Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
jälle õunaäädikas
 
mida teha 11. märts 2004, kl 09.53
Lugesin terviselehe artikleid õunaäädika kasulikkusest ja ostsin ka 2 pudelit. Aga minu maole nad ei sobi, mul hakkasid maovaevused. Nüüd mõtlen, mida selle õunaäädikaga peale hakata, päris ära visata on ka kahju. Muidu paneks vannivette, pidi nahale kasulik olema, aga mul pole vanni. Lugesin ka, et võib juuste loputusveele lisada, pidi juustele läike andma. Kas keegi on seda sel moel kasutanud ja millised on tulemused? On natuke hirm kasutada, kuna mul on väga tundlik peanahk ja olen ka palju juuste väljalangemisega hädas olnud. Kardan, et äkki hakkavad jälle välja langema. Millised on Teie kogemused?
 
sii 11. märts 2004, kl 09.59
edukalt võib ka toidutegemisel kasutada tavalise äädika asemel,näit.salatitesse, kõrvitsa keetmisel jne.
 
mida teha 11. märts 2004, kl 11.13
Toiduvalmistamisel ei kasuta mina üldse äädikat, mulle ei istu üldse äädikas, ka salatites mitte. Salatid teen maitsestamata jogurti või taimeõliga.
 
mh 11. märts 2004, kl 11.21
Õunaäädikal on hirmus spetsiifiline lõhn, tavalise äädika asemel mina ei saanud kasutada.
 
kay 11. märts 2004, kl 11.41
Äkki pingutasid kasutamisel üle. Mina joon juba kuid hommikuti 1 tassi leiget vett 1 tl õunaäädika ja 1 tl meega enne sööki, justnimelt sellepärast et OLID maoga probleemid. Muidugi - ljuudi raaznõje....
 
näm 11. märts 2004, kl 11.51
marineeri siis sellega liha ja küpseta tulel, nämm-nämm
 
mida teha 11. märts 2004, kl 12.58
Kasutasin ka 1 tl hommikul klaasi vee kohta, tõsi küll - ilma meeta. Varem olid mul vahel harva kõrvetised,põhiliselt toorest sibulat ega küüslauku (salati sees) süües. Aga kui õunaäädikat tarvitasin olid päeva jooksul pidevalt kõrvetised. Pärast sööki ei olnud, aga umbes 3 tunni möödudes tekkis mao-söögitoru piirkonnas selline kibe tunne. Pärast sööki andis järele, aga hiljem tekkis uuesti. Kui õunaäädika kasutamise lõpetasin, kadusid need vaevused ära.
 
aga 11. märts 2004, kl 13.06
huvitav
ise kirjutad et sulle äädikas muidu ei sobi ja et toidu tegemiselgi ei kasuta
mis ajas sind siis lausa kahte pudelit õunaäädikat ostma?

liha marineerimiseks kõlbab ta ära tarvitada vägagi hästi
mistahes liha enne küpsetamist pooleks tunnikgi marinaadi pista igasugste maitseainetega on väägadegi hää
 
mida teha 11. märts 2004, kl 13.20
Sellepärast ostsin, et pidavat ainevahetust kiirendama. Viimastel kuudel olen kaalus juurde võtnud, nüüd tahaks need kilod jälle alla saada.
 
Ma 11. märts 2004, kl 15.30
Täpselt nii-kiirendab ainevahetust.Eriti,kui on probleeme kinnise kõhuga.Kindlasti peab lahjendama ja lisama mett...väga hea.
 
õuna 11. märts 2004, kl 15.37
Seelle joogi võib teha nii lahja kui maitseb, tähtis on, et päevase koguse kätte saab. Aga tean, et dessertlusika täis. Panin poole liitri vee sisse.
 
Maali 11. märts 2004, kl 16.21
Kasutan ka,2tl õ.äädikat,1 tl mett ja klaas vett,väga hea ja halba mõju pole täheldanud.Ehk tegid sina liiga tugeva lahuse?
 
kadri 07. juuni 2009, kl 19.18
palju pudel õunaäädikat maksab siis ?
 
Iris 07. juuni 2009, kl 20.14
kui kõht ei käi läbi, kasuta linaseemne õli
http://www.tervix.ee/
 
x 07. juuni 2009, kl 22.03
Sõltub sellest missugust õunaäädikat ostsid. Kunagi ostsin mingit odavamat sorti ja ka keerasin mao tuksi. Mingi kümne kr ringis maksis. Õige on joogi tegemiseks filtreerimata õunaäädikas, uue pudeli ostsin Maximast pea 33kr, Saksakeelsed kirjad peal.
Aga poes olen selle firma oma vaadanud http://www.japsmvm.ee/?id=7 ja oli filtreeritud, see ei sobi. Koduleht öunaäädika kasutamise õpetustega on sellise toote puhul lausa eksitav. Kurb ju, et peab Saksa oma ostma sest need tüübid ei viitsi süveneda ja teevad inimestele lausa kahju.
Kõrvetiste vastu aitab peale tablettide ka põdrakanepist tee, või noored lehed salatis. Taim on täiesti söödav ja selles mõttes ohtu ei ole. Lehtede järgi tunneb ära küll, õisi ju veel ei ole. http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=202175 Kui enne ära ei tunne siis õitsemise ajal ikka ja midagi sarnast segamini ajamiseks ei ole.
 
l 08. juuni 2009, kl 01.36
juusteloputamiseks vahel tõesti hea. võtan tavaliselt ühe 2liitrise pudeli, panen sinna u supilusikas õunaäädikat ja vett peale siis. lõputan sellega veidi ja siis puhta veega loputan veel juukseid. eemaldab igasugused silikoonid jms mis hooldusvahenditest juustesse jäävad. väga hästi mõjub. juuksed tunduvad palju puhtamad ja ilusamad. aga tunnen et pärast pesu on alati vaja juukseid niisutada mingi juuksekreemiga. nahale mõjub ta ka hästi. ma koorin nüüd nahka nii et kallan kohvipuru sisse õunaäädikat. teeb naha väga mõnusalt pehmeks.
 
to 1:) 08. juuni 2009, kl 04.46
Vaat kus kokkuhoid- kas pole?
 
veel soovitus 08. juuni 2009, kl 10.36
sellega hea veekannust katlakivi eemaldada, kalla nii palju, et kannupõhi paari mm kaetud, vesi peale ja keeda läbi, siis loputa ära ja keeda korra puhta veega ka ja loputa uuesti. väga hea tulemus ja pole vaja hirmsaid mürke sisaldavat katlakivieemaldit kasutada. või pane külmkapi pesuvette, võtab lõhnad kapist ära.
 
sedasi saab kasutada 08. juuni 2009, kl 11.28
Mina kasutan salatitegemisel: hiina kapsas, tomat, kurk. Sinna lisan õli ja natuke õunaäädikat, soola, suhkrut. Seal ei tee see halba, mulle küll maitseb ja tuttavatele ka.
 
. 08. juuni 2009, kl 13.35
odava õunaäädikaga võid tõesti vaid katlakivi eemaldada.
 
to to 1:) 08. juuni 2009, kl 23.15
see ju modellide ilunippide klaasika.
 
naine 10. juuni 2009, kl 11.32
osta õunaäädikat mis on mahetoodangust ja müüakse tervisepoodides. mida rohkem on sadet põhjas, seda naturaalsem ja tarbi koos meega kindlasti.puhas õunaäädikas hakkab muidu maole liiga tegema kuid mesi pehmendab mao limaskesta.
 
liis 03. veebruar 2010, kl 22.33
tere.õunaäädikat mina lahjendan 1l vee kohta 2tl ning ma usun et see ei kahjusta magu ning peale tarbimist joon veel vett peale et veel lahjendada ja et hambad saaks ära loputada. sest samamoodi peaks olema kõigil maohaavad kes söövad marineeritud toiduaineid sest need sisaldavad äädikat samamoodi.
 
x 03. veebruar 2010, kl 23.24
filtreeritud õunaäädikat ei maksa küll meega joogiks teha.
Paljud inimesed ei saagi kange äädikaga marineeritud kurki süüa ja üldse mitte midagi koredat kui magu kahjustatud on.
 
n44 04. veebruar 2010, kl 18.30
A.Luigela kirjutab oma raamatus "Targalt toitudes terveks", et mao alahappesuse korral ravib mao-ja kaksteistsõrmikuhaavandit, juuakse 0,5 tl poole klaasi veega 3X päevas enne sööki. Nahaprobleemide korral leevendab kihelust, kui lisada seda vannivette või tupsutada vesilahusega, juuste loputamiseks 1tl äädikat ja 1l vett, mitte üle loputada.Muidugi oli seal teisigi probleeme, mile puhul aitaks, ise kasutan maximast ostetud äädikat(bio märgiga, mahetoodang, saksa oma) ,mis tundub maitselt mahedam ja lõhnalt ka õrnem, võtan siis kui meelde tuleb, külmetuse profülaktikaks, pidi pikema kasutamise järel ka veresoonte lupjumist ja liigesevaevusi vähendama
 
x 04. veebruar 2010, kl 23.11
no A. Luigela ei saa ju kuidagi ette näha, et mingi Eesti tootja paiskab odavalt turule mingi destilleeritud õunaäädika ja riputab juurde jutu NATURAALSE õunaäädika kasulikkusest.
Sagu näitabki, et tegu on naturaalse, filtreerimata tootega, nagu see Saksa oma on.
 
Miski ei aita 13. mai 2021, kl 18.41
Tere. mure selline, et et mul on pikemat aega kõhupuhitus ja ka kinnisus.
Olen kõike ravimeid proovinud (colinox, Espumisani jpm.)
Aga miski ei võta puhitust ega kõhu kinnisust ära..
Keegi oskab üelda, et miks miski ei aita? Vahel on ikka nii hull puhitus, et selline tunne on kõhus nagu miski liiguks kõhus. Kas kõhu gaasid? Magu hakkab ka ikka korralikult valutama, et ei saa isegi sirgelt kõndida. Vahel kõin vetsus ära ja siis hakkab järsku hull kõhu valu.
Kas õunaäädikas tõesti aitaks puhituse vastu? Kui palju seda jooma päevas peaks?
Lix kui see ka ei aitaks, siis ma ei mõista milles viga. Kas peaksin pöörduma erakorralisse?
Ise kardan, et äkki mingi maohaav v midagi. Vahel lööb paremasse alakõhtu ka sellised järske valusi.. Tänan vastamast..
 
Miski ei aita 13. mai 2021, kl 18.45
Võite ka mulle E-mailile kirjutada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!