Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
retseptiravimitest
 
inimene 04. jaanuar 2004, kl 18.01
Tere!
See on lihtsalt jube, et apteegist ei saa enam ka kõige lihtsamaid rohtusid kätte ilma retseptita! MIKS PEAB ROHTUSID SAAMA AINULT RETSEPTIGA?? Ma ei räägi narkootilise toimega rohtudest, aga teistest ravimitest! Esiteks, kui mul on täna rohtu vaja, ma ei saa seda retsepti mitte kuskilt, sest perearstile saab numbri heal juhul 4 päeva pärast!Teiseks, kui ma tean ise mis rohtu mul kohe vaja on ja kuidas seda võtta, et ruttu terveks saada ning tööle minna, miks pean aega raiskama ja haiguse käes mitu päeva vaevlema, et perearsti juurde lõpuks saada!!Peale selle, apteekrid on tihtipeale palju targemad rohtude osas, kui arstid ise, ning ma võin nendelt küsida või siis ravimiõpetuselt lugeda!Ja kui mul pole haigekassakaarti, siis ei saa ma üldse arsti juurde minna, kuna see on nii kallis, ja seega pean ravimist ka ilma jääma ning võin nii haigeks jääda, et...
Nii, et pole vaja mulle ütlema tulla, et see retseptiseadus on välja mõeldud inimeste huvisid arvestades...pigem vastupidi...!!!
 
Ohh 04. jaanuar 2004, kl 18.28
..jumal anna kannatust;) Mida juttu?
 
ene 04. jaanuar 2004, kl 18.46
kui sa juba võtad ravimeid, mida saab retseptiga, siis peaksid ju ette teadma, millal sul need rohud lõppema hakkavad ja seega varem minema arsti juurest läbi, et uus retept saada.
sorry, ei taha õelutseda, aga tõesti oma viga..
sellise jutuga, et ma tean kuidas neid võtta ja olen neid kasutanud arvan, et võiksid apteekritele rääkida ka need, kes tegelikult ei tarbi neid rohte, seega poleks vist kõige parema variant..
retseptiravimid on ikka selle jaoks retseptiga, et nend toimeained jms on keerukamad ja neid tuleb võtta enne kui sind arst uurinud ja diagnoosi pannud jne jne..
 
mia 04. jaanuar 2004, kl 19.05
näiteks rasestumisvastased tabletid võiksid ilma retseptita olla. ei usu et keegi neid kuritarvitama hakkab.
arstijärjekord on nii pikk, et kuu aega enne tuleb aeg kinni panna.
 
kiska 04. jaanuar 2004, kl 19.46
Aga ntx. rasestumisvastaste tablettide tarvis ei ole ju iga kord tarvis arstile minna, kas te selle peale pole tulnud või? Kui on korduv retsept, kirjutavad enamus perearste või günekolooge retsepti välja ka telefoni teel esitatud palve peale.
Teiste ravimitega on aga nii, et selleks, et vältida olukorda - ise panen diagnoosi, ravin ise ja pärast kraabin ise mulla ka peale - ongi need ravimid ainult pärast professionaali poolt pandud diagnoosi ja ravi määramist kättesaadavad.
 
Aga 04. jaanuar 2004, kl 20.08
... miks on näiteks retseptiravim No Spa?
 
inimene 04. jaanuar 2004, kl 20.10
Appi!! Anna tõesti kannatust ja mõistust neile , kes seda hädasti vajavad!!
Kas te pole tõesti ammu-ammu apteegis käinud, et ei tea, et isegi ninasalvi saab ainult retseptiga, haava peale kõige lihtsamat antibiootilist salvi samuti ilma retseptita ei saa...
isegi apteekrid imestavad vahel(ka arstid ise), et mõningaid täiesti süütuid ravimeid saab AINULT retseptiga!!Ei hakka siin haigustealast loengut pidama, aga tavaliselt nende haiguste puhul ei ole võimalik, et paned numbri kuu aega ette kinni!!
 
Tõesti või? 04. jaanuar 2004, kl 20.41
No Spa???????
 
tea 04. jaanuar 2004, kl 21.13
Aga enamik ravimeid on ju retseptiga ka tunduvalt odavamad, kuna HK maksab mingi osagi kinni. Ja minagi ei poolda nt antibiootikumide vaba kättesaamist, sest iga tühise viiruse peale see ravim ei aitagi (aga kui kodus olemas on, siis võetakse nagunii).
Aga teemaalgatajale: sa võiksid ju endale koju ravimid ette välja osta, kui nüüd perearstile lähed siis soovi koheselt retsepti.
 
li 04. jaanuar 2004, kl 21.15
nt rasestumisvastaseid tablette saab ju 6-ks kuuks ka korraga retepti, st et ostad 6 kuu annuse välja.
aga see selleks..

kui häda käes on, saab arstile ikka aja, ei ole kuu ajaseid järekordi, kui tõsine probleem..

ja reteptiravimid on inimeste enda huvides retseptiga, sest mitte kõik ei kasuta/tarvitaks neid õigel eesmärgil.
 
flica 04. jaanuar 2004, kl 21.29
kõhasiirup oli ka retseptiga kui viimane kord käisin. no täitsa närvi ajas küll. ilma retseptita on 50-60 eek. samalaadne odav 23 eek retseptiga. hea et aspiriini veel niisama saab. eks üle on pingutatud küll.
 
tt 04. jaanuar 2004, kl 21.48
no spa on liiga kange toimega selleks, et seda käsimüügist jagada. antibiootikume kasutab eesti rahvas ka iga kriimustuse ja nohu puhul ning pärast imestavad et mingi hetk enam mõju ei ole. beebipille hakkaks enamus noori võtma sõbranna soovituse järgi ja infolehelt kasutamisõpetust lugemata. ehk et suurem osa asju on ikka asja pärast retseptiga.
 
rõõmus ja rahulik 04. jaanuar 2004, kl 22.20
No on alles asi, mida arutada. Inimestel on tõesti igav... Minge maale elama ja lõhkuge puid ja tundke elust rõõmu virisemise asemel. (kasutan ka retseptiravimeid, mille retsepti vajan iga kahe kuu tagant, pole eriti suur üllatus: ette tada, mis teha vaja)
 
inimene 04. jaanuar 2004, kl 22.56
Aitäh kõigile, kes oma arvamust avaldasid!
Ei usu, et inimesed nii lollid on, et iga nohu pärast kohe antibiootikumidega mürgitama hakkaksid...kõigile on ju oma elu ja tervis kõige tähtsam maailmas!Aga kes ennast mürgitada tahab, see leiab selleks teisigi võimalusi kui apteegist ostetud retseptirohud.
 
mina 05. jaanuar 2004, kl 11.18
Teemaalgatajaga täiesti nõus. Selleks on aga hea omada sellist perearsti kes kirjutaks sulle välja kõikvõimalike hädade vastu erinevaid retsepte hulgi et saaksid vajalikuks juhuks täita oma arstikapi. Kui tegemist on nohu, köha, palaviku raviks vajalike kergemate antibiootikumide ja valuvaigistitega siis need võiks ikka kõigil käepärast olla.
 
martina 05. jaanuar 2004, kl 11.57
Tule taevas appi! "nohu, köha, palaviku raviks vajalikud kergemad antibiootikumid"... selliste spetsialistide pärast müüaksegi teatud ravimeid ainult retseptiga!
 
inimene 05. jaanuar 2004, kl 12.49
Varem oli saada kõiki neid ravimeid ilma retseptita, ja inimesed olid palju tervemad kui praegu! Ei kuulnud elu jooksul mitte ühtegi juhtu, kus inimene oleks end ise kogemata ära mürgitanud apteegist ostetud rohtudega!Venemaal on ka kõik rohud saadaval ilma retseptita, ja keegi ei mürgita ennast juhuslikult valitud rohtudega!
Varem said arstidiplomit omavad mittetöötavad arstid ka retseptirohtusid välja kirjutada, aga praegu pensionil olev arst(kes varem oli üks juhtivatest arstidest), peab minema oma perearsti juurde manguma retsepte!!!Lõpuks on minu tervis minu isiklik asi, ja kui mul pole haigekassakaarti ning raha ega tööd ei ole, võin ära ka surra, keegi ei tule mulle siis appi ja ei hooli minu tervisest!!
Retseptiga võiks olla ainult narkootilist toimet omavad rohud, kanged antibiootikumid,veel mõned kanged rohud(mida ise võtta on eluohtlik)...aga teised ravimid peaks olema vabamüügis!Kes tahab soodustust, võib ka vabamüügis olevate rohtude jaoks võtta arstilt retsepti!
 
laura 05. jaanuar 2004, kl 16.05
antibiootikumitega on ju nii, et tavalise viirusliku nohu-köha puhul need ei aitagi ju! aga kui sa neid omast tarkusest sisse sööksid, oleksid mõne aja pärast nende suhtes immuunsuse saanud ja kui neid tõesti vaja läheks - siis nad enam ei mõjukski.

apteegis on väga palju köhasiirupeid müügil ilma retseptita. ja retseptiga on tõesti kergeid narkootilisi aineid sisaldavad siirupid. aga kui neid koguaeg tarvitada, oleks see tervisele kahjulik.

olen seda meelt, et retseptiga ravimid on ikka asja eest retseptiga. Ja kui tervis üleöö väga kehv - helista perearstile ja kurda - vajadusel saad aja ka tunduvalt kiiremini kui 1 kuu. arst on ka inimene ja tal on päevas mõni vaba hetk alati olemas - just selliste kiirete juhtumite tarvis.
 
inimene 05. jaanuar 2004, kl 16.18
Mul on väga kahju, aga mõni arst lülitab oma telefoni vastuvõtu ajal välja!! Ja ega ei julgegi teda tülitada! Ühel inimesel, kellel polnud ei haigekassakaarti ega raha ka mitte, oli kohutav haav , mis mädanes..tahtsin ise talle osta rohtu, aga apteeker ütles, et see on ainult retseptiga!! Inimene pidi edasi mädanema!!!Õnneks sain selle rohu oma tuttavate kaudu!
 
inimene 05. jaanuar 2004, kl 16.30
Sellist "hoolitsust" inimeste eest pole küll kellelegi vaja, mille tulemusena inimesed edasi mädanema peavad!!
Sorry, läksin veidi tigedaks, aga leian, et inimesel peab olema õigus saada ravimit ka siis, kui tal ei ole raha, et arsti juurde minna!
 
inimene mine metsa 05. jaanuar 2004, kl 19.12
bhhh... sa lihtsalt jonnid siin juba ju. retsepriravimid on põhjusega retseptiravimid mitte sinu kiusamiseks. usu nüüd!
 
narkar 05. jaanuar 2004, kl 19.22
võiks jah olla retseptita - mul on jube ülitundlikkus valu suhtes ja tahaks iga kord, kui põlve ära löön, morfiumi võtta, aga retsepti pole!
 
inimene 05. jaanuar 2004, kl 19.47
to narkar
loodan, et sa ikka üledoosi võtad...üks loll jälle vähem..:D
..lõpetan nüüd selle arutelu, sest see on mõttetu..loodan, et kõigil, kes teiste vastu nii ükskõiksed on, elus sellisesse olukorda satuvad, kus ravimit on hädasti vaja, aga retsepti ei ole võimalik saada..PARAS SIIS !!
(aga minul on ALATI võimalik rohtusid saada, kuna ...:))
 
idu oled 09. aprill 2021, kl 21.06
inimene Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> to narkar
> loodan, et sa ikka üledoosi võtad...ük
> s loll jälle vähem..:D
> ..lõpetan nüüd selle arut
> elu, sest see on mõttetu..loodan, et kõigil, kes t
> eiste vastu nii ükskõiksed on, elus sellisesse olu
> korda satuvad, kus ravimit on hädasti vaja, aga re
> tsepti ei ole võimalik saada..PARAS SIIS !!
> (aga
> minul on ALATI võimalik rohtusid saada, kuna ...:
> ))

mida sa nutad siin foorumis siis kui "mul on alati võimalik rohtusi saada"
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!