Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
pesukaitsed
 
Katriin 27. veebruar 2002, kl 10.46
Tahaks kommenteerida üht väga vana teemat pesukaitsetest.Lugesin siitsamast, et pesukaitsed ja sidemed tekitavad või võimendavad seenhaigust.Kogemata sattusin seda väidet katsetama. Raha oli vähe ja vaatasin mitu aega kaupluses pesukaitsetest mööda ning harjusin ilma nendeta elama ja uskuge või mitte mitu kuud juba ei ole mina oma seent tundnud. Muidu oli ikka, et tsükli teatud päevadel ta andis endast tunda. Proovige, peab küll tihedamini pesu vahetama, kuid see tasub ennast ära.
 
Helen 27. veebruar 2002, kl 11.23
huvitav, kui te neid pesikaitseid kasutate, kui tihti te pesu vahetate?
minul on väiksest peale õpetatud, et hommikul puhas pesu selga!
 
Cathy 27. veebruar 2002, kl 11.30
teinekord ju pole voimalust hommikul puhast pesu selga panna...näiteks välja minnes ja kahevahel olles kas lähed sobranna poole ööseks voi mitte..ei hakka ju pisikesse käekotti pesu toppima voi kilekotis kaasa vedama...siis on ju motekam end kohe pesukaitsmetega varustada...
 
Krissi 27. veebruar 2002, kl 14.09
Väikesed õhukesed stringid võtavad kotis samapalju ruumi kui pesukaitse.
 
Cathy 27. veebruar 2002, kl 14.20
egas koik veel ei kasuta stringe..ja talvel neid ka jalga ei taha ikka seelikuga panna...
 
w 27. veebruar 2002, kl 14.41
jah. pesukaitsmed puhtale pesule konkurentsi ei paku. kuidagi saab ikka selle pesutükikese kotti susata. arvan ma.
 
1 naine 27. veebruar 2002, kl 14.44
Ja ikkagi meeldib mulle mõned korrad päevas pesukaitset vahetada.
 
mammu 27. veebruar 2002, kl 15.00
Lihtsalt kahju hakkab aluspesust kui seda iga päev pesta. nii et pesukaitsed on väga teretulnud. muide, minu puhul olid seenetekitajaks alldays pesukaitsed (need nagu ei laseks üldse õhku läbi, kummist?), vahetasin need libressede vastu ja probleemi pole
 
Maria 27. veebruar 2002, kl 15.21
Mõned korrad päevas pesukaitset vahetada? Mis Sul siis viga on? Kas sa ei arva, et nii suure voolusega peaks arsti poole pöörduma, või on sul tegemist põie pidamatusega? Igal hommikul puhtad püksid jalga - peaks terve naise jaoks OK olema.
 
Cathy 27. veebruar 2002, kl 15.24
no ma vahetan ka pesukaitsmeid mitu korda päevas-ja pole mul mingit haigust kyljes...ja vooluski pole suur..
 
raspberry 27. veebruar 2002, kl 15.30
aga kas see pole ka väga kallis, nii mitu korda vahetada? äkki on soodsam sagedamini uusi aluspükse osta?
 
Cathy 27. veebruar 2002, kl 15.36
ei ytleks et soodsam oleks iga kuu 4-5 paari 300 eeki maksvaid ostma hakata...
 
raspberry 27. veebruar 2002, kl 15.42
a sa ju kuuga neid koledaks ei pese ka
 
optimist 27. veebruar 2002, kl 18.04
Käige ilma püksata ja te näete kui haruldaselt vähe raha kulub :0)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 
mari 27. veebruar 2002, kl 20.07
no lööge või maha, aga mina küll aru ei saa,miks:
a) on vaja mitu korda päevas pesukaitset vahetada või neid üldse koguaeg kanda. Nad on ju niiiiii ebamugavad!kui mingit voolust pole, mis te siis topite neid endale püksi?!
b) ei raatsita iga päev puhast aluspesu panna. ega see ei tähenda, et iga päev peab pesu pesema- või on inimesel ainult 2 paari alukaid?! Kui kardad, et ära kuluvad, siis kanna odavamaid, millest ei ole nii kahju (üldse ei saa aru, kes ostab 300 krooniseid stringe, aga noh, see selleks. odavam pesu ei pea kohe marati toodangut tähendama)ka sõbranna juurde minnes pole raske paar alukaid kotti pista, pealegi- ööks külapeale jäädes on ju nagunii muud atribuutikat ka vaja, niiet väga spontaanselt ikkagi käituda ei saa.
 
L 27. veebruar 2002, kl 22.22
Seenhaigused tulevad stressist.
 
helen 28. veebruar 2002, kl 08.40
ma vihkan yleyldse igasugu lapikesi, kasutan tampoone kui vaja, ei kujuta ette, et kuu igal päeval käiksin ringi lapikesed kotis või pyksis, ja muudkui vahetaksin. See on natuke imelik! Ma ei kujuta ette, mis voolus selleks olema peab, et seda teha!
 
Kitsarinnalised sakivad täiega 28. veebruar 2002, kl 10.12
No miks ei võiks inimene kasvõi kuus korda päevas pesukaitset vahetada kui ta enesetunne sellest parem on? Ma arvan, et tampoonikasutaja solvuks samuti kui mõni võhik teda perverdiks nimetaks...

Aga seenest niipalju, et minul läks olukord palju paremaks kui vahetasin sünteetilise pesu puuvillase vastu, loobusin pesukaitsetest ja korrigeerivatest sukkpükstest sukkade kasuks. Ja NB! hakkasin sööma vitamiine.
 
... 28. veebruar 2002, kl 10.16
loen ja mõtlen, kas mina olen imelik või puudub teistel tõepoolest mingisugunegi voolus.
minul küll on, nii et ikka tumeda pesu määrib natuke heledaks kui pesukaitseid ei kasuta, heleda pealt ei paista küll välja, kuid eeldan, et küll ikka heleda pesu pealegi see voolus päeva jooksul koguneb. arvestan ka sellega, et mitte keegi ei suuda ennast peale tualetiskäimist nii kuivaks väänata, et sealtski mingeid tilku püksikutesse ei imbuks.

küsimus neile, kes väidavad, et neil ei ole mitte mingit voolust.

Kas panete hommikul puhta pesu selga ja võtate ta sama puhtana õhtul seljast?
Milleks teie siis iga päev pesu vahetate? Sest ema-vanaema õpetasid, et iga päev peab pesu vahetama?
 
1 naine 28. veebruar 2002, kl 10.20
Päris naerma ajas kohe - millest selline hüsteeria?! Igaüks teeb nii nagu ise paremaks peab! Ei hakka ma ju ometi kellegi teistsuguse harjumuse pärast oma harjumusi muutma! Kasutan pesukaitseid (mitte always), aga tervis on korras.
 
helen 28. veebruar 2002, kl 11.40
mul on ykskõik, mida teised teevad, käige või terve aasta samade aluspükstega.
 
Siisike 28. veebruar 2002, kl 11.48
Nii tore vaidlust lugeda ja enda jaoks tõetere noppida, aitäh!
 
mari 28. veebruar 2002, kl 13.12
einoh.....
muidugi ei võta õhtul sama puhtana seljast ära, selleks vahetangi pesu iga päev. kui niikuinii vahetad, siis mis mõte sel kaitsel seal on.
tõesti pikad juhtmed mul vist....:))
 
... 28. veebruar 2002, kl 13.19
mari: et haisema ei hakkas võibolla? inimene ise oma kehalõhnu ei tunne ja tunneta nii hästi kui ümberkaudsed. pesukaitsete vahetamisega saad sa seda lõhnamisprotsessi lühendada või sootuks taltsutada(nt vahetad paari-kolme tunni järel kaitset, vana, mille peale juba teatud määral erinevaid batsille jne on tekkinud, viskad lihtsalt minema; pesu sa ju päeva jooksul ei vaheta ega pese)
 
tibi 28. veebruar 2002, kl 13.39
Kui on probleeme seenega, siis arstid ei soovita kasutada igapäevaselt pesukaitseid, samuti päevade ajal tampoone (imab endasse ka kasulikke baktereid ja muudab loomulikku mikrofloorat) ning tervislik ei ole ka sünteetiline pesu. Umbsus soodustab seene teket, seepärast on tervislikum kasutada puuvillast pesu. Samuti mitte kasutada pesemiseks seepi vaid spetsiaalset pesuvahendit. Eks see ole ka immuunsusega seotud. Kui tervisega probleeme pole, on mõnikord mugav pesukaitseid kasutada. Kõik päevad pole ju ühesugused, mõnel perioodil on voolust rohkem, mõnel vähem...
 
Katriin 28. veebruar 2002, kl 14.07
Eks niipalju kui on naisi ,niipalju on ka arvamusi,aga mõistusega olendid said aru mida ma oma tähelepanekuga öelda tahtsin. Lihtsalt oli nii,et minu arst ravis ja ravis seent,aga pesukaitsetest või sünteetikast ei rääkinud ta midagi. Lugesin sellest kuskilt ja sellepärast ka see teemaarendus. On ju päris suurel protsendil naistel sama häda. Jõudu meile.
 
raspberry 28. veebruar 2002, kl 21.21
ikka huvitav teada, kuidas teised toimivad ju ja vahel ühtteist kôrva taha panna.

mina ei tea... mina küll haisema ei hakka, kui end 2 x päevas (hommikul ja ôhtul) intiimpiirkonnast pesen. ja kahe tunniga ma ka nii palju ei määrdu, et oleks vaja uusi pükse vôi "lappi" vahetada.

ja minu meelest on jumala norm, kui päeva jooksul pesu kergelt määrdub. vôibolla ainult prostituut peab 24 h valvel olema, et tillukest voolusetilgakestki püksis poleks... alles siin keegi kurtis, et ei saa seksida, sest siis tuleb higi välja. lolliks ei tasu ka puhtusega minna. muuseas, räägitakse, et hügieenihullud pidid haigemad olema.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!