Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kuidas saada lahti Xymelini sõltuvusest?
 
Lili 21. oktoober 2004, kl 16.03
Päris paha lugu, kunagi hakkasin nohuga tarvitama, teadsin küll,et üle kahe nädala ei tohi,aga nina oli pidevalt kinni, raske hingata ja kasutasin kauem. Nüüdseks vist juba aasta aega, igal hommikul esimese asjana torman Xymelini kallale, muidu läbi nina hingata ei saa. Olen proovinud küll,et hommikul ei kasuta, hingan läbi suu, söön Mynthonit, mida iganes, aga ei ole miski aidanud. Ehk on kellegil samasugust kogemust, oleks kena , kui minuga jagate.

Päikest!
 
Klea 21. oktoober 2004, kl 16.13
Hommikul kui nägu pesed, sis tõmba vett natuke ninna, minul see aitas, aga vaat ei üle ei pinguta!!! Ja avastasin viimati apteegis käies, et uued looduslikud ninatilgad on saadaval, harjuta ennast algul sellega, sest need ei tekita sõltuvust ja sealt edasi proovi juba 1 päev ilma olla ja nõnda edasi.
Mul kunagi sama mure oli, aga sihilikult ei ostnud endale seda keemilist värki ja lõpuks nina harjus ka ära ise omajõududega hakkama saama:)
 
viive 21. oktoober 2004, kl 16.21
Kasutan Aloe Vera Geli ja nohi kaob.
 
kinadep 21. oktoober 2004, kl 16.21
tere! Lili, mul sama asi, ainult et juba oma 10 aastat vahelduva eduga. suvel on kergem sõltuvusest lahti saada, sest keskütet pole sügise poole läheb hullemaks. ja mul oli nii, et olin juba peaaegu lahti, ei pannud enam, kui sain mingi pooslaki, viiruse- köha ja jube nohu, ning kõik algas otsast peale. hiljuti kirjutasin selle küsimusega www.kliinik.ee, sain vastuse kõrva-nina arstilt,soovitas konsultatsiooni Fertilitases. ütles, et saab ehk abi. kogun nats raha ja lähen sinna. konultatsioon vist maksab 300.-, mis edasi, ei tea.
soovitan, vaheta xymelin Otrivin mentooliga vastu. parem ja peab vähem panema.
 
dd 21. oktoober 2004, kl 16.40
mul kunagi oli ka. aitas see, kui lahjendasin pudelis olevat kraami järjest veega - et mida edasi, seda lahjemat tarvitad.
 
kay 21. oktoober 2004, kl 16.45
kolme krooni eest saate apteegist Humer soolalahu, proovige ära igaks juhuks. see on füsioloogiline lahus, millist kodus valmistada ei saa, kõik mu pere noored ja vanad kiidavad. seda kõlbab ka tittedele panna, saadaval ka pihustiga pudelis, a see on kallis. ampulle müüakse üksikult. ja igas muus mõttes loobuge keemiast, pöörduge looduse poole enne kui end päris kihva keerate
 
eeh 21. oktoober 2004, kl 20.02
mul sama jama. proovi jah Humeriga ja Nisita salviga. lihtsalt proovi olla ilma xymelinita nii kaua kui vähegi kannatad. ja kiirabihaiglas polikliinikus on saatekirjaga visiiditasu 50 kr LOR-i juurde ja seal on head arstid.järjekorrad küll 2 kuud või nii. Flixonase on hea ravim meiesugustele, aga see retseptiga. edu sulle!
 
Lili 21. oktoober 2004, kl 20.46
Suur tänu teile kõigile!! Ma arvan,et ma hakkan järjest proovima, ehk midagi ikka mõjub:)
 
.. 21. oktoober 2004, kl 22.18
see on jah jube asi ,mul sama lugu!
 
mamma 22. oktoober 2004, kl 08.53
Apteegis on selline rohi nagu PINOSOL, mis tehtud suuramas osas looduslikest ainetest, ei tekita mingit sõltuvust, aga aitab küll. Proovi!!
 
triceps 22. oktoober 2004, kl 10.44
Sõltuvusest saad jagu doose ja manustamise sagedust järk-järgult vähendades.Kui järgmine kord nohu on kasuta lihtsalt lühemat aega.Kui aga ninal lihtsalt kinni lased olla,siis saad põskkoopa põletiku.
Arst vaevalt susõltuvust imeväel ära võtab.Aega ja kannatust.
 
mina 22. oktoober 2004, kl 10.50
Samuti juba 10 a. sõltlane. Läbi käinud ka väga palju LORi arste, mõned neist vägagi tasemel tohtrid. Mingit abi ei ole saanud. Minul ninatursed põhjustatud allergiast. Olen allergiline mikrotolmule ja puudele. Viimane on eriti omapärane juhus, sest puid on meie ümber kõikjal. Ükski suukaudne preparaat ei ole aidanud. Olen lihtsalt oma olukorraga leppinud :(
 
tbl 22. oktoober 2004, kl 10.50
Tuttav lugu. Xymelin kuivatab ninalimaskesta, mis on küll hea nohu puhul, aga pikaajalisel tarvitamisel hakkab ise põhjustama nina kinnisust. Söö mingeid allergiatablette, neid on pikaaajaliselt ohutum võtta, mul tegi lõõrid lahti Cetirizin. Ja looduslikud ninatilgad abiks kuivade limaskestade tarbeks.
 
Lii 22. oktoober 2004, kl 11.10
Olin täpselt samamoodi 2 aastat Xymelini sõltuvuses ja see eeldas aga uuesti igapäevast kasutamist. Mõtlesin ka, et sellest nõiaringist ma enam vist välja ei tule. Aga õnneks oli mul kodus Vitafoni aparaat ja proovisin seda. Ning juba teisel päeval peale aparaadi kasutamist sain natuke läbi nina hingata ning nädala pärast täielikult nohust lahti.
Soovitan seda soojalt. Proovisin vahepeal ka Xymelini teiste nohurohtude vastu vahetada, aga toime oli täpselt sama. Vitafoni aparaadil on eestikeelne juhend kaasas, seda on väga lihtne kasutada ja täiesti efektiivne ning mugav viis nohust lahti saamiseks. Ja soovitan seda ruttu teha, sest mida pikemalt on krooniline nohu, seda halvem mõju on ajule ja ega nina limaskest pärast enam päriselt selliseks ei saa, nagu ta enne oli, aga suur kergendus on jälle läbi nina vabalt hingata.

Igaks juhuks lisan siia Vitafoni aparaadi tutvustuse, annab ehk parema ülevaate tema toimemehhanismist.
"Vitafon on vibroakustiline aparaat, mis parandab mikrokapillaarset verevarustust ja lümfivoolust põletikukoldes."
Selline lause on tema passis.
Kui väga lihtsalt lahti seletada, siis Vitafon on selline väike aparaat, mis ühendatakse vooluvõrku, ta hakkab tegema madalamast kõrgemani minevat undavat häält. Tal on juhtme küljes 2 vibrofoni, mis asetatakse sellele kohale kehal, mille vere- ja lümfivoolust soovitakse parandada. Nohu puhul näiteks näole, teine teisele poole nina. Midagi muud ei tunne, kui soojust ja õrna vibratsiooni. Üks protseduur ca 10-15 minutit.
Sellega saab ravida üldse kokku 31 haigust - radikuliiti, liigesehaigusi, traumasid, põsekoopapõletikku, nohu, angiini, bronhiiti jne. jne. Täpsemalt võib lugeda lehereklaamidest, aparaat on saadaval ajalehe Videvik toimetuses (hind 650) ning apteekides. Kasutada väga mugav ja lihtne. Põhimõtteliselt on see nagu pisut väiksema efektiivsusega kodune elektriravivahend võrreldes polikliinikute elektriraviga.
 
liis 22. oktoober 2004, kl 13.04
mul on,oli nohu u.2 aastat-alles nüüd olen seda oma tarkusest kontrolli alla saanud.väga hästi niisutab,puhastab nina humer lahus,mul aitab kui iga õhtu teha meresoola-teepuuõli jalavanni,ja siis menthoolpalsamiga jalatallad,varbavahed kokku teha ja ööseks sokid jalga,nädalaga kadus mu kaheaastane nohu,mida ravisin peaaegu kõigega,mis apteegis ja arstide poolt määratud.lisaks on väga kasulik vannis või saunas olles näole meemaski teha,see imendub väga sügavale ja pikaajalisel tegemisel ravib isegi põskkoopa põletikku!
 
lootus 22. oktoober 2004, kl 15.14
Miks te ometi ei kasuta looduslikke vahendeid, praegu on ju kõike võimalik saada! 40-, 60- või 80- aastaselt tahate ka ometi kobedad olla?
 
= 22. oktoober 2004, kl 22.51
Soovitan kasutada Pinosoli ninatilkasid või Vipise ninatilkasid, need sisaldavad looduslikke õlisid ja teevad nina väga hästi lahti ja ei tekita sõltuvust nagu Xymelin. Ahjaa, ja ravivad ka väga hästi, sain nohust lahti 3 päevaga!
 
vanaema 22. oktoober 2004, kl 23.43
On ju Aloe Vera Gel olemas. Miks rämpsu kasutate?
 
mutt 24. oktoober 2004, kl 20.52
Määrige õhtul nina kasvõi tavalise toiduõliga, et ta ei kuivaks.Ise kasutan saialillesalvi ja aloe verat sest töö on selline ja kuivatab nina limaskesta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!