some vaseline, oil, ghee or other lubricant on the mouth of the nosel and in your ractum. Then you lie on the left side. It will be better if you have the head at a lower level so that the natural flow of water should not be outward. In the alternative you can adopt the pose of Vajrasana and put your head down on the ground. Before inserting the nosel in the ractum open the button of the nosel and release some water from it to ensure that no air could go inside you. You open the nosel button more or less to regulate the speed with which water flows in. When the water is going in, rub your abdomen lightly from left to right. When water has gone in, take the nosel out. Change the side, then die on your back and then stand up and continue giving a light massage to your abdomen. The purpose of this massage is to release the faces from the sides of the intestines etc.
Hold the water within you for as long as possible but not so much that you develop a pain in the stomach. Never hold it for more than half an hour. Then keep on using the w.c. and intermittently rising up therefrom and ensure that the entire quantity of water is thrown out. If the colour of the substance that comes out is black, then you must take another enema with cold water. That will cleanse the intestines fully and will invigorate them also.
Some people consider taking enema as not natural. This is a misapprehension. Enema is as natural an act as is cleaning your teeth with clean earth or with fibrous twig (datan) often used as a brush.
Morning meal on the day you take enema should be light.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!