Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
keelerõngas
 
mua 06. detsember 2003, kl 06.00
Vabandan ette kui on vale teema all!
Ühesõnaga küsimus kõigile kel on keeles auk...kas tõesti ütlete et ei ole valus või kuidas? Seda olen kuulnud küll et pole see ja teine ültse valus,kuid ei usu... veerand minu kehast on tätoveeritud, kulmus, ninas ja kõrvades augud olemas, huules oli ka kunagi, kõik ise teinud kuid keelde tahaks auku lasta teha ja kummalisel kombel kardan. Nii et paluks nüüd päris ausalt ning võimalikult täpset kirjeldust või võrdlust (te olete nagunii kõik anonüümsed seega keegi ei saa teada et teil tegelikult ikka valus oli)
jään huviga ootama!
 
kiska 06. detsember 2003, kl 08.12
Mitte et ma sind plikuskaks peaks, aga soovitan sama küsimusega mõnda noortefoorumisse pöörduda, vaata kasvõi sellesama Delfi noortekast, ntx teemade Iluvead ja Kosmeetika alt võiksid otsingu teha. Kindlasti saad juba kirjutatud vastuseid, kui veel miskit selgusetuks jääb, küsi juurde.
 
tüdruk 06. detsember 2003, kl 12.10
seda tehakse ju kiiresti. Oleks, et aeglaselt surutakse läbi...
 
niimoodi siis 06. detsember 2003, kl 14.20
tegin, vääääga valus oli, ausaltöeldes üleelatav, aga pärast valutas nii mis hirmus ja tükk aega ei saanud korralikult süüa. võtsin ära.
 
marbell 06. detsember 2003, kl 14.32
no nii...usu mind see ei ole valus. mina lasin endale juba päris pikka aega tagasi keeleneedi panna. kartsin kohutavalt, hommikul oli juba lihtsalt sellele mõtlemisest süda paha.
kogu protseduur....so siis keele puhastamine augu tegemine pluss needi panemine kestab MAX 30 sek, aga nii kaua ainult siisk kui ise rabeled. mulle seletas see tädi kes auku tegi ennem mingi 20 minutit, et kus ta seda õppinud on ja kuidas tehakse, näitas asju millega tehakse jne....kui nõela näha ei taha siis ta ennem sulle seda ka ei näita. hästi tore tädi oli. tehakse siis nii, et puhastatakse keel ära, siis ise pead keelt väljas hoidma lükkad suust välja nii kaugele kui saad ja paned ÕRNALT hambad kokku, aga mitte nii et keelt hammustad, tema võtab keele otsast tangidega kinni ja lükab nõela, mille ümber on kanüül läbi su keelest, siis tõmbab nõela välja ja kanüül jääb keelde, paneb sinna otsa needi ja tõmbab läbi ja kinnitab alt ja ongi läbi. kirjeldus on küll pikk aga mul kestis kõik vist max 10 sek. see kui nõel läbi lükatakse küll mingit valu ei tee kuna läheb nii kiiresti läbi, et sa ei jõua reageerida ainuke hetk kui midagi tundsin oli see kui neeti alt kinnitas, aga see ei olnud absoluutselt valus. mulle oli näiteks püstoliga kõrvaaukude tegemine tunduvalt valusam. enne tegemist oleks soovitav süüa, et süda pahaks ei läheks. siis peale paigaldamist antakse midagi juua, et vere maitse ära kaoks, ära nüüd ehmata, verd ei tule, lihtsalt kergelt immitseb aga vere maitse ju jube. siis laseb sul paar minutit isuda, et pea ringi ei käiks, mitte augu tegemisest, vaid tavaliselt inimesed närveerivad enne seda kohutavalt. umbes 20 min peale tegemist hakkab keel paiste minema, aga see on loomulik, selline suurem paistetus kestab mingi nädalakese, sellepärast pannaksegi tehes pikem neet, kuna keel läheb paiste. paistetust saab alla nii, et lutsu jääkubikud, aga mitte tükeldatud, sest sel on teravad ääred. söömist ei sega, mina sõin juba järgmine päev praadi ja midagi ei olnud viga. soovitav oleks ka juua vitaminiseerituid jooke, need aitavad ka kaasa paranemisele. arvan et kui sul juba tattood on siis needi tegemist sa ei tunnegi :) anyway edu sulle ja ära muretse paanitsemiseks ei ole põhjust.
kui elad tallinnas, siis soovitaks teha narva mnt salocentris, seal tegin ise ja minu paar tuttavadki, väga hea teenindus on. kui veel mõni küsimus tekib kirjuta siia, äkki oskan vastata.
sry et nii pikk tekst tuli
nb! tehakse ühekordsete asjadega, mis võetakse sinu juures pakist välja ja pärast visatakse minema.
 
Styg 06. detsember 2003, kl 21.40
nõustun marbelli jutuga. olin ennast kah ikka enne torkida lasknud nii tätoveeringute kui piercingute eesmärgil, keelerõnga panemist kartsin. see tundub hulga jubedam kui tegelikult on. :)

eks ma ka..... läksin enne ja sõin ühe korraliku "viimse tõhusa söömaaja" ja seadsin siis sammud oma pierceri stuudiosse....

augu tegemine käib tõesti väga kiiresti. tunne, kui nõel keelest läbi läks, oli.... no oligi selline nõela läbi torkamise tunne. selline kuum (või külm?) juga käis korraks läbi, ja oligi kõik.

augu tegemine on selle asja juures veel kõige lihtsam. :) alguses oli minul kohutavalt veider tunne. keel natuke valutas, kuigi mitte väga, ja sedagi võibolla sellest, et pierceri juurest läksin otse kohvikusse jäävett manustama, et külmast siis.... paistetus on ebamugav muidugi, aga mitte midagi sellist, mida üle ei elaks. jääd ja ibuprofeeni. :)

aga seda ma pean ütlema, et esimese nädalaga võtsin viis kilo kaalust alla. :) mitte sellepärast, et süüa saanud poleks: sain küll, aga ei viitsinud alguses, sest see oli küllaltki tüütu protsess ja ma natuke kartsin endale haiget teha vms.

ja veel: KINDLASTI kontrolli iga päev (puhaste kätega!) et needi kuulikesed kindlalt kinni oleks. mina oleks viiendal päeval oma needist äärepealt et ilma jäänud, sest üks kuulike tuli lahti. kuigi, kui nad korralikult kinni on, siis naljalt nad lahti ei tule (peale seda intsidenti pole kuulid isegi mitte poole keerme võrra enam lõdvemaks läinud...)
 
why 08. detsember 2003, kl 08.55
milleks seda kõike üldse teha? on moes, teised teevad?
hiina meditsiini järgi paiknevad keelel kõik siseorganid ja kui sa nüüd keele läbi torkad, kujuta ise ette....
ja kui sellele ka ei mõtle, siis ebamugav on ta ikkagi ja mõttetu
 
Styg 08. detsember 2003, kl 09.34
to why:
mood ei mängi minu puhul küll kuigi suurt rolli.

mileks siis ikkagi? hea küsimus. seletamine võtaks ilmselt aega tunde ja ikkagi ei täidaks oma eesmärki....
 
mua 08. detsember 2003, kl 10.21
to Styg: mul sama hirm ja ei tea miks,võibolla sellepärast et keel tundub nii paks ja nii edasi ja tänan ka marbelli:)
omal on tegija olemas seega stuudioid eraldi ei vaja kuid kui hirmust lahti ei saa eks joon ennast täis ja lasen siis teha:))
(tean et alkohol ei mõju hästi)

tänan
 
Styg 08. detsember 2003, kl 11.13
ausalt, ära alkoholi küll joo. alkohol vedeldab verd, auk võib niimoodi liigselt veritsema hakata. ja seda nüüd küll vaja pole.

ja pealegi...... augu tegemise kogemus on selline, et seda tasub juba omaette kaifida. jama oleks küll, kui pärast ei mäleta, sest et promille sai liiga palju ;)
 
m 08. detsember 2003, kl 12.17
tahaksin ka keelerõngast...mõnus kui rääkimine susinaks muutub:)) nabarõnga juba tegin, arvasin samuti et nüüd küll suren, aga ei miskit...valutas tiba ja miski ei tohtiñud vastu minna...kõhuli magada ei saanud:( aga kõik on mööduv,eks!
Teie kirjeldusi siin lugedes nagu ta´haks aga samas pelgan kah...aga kas rõnga keelest ära võttes jääb alles auk?? Igale poole ei sobi ju keelerõngaga minna...igal töökohal näiteks oleks küll ebasobiv:(

ja veel selline küsimus-paljudel on need rõngad jube suured(mumm otsas suur) kas väiksemaid ka müüakse?
mis üldse keeleaugutamine ja keelerõngas maksab?
 
kops 08. detsember 2003, kl 12.47
mul üks tuttav sattus sellepärast haiglasse
 
Styg 08. detsember 2003, kl 12.50
keelerõngas muuseas ei paista välja, kui töökoha pärast mure on. ;) kui just lõuad laiali ei naera või ei haiguta vms.

neeti ära võttes auku ei jää. auk läheb kinni isegi tunniga (läheb niipalju kokku, et neeti enam sisse panna ei saa.)

rääkimisega enamikel inimestel küll midagi ei juhtu.....
 
mua 08. detsember 2003, kl 12.54
to m: keelde jääb ikka auk, samamoodi nagu kõrva või kusagile mujale. Suuruseid on erinevaid , võid ka osta nahavärvi plate mis käib siis selle mummu või kuuli asemele, hinnad alates 100- ...


to Styg: võimalus teha ka muidugi tuimestus kuid seegi juba nii rõve (sõnaotseses mõttes) kogemus...ma arvan ikka et joon ennast meeldivalt vinti:)))
 
m 08. detsember 2003, kl 14.07
peaks ka siis salocentrisse uurima minema...ei tea muidugi mis meespool sellest arvab...ise pean lahedaks ja kui enam ei meeldi saab ju alati ära võtta...:P
 
m 08. detsember 2003, kl 14.09
aga kas sellist asja ei või juhtuda et hammustad seda mummu söömise ajal?
 
Styg 08. detsember 2003, kl 15.23
võib juhtuda, aga ei pruugi. see vist oleneb mingist... keele liikumise eripärast ja üldisest füsioloogiast. mina ei ole kuue kuu jooksul kordagi hammustanud. see tuleb muuseas üsna ruttu selgeks, kas hakkab hammaste vahele jääma või ei, ja kui selline tendents esineb, siis tasub osta plastikust mummudega barbell. metall lõhub hambad ära. plastik ei lõhu. aga siis peaks varupallike peaks siis ka vist kogu aeg kaasas olema sel juhul.... vat ei tea.
 
Kat11@- 18. oktoober 2022, kl 13.35
Jah! Olen korduvalt hammustanud. Mega valus hammastel. Hea et hammas pooleks ei ole läinud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!