Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
silmade operatsioonid
 
liina 20. veebruar 2002, kl 13.14
olen 18 aastane neiu ja mu silmanägemiane on üsna kehv(-5;-4,5)Prilliklaasid muutuvad järjest paksemaks ja prille on ebamugav kanda.Tahaksin teda kui palju maksavad operatsioonid silmanägemise parandamiseks,kus neid tehakse ja kui palju see maksma läheks?Kas haigekassa katab mingil määral kulud?
Ette tänades Bohemian:)
 
potsa 20. veebruar 2002, kl 13.37
Mul endal sama mure ja kavatsen ka selle operatsiooni ikka ette võtta. Aga kahjuks minu teada haigekassa kuidagi midagi ei kompenseeri. Hinnad on kuskil 9000-11000. Juurde võid vaadata www.silmalaser.ee
 
M 20. veebruar 2002, kl 13.37
Osad operatsioonid maksab täies ulatuses kinni haigekassa. Aga see sõltub minuarust sellest ka, mida sinu arst kirjutab põhjenduseks, miks sulle seda opi vaja on. Ja järjekorrad võivad tasuta variandil pikad olla. Igatahes minu sõbranna käis tegemas ja talle oli see asi tasuta.
 
potsa 20. veebruar 2002, kl 13.47
Jajah, võib-olla tõesti tavalise lõikuse puhul maksab, ma pole seda uurinud. Aga laseroperatsioonidel on vist ainult liisingu võimalus.
 
Cathy 20. veebruar 2002, kl 13.57
mul silmad -5..käisin päris mitmes kohas kus neid oppe tehakse aga arstid ei soovitanud,pohjenduseks et synnitamata naine jne...olen nyyd sellega leppinud ja kannan läätsesid,prilliklaasid pole tänapäeval kyll paksud!!!
 
op 20. veebruar 2002, kl 14.03
Cathy: mu mõlemad sõbrantsid, kellel operatsioon tehti on sünnitamata. Lihtsalt kui nägemine pidevalt halveneb, siis pole võimalik seda ka opiga enam 0 viia. Sellepärast tehti. Ja läätsed on ka ainult teatud tugevuseni...
Eks siis paistab, mis juhtub, kui sünnitama hakakvad...
 
punn 20. veebruar 2002, kl 14.11
Igal juhul tasub sellele laseroperatsioonile minna, ükskõik kui palju see maksab, pealegi saab seda liisida.Käisin silmaoperatsioonil Moskva silmakliinikus 91 a.Mul olid silmad
-8, sellise miinuse juures laseroperatsiooni ei tehta,tehakse kirurgiline.Enne ei näinud kas on uks või aken!Pärast nägin silmaarsti juures tabeli viimast rida, kusjuures meie Tallinna silmaarstid ütlesid, et see on võimatu. Praegu on mul -2.Mulle öeldi, et kirurgilisele opile tuleb peale teha laserop. siis nägemine stabiliseerub. Muidugi mine opile! Pealegi ei olnud see üldse valus, ainult ebameeldiv. Äkki sul läheb nägemine veelgi halvemaks, sünnitada saab ka keisrilõikega, pealegi kahjustab aastatepikkune läätsede kandmine silmi.
 
tibi 20. veebruar 2002, kl 14.19
teate ma ootaks sellega natuke, meil tehakse alles selle silmalaseroperatsiooni vanemat versiooni, aga rootsis on juba uus ja täiustatud, pidi paremaid tulemusi andma. ehk jõuab see siia ka varsti. aga see sünnitamine, ma olen seda küll selle kirurgilise kohta kuulnud kas seda öeldi ikka laseri kohta ka?
 
Cathy 20. veebruar 2002, kl 14.24
läätsesid on ka -12 kohe kindlasti...ja no ma käisin mööda neid arste paar-kolm aastat tagasi,ehk nyyd on miskit muutunud,pole enam proovimas käinud..
 
Kissa 20. veebruar 2002, kl 14.35
Kas äkki keegi on antud operatsioonil käinud ning oskab tulemustest täpsemalt rääkida? Olen kuulnud, et on juhtumeid, kus mõni aasta peale operatsiooni muutub nägemine uuesti kehvemaks ning siis ei andvat seda enam ei läätsede ega prillidega korrigeerida.
Ja veel. Kas keegi oskab soovitada, millist operatsiooni eelistada? Kas tavalist (Fertilitas) või laserlõikust (Silmalaser)?
 
potsa 20. veebruar 2002, kl 14.36
Mul küll pole veel -12, aga läätsedest olen küll üliväsinud. Olen neid juba 6 aastat järjest iga päev kandnud (hommikul esimese asjana panen silma ja õhtul viimasena võtan ära). Mul polegi prille, kuna need ei sobi mulle absoluutselt! Tean küll, et see on jube kahjulik ja kõik arstid lööks mu maha, kui nad seda teaksid, sest mul on juba mitu korda põletiku ka välja löönud. Noh ja sellepärast tahakski selle pulli ära lõpetada ja opile minna. Aga misasja- kas tõesti see mittesünnitamine kehtib laseropi puhul ka? Ei tahaks hästi uskuda.
 
mausi 20. veebruar 2002, kl 14.50
Mina käisin laseropil, 4 kuud tagasi. Olen väga rahul.Mõlemad silmad näevad nüüd 100%. Miinused olid enne umbes 3,5.
Sünnitamisega riske ei kaasne, kui oodata 1 aasta pärast op-i. Ja kui arvestada, et rasedus ise kestab 9 kuud, siis nagu probleemi pole.
Operatsioon ei ole valus, aga mis seal salata, omaenese hirm on suur ja see on kõige jubedam. Igasugu riskidega on nii, et mida suurem nägemisprobleem, seda võimalikumad ka üle- ja alakorrektsioonid.
Haigekassa ei kompenseeri midagi, kui asi on ainult selles, et ei soovi kanda enam prille või läätsesid. Kui on muid meditsiinilisi näidustusi, siis saab haigekassalt ka miskit, aga järjekorrad pidid olema siis väääga pikad.
 
murel 20. veebruar 2002, kl 14.53
minule on tehtud kirurgiline silmaop. seda umbes 10 aastat tagasi. enne operatsioone oli nägemine -4 ringis.
operatsioonid tehti pigem selleks, et nägemine edasi ei halveneks. nagu lühinägelikud teavad võib see üsna pikkade sammudega pimeduseni välja jõuda:-(
mina olin tartu silmakliinikus. nädala jooksul tehti kolm operatsiooni ühele silmale ja poole aasta pärast sama teisele silmale. operatsioon oli lühidalt selline, et minu veenist võeti verd ja süstiti silma.
praegu on nägemine sama, mis enne, st muutusi ei ole toimunud üleüldse:-))
 
Nodzilla 20. veebruar 2002, kl 16.38
Kas keegi palun selgitaks arusaadavalt, kuidas see synnitamine ja silmanagemine omavahel seotud on. Synnitasin hiljaaegu, kas nyyd on oodata silmanagemise kaotust ja kui kaua peale synnitust?!
 
eneL 20. veebruar 2002, kl 16.49
Mulle keegi rääkis, et korraga saab opereerida ühte silma 3 numbrit s.o. kui mul on silmanägemine -5,5 ja -5,5, tähendab see 4 operatsiooni. Väidetavalt üks op pidi maksma 2000. Seda räägiti mulle paar aastat tagasi. Kas see hind praegu ka kehtib?
 
eda 20. veebruar 2002, kl 17.04
to kissa!
aga kui mõni aasta pärast opi nägemine uuesti halvemaks läheb kas siis lõpuks võib pimedaks jääda või?Et prillid ja läätsed enam ei sobi....päris riskantne ju!!!!
 
mona 20. veebruar 2002, kl 17.19
Siin on küll turumoorid kokku sattunud!
 
M 21. veebruar 2002, kl 09.01
Silmaoperatsioon ja sünnitamine on niimoodi seotud, et sünnitamisel suureneb ka rõhk silmades (kui palju, sõltub inimesest) no ja siis kui on tehtud op, võib selline rõhumuutus halvasti mõjuda. Aga kui sa oled juba ära sünnitanud ja midagi ei juhtunud, on oht möödas.
 
Arina 21. veebruar 2002, kl 09.06
vaadake lehte : www.lasikdisaster.com
äkki jahutab veidi teie vaimustust.
 
mausi 21. veebruar 2002, kl 11.13
mona: kui sul enesel pole silmanägemisega muret olnud, ei anna see sulle põhjust teisi, kel on, turumoorideks nimetada.

eneL: laseroperatsioon tehakse mõlemale silmale korraga ja korrigeeritakse loomulikult üle 3 numbri. Kui on väga suur miinus ja ei lähe nulli, siis tehakse järeloperatsioon ja see peaks olema tasuta.
Aga üldiselt on muidugi suht kallis üritus: üks silm 11000. Nii et kokku 22000.
 
Kissa 21. veebruar 2002, kl 16.59
Nii...lugesin mausi soovitatud interneti lehekülge ning pean tunnistama, et see tõesti hirmutas mind natuke-väga ära. Kas keegi oskab äkki soovitada, mis on alternatiiv laserlõikusele? Kas tavaline lõikus/korrigeerimine, mida dr. Schotter Fertilitases teeb, on sama riskantne? Kannaksin läätsesid, kuid mu silmad ei talu (veresooned sarvkestas) neid ning prillid on samuti kohutavalt ebamugavad.
Kõikidele läätsekandjatele ütlen hoiatuseks, et mõningates optikaärides ei suvatse arstid õigel ajal isegi klienti teavitada, kui silmad enam läätsesid ei talu ning puhkust vajavad. Selle asemel ravivad nad silmapõletikku, räägivad silmade kuivusest jne. Eesmärk on tõenäoliselt määrida kliendile erinevaid silmatilkasid, pisaravedelikke jms. pähe ning kliendilt ainult raha välja pressida (iga visiitki maksab). Minuga jutus täpselt selline lugu ning hetkel tänan südamest Eagle Visioni tohtreid, tänu kellele loobusin oma silmade kurnamisest ning kannan hetkel hambad ristis prille.
 
kris 21. veebruar 2002, kl 21.32
Aga mis see PK meetod endast kujutab?See ka ju mingi operatsioon...Kas on sama ohtlik?
Lugesin ka seda laserdisasteri lehekülge ja päris hirmus ikka,algul võib kõik paista ok,kuid hiljem võib 100 komplikatsiooni välja tulla ja siis pole enam midagi teha...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!