Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Vesi
 
Anu 07. veebruar 2002, kl 11.42
Vististi olevat tervislik 8 klaasi vett päevas juua.
Mul aga selline probleem, et kui võtan otsuseks need 8 klaasi ära juua, siis enamus lihtsalt voolab organismist läbi.
Joon klaasi vett ja poole tunni pärast wc-sse.
Milleks siis üldse seda vett kaanida?
Kuidas teiste veejoojate organismid käituvad?
 
Laura 07. veebruar 2002, kl 11.52
Kui su organism vee kinni hoiaks - oleks see siis hea? Mu ühel tuttaval oli - läks kohutavalt paksuks ja lihtsalt vee joomisest.
Vesi ongi mõeldud puhastajaks, st see on normaalne, et see osa, mida organism ära ei kasuta, tuleb välja.
 
Tarakan 07. veebruar 2002, kl 11.53
Kuhu see vesi siis minema peab? Saad ise ka aru, et Su küsimus on rumal? Selles see mõte ongi, et vesi käib organismist läbi ja viib soolasid välja, et need ladestuma ei kipuks.
Teine võimalus on vett higistamise kaudu väljutada, aga see toimib ainult saunas. Vett täis kõhuga trenni pole hea teha.
 
Tarakan 07. veebruar 2002, kl 11.55
Tõesti, Lasnamäel pidi kloorisem vesi olema, mis teeb kohe paksuks kui rohkem jood. Eriti ohtlik on vesi toidu sees, siis moondub ta kohe rasvaks.
 
bebe 07. veebruar 2002, kl 12.09
sa ju higistad päeva jooksul ja käid kempsus, sellega tuleb vett välja, see siis tulebki tagasi juua. aga see 8 klaasi oleneb muidugi ka, mina käin iga päev trennis ja peale seda saunas, mul nüüd läheb vett kindlasti rohkem vaja kui enne. kui suuremat ei liiguta, siis on 8 nagu paljuvõitu või vähemalt mulle oli.
 
Kats 07. veebruar 2002, kl 12.18
Mu teada arvestatakse ikka KOGU vedeliku hulka, mis organismist läbi käib, st. selle 1,5 liitri hulka peaks minema näiteks ka supikraam. Nii et pole õudne kaanimine.
 
kit 07. veebruar 2002, kl 15.32
Kunagi võtsin ka seda vee joomist liiga tõsiselt - 3 liitrit päevas - ja sain sellest harjumuse tunnis korra vetsus käia, huhh kui tüütu! Kõike ikka mõistlikes kogustes.
 
wo:man 07. veebruar 2002, kl 15.49
Rumal on ikka rumal. Vett selleks juuaksegi, et organismi puhastada.
 
bebe 07. veebruar 2002, kl 15.59
jah, woman. aga ka head asja võib liiga palju saada, meie kliimas ( no välja arvatud need paar suvekuud) koormab mitu liitrit vett päevas juba neerusid üleliia.
 
ehee 07. veebruar 2002, kl 17.44
ja-jaa koormab küll neerusid, kuid kui neerud ise on korras, on selline vee või vedeliku hulk täiesti normaalne

Ise ma joon päevas juba vähemalt neli suurt kruusitäik kohvi, ja siis veel klaas või paar piima või mahla päeva jooksul ja hommikul 1-2 klaaasi vett...
...koguse vast teeb peaaegu sama välja või mis...

Loomulikult olen mõelnud et tuleks näiteks kohvikruusi asemel võtta samasuur kogus vett, aga sel juhul ei tea kuidas ma oma madala vererõhuga üldse päeva ära "uimerdatud" saan.
 
Ingel 08. veebruar 2002, kl 10.37
Et asi oleks TERVISLIK,ei tohi see vedelik kindlasti mitte kohv olla.Ja ka supivedelik,piim jne.ei lähe arvesse.
Vesi,mineraalvesi,taimeteed - siis on asi õige.
 
Tarakan 08. veebruar 2002, kl 10.44
Kohv ja vedelikud toidu sees on dehüdrandid, st viivad vett kehast välja. Nii et kui kohvi juua, tekib hoopis janu, kuna kohv viib vett välja. Natuke kohvi on hea, sest see stimuleerib vee tarbimist, kuid ainult kohv jätab keha kuivale ja pole tervislik.
See 1,5 liitrit on mõeldud ikka paljast vett või siis lahjat taimeteed juua.
 
ehee 08. veebruar 2002, kl 16.46
No siis jääb minul küll see kohustuslik 8 klaasi (mineraal)vett manustamata - ei jõua niipalju vedelikku sisse ajada ja oma kohviannusest ka loobuda ei saa kohe mitte kuidagi...
 
Raili 16. veebruar 2002, kl 05.11
Kui sa päeva pealt otsustasid, et nüüd hakkan 2l vedelikku jooma ning varem jõid tunduvalt vähem siis sa lihtsalt "ehmatasid" keha natuke ära. Vedeliku kogust tuleks suurendama hakata 0,5 klaasi päevas. Siis ei teki mingeid paistetusi ega turseid. Nii harjub keha selle veekogusega ära ja kõik peaks normaalne olema. Inimesel on jah vaja vedelikku 2-3.5l päevas. Kõhnad 2l ja ülekaalulised kuni 3.5l.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!