Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
hea psühholoog
 
murelik 27. veebruar 2002, kl 17.52
Andke nõu, kuidas tänapäeval psühholoogi juurde saab! Kas need on ainult era, või saab haigekassakaardiga ka? Kui palju era maksab, kas hind on ühe seansi pealt või mingi tsükkel? Soovitage ka mõnda head psühholoogi. Ja kas on kellelgi olnud juhust, et oma psühholoogile usaldatud muresid on pärast pidanud linna pealt kuulma?
 
lahutatud naine 28. veebruar 2002, kl 08.09
Mul on üks selline aastatetagune kogemus - viisin oma (nüüdseks) exi psühholoogi juurde, tal oli palju igasuguseid probleeme (ebakindel töö, joomine, vägivaldsus jne.). Abielu oli jõudnud juba sinnani, et me enam mitu kuud ei maganud koos ja plaanisime lahutust. Käis siis mõned korrad vestlemas ja talle sisendas psühholoog, et kõikide tema murede põhjuseks on ebarahuldav suguelu! Kusjoores suguelu omal ajal just sellepärast hääbuma hakkaski, et ta jõi ja laamendas ning nüpeldas naist ja lapsi juba pikemat aega! Nii peale kõige muu tehti talle selgeks, et naine oligi süüdi kõigis tema probleemides.
Ehk siis kokkuvõtteks - igasuguse psühholoogi juurde ikka minna ei maksa, tulemus võib olla etteäraarvamatu.
 
nässu 28. veebruar 2002, kl 11.14
Minul jällegi vastupidised kogemused, seega positiivsed siis.
Erapsühholoog, täpsemalt psühhiaater. 45 min maksab 250 krooni.

Kui tihti tema juures käia tahad sõltub Sinust enesest. Mina alustasin 6 kuud tagasi ja alguses käisin iga nädal (akkas ikka rahakoti peale küll, aga kui maa ja meel on must juba paar aastat, siis pole ükski asi kallis), nüüd käin kord kuus.
 
Voldik 28. veebruar 2002, kl 12.04
Minu meelest saab Psühhiaatriakliinikus vastuvõtule 5 krooni eest haigekassakaartiga. Räägitakse, et suures majas arstidel suuremad kogemused, mis võib ka tõsi olla. Mul endal sama jama, tahaks kohe minna, aga ei tea, kelle juurde. ????
 
liisu 28. veebruar 2002, kl 16.17
Psühhoneurost sa nüüd küll psühholoogi ei leia. Psühhiaatril pole mingit aega sind pidevalt ära kuulata. Esimese korra kuulab küll, aga selleks, et ravi määrata. Psühholoogidega on nii, et mina isiklikult suhtun neisse väga skeptiliselt. Mul on olnud mitmeid kogemusi - üks oli tasuta, nõustamiskeskuses, praktikant. Seal see meie (pere) probleem ei idanend ega mädanend. Üks oli varem, tasuline, see ei saanud üldse pihta. Tead, parem otsi mõni mõistlik tavainimene, elukogenud, objektiivne ja rahulik ja räägi talle. Kasu igal juhul rohkem ja raha hoiad ka kokku. Psühholoogid on hirmkallid. Haigekassa kaardiga ei saa küll kuskile.
Olen kohanud ka head psühholoogi, kuid tema hea olemise eelis on see, et ta on juhuslikult minu naaber ja seega näeb-tunneb mind ja peret ja on ka n. ö. varnast võtta, kui väga vaja. Ehkki me teda püüame üldiselt mitte tülitada, aga ta on meid ka tõesti mitmed korrad hea nõuga aidanud. Sensitiivid, kui sa neid usaldad. Olen mitme pool käinud, ajavad, muide, meelsasti ka hingejuttu, ühtlasi saad teada, mis hädad sul su probleemist tekkinud on.
 
kogenu 02. märts 2002, kl 01.58
Kurb, aga minugi kogemused üsna negatiivsed. Selleni välja, et ühele psühholoogile pidin ise perenõustajaks hakkama ja pärast teise juurest pääsemist piinasid mind kaks nädalat enesetapumõtted. Otsi mõni rahulik elukogenud inimene ja kurda temale oma muret. Enamasti ju piisabki sellest, kui saad mure südamelt ära rääkida inimesele, kes oskab KUULATA. Lahenduse pead lõppeks leidma ju ikkagi sina ise - ei ütle ka ükski psühholoog sulle, mida teha.
 
soovitaja 04. märts 2002, kl 18.18
Kõige paremad psühholoogid on tegelikult sõbrannad, kes ikka viitsivad su mure lõpuni kuulata ja kaasa mõelda.
Kui aga neid ei ole, siis mine psühholoogi juurde. Südalinna Arstides (Tallinnas Kaupmehe tänaval) töötab väga hea tasuline psühholoog, tema juurde tasub kinldasti minna.
 
Tartus 06. märts 2002, kl 11.18
Helgi Toomsalu on Tartus, soovitan soojalt.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!