Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Südamepuperdamine
 
mmerily 11. september 2022, kl 22.48
Tere! Kirjutan oma murest siia, ehk kellegil on olnud sarnast kogemust ja oskab nõu anda. Olen selle aasta (alates jaanuarikuust) piinelnud pidevate südamekloppimishoogude käes, mis algavad täiesti järsult (pulss on sel ajal rahuolekus 90-110) lisaks tekib jube hingeldus, liikumine on pea võimatu ning sellele lisandub ka ärevus ja paanika. Olen ka täheldanud et paljudel kordadel tekib see peale sööki (isegi kui ei ole söönud kõhtu liiga täis). Olen käinud korduvalt erinevate kardioloogide juures ning uuringud olnud korras. Üks arst kirjutas välja ka propranolol ravimi, mida olen siis võtnud selle hoo ajal. Kuna aga ei sooviks terve elu seda ravimit igapäevaselt võtma jääda hoogude ärahoidmiseks siis mõtlesin uurida kas on kellegil olnud sama mure? Mida olete selleks teinud? Kas need südamekloppimishood ja hingeldus võib ka närvidest olla? Mainin ka, et esinevad ärevushäired ja see aasta on üpriski stressirohke olnud. Kas võiks abi olla hoopiski antidepressantidest?

Aitäh ette ära vastajatele!
 
Olen seda tundnud! 12. september 2022, kl 01.11
Eks sellise südama puperdamise põhjus on ikka närvilisus, stress ja paanikahood. Siin on vaja jälgida puperdamist ja selle ajal jälgida ka pulssi. Tähtis on, kas pulss ühtlane või jätab lööke vahele või lööb kord kiiresti, siis pausid vahel ning taas mõned löögid on ühtlaste vahedega. Kui selline puperdus ajab ka pulssi sassi, siis on vaja kutsuda kiirabi, et see viiks teid EMO - sse, et seal taastataks südame õige rütm, seda enam, et teil on õhupuudus, pea ringlus ja nõrkus.
Siin on aga üks "aga" see juures: kui kaua selline puperdus kestab, kui on lühikest aega, et kiirabi saabudes on kõik korras, siis sellest kiirabi puhul kasu pole, nad peavad teid simulandiks.
Hea oleks, kui selline puperdamine oleks teil, siis kui olete perearsti juures, siis ta teeks EKG ja võimalus on välja selgitada, millest see tuleb. Käija arstil ja rääkida , et mul on sellised häired ei anna tavaliselt midagi. Seda tean ma omast käset väga hästi.
 
mmerily 12. september 2022, kl 10.08
Südamepuperdamise ajal on pigem löögid ühtlased, sel ajal vahelööke jne ei esine, lihtsalt pulss on jube kiire 100-120 lööki ja halb on olla. Kui veebruaris tegin holterit siis see hoog jäi ka sinna pealw kuid arst ei osanud midagi muud selle kohta öelda kui et “täpsustamata tahhükardia”. Üldiselt on mul ööpäeva rahulolekupulss 70-80 vahel.
 
Olen seda tundnud! 12. september 2022, kl 18.35
Kui sul on pulss normaalne sel ajal, kui süda puperdab, siis on selle põhjus ikka stressis ja käivad üle ka väiksed paanikahood. Siin pole muud , kui kasuta mõõdukalt antidepressante ja pead püüdma vältida neid olukordi, mil sul need hood tulevad.
Kuid soovitan jälgida pulssi korrapärasust, sest see võib viia sul südamerütmi näirete tekkimisele.
Püüa suhtuda asjasse rahulikult, ega siin muu ei aita.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!