Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Ventrikulaarne tahhükardia
 
K1k1 01. oktoober 2022, kl 20.03
Tere! Mure nimelt selline, et viimasel kahel kuul esineb väga kummalisi vahe/ekstralööke. Kui varem on esinenud tavalisi et jääb üks löök vahele siis nüüd on sellised et rinnus tekib nagu 3-4 järjestikust tugevat lööki hästi kiiresti ja siis läheb tavalisse rütmi tagasi.. kas tegu võib olla ventrikulaarse tahhükardiaga? Ultraheli tehtud, see korras ja ekg peale pole õnnestunud saada seda.

Tänud vastajatele!
 
Esineb ikka vahel. 01. oktoober 2022, kl 21.40
Selliseid hetkelise vahelööke arstid eriti ohtlikuks üldiselt ei pea. Neid saab registreerida ainult holteri abil, kuid ainult sel juhul, kui sul neid sel päeval esineb, kui Holter on sul peal. Kui nad kestavad lühikest aega, siis sa ei saa midagi teha. Jälgi ennast ja kirjuta üles päev ja selle tahjükardia ajaline kestvus, kuidas ennast tundsid ja lühike iseloomustus. Kui selline asi kestab juba tunde, siis on välja minna ise kiirsbisse või kutsuda kiirabi koju. Üldiselt peaks sul nende esinemise ajal enesetunne halvenema.
 
Olen teemaalgataja 01. oktoober 2022, kl 21.51
Enesetunne halveneb ainult nii palju, et tekib paanika ja hirm et nüüd jääb süda seisma, eriti veel kui lugesin et tegemist võib olla ventrikulaarse tahhükardiaga. Igakord esineb 3-4 teistest tugevamat/kõvemat lööki ja siis ma ehmatan selle peale ja lööb tavarütmis edasi.
 
Esineb ikka vahel. 02. oktoober 2022, kl 02.52
Mina ei oska öelda kas see on sul nüüd ventikulaarne tahjükardia või on tegemist siinusarütmiaga. Minul olid sellised kiired südamelöögid, mitu 4-5 korda järjest, siis vahel oli pikem paus ja südame löök ja nii järjest, alguses kestis see võib-olla alla minuti või natuke kauem, kuid aja jooksul selline südame puperdamine kogu aeg pikenes. See aeg võis olla paar aastat või isegi rohkem. Lõpus oli kestvus 8 - 10 tundi, kuid ikka läks pikkus edasi. Kõige pikem periood oli 16 tundi, enne kui ise taastus.
Kuid mul vedas, sest ühel korral oli mul aeg perearstile kinni pandud ja kuna ma polnud arsti juures mitmest aastaid käinud, siis arst kasutas võimalust ja tegi mulle kõik analüüsis ning lõpus ka EKG. Oli hea juhus, et sel korral oli mul ka süda rütmist väljas ja seda arst nägi EKG-d vaadates ning hakkas mind sellepärast küsitlema, kaua sellised häired mul juba on jne. Rääksin nii nagu on, kuid erinevalt sinust mul enesetunnet need ei seganud ega tunda kuidagi ei andnud. Kui arst oli mind ära kuulanud saatis ta mind kohe EMO - sse, et seal pandaks südame rütm paika. Peale selle kirjutas mind haiguslehele ja käskis järgmisel päeval tagasi tulla. Sellest päevast algas minu südamerütmi ravi, kui nii võib öelda. See oli pikk ja vaevaline tee, kuid sain selle korda tänu kardioloogile keda ta soovitas külastada.
See lugu on küllaltkipikk ja ei taha siin rohkem ruumi raisata. Sest teisi see vaevalt huvitab.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!