Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
lapsel südames auk
 
ema 12. märts 2004, kl 10.06
seda ei nimetata ju auguks, aga ma ei teagi ausalt öelda meditsiinislist terminit. ühesõnaga, kui laps sündis, kuulis arst kahinat ja siis ultrahelis selgus, et on südames mingi auguke, mida ei peaks seal olema.
laps on nüüd kahene. aja jooksul on augule kasvanud membraanike, aga auk sulgunud ei ole. peame minema tartusse, konsulteerima operatsiooni asjus. läheme kindlasti. aeg juba kinni pandud ja puha.
aga laps on nii tugev, terve, vitaalne. tundub kuidagi mõttetu teda operatsioonile(ja veel südameoperatsioonile!!!) saata. muidugi, kui arsti ikka ütleb, et hiljem võib see häda muresid tekitada, siis...
aga siia kirjutan sellepärast, et äkki keegi lohutab infoga, et tema lapsel kasvas selline auk ka peale teist eluaastat kinni?või oskab keegi öelda, miks on täiesti tervele lapsele(nagu kardioloog ise ütleb)kindlasti seda operatsiooni vaja. muidugi küsin seda südamekirurgilt, aga tartusse minekuni on veel aega...
 
katta 12. märts 2004, kl 11.01
Tänapäeval sündivat paljud lapsed avatud ovaalavaga, mis üldjuhul kinni kasvab. Varem seda isegi ei diagnoositud. Tont teab, palju täiskasvanuid sama asjaga ringi käib, teadmata, miks tal võhma pole ja jaksu vähevõitu.
Aga loomulikult, kui südamearstid ütlevad, et on vaja opi, ju siis on vaja. Seda enam, et lapsed taastuvad kiiresti.
(Ja tead, sellest avatud südame ovaalavast on rääkinud/kirjutanud ka Luule Viilma, juba siis, kui sellist diagnoosi ei pandud)
 
marika 12. märts 2004, kl 12.12
samuti lapsel südames ava, aga seda pole veel kinni pandud, kuigi üks opp toimunud, aga siis lapiti seda kohta, mis tol hetkel eluohtliku olukorra tekitas.
minu arvates südameopppi niisama küll ei tehta, mine rahus tartusse konsultatsioonile, ja kui on vaja lõigata, siis ehk lõigatakse - opivajajaid nagunii rohkem kui lõigata jõutakse; aga kui vaja ei ole, siis seda ka ei tehta.
 
be 12. märts 2004, kl 12.33
Minul oli õel sündides südames auk. Nüüd on ta juba üle 30, siiani on ta küll olnud terve ja igati OK (ptüi, ptüi, ptüi kolm korda üle õla). Kui ta oli viiene, siis käidi temaga Riias arstide juures ja öeldi, et see auk kasvab ajapikku kinni. Nii ongi ilmselt läinud. Igatahes oppi talle ei tehtud.
 
ema 12. märts 2004, kl 12.40
aitäh teile. marikal ilmselt õigus. rahus tartusse ja siis näeb. tõsiseid hädalisi on tõesti rohkem ju.
olen isegi seda mõelnud, et ehk mul endalgi see ava(ovaalava siis?võib olla küll selline nimi tal) olemas(olnud).

mu laps on tõesti terve olnud koguaeg. 8 kuuselt hakkas käima ja sellest ajast on jooksusammul kulgenud koguaeg:)ronib igale poole, hüppab-kargab. on jube tugev-liigutab mööblit, kui tema meelest ikka diivanilaud teises toas peaks olema :)tüdruk, kusjuures.

äkki oligi tallinna arsti jutt operatsioonist ennatlik. noh, ja kui ei olnud ja ikka hädavajalik on, eks siis tuleb ära teha.
 
sonja 12. märts 2004, kl 12.59
Minu poja vaheseina defekt opiti juba 12 aastat(laps oli aasta üheksakuune) tagasi ja kõik läks kenasti.Tema küll oli väga vilets enne opi,aga ma arvan,et tohtrid seda opi sinu lapsele niisama igaks juhuks küll ei tee,ju siis ikka on seda vaja.Ilmselt on mitte opereerimise korral karta tüsistusi teistele elunditele vms.Uuri kirurgilt täpselt järele...
 
mm 12. märts 2004, kl 13.18

mul avastati ka sündides (24 a tagasi siis). kahinat oli kuulda 6 eluaastani. seni olin tartu arstide valve all (st uurit 2 korda aastas). Nüüd olevat kahin niivõrd tühine, et uus arst ei märkagi. eluaeg terve ja normaalne inimene olnud (va angiiniprobleemid). Sortida ka ei seganud.

niisama pole mõtet ikka oppi teha. aga eks arstid tea paremini
 
loe 12. märts 2004, kl 13.56
jah Viilmaad, tal sellest siinussõlmest (vist nii seda nimetati?) juttu vist esimeses raamatus, pildid juures ja puha. Ta siis kas nuhtleb või annab lootust... Huvitav oli igatahes. Hoian pöialt, et lapsel oppi vaja ei oleks!
 
xxx 12. märts 2004, kl 14.10
Tartus on väga head lastekardioloogid ja kardiokirurgid! Oleme vajanud nende abi juba mitu korda ja ka tulevikus vajame veel. Usalda neid ja kõik läheb hästi!
 
neiu 13. jaanuar 2023, kl 06.49
Mul oli ka lapsena kasvas kinni aastatega perearsti jutu jörgi.Aga täna on lämbumishood ja köik muud südamerikkega kaasnevad kaebused.Seljas on omapärane kahin.Kopsuarter on liiga kitsas.
Olen juba 3 lapse ema ja elan edasi.
 
neiu 13. jaanuar 2023, kl 06.50
sama nagu teemaalgataja lapsel oppi ei tehtud mul aga südame rütmihäireid esineb edasi , hingamis raskused olen juba 30+
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!