Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
tarkusehammas
 
mirr 05. veebruar 2002, kl 13.07
kas kellelgi on kogemusi tarkusehamba v@ljat6mbamises, kas oli v@ga jube ja kas tasub ikka? segab ja valutab teine krt koguaeg.
 
Sirts 05. veebruar 2002, kl 13.09
Kui segab ja valutab, siis ikka vist välja... Tõmbamine on kaunis ebameeldiv, aga kuna muidu oleks lõputu valu, siis vast on valus lõpp ikka parem lahendus :)
 
1 väljas 05. veebruar 2002, kl 13.35
3 jäänud tõmmata
oli jah valus, mul aeti ige lausa neljaks lõhki ning hiljem tuli veel õmmelda ka, niiet rõve elamus...nüüd kogungi julgust, et järgmisele ringile minna - soovitatakse ikka kõik 4 välja tõmmata.
jõudu!
 
dentist 05. veebruar 2002, kl 13.43
Nagu öeldakse: valuga tulevad, valuga lähevad!
Oh, jah!
 
njaa 05. veebruar 2002, kl 13.45
tuimestus oli nii kõva, et arugi ei saanud. tundusin ainult raginat ja kerget uppumissurma oma enda veresse.
 
Kati 05. veebruar 2002, kl 13.49
Tuimestusega pole ju hullu, pärast ainult peab hoolega valuvaigisteid sööma.Tükk aega veel paistes kogu värk.
 
KIISU 05. veebruar 2002, kl 14.13
mul nad just tulid ja hirmsa valuga ja ebamugav on kah. Millal tuleb see aeg, et neid vaja välja tõmmata????
 
njaa 05. veebruar 2002, kl 14.24
välja tõmbamiseks on õige aeg just siis kui hambaarst seda sulle ütleb. niiet aga arsti juurde, suu ammuli ja lase need üle vaadata.
 
Muska 05. veebruar 2002, kl 14.46
Minul on hiljuti tõmmatud. Võtsin pool aastat hoogu. Kui väga ära laguneda ei lase, siis ei ole hullu. Aga kui põletiku sisse lööb, siis pidi jama olema, mis täpselt, ei tea, aga hambaarst igatahes hoiatas selle eest. Minul tõmmati see ilma suurema ebameeldivuseta välja, tuimestusega nagunii ju õieti midagi ei tunne. Kui aga laguneda lased, siis muidugi lõigatakse hammas välja, muidu ju enam välja ei saa, pole kusagilt kinnigi hakata.
Nii et karta ei ole vaja, kaua sa ikka valu kannatad.
 
lihtsameelne 05. veebruar 2002, kl 15.23
Aga miks neid üldse välja tõmbama peab? Ma olen ikka arvanud, et tulevad kõige hiljem, püsivad ehk ka kauem korras.
 
mirr 05. veebruar 2002, kl 15.33
vastupidi-lagunevad k6ige kiiremini,aga kui koguaeg p6letikus on, siis on ebameeldiv hinge6hk, eelk6ige sellep@rast, ja just selle p6letikuga pidi kergesti veremyrgitus tulema- nii,et ohtlik, eriti kui kuhugi reisida tahad, ei v6i iial teada kuna j@lle kasvama hakkab ja p6letiku yles l66b. vot. ebameeldiv.
aga ega igayhel vist nii ei olegi?
 
hammas 05. veebruar 2002, kl 15.57
Jagan pisut nõu väljatõmbamisest. Mul on välja tõmmatud 4 tarkusehammast, ülemised hambad teevad vähem valu kui suuremad alumised. Tõmbamise edukus oleneb hambast ja tõmbamisest. Kui hammas on lõualuu sisse kasvanud (panoraampildi järgi saab kindalks teha), siis on raskem välja tõmmata ja arst võib teha paar pistet. Hamba tõmbamise ajal ei ole midagi tunda.
1. Soovitan korraga lasta tõmmata 2, valu ja vaeva vähem.
2. Lasta tõmmata külmal ajal, mitte suvel palavaga, võib minna mädanema.
3. Peale tõmbamist jalutada väljas ja jahutada oma haav ära, veresooned tõmbuvad kokku ja veritsus lõppeb.
4. Peale tõmbamist ei soovita süüa, järgmisel neljal päeval süüa purustatud toitu ja terve lõuapoolega.
5. Peale igat söömist puhastada ja loputada hambad ja suu. Ma käisin ringi pasta ja hari kotis.
6. Vatitikuga puhastada haava.
7. Võtta ibuprofeiini, pidi paranemisele kaasa aitama. Kui on mädanemise oht, siis lasta vajalik retsept välja kirjutada.

Endal esimesel korral (kaks hammast) ei olnud järgmisel päeval enam vaja võtta ibuprofeiini. Peale tõmbamist minestasin hambakliinikus, palderjaniga kosusin kiirelt. Kõik OK!

Teisel korral (kaks hammast)õmmeldi ja veritsemise ajal valutas vaatamata rohu võtmisele, aga järgmine päev tõusis palavik 38,4C, mis õhtuks alla läks. Peale seda kõik OK!
 
Cathy 05. veebruar 2002, kl 15.57
mul siiamaani teine neist kasvab vahelduva eduga..paar päeva häirib see pakitsus siis jälle mitu kuud normaalne...no ja välja pole ka vaja tyommata enne kui poletik sisse lööb ...
 
Kass 05. veebruar 2002, kl 15.59

Minu sõbrannal tõmmati ka tarkusehammas välja. Oo-jeee. Ta rääkis, et selle hamba juured oli häästi pikad ja auk selline juube sügav, et auk lausa vilises ja valutas... Igatahes kole oli pikka aega.
 
mirr 05. veebruar 2002, kl 16.02
aaapiiiii...kui 6udne ikka!kust kyll see julgus v6tta?
 
ETTEVAATUST 05. veebruar 2002, kl 16.09
kuraasirohuga - mina võtsin u 20g konjakit enne tõmbamist ja tuimestus EI MÕJUNUD! pidin seal toolis hulluks minema, arst kah ei taibanud, et kuidas siis nii saab olla - süstis aina juurde ja juurde ja ei midagi!
 
totu 05. veebruar 2002, kl 16.23
ka mul on kaks välja tõmmatud. ei valu ega midagi. arst ütles, et valuga tulevad ja valuga lähevad - kasu suurt ei midugist.
Väljatõmbamise põhjus-breketite panek vanas eas(30).lisaks kahele tarkusehambale pidin loobuma veel kahest hambast.kuid nüüd on mul sirge hambarivi :)
 
kaire 05. veebruar 2002, kl 18.40
Appi,appi! Pean just plaani neid väljatõmbama minna ja mõlemal põletik all...ei tea kohe mis teha :-(
 
Sirts 05. veebruar 2002, kl 20.03
See pole ka reegel, et kõigi tarkusehammastega peaks selle kadalipu läbi tegema. Mul on üks tõmmatud, kolm ülejäänut peavad aga juba teist sajandit vastu. See on eriti kummaline seetõttu, et muud hambad vajavad alalõpmata tohterdamist, kuid just neil tarkusehammastel pole häda kõigevähematki.
Võtke ikka julgus kokku, tõeline hambavalu on täielik põrgu. Mida varem, seda parem, kui juba end tunda annavad.
 
kala 12. veebruar 2002, kl 13.12
ei olnud hullu midagi! võrreldes sellega, mida ma enne endale ette jõudsin kujutada. yhe hamba puhul lõigati küll ige lõhki ja pärast õmmeldi ja paistetas ka, aga kuna ise suutsin mõistlikult käituda (ei hakanud kohe kuuma-külma sööma/jooma, puhastasin korralikult ja loputasin mingi lahusega, mille arst välja kirjutas) ei läinud isegi keset suve mädanema. ja nyyd on veel üks tõmmata jäänud :)
 
mirr 12. veebruar 2002, kl 13.30
k@isingi @ra seal arsti juures, ja 6nneks ei t6mmatud v@lja, l6igati ainult pealt lahti, siis ei pidavat koguaeg p6letikku alla ajama, 1p@eva tuleb mingit marlitampooni sees kanda, et kinni ei kasvaks. nii, et kui hambapilt korras st juured otse ja ruumi kasvamiseks piisavalt, siis ei t6mmatagi v@lja. vot.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!