Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
breketid ja alalõua op.
 
patsient 21. veebruar 2002, kl 16.00
Kas kellelegi on tehtud ortotontilistel kaalutlustel alalõua op.(alalõuga opereeritakse ettepoole). Oleksin tänulik, kui keegi jagab kogemusi!
 
tydruk 22. veebruar 2002, kl 09.44
Kahjuks või õnneks piirdus minu hammaste korrigeerimine pooleaastase breketite kandmisega, nüüd on ilus naeratus kogu eluks! Aga arvan, et see operatsioon ei tohiks hull olla. Kui on vaja, siis tuleb lasta see ära teha! Ära pabista! Breketite kandmine ei ole ka üldse hull, alguses on harjumatu, kuid inimene harjub kõigega.
 
mona 22. veebruar 2002, kl 10.26
Kogemusi jagada pole. Mulle tundub, et ortodondid soovitavad keerulist operatsiooni liialt kergekäeliselt - juba väikse kõrvalekalde puhul klassikalisest profiilist. Inimese nägu on isikupärane ja opereerima peaks siiski inimest häirivaid kõrvalekaldeid mitte tegema kõigist klassikalisi iludusi.
 
ik 22. veebruar 2002, kl 11.08
Minu tútrel on seesugune probleem. Koht, kus mina elan, ei soovitata oppi mitte úks pòrm. Tohtrid väidavad, et alahuule tundlikkus vòib väheneda, et opp tehakse tóesti vaid ääääärmisel juhul ja pole just kóige lihtsamate killast. Praegu tuleb tal siis igal vóimalikul hetkel kanda niisugust kummalist suuvormi, mis lùkkab alalòuga ettepoole. Pingutab neiu ise kruvisid ja "hooldab" oma "second mouth" `ì, käib kord kuus arstile edenemist näitamas ja loodab, et on asjast kasu, on teine 15 ja ei kasva enam. Oleks pidanud varem alustama. Ehmatas ise kah ära kui tohter talle opist rääkis. Hoh, vaeva kui palju...
 
tydruk 22. veebruar 2002, kl 12.06
Tegelikult on jah nii, et on võimalik lõualuud "painutada" ka erinevate ortodontiliste aparaatide abil. Muidugi mida varem sellega alustada seda parem, kuid mõnikord on vaja ära oodata, kui kõik hambad on tulnud k.a. tarkusehambad. Aga see on niivõrd individuaalne ja on raske siin kirja teel mingit asjalikku nõu anda. Aga teinekord on ka lõikus vajalik. Arvan, et kasulik oleks erinevate spetsialistide juures konsultatsioonil käia ja siis otsus teha.
 
ehee 22. veebruar 2002, kl 13.42
alalõua op on õigustatud juhul kui muude korrigeerimismeetodite kasutamisest (võimalustest) hoolimata ei ole võimalik normaalset hambumust saavutada - mingi jutt "ilulõikusest" on absurd - ükski "hambatohter" ei soovita sellist tõsist asja kergekäeliselt ja vaid esteetilistest kaalutlustest
 
mona 22. veebruar 2002, kl 15.40
eheele: tehakse ka ilulõikusi. Näidatakse kaldenurka profiilis ja seletatakse, milline see peaks olema ja kuidas saavutada. Hambumust polnud vaja reguleerida!
 
ehee 25. veebruar 2002, kl 11.35
no jah ilulõikusi võidakse loomulikult teha, kuid ei usu hästi, et see ortodontiaga otsest seost omaks - ega kõiki kirurgilisi esteetilistest kaalutlustest lähtuvaid soovitusi pea ju ka teoks tegema - ortotondi töö on ikka hambumuse korrigeerimine eelkõige
 
mona 25. veebruar 2002, kl 11.57
Ortodondid teevad ka ala- ja ülalõua operatsioone! Vähemalt võimekamad neist!
 
ehee 25. veebruar 2002, kl 20.59
sellele, mona ma vastu ei vaidle, ei taha lihtsalt uskuda, et ortodont niisama ajaviiteks soovitab patsiendile vaid esteetilistest kaalutlustest lõualuuoperatsiooni, neil tööd niigi kuhjaga, et hambumust õigeks ajada ja vältimatult vajalikke operatsioone teha - sinna hulka ei kuulu kohe kindlasti ilusama profiili tarvis tehtavad lõikused

aga noh ei viitsi siin enam seletada, patsiendile nõu või kogemusi otseselt ei oska jagada...endalgi läheks tarvis ja seni olen arusaamisel, et ei ole op esimene asi, mida ortodont pakkuma hakkab (muide olen ka ortodontidega kokku puutunud ja ei kirjuta "lambist" oma juttu)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!