Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kassi steriliseerimine
 
hiireke 13. veebruar 2002, kl 12.52
kas on tösi,et läheb paksuks ja ei taha enam hiiri püüda?oleme väsinud väikeseid nurre mööda Eestit laiali jagamast ja pöhimötteliselt tapma ei hakka.
 
kass 13. veebruar 2002, kl 13.04
peale steriliseerimist ei ole läinud, küll aga läheb paksuks ja ei püüa hiiri isane kass (lisaks hakkab hirmsasti pussutama:) tore, et on inimesi, kes kassidele mõtlevad. olen ise suur kassisõber.
 
mirr 13. veebruar 2002, kl 13.14
mul on olnud 2 kassi esimene oli emane-steriliseeriti(aga hoiatan, see oli talle v@ga raske kogemus, karjus p@rast valust)peale operatiooni tuleb talle silmatilku panna, ja juures olla, et ta kuhugi vastu ei jookseks narkouimas, paksemaks ega laisemaks kyll ei muutunud, praegu on isane kass, ka steriliseeritud-see pyyab hiiri,rotte,linde vaatamata kehakaalu suurenemisele. isasel on op. kergem.
 
mirr 13. veebruar 2002, kl 13.20
ja veel, meie oma kyll ei pussuta. aga yks v@ga oluline asi, mille t6ttu meie kass peaaegu surnud oleks-steriliseeritud kassi organism on n6rgem ja rasvub kiiremini, sellep@rast ei tohi neile s66ta kuivtoitu(kr6buskeid)need tekitavad sooltesse liiva ja rikuvad neere-juhtus nii, et kass ei saanud enam pissil k@ia-l@ks opile. p@@steti viimasel hetkel.
 
sooh 13. veebruar 2002, kl 13.36
Nooh, steriliseerimise kõrval teine variant on kassi jooksuajal kodus hoida. Ma arvan, et see on nii inimestele kui kassile suurem katsumus.
Minu isane peale kastreerimist küll laisemaks ei muutunud, muid komplikatsioone ka ei tekkinud, hiirepüüdmise kohta ei tea, ta pole kunagi ühtegi näinud.
Iseäranis vastutustundetuks pean neid inimesi, kes lasevad oma emastel kiisudel vabalt ringi joosta ja siis paar korda aastas uputavad poegi, sest "operatsioon on ju kallis".
 
kass 13. veebruar 2002, kl 14.30
Isast kassi jooksuajal kodus hoida on päris kurnav kogemus-karjub hirmsa häälega ja kipub sirtsutama (seda muidugi juhul kui meheuhkus kõik alles on), õnneks kohikass ei ela jooksuaega nii raskelt üle.Minu suur isane kass on praeguse jooksuaja lõpuks kõhna nagu niit, kõrvad ja nägu purud, aga erakordselt rahul oma eluga:)
Mirril õigus-pärast steriliseeriist tuleb rohkem tähelepanu pöörata looma söögile.
Emase kassi puhul on ikkagi väga soovitav steriliseerimine-hoolimata, et algul on tal paha ja valus, pärast jällegi on palju kergem ja inimlikum.
 
bebe 13. veebruar 2002, kl 14.51
mina käisin oma kiisuga (isasega) hiljuti. op kestis kõik kokku pool tundi, kass õhtaks tatsas ringi ja hommikul oli nagu polekski midagi juhtunud. see on ikka metsik kuidas nad jooksuajal käituvad, ma olen nädalaid magamata kuna kass lihtsalt röökis ööd läbi. siiamaani pole küll aru saanud et ta uimasem või laisem oleks, aga ta ei karju enam. ja kuna ta on toakass ja mul hiiri ei ole, siis nendest mul ükskõik. samas kassil endal ka parem, kuna ta naistesse ei saa siis mul hakkas tast kahju juba, muudkui tahab ja tahab..aga linnakass, kuhu ma teda lasen hulkuma majade vahele, suured autoteed sealsamas, suured koerad ja niiöelda inimesed, kes arvavad, et kassipiinamine on meelelahutus..ei, linnas elab toas, õue saab maal. ja see jooksuaeg kestab vähemalt minu omal peaagu terve aasta, mõni kuu sügisel-talvel oli vakka. samas maakass on lõikamata ja see tõesti laekub iga kord kõhna, rääbaka ja verest tilkuvana..aga on ka vist rahul:)
 
seejateine 13. veebruar 2002, kl 14.57
mul on nii isane kui emane kissen steriliseeritud ning kõik on rahul ja ordungis, ei mingit lihumist (esim. kuudel võib hormoonimöllust pisut rasva koguda) ega laisklemist, vastupidi, kasssid on nüüd supersõbralikud ning kulutavad kogu oma energia meiega miilustamise ja mängimise peale.
 
to mirr 13. veebruar 2002, kl 16.05
see kuivtoiduasi paneb päris mötlema,kuna leidsime löpuks kassile sobivad toidukröbinad(royal canin 33).aitäh köigile vastamast,aga üks küsimus veel:arst,kes hästi steriliseerib?
 
bebe 13. veebruar 2002, kl 16.28
õismäe loomakliiniku arste on kõik kiitnud alati, et just kasside alal spetsid. käisin isegi seal. muide, ka odavam kui paljudes teistes kohtades. vaata http://www.regalia.ee/
 
kassimamma 13. veebruar 2002, kl 16.36
kogemus oma isase kassi steriliseerimisest: Valdeku väikeloomakliinikus on dr. Joel Jürisson, lihtsalt vapustavalt sümpaatne arst! ja on olemas spetsiaalsed kuivtoidud (ka Royal Canini sarjas), mis mõeldud ülekaalulistele kassidele, sest kass ilmselt võtab siiski kaalus juurde pärast op-i. oma lemmiku söögid tasub ikka spets.poest osta, ja arst annab ka kindlasti nõu. kui kass on tubane loom, näiteks nagu meie oma, siis on pärast kasrteerimist küll temaga oluliselt lihtsam - magab rahulikumalt, eriti öösiti (!) ja tegelikult piirab kass oma söömist ka ise, ega ta nüüd niiiiiiiiiiiii paksuks ka ei lähe. koertel on rohkem selline kontrollimatu isu võimalik.
 
juta 13. veebruar 2002, kl 16.57
Aga meie oma saab kohe kaheaastaseks ja ikka ei ilmuta veel mingeid tundemärke, et naistesse tahaks. Äkki ei hakkagi tahtma?
 
elevant 13. veebruar 2002, kl 18.50
olen kuulnud midagi rasestumisvastastest tablettidest kassidele...
 
to elevant 13. veebruar 2002, kl 18.53
ei mingeid tablette,see on kassi surm!
 
to elevant veelkord 13. veebruar 2002, kl 18.58
põhjustavad pikemal tarbimisel vähkkasvajaid jm. õudukaid.
 
Musimumm 14. veebruar 2002, kl 10.45
Meie emane on juba 5 aastat tagasi Toometi juures steriliseeritud. Kass on ise 8-ne praegu. Midagi tema juures ei muutunud, iseloom, välimus - kõik on püsinud, ära on jäänud ainult kräunumised jooksuajal. Opi elas ka suht kergelt üle. Kassil ju 9 elu :-)
 
elevant 14. veebruar 2002, kl 11.38
olen lihtsalt kuulnud, et need on olemas. miks nad kassidel rohkem paha teevad kui inimestel?
 
täpi 14. veebruar 2002, kl 12.25
elevant pidid tegema jah, vähemalt need isaste omad, mulle arst rääkis nii. et maksale ei pidanud üldse kohe hästi mõjuma. peale selle peab neid iga kuu andma ja te olete ju lugenud teksti kuidas kassile tabletti anda:) (kui ei ole ma võin siia kopida kui keegi soovi avaldab)
 
ka kassiga 14. veebruar 2002, kl 14.07
meie isasel hakkasid peale seda, kui oli 3 kuud Perlutexi söönud, rinnad kasvama! oli nagu väike emis. peale steriliseerimist kadusid need kühmud ära, kuid neist oleksid võinud areneda ka kasvajad..
 
Cato 14. veebruar 2002, kl 15.10
ei tea, meie emane kiis elas sterilisatsiooni küll suhteliselt valutult üle. Õhtul oli veel uimane, järgmisel päeval magas natuke rohkem, aga ei midagi hullu. Ja hiiri püüab ja ilus väike sale kass on endiselt. Aga ta on ju alles nooruke (2-ne) kah.
 
hiireke to elevant 14. veebruar 2002, kl 15.41
kahjuks emane koer läks just tänu nendele tablettidele oma kõige paremas eas suurte valudega kaduvikku.sellist üleelamist ei soovita kellelegi.
 
kass 15. veebruar 2002, kl 10.34
tablettidest olen veel kuulnud, et need tabletid ikagi täielikku kindlust ei anna-on juhuseid kus on ikka pojad saanud:( ja siis on hoopis jama loomakest mürgitada, kui tulu on 50-50.
 
Kiisuk 16. veebruar 2002, kl 14.06
mina olen kuulnud ka koledaid lugusid tablettide kohta
ja ei soovitaks
minu enda isane on kastreeritud-läks väga paksuks ja laisaks ja pirtsakas on kahh veel, kuivtoitu eriti ei anna sest arst ütles ka et liiv tuleb sooltesse , kord juba käisime sellepärast arsti juures ka
aga kas keegi oskab öelda mis jama see on et alguses peale kastreerimist oli kass kukupai ei kräunund ega muud...nüüd kui sellest on 5 aastat juba möödas on kassil jälle `´kassituurid`´hakand-paar korda kvartalis-kräunub ukse taga ja läheb täitsa lolliks, kas on see tõesti võimalik et mingid hormoonid on hakanud jälle möllama?
 
kiisusõber 16. veebruar 2002, kl 22.02
Minu kass (3a. isane) käis ka hiljuti lõikusel Valdeku väikeloomakliinikus. Läksin tahtma süsti või tablette, mida ta on saanud seni, aga arstid veensid ringi kastreerimise kasuks. Hästi sümpaatsed ja osavõtlikud arstid on seal tõesti. Tulemusega olen väga rahul - kassil pole enam stressi, mängida tahab hirmsasti (vahepeal unustas selle päris ära, kui tal mure oli), ei ole olnud enam pahandusi pissimisega, ei vingu ega tiku välja. Täitsa kullatükk. Kastreeritud kass läheb paksuks kuna pole enam stressi. Temaga tuleks tegeleda, mängida, et ta saaks liikuda. Söök ka muidugi peab olema õige.
Minu kass on suveti maal vabalt ringi joostes ikka kõvasti kannatada saanud suguvendadega "naiste" pärast võideldes, hea, et ta mul veel üldse alles on. Nii et ilmselt oleks hea väljaskäivad kassid ka opereerida, kui tahad, et ta sul ikka olemas oleks, mitte pulmi pidades kaotsi ei läheks.
 
kiisusõber 16. veebruar 2002, kl 23.13
Natuke offtopicut kah kassindusest - lugesin just juttu kassi kloonimisest tänasest slolehest. Naljakas asi, mida ma ei teadnud ja ei taha hästi uskuda (aga vist peab), et kassipoja karva värv ei olene geenidest vaid sõltub/tekib poegade kandmise ajal. (kloonitud kassipoeg oli teist värvi kui doonorkass).
Kogu projekt läks maksma 3,5 miljonit taala! See kliinik tahab hakata rikaste lemmikloomi kloonima raha eest. Kui asi "tootmisse" läheb, tuleb see vist ikka sutsu odavam aga kindlasti jääb miljonäride lõbuks. Nali on see, et maksad õudse hunniku pappi ja saad vastu mitte oma armastatud lemmiklooma koopia vaid täiesti suvalise välimusega kassi.
Kassid on ikka ühed kavalad elukad, ei lase end niisama lihtsalt "kopeerida" midagi!
 
kass 18. veebruar 2002, kl 14.27
Millest mulle meenus kusagilt loetud jutt ameeriklastest, kes panid kassi sisse igasuguse peene aparatuuri ja sabasse antenni, et pealt kuulata, mis Kremlis tehakse. Ja siis võttis kass kätte ja lasi lihtsalt varvast:)))))) Ja miljonid oli jälle vastu taevast!
See oli ülistuseks kasside kavalusele:)))
Aga klooni küll ei tahaks-iga kass on ikka omamoodi ja iseloomuga, kahju oleks miskit muud saada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!