Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Ma lähen sellest valutamisest ja magamatusest hulluks varsti
 
Kita Ever 11. mai 2023, kl 13.11
Tere,
olen olnud terve inimene, vanust 45 ja 2 kuud tagasi ärkasin hommikul üles ning tundsin et suur varsvas ja selle kõrval olev varvas on tuimad, lisaks jalatald ka surises....nagu sipelgad jooksid mööda jalalaba. Keskpäevaks oli olukord nii hull, et terve parem jalg valutas ja meeletult, nii et kannatada ei jaksanud ja läksin emosse. Seal tehti ultraheli, et välistada trombioht (kõik oli veresoontega korras), uuriti, puuriti 6 tundi ja tehti järeldus, et neil pole õrna aimu ka mis mul viga on. Helistasin järgmise päeva hommikul perearstile, kes ütles et viga on seljas ja seljavalu kiirgab jalga. Perearst tegi röntgeni, mis näitas diskide vahel minimaalset sopistust ning suunad neuroloogi e-konsulatatsioonile. Sealt tuli vastus et kuna olen esmakordne, siis saatku taastusravisse. Taastusravisse sain aja 2 kuu pärast....nüüd järgmisel nädalal jõuab see aeg kätte ka :) Olen omal käel käinud kahe erineva füsioterapeudi juures, kes näitavad harjutusi ning neid kodus jõudumööda ka teinud. Pereasrtilt saadud retseptiravimeid võtan nö. peoga...mingid lihaselõdvendajad, siis närvirohud ja siis kanged valuvaigistid. Ja ausalt, mul pole ühtki hetke kus jalg üldse ei valutaks - vahepeal on see valu lihtsalt veidi talutavam ja väiksem. Olen selle 2 kuuga kaotanud 10 kilo, söögiisu kadunud, magada öösel ei saa, sest valu ei lase lihtsalt. Täna öösel magasin 2 tundi...jälle poole kahest üleval ja ma käin iga päev tööl. Olen läbi kui läti raha. Õhtuks lihtsalt lonkan, sest iga samm on täielik piin. Kõige hullem ongi jalalaba, töö juures on madalad kingad, istuv töö ja enamus ajast võtan kingad üldse laua all jalast ning lasen mööda kontorit sokkeväel ringi. Ma olen ausalt hullumas ja lõppu sellele olukorrale ei näe. Selg ei valuta...aga annab aeg ajalt lihtsalt tunda. Pole kunagi elus seljaga probleeme olnud. Uuel nädalal saan neuroloogi vastuvõtule ja ehk sealt edasi siis kompuutrisse. Ehk keegi sama murega kimpus - kuidas end aidata, mida ma tegema pean et natukenegi puhata saaksin......
did_1305161 11. mai 2023, kl 14.11
Sul oleks vaja sellist "kondiimurdijat", kes väänas sul selgroolülid lahti, siis läheks Disk tagasi oma kohale ja kaoks sul see varbavalu. See peaks olema selline spetsialist nagu oli siin kunagi siin Oolo, kes polnud küll meditsiinilise haridusega, kuid tegi sellist tööd väga hästi. Aga teda püüti maha teha telekas vist saates "Kuuuurija"!
Meil on teisi ka selliseid spetsialiste, kellel on vastav kutseala diplom olemas, ainult ma ei oska öelda, kas nad töötavad masseerijana või on neil mingi teine nimetus.
Mina sain kunagi vene ajal sellist ravi Pärnus sanatooriumis olles. Seal töötas selline arst vanas Mudaravilas. Sain 10 seansi ja aastaks oli radikuliit unustatud.
Üldiselt peaks hea massöör ka aitama selga korda saada. Närviarstid tagavad tihti seda diski välja opereerida, kuid see kasvab paari aastaga tagasi ja hakkab sama vaev uuesti peale!
 
Annaks 30. mai 2023, kl 15.04
Anna siis siin ka teada, mida arstid räägivad.
 
.... 31. mai 2023, kl 09.27
ma ei ole arst, nii et diagnoosi ei pane. Olen ise natuke sarnast valu tundnud ja on sarnaseid probleeme siiani, õnneks oluliselt talutavamalt. Nii et arste veel ei ole tülitanud. Kindlasti ei lähe ma mingi kondiväänaja juurde - selgroolülidega ei mängita! Sõpruskonnas on mõnel kah sarnane jalavaevus ja rahvakeeli nimetatakse seda kukekannuseks. Kui guugeldada, siis selgub, et põhjuseks on enamasti mingi põletikuline protsess. Ehk siis esimesena tuleks üle vaadata oma hambad - ka mittevalutavad hambad võivad anda erinevaid põletikujamasid üle keha, südamest alates. Kui hammastega kõik korras, siis tuleb põletikke otsida mujalt. Ehk siis vereanalüüsid oleksid esimeseks viiteks, kas põletikke on. Ja tuttavale on arst teinud ka süste kanda - kukekannuse leevendamiseks. Aitab päris pikaks ajaks. Vanus 45+ on aga üks selline aeg, mil naisterahva ihus võivad hakata ebameeldivad hormonaalsed muutused, mis ka tervislikult elava füüsiliselt aktiivse inimese elu pikaks ajaks ära rikuvad. Mõned hakkavad tarvitama hormoonasendusravi, kuid - sellel võivad olla mõnedele ka tõsiseid tüsistusi, vähiohuni välja. Nii et tuleb ise leida see kõige õigem tee, kuidas need ajad üle elada. Ja see aeg on ka selline, kus päris sageli on unehäireid ja magamatust, tean omast käest - väga raske taluda! Olen endale sisendanud, et mu lähisugulased-prouad on elanud väga pikad elud ja üle elanud ka need raskused, ilma mingi arstiabita, nii et - pean ka mina lihtsalt üle elama. Pidage vastu!
did_1305161 31. mai 2023, kl 12.11
See nn. "kondiväänaja" on tegelikult kiropraktik ja neid tegutseb nii Tallinnas ja Tartus. Kunagi lugesin ühe sellise arsti tingimusi, ta soovis mäletamist mööda perearstilt haigusloost kokkuvõtet ja röngenipilte valutavad piirkonnast.
Minu selja tegi ta vähemalt aastaks korda, kuid kuna olin sel ajal kontoritöötaja, siis sundasend tegi minu selja aastaga uuesti haigeks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!