Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Küüneseen
 
Viiu 06. veebruar 2002, kl 11.44
Usun ,et olen saanud küüneseene. Küsisin apteegist ravimit aga
sain mingi vedeliku määrimiseks olen 2 kuud kasutanud kuid kasu ei tundu olevat. Kas apteegist ikka saab käsimüügist midagi tõhusad osta?Ma lihtsalt ei suuda minna naha arsti juurde. Väike koht ju kõik kõiki teavad ja on levinud ju arusaam ,et see üks
asotsiaali haigus on .
Palun abi kas keegi on selle jamaga kokku puutunud ja mida ette võtta.
 
Cathy 06. veebruar 2002, kl 11.53
olen kokku puutunud kyll, kuid külastasin siiski oma perearsti, kes kirjutas välja ravimite kuuri. ma ei mäleta enam, mis nende tablettide nimi oli, aga igal juhul sai neid ainult retsepti alusel apteegist ja maksid meeletult palju- ühe kuu ravikuur maksis mingi 800 krooni ja kuur kestis min. pool aastat.
nüüd kasutan sellist def.vahendit nagu Gutasept alati kui käin avalikes saunades ja dushiruumides.
igal juhul on see ääretult tüütu, pikaajaline ja kallis ravikuur.
ja räägitakse veel, et need tabletid pidid mao peale hakkama, kuigi minul ei ole kyll mingeid järelmõjusid tekkinud.
 
Marge 06. veebruar 2002, kl 12.07
Tegelikult peab minema ja parem kui nahaarstile, kel ehk on suuremad kogemused. Kui võimalik, võib ju mingisse suuremasse kohta helistada ja vastuvõtule registreerida. Kui haigus on just tekkinud, siis arvatavasti saab sellest lahti. Minu kogemus on see, et kui ammu tekkinud, on täielik jama. Ostan kalleid rohtusid, paraneb, aga ikka tuleb tagasi. Mulle mõjusid tabletid nii, et ei tundnud lõpuks toitude maitset. Teiseltpoolt oli see hea, sest kehakaal alanes tunduvalt. Aga ravi on tõesti kallis ja pikk, tablettide mõju kesteabmissugune ja kui ei aita kah veel! Võimalikult kohe ravima hakata!
 
toimetaja 06. veebruar 2002, kl 12.27
Küüneseene ravi kohta leiad artikli siit:

http://woman.delfi.ee/archive/article.php?id=1694059&categoryID=619219&ndate=993679200
 
Heli 06. veebruar 2002, kl 12.35
Alljärgnev on pärit loodusravi leheküljelt. Ehk leiad abi enne kui keemiat sisse sööma ja rahakotti rängalt tühjendama asud.
Kuidagi pidid ju ak meie esivanemad oma haigusi ravima.


Seenhaiguse põhjustatud ebameeldivuste nimekiri on aukartustäratavalt pikk:

· tuhmid paksenenud ebaühtlased ja murenevad varbaküüned, millel on kollakad plekid ja voldid;
· varbavahede punetus ja sügelemine;
· kestendamine, sarvkihi paksenemine, taldadele ja jalakülgedele tekkinud halvasti paranevad lõhed;
· rohked villid, mis purunedes laatuvad, kattuvad koevedelikuga, muutuvad põletikuliseks ning tekitavad palavikku ja halba enesetunnet.

Seentest aitavad kiiresti ja vaevata võitu saada nüüdisaegsed kohaliku toimega preparaadid, nagu seenevastased salvid, kreemid, lahused, pihustid ja puistepulbrid, mida müüakse apteegis. Tuleb üksnes teada, millises järjekorras neid kasutada.

· Määrige labajalgu, eriti küüsi, varbavahesid ja kandu seenevastase kreemiga ja puistake siis peale spetsiaalset pulbrit, mis imab niiskust ega lase tekkida villidel.
· Määrige küüsi ja nende ümber olevat nahka iga päev söögiäädikaga.
· New Yorgi meditsiinikolledzi seenhaiguste spetsialist Susan Levin soovitab puistata jalataldadele iga päev näpuotsaga soodat või segada see vähese veega puderjaks massiks ning määrida tallad ja varbavahed sellega kokku. Sama hästi mõjub soodat sisaldav hambapasta. Laske sel 15 minutit peal olla, peske siis maha ja hõõruge jalad hästi kuivaks.
· Küsige apteegist urotropiini ja talgi segu (1:1). See pulber ei lase seentel paljuneda, imab niiskust ja vähendab higistamist. Seente arengut takistab ka salitsüül- ja boorhappepulber: seened ei talu happelist keskkonda. Puistepulbri võite valmistada ka ise 10 g talgist ja 40 g tsinkoksiidist.
Kanada spordiarst Glenn Copland soovitab lahustada 2 liitris soojas vees 4 tl soola ja hoida jalgu 5-10 minutit selles lahuses. Niisugust vanni tuleks teha jalgadele 1-2 korda päevas, sest soolvesi takistab seente kasvu, leevendab sügelust, pehmendab nahka ja suurendab paiksete seenevastaste vahendite toimet.
· Laske peotäis sibulakoori klaasi veega keema, soojendage veel 2-3 minutit, jahutage siis ning määrige jalgu 2-3 korda päevas keedusesse kastetud vati või marlitükiga.
· Sibulakoorekeedusega võite teha ka jalavanni.
· Määrige seenhaigusest kahjustatud nahka mitu korda päevas värskelt pigistatud aaloemahlaga ja laske sellel kuivada.
· Leotage jalgu soojas vereurmarohutõmmises. Selle valmistamiseks valage 100 g värskele või kuivatatud ürdile liiter keeva vett, laske 20 minutit tõmbuda, valage tõmmis pesukaussi, lisage sooja vett, nii et see kataks pahkluid, ja pange jalad 15-20 minutiks ligunema. Pärast kümmet protseduuri peaks seen kadunud olema.
 
arsti juurde 06. veebruar 2002, kl 13.44
Arvasin ka kunagi, et paksenenud suure varba küüne puhul on tegemist seenega, aga proovi tulemus oli negatiivne. Oli lihtsalt paksenenud kunagi saadud vigastuse tulemusena.
Ikka arst saab täpselt öelda, enne kui omale ise diagnoosi panema hakata.
 
briq 06. veebruar 2002, kl 13.55
Mine kiirelt arsti juurde - endalgi kord basseinist saadud seenega küüned maha tulnud, mul küll hullu ravikuuri polnud, mingi kreem kõigest, kuid ise kah venitasin niikaua kuni küüned päris maha tulid.
Ja see arstilkäik pole nii kohutav midagi, viimati jooksin väikese kahtlusega jälle sinna - lasi kraapida küünest puru(viilida) ja õnneks tuli vastus neg. - ilmselt oli näpp kuskile vahele jäänud ja küüs tahtis äärest lahti tulla.
Niiet kiiresti arstile, häbeneda pole siin midagi, vastupidi, ravimata koledad küüned tekitavad kõigis vastikust.
 
Inks 06. veebruar 2002, kl 13.56
Aga selle kohta, et asotsiaali haigus... Ära häbene, selle võid saada suvalisest ujulast või trennis käies dusiruumist. Ikka arsti juurde ja võid ju mainida, et käisid ujulas.
 
Kaaskannataja 06. veebruar 2002, kl 14.27
Nahaarsti juurde - ja mida rutem, seda parem. Algusjärgus küüneseenest on võimalik kaasaegsete ravimitega lahti saada. Mingid salvid-vedelikud ei ravi seent täielikult välja. Tuleb võtta ravimeid suu kaudu ja parata pole, et ravi on tõepoolest kallis ja aeganõudev. Palju hullem on lasta asjal kaugele areneda, sest siis on väga vähe lootust seda välja ravida. Mulle kirjutas arst Orungali kapsleid, mida tuleb võtta 1 nädal, siis kolm nädalat vahet ja nii kolm kuuri järjest. Ühe nädala ravikuur maksab ligi 900 krooni, aga pigem hoian millegi muu arvelt kokku kui lasen seenel küüsi järada. Orungali kirjutab arst juhul, kui maks ja neerud on terved - selleks tehakse eelnevalt vereanalüüs. Ära tunne häbi ega süüdista ennast milleski - küüneseene võib saada ka näiteks rannas paljajalu kõndides.
 
Liis 06. veebruar 2002, kl 17.01
Aitab perearst.Ise kasutasin Lamisili-jube kallis ning pooleli jätta ei tohi.Nii 3 kuud läheb sörmekyyne puhul.Enne seda määrisin mitu aastat igasuguseid vedelikke ja määrdeid=0 tulemus.
Mao peale pidi hakkama kyll,minul oli köik ok.
Teen ise teenindustööd ning inimeste käsi vaadates saan ise pödenuna kohe aru,millega tegu.Ning seda näeb väga palju.
Paljajalu enam avalikus saunas-ujulas käia ei julge.Ning arusaam,et tegu asotsiaali haigusega,on väga väär.Olen kohanud yllatust niimönegi kallilt löhnastatud ja ylikonnastatud mehe puhul.Edu ja pealehakkamist!
 
kuki 06. veebruar 2002, kl 17.51
minule nahaarst mõni aasta määras tablette (nime ei mäleta), mis maksid 150 kr kuu, mees samal ajal sõi lamisili (700 kr) ja paranes ühtmoodi hästi ja arst väitis, et toime on tegelikult kõigil sama.
Minumeelest polnud ravis küll mitte midagi hirmsat, ainult 3 kuud söö tablette (sõltub muidugi kahjustuse ulatusest, nt meesterahva suure varba küünega läheb ikka rohkem aega) ja küüs tasapisi kasvab välja. Sõltub arstist, kas ta võtab uriini- v vereproove, et ravimi sobivust kontrollida. Kui proovid on korras, siis ei pruugigi iga kuu proove anda ja uut retsepti saamas käia, vähemalt minul Õismäel oli nii.
Aga ise see haigus muidugi ära ei kao ja teda on väga paljudel inimestel. Siin ei ole midagi häbeneda. Kui ravitud, siis tuleks muidugi üritada hoiduda, et uuesti ei saa.
 
kutsu 06. veebruar 2002, kl 21.25
vaike soovitus teile,kui kaite yhissaunas voi ujulas vms...kandke alati platusid,see aitab valtida igast seeni
 
kiku 07. veebruar 2002, kl 08.35
Mul on väikese varba vahe juba pikemat aega katki ja ei taha kuidagi paraneda,kas see vóib ka seenhaigus olla.Äkki keegi oskab soovitada mónd kreemi vói midagi mis aitaks.
 
kuki 07. veebruar 2002, kl 09.12
jah, varbavahede ja tallaaluse naha katkiolek on ka üks tunnuseid, mul pikka aega oli, enne kui mingi jama küüntest välja paistma hakkas.
 
Lo 08. veebruar 2002, kl 12.49
Mina olin selline tropp, et ei julgenud seenega arsti juurde minna 10 AASTAT!!! Nii häbi oli! Kandsin koguaeg kinniseid kingi ja noh, see "aitas" veelgi kaasa!
Lõpuks tuli mõistus pähe(23 aastaselt alles!). Olen oma varbaid ravinud nüüdseks 3 aastat ja päris korda ei saa ma neid enam kunagi. Lahtiseid kingi kannan kaks aastat, aga ikka põen väikest kompleksi, sest koguaeg on selline tunne, et kõik vahivad mu koledaid varbaid! ... aga lahtiseid kingi on ikkagi nii hea kanda!!
Mina käisin Hiiul dr. Leivo juures. Täitsa normaalne.
Raha olen oma varvastesse investeerinud kuskil 5000 krooni ringis.
Igatahes, minge kohe arstile ja ravige välja!
 
kai 08. veebruar 2002, kl 13.14
Kuki:

äkki saad välja uurida mis tabletid need odavamad olid?
 
helgi 08. veebruar 2002, kl 16.46
Kui alguse asi, siis võiks proovida teepuuõli. Minul läks küüs paksuks ja kollaseks ja üldse oli imelik. Ja minul aitas. Õhtuti peale jalavanni määrisin õliga kokku. Nüüd on juba palju paremaks läinud. see on üldse hea õli. Nohuga panna padjale paar tilka ja määrin ka nina. Kurku kuristada, alla neelata ei tohi.
Siin kuskil laideti hirmsasti Oriflame tooteid,ise kasutan ja meeldivad. Kasutan ka Orif. teepuuõli. Teepuu kasvab Austraalias ja see õli on igas kodus.
 
kuki 11. veebruar 2002, kl 10.20
No ausõna ei mäleta ja pole ühtegi paberit selle kohta, see oli juba paar kolm aastat tagasi ka, küllap arst oskab ikka soovitada; mina käisin Õismäe polikliinikus dr Vessini juures tookord.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!