Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
TSS
 
piiga 04. märts 2002, kl 19.22
kas keegi oskab omast kogemusest nou anda toksilise sokisundroomi kohta - kuidas ara tunda, et on ja kas on seotud tampoonide kasutamisega
 
M.F. 04. märts 2002, kl 22.24
Proovi siis tampoonide asemel mõnda aega sidemeid kasutada. Võimalik on ka selline variant, et probleem tekib ainult ühe firma tampoonide kasutamisel, teistega pole aga midagi.
Kui arstilt küsid siis ta tõenäoliselt soovitab sul eluks ajaks tampoonidest loobud.
Tegelikult ennetamiseks olekski hea kasutada nii sidemeid kui ka tampoone (viimaseid siis ainult teatud juhtumitel- välja minnes, ujudes, suvel, teatud riietga jne.)
 
tsinna 04. märts 2002, kl 22.43
Jah, mis asi see on?
 
laura 05. märts 2002, kl 08.30
kunagi tekkis hirmus kipitus pärast tampoonide kasutamist ning pöördusin maineka tohteri juurde, ning tema soovitab tampoone ainult baleriinidele kui etendust annavad:( nüüd vahel harva kasutan, siis pole hullu
 
plikushka 05. märts 2002, kl 09.29
no minu meelest ei ole küll tarvis sääsest elevanti teha. See TSS on üliharv sündroom, mida on maailmas tuvastatud ainult vaid mõnedel juhtudel. Tekkida võib ka neil, kes tampoone ei kasuta, kuigi tampoonid jah, pidid seda veidi soodustama. Tampoonitootjad lihtsalt peavad selle eest hoiatama, et vältida võimalikke kohtuasju, reaalne oht on siiski minimaalne. Kipitustunne ei tähenda kindlasti TSS sündroomi, vaid võib olla põhjustatud paljust muust, eelkõige seenest vms.
Mina ise näiteks ei suudaks üldse sidemeid kasutada, eriti ebamugavad on need just sportides ja magades. Aga noh, niipalju kui on erinevaid inimesi on ka erinevaid arvamusi ja eks igaüks teeb oma valiku ise.
 
piiga 05. märts 2002, kl 11.39
raakisin ka arstiga ja tema soovitas ka sidemeid kasutada - aga ma ei ole suuteline seda tegema, sest ebameeldiv tunne on kui miski püksis istub ja ei lase õhku läbi
 
ingliemme 05. märts 2002, kl 22.11
Mu emal oli see, mingi suvalisest tampoonist. algas sellest, et kogu tupp tursus üles, iiveldus, nõrkus ja külma-kuumaväriand algasid ja tunne oli, nagu oleks ta pahupidi pööratud. Valud lisaks. Kusjuures selline seisund tekkis mingi poole tunniga, õnneks sai ta põhjusele jaole ja võttis tampooni välja - see oli tükk tegu. Mõne tunni pärast sümptomid kadusid. Aga enam ei julge ta tampoone kasutada üldse, nii hull hirm pidi olema.
 
plikushka 06. märts 2002, kl 09.08
nojah, selliste asjade kasutamise puhul tuleb ka väga täpselt järgida hügieenireegleid ja muid soovitusi, mis paki peal kirjas. Kauem kui karbil lubatud, ei tohi tampooni kasutada. Ilmselt astuvadki inimesed siinkohal kõige kergemini ämbrisse ja vaatavad nendele reeglitele läbi sõrmede. Pole siis ime, et igasugused sügelused ja seened jms on kiired tulema.
 
Bella 06. märts 2002, kl 12.55
Vat, jah, aga kui sul on ikka 10tunnine tööpäev ja mitte eriti mugavad tualettruumid, tahaks näha, kus sa seda tampooni siis kõigi hügieenireeglite kohaselt õigel ajal vahetad?
 
plikushka 06. märts 2002, kl 13.27
Bella: ega see ei olnud etteheide neile, kes nõuetest kinni ei pea. Kätt südamele pannes võin öelda, et ega ise ka kõiki reegleid täpselt ei järgi. Aga sellisel juhul ei maksa kiruda, et tampoonid igasugu seeni ja sügelusi tekitavad, kui neid ei tarvitata nii, nagu nõuded ette näevad Ise olen küll juba aastaid järjest ainult ja ainult tamoopne kasutanud ja pole siiani midagi halba juhtunud.
Ja ebamugavad tualettruumid segaksid sellisel juhul ju sideme vahetamist ka. Ega sedagi ei saa lõputult all hoida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!