Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kapselendoskoopia
 
Toblerone 02. oktoober 2022, kl 20.46
Tere!

Kas keegi on teinud kapselendoskoopiat, kuidas läks, kas seda tunneb ka kuidagi vms?
Kas keegi on ka koloskoopia asemel selle saanud, kui hirm koloskoopia ees suur?
Internetist kogemusi eesti lehtedel üldse ei leia infot.

Suured tänud ette!
 
Pole olnud juhust! 02. oktoober 2022, kl 23.45
Kapselendoskoopiat tehakse vist ainult erakliinikutes ja Haigekasa seda ei kompenseeri. Mul oli see protseduur umbes pool aastat tagasi ja käis ikka tavalisel moel, st. tuli sondi neelata ja arst vaatas kaameraga.
Kapslit ei pakkunud keegi!
 
Toblerone 03. oktoober 2022, kl 01.16
See, mis tehakse ülevalt söögitoru kaudu on endoskoopia. Mina mõtlen soolestiku uuringut alt poolt. See kapsli süsteem ongi üsna "uus" hinnakirja vaadates on see kõvasti kallim, kui koloskoopia. Aga nagu aru saan, kui arst määrab haigekassaga on see tasuta. Aga mõtlengi, et huvitav, mis need tingimused on..
 
Pole olnud juhust! 03. oktoober 2022, kl 02.29
Mul oli koloskoopia ja endoskoopia ühel ja samal päeval, ainult erinevates kabinettides poole tunnuse vahega. Protseduur ja seadmed olid samad, endoskoopia aeti sond suu kaudu makku ja koloskoopia aeti samasugune sond sisse päraku kaudu. Ei pakkunud mulle keegi mingit kapselendoskoopiat. Olen ka lugenud, et selliseid protseduurre kaasajal tehakse spets kapsliga, milles on kaamera ja mööda organismi liikudes filmib kõike mida liikudes näeb.
Kuid mull sellist uuenduslikku moodust ei pakutud. Nii palju oli uuendust, et aastaid 50 ja rohkem tagasi tehti sellist protseduuri hoopis jämedama toruga, mida rahva päraselt kutsuti "televiisoriks".
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!