Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
veenilaiendid
 
murelik 07. veebruar 2002, kl 11.40
Minul on paremale jalale tekkinud veenilaiend. Ta on küll väike,
aga mind häirib.
Olen kuulnud, et olevat mingi mitte lõikamise ja ka mitte sukapüksi-kandmise moodus, mida teostatakse nõelaga.
Kas keegi teab midagi sellest, kus on võimalik seda teha ja palju maksab?
 
teadja 07. veebruar 2002, kl 16.25
kallis murelik, olen probleemiga tuttav. see meetod mida sa kirjutad kujutab endast vist seda, et veeni süstitakse kortisooni. Kui efektiivne see on, ei tea ma kahjuks. Mul endal oli paara aastat tagasi ka ühel jalal veenilaiend. algul väike ja hilhem ikka üha suurem ja suurem. Käisin arsti juures ja küsisin, et kas mulle oleks võimalik teha see süst, aga arst ütles, et see ei pidavat aitama(ära küsi miks) Lahkusin arsti juurest sama targana kui sinna minnes olnud olin. Möödus pool aastat ja mu veen oli juba kolmest kohast laienema hakanud. Võtsin siis südame rindu ja läksin uuesti arstile. Seekord eraarstile, otse veresoontekirurgi juurde. Seal vaatas ta mind ja ütles et ainuke, mis aitab, on operatsioon, kus terve veen eemaldatakse. Õnneks sain operatsioonile nädal pärast arsti konsultatsiooni. Mulle lõigati sisse viiest kohast väikesed haavakesed. Üks aluspükste serva äärest, kolm sääremarjal ja viies kanna lähedalt. Operatsioonist on möödunud 2 aastat ja see jalg on laienditest vaba. Arst ütles, et hiljem võivad samal jalal teised veenid hakata laienema. Õnneks pole seda veel juhtunud. Mõned närvid säremarjal on opi käigus viga saanud ja üks väike osa jala nahast on tundetu. Siiski vaatamata armidele(mis on väiksed) ja tundeteule nahaosale tunnen end paremini, kui veenilaienditega. Nüüdseks on teisel jalal ka üks väike laiend, aga loodan, et selle opereerimisega veel kiret pole. Mu operatsioon tehti välismaal, kuna elasin siis seal. Olen aga käinud ka eesti veresoontekirurgi jutul ja siin soovitatakse ka vaid operatsiooni. Viimane peaks 0lema riigi kulul, kuigi järjekord võib olla sellel juhul väa pikk.
Kanna ikka spets sukki, siis ei lähe vähemalt hullemaks. Kui vaja siis vaheta töökohta, ära koorma oma jalgu.
 
Minake 08. veebruar 2002, kl 10.11
Käisin ka hiljuti kirurgi juures, kes ütles, et süst ei aita. Op. on ainuke mõjus asi ja sellele ka peagi lähen.
 
Inks 08. veebruar 2002, kl 14.49
Elan juba 10 aastat oma veenilaienditega põlveõndlas. Tekkisid nad seoses rasedusega. Hullemaks pole läinud ja tunda muidu ei anna. Kõige halvem on kosmeetiline "effekt". Lõigata siiski veel ei kavatse, sest pidi olema nii, et hiljem tulevad siiski tagasi ja siis tuleb uuesti lõigata. Mõtlen, et lõikusele lähen vaid siis, kui hakkavad näiteks valutama või tekkib põletik (see on ka võimalik). Lõikamine on siiski vägivaldne sekkumine ja võib hoopis halba teha(tuimad närvid või tundetu nahk).
 
milvi 11. veebruar 2002, kl 21.58
Süstikuur on täiesti toimiv, olen selle ise läbi teinud.Ei ole vaja lõigata, saab süstimisega jagu.Seda tehakse erapraksistes vastava spetsialisti juures.Seda haigekassa ei rahasta, see läheb omast taskust, kuid pole sugugi kallis. Muidugi oleneb sellest, mis järgus need laiendid on. Seda otsustab aga spetsialist.
 
murelik 12. veebruar 2002, kl 09.26
Suur aitäh kõigile kirjutajatele. Nagu ma ütlesin, on need mul väikesed, mistõttu ma siiski loodan, et saan süstlaga hakkama.
Milvi, kus sa täpselt tegid ja palju see aega võttis? Kas tuleb kohe haigusleht võtta?
 
Minake 12. veebruar 2002, kl 14.40
Ka veenilõikus tehakse kohaliku tuimestusega (soovi korral ka narkoosiga) ja saab kohe koju.
 
milvi 12. veebruar 2002, kl 19.04
Tere murelik. Vastan kohe ka sinu kirjale. Nii, mina käisin kõigepealt Pelgulinna polikliinikus, kuhu suunas mind perearst ( muidugi minu enese soovitusel,ega nad ise selle peale ei tule )doktor rehe vastuvõtul ( väga tore inimene ). tema vaatas minu jalgu ja tegi otsuse, et süstikuurist peaks piisama, mul ka üsna väike probleem alles. Kuna seda süstikuuri haigekassa ei rahasta, siis seda ka polikliinikus ei tehta. Sel samal arstil on erapraksis seal mul need süstid tehtigi.Praksis asub Tallinnas, Pärnu mnt.82/88 (see on viimane maja enne viadukti linna poolt tulles ja paremat kätt ), selle praksise nimi on KORDAMED. Sinna võib pöörduda ka kohe otse, ilma et enne kusagile polikliinikusse lähed, hoiadki aega kokku. See arst võtab vastu kahel päeval nädalas:esmaspäeval ja kolmapäeval ja õhtupoolikutel.Telefon on:6463643 ja mobiili number on ka 056482128.Mine ikka kui tunned et on vaja midagi ette võtta. Karta pole vaja, midagi hullu ei tehta ja haiguslehele pole ka vaja jääda.Võibolla natuke ebameeldiv on mingi aeg olla, aga see on kõik peagi mööduv. Ah jaa, mida veel, kui sa otsustad minna, siis kindlasti võta kaasa rõhkside,või ravisukkpüksid neid on kindlasti vaja. Nii, unustasin mainimast, süstihind on 60 krooni. Aga selle hinna järgi ei saa midagi arvestada, kõik oleneb sellest missuguste veenidega on tegemist,kas on vaja ühte süstlatäit korraga või ei.Ah, mis ma siin ikka seletan, käi ära, saad teada. Edu sulle soovides, Milvi.
 
murelik 15. veebruar 2002, kl 12.42
Suur tänu, Milvi. Helistan kindlasti ja panene aja kinni!!
 
Inks 15. veebruar 2002, kl 17.46
Kirjuta pärast, kuidas rahule jäid, palun!
 
milvi 18. veebruar 2002, kl 17.02
Minagi lähen veel korra, natike on vaja veel süstida saab enne suve kõik korda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!