Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kuidas aidata ema kes oma suhtega hädas?
feyniriel 29. november 2022, kl 22.31
Minu ema on olnud suhtes 16 aastat mehega kellel alkoholi probleem, ta on intensiivosakonnas käinud peaaegu ära surnud alkoholisse, kaotas kõndimisvõime, õppis uuesti kõndima ja kõndis kohe poodi alkoholi ostma. Nüüd ta on juba parajalt seniilseks jäänud ja enam ei oska vetsus käia, kuseloigud ja sita jätab põrandale ja oma järgi ei korista.

Üritasin emale selgitada et on vaja hooldekodusse panna aga tema ütleb et pole raha ja nagunii mehe lapsed/vend seda ei maksa kuna oma pere temast ei hooli. Niisama ta ka ära ei lähe kui ema on üritanud välja visata. Räägib mehele et "ma ei ole sul mingi ema Teresa!" aga samas ikka koristab ta järel sitta, teenib raha, teeb süüa, hoolitseb. Mees pole mitu aastat tööl käinud, ainult joob ja elab nagu parasiit.

Ma tahan aidata kuidagi aga ema ütleb mulle selle jutu peale et mine ära kui ei meeldi, tema ei viska teisi üle parda (aga samas oma lapsed viskab kuna lapsed ei saa normaalselt külas käia kui nad sita sees elavad). Nende kodu on täiesti segaduses, asjad on laiali, putukad on toidu sees, rämpsu prahti koguneb igasse nurka, toas ei ole ruumi kõndida.

Öelge mulle mis ema valib joodiku oma laste asemel ja kuidas ma saan tal aidata sellest joodikust lahti saada? Kas eestis tõesti hooldekodusse panemine maksab palju ja kas selle jaoks on vaja inimese nõusolekut?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!