Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
hormoonspiraal ja tampoonid
 
mirena 20. veebruar 2002, kl 19.50
kas hormoonspiraaliga on lubatud tampoone kasutada, sh öösel? ise ei kannata kohe üldse sidemeid, aga hormoonspiraali siiski tahaks.
 
Eliisa 20. veebruar 2002, kl 20.18
Mina küll kasutan - mingit vahet pole tavalise spiraaliga võrreldes. Ilmselt kohe pärast paigaldamist võiks veidi ettevaatlikum olla. Nüüd muide päevi polegi - pole ka tampoone vaja : )
 
Minake 21. veebruar 2002, kl 08.17
Sama lugu - Mirenaga päevi pole.
 
ik 21. veebruar 2002, kl 09.59
Kas hrmoonspiraal kehakaalule kuidagi mòjunud pole? Tahaks kah ilma päevadeta elama hakata, aga kardan hirmsasti kehakaalu tóusu. Tavalise spiraaliga see nädalane "uputus" lihtsalt túùtab ära.
 
Minake 21. veebruar 2002, kl 10.14
Mitte midagi pole muutunud - ei kehakaalus ega mujal. Väga mugav on. (3-aastane kogemus).
 
Minake 21. veebruar 2002, kl 10.16
Veel üks asi tuli meelde. Arst ütles, et Mirena hoiab igasugu pisikuid-batsille ka paremini eemal. Seen pole ka sellest ajast enam märku andnud, isegi mitte antibiootikumide võtmise ajal.
 
väikeMy 21. veebruar 2002, kl 11.41
öelge, palun, kas siis pannakse sünnitamata naisele spiraal või mitte? siin foorumis on see pidev teema, öeldakse kord nii, kord naa :(
 
mirena 21. veebruar 2002, kl 12.42
Eliisa ja Minake, kas enne päevade ärakadumist ikka veidi aega kasutasite tampoone? Ja kas ei olnud ohtu, et see kuskile spiraali niitidesse vms takerdub?
Ja kas siis üldse ei ole enam päevi (või on lihtsalt vähem?). Mitte ei kujuta kohe ette:)
Ega see naise tervisele kuidagi ohtlik ei ole?
 
mirena 21. veebruar 2002, kl 12.44
täpsustus viimasele leusele: kas naise tervisele justnimelt päevade ärajäämine kuidagi ohtlik ei ole?
 
Minake 21. veebruar 2002, kl 15.11
Enne Mirenat kasutasin tavalist spiraali ja tampoone ka. Peale Mirena paigaldamist kadusid päevad täiesti ära - üldse ei määri kunagi.
 
Minake 21. veebruar 2002, kl 15.12
Ei oska ohu kohta midagi öelda - kuulnud sellest midagi pole, tunda midagi ka pole.
 
Eliisa 21. veebruar 2002, kl 17.02
Kohe pärast spiraali paigaldamist tampoone ei kasutanud (arst ütles, et igaks juhuks võiks loobuda, et siis võib küll kergemini kuskile niitidesse takerduda), järgmiste päevade ajal kasutasin tampoone - igati ok, aga ülejärgmisi päevi polegi tulnud : ) - pool aastat juba. Arst ütles, et see on isegi naise organismile kasulik - rohke vereeritus viib kehast rauda välja (tavalise spiraali aegne "uputus" juba hakkaski aneemiat põhjustama). Kehakaal küll tõusnud pole ja näonahk on ka paremaks läinud : )
Pärast spiraali paigaldamist võib esineda küll mõnikord määrimist (kuni 6 kuud räägitakse - minul 2 kuud), aga kui kasutad pesukaitseid, siis elad üle.
Seda, kas sünnitamata naistele pannakse võiks küll arsti käest küsida - nemad ikka kõige kindlamad teadjad ju!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!