Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
aspergeri sündroom
 
minna 09. juuni 2004, kl 13.50
Kas kellegil teist on last, kellel diagnoosiks - aspergeri sündroom. Minu teismelisel on selline värk, aga ma ei mõista - kuidas ja mix. Palun vastake, sest arstid alles oletavad ja oletavad...
 
m 09. juuni 2004, kl 13.58
mis selle kaasneb? millised sümptomoid?
 
minna 09. juuni 2004, kl 14.34
Ei mõistagi seletada. Eriline laps lihtsalt - mõtleb mittemaistest asjadest, lapsepõlves jättis meelde selliseid asju, mida tavalislt meelde ei jäeta...ausalt ma ei tea, aga arst ütles, et on selline sündroom...Praegu depressiivne ja elumõte kadunud tal..
 
kaktus 09. juuni 2004, kl 14.55
tundub, et seal on teisigi

http://www.paikene.ee/index2.php?id=2&s=4
 
anna 09. juuni 2004, kl 15.37
Niipalju kui mina aru saan, on asperger autismi n-ö kergem vorm. Nii et kui leiad materjali autismi kohta, saad sellest ka targemaks. Ja üks omaette raamat on ka e.k. hiljuti ilmunud: Christopher Gillbergi "Aspergeri sündroom". Päris põhjalik.
Jõudu!
 
ära usu 09. juuni 2004, kl 15.50
Mu tuttava lapsele vihjati ka seda, aga ponud mingit aspergerit!. Mulle näib, et moevärk. Nii hüperaktiivsuse kui autismi-aspergeri sündroom. Arstid pingutavad diagnoosiga üle!!!!
Ilukirjanduslik raamat on "Juhtum koeraga öisel ajal", mis annab huvitava ülevaate sellest. Lugeda ju võid, aga mõtle, et sinu laps on normaalne!!!
 
sam 09. juuni 2004, kl 16.13
see asi v6ib t6sine olla ja n6uab psyhhiaatri tahelepanu. leia asjalik arst, kes tegeleb lastega.
 
üks ema 09. juuni 2004, kl 16.58
Mulle teeb natuke haiget lugeda, et autism ja asperger on "moevärk" (mul on endal autistlik laps). On suur õnn ja kergendus, kui arstide poolt välja pakutud diagnoos siiski tõeks ei osutu ja laps on terve . Muidugi tuleb viimse hetkeni uskuda, et laps on "normaalne". Kui aga seda, mis "normist" erineb, on ikka silmatorkavalt palju ja ema süda rahu ei anna, peab abi otsima. Paarkümmend aastat tagasi oli olukord muide sootuks vastupidine - autismi ei osatud siis veel üldse hästi diagnoosida ja diagnoosimine jäi lootusetult hiljaks, seega ka võimalus neid lapsi aidata...
 
kaktus 09. juuni 2004, kl 17.22
See pole mitte niivõrd moest tulenev, vaid sellest, et nende aastate jooksul on diagnoosid täpsustunud. Igale asjale eraldi nimed pandud jne... Sellepärast ka diagnoositakse rohkem kui aastakümneid tagasi.

Seda nimetatakse psühhiaatria arenguks.
 
nojah 10. juuni 2004, kl 01.24
ilmselt on moevärgi all mõeldud seda,et diagnoose pannakse kahjuks siiski ka kergekäeliselt. seda tuleb ette. võib olla mida edasi seda vähem.
olles ise väga problemaatilise lapse ema, olen sellega kokku puutunud:(
psühhiaatria areneb ja arstiteadus ka muus vallas, aga alati juhtub apse või satub erialal töötama mitte just nii...spetsialiste.
õige on,et kõige paremad juhised annab ema oma südamehääl.
 
Aspenger 22. veebruar 2024, kl 14.06
https://www.kliinikum.ee/patsiendiinfo-andmebaas/aspergeri-sundroom
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!