Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
ekstrasüstolid
 
Südameke 08. juuli 2005, kl 17.16
Kas keegi oskab kaasa rääkida? Mul esineb aeg- ajalt ekstrasüstoleid. Süda on 100% kooras ja Holter oli normis. Et kuidas te siis käitute ja mis vahendeid veel kasutate, kui neid esineb?
Ei mõtle keemilisi ravimeid.
 
kupi 08. juuli 2005, kl 17.44
See seotud ärevusega ja pingege, vähemalt minul. Momendil puhkusel ja ei tunnegi neid eriti, mõni harva esinev. Võtsin neid südametoonikume, viirpuud, panalgini, keegi soovitas ka astelpajuõli.Kui asi algul ikka päris hull oli, määras arst antidepressante, ju nad vist ikka aitasid, hullem läks mööda, kuigi ka praegu esinevad vahelöögid aeg-ajalt.Kui süda päris puperdama hakkab tuleb rahulikult pikali heita või istuda ja sügavalt sisse hingata ning hinge kinni hoida
 
hol.med. 09. juuli 2005, kl 08.38
Südamekesele : -
Kõigepealt eputan: olen kolmekordne infarktik - nii et kogemustega...
ekstrasüstolid on tavaliselt ülepingutatud "närvisüsteemi" tundemärk; hanejalgades seepärast, et närvidel pole sellega suurt pistmist midagi - küll aga psüühikaga, mõttemaailmaga, reageeringutega elulistele olukordadele.
Kui süda korras (kontrollitud?), tuleks seostada ootamatute või äkilist reageeringut provotseerivate olukordadega - kui 17, äkki armunud (armumured)?

Hoiatan "kupi" viimase soovituse eest: sügavalt sisse hingata ja hinge kinni hoida - võib tekkida hüperventilatsioon. Õigem oleks koera kombel nuhitades sisse hingata, hetkeks hinge kinni hoida ja siis aeglaselt, vaevu paotatud huulte vahelt välja hingata (mitte "küünla kustutamine"!) ja see peab olema pikem sissehingamisest; näit. sisse 6-8 sek, kinni 2-4 sek, välja 9-12 sek.
 
eha 27. september 2005, kl 10.18
kuidas teil ekstrasüstolid esinevad-kas hoogudena või pidevalt ja harva.
ise olen just elanud läbi pika stressiperioodi ja süda jukerdab, kõik uuringud on tehtud ja midagi haiguslikku ei ole leitud.ainult stress, pinge ja paanika , mis hoogu süvendab. vahel on lausa iga 3-4 löögi järel vahelöök, ja niimoodi võib ta jukerdada pool tundi, enne kui metoprolool mõjuma hakkab.
kui kaua on teil sellised perioodid kestnud, mul praegu poolteist kuud, paar päeva on parem siis jälle uus hoog-tavaliselt ööseti.
 
vot nii 12. november 2010, kl 10.33
eha,mul sama lugu ja vahest metoprolool ka ei aita.Hommik üldiselt rahulik,aga päeva lähenedes on ka vahelöögid tihedamad vahest kohe mitu tk,järjest.Võtsin siis viirpuu tilku,panangini aga isegi öösel tundsin neid ärkasin ülesse suurte prõntsatuste peale.Kuigi olin võtnud valocordini ööseks:(.Olen alles 32a?Uuringud tehtud.Aga millest kogu see jama ei tea keegi:(
 
I 13. november 2010, kl 11.21
Minul on ka need vahelöögid 5 aastat kindlasti esinenud. Holter paar korda peal olnud, samuti ehho tehtud, südames mingit viga ei leita. Samas olen iseloomult hästi impulsiivne ja paras plähmerdis. Siit ilmselt ka põhjus, hetkel söön rütmirohtu ja üritan pinge maha saada. Tundub et aitab. Tegele iseendaga ja ürita rahulik olla, kui ikka ei saa hakkama siis küsi rohtu. Samas ega see rohu tarbimine neid ju ei ravi, hoiab vaid kontrolli all. Mind huvitab, kas keegi on nendest ka vabanenud ehk kui oma psüühika korda saanud, kas siis ka võimalus et nad kaovad. Enne rohu tarbimist tuli ka neid viimasel kuul lausa nagu seeriatena ja see ajas veel rohkem närvi, varem oli heal juhul max 2-10 ööpäevas.
 
miina 13. november 2010, kl 18.53
mina sain ekstrasüstolitest lahti sensitiivi abi.
skeptikud, andke mulle andeks, aga nii see on. mul on ekstrasüstolid olnud peaaaegu 25 aastat, vahepeal läks asi nii hulluks, et õhtuti magama heites oli oma paar tundi täitsa möll, igas minutis nii umbes 20 tükki.
peale sensitiiviga suhtlemist aga äkki kadusid.
nüüd juhtub kuus mõnel üksikud.
sensitiiv põhjendab asja sellega, et minu keha energiad said jutti, pinged maandatud, närvid saavad rohkem puhkust ja sellepärast kadusidki.
enne seda sõin rütmirohtusid, ei aidanud metoprolool, sotalex, kardio.... ei mäletagi enam mis see oli ega panangin.
uuringutel kõik korras, vaatamata et holterile jäi nii SVES kui VES ikka ohtrasti.
minul ilmselt lihtsalt vedas selle sensiga, sest olen nii mõnestki muust hädast lahti saanud
 
vot nii 13. november 2010, kl 22.23
miina,palun,palun kas saaksid oma sensitiivilt küsida kas ma saaksin tem juurde minna:(ma olen üsna lootusetu juba.32a ja aina hullemaks läheb Ole pai kirjuta mulle chrisbeen@hot.ee
 
abikäsi 15. november 2010, kl 21.01
Vahelöögid on ka minul. Aastad tagasi oli neid ikka jubedalt, sain ka ravi aga enam rohu nime ei mäleta. Nüüd, viimane kuu aega on nad jälle platsis....eriti jube on õhtul enne uinumist.
Stressi on praegu seoses tööga palju, sepärast hakkasin õhtul jooma ühe pokaali veini ja ennäe imet, nendel öödel pole mingeid vahelööke ja magan nagu nott.
Ei kutsu teid nüüd üles jooma, kuid ehk aitab teile ka:)
 
Süstol 15. november 2010, kl 21.57
Kui sa, abikäsi, magad nagu kott, kuidas siis tead, et sul neid vahelööke pole? Kindlasti on, aga kuna oled veini mõju alla ja magad sügavalt, ei pööra sa neile tähelepanu.
 
abikäsi 15. november 2010, kl 23.52
üks pokaal veini ei tee veel purju, et ma kohe magama kukuks. Mul on vahelöögid just voodis pikali olles ja und oodates kui suudan magama jääda, siis neid ei tunne. Need südame prõntsatused ei lase lihtsalt magama jääda. Peale veini neid lihtsalt pole....
 
murelik 01. juuli 2013, kl 12.03
Vana teema küll. Aga kas keegi on neist lahti ka saanud? On see üldse võimalik?
 
njahh 01. juuli 2013, kl 12.18
saab lahti küll. Tuleb vältida ületöötamist ja liigset pinget. Eriti oluline on piisav uneaeg ja puhkus. Abiks ka panangin ja teised südant tugevdavad preparaadid, mis eelpool juba nimetatud.
 
miina 01. juuli 2013, kl 14.05
kerklesin siin kunagi et sain sensi abiga vahelöökidest lahti.
sain jah, epaaegu kaheks aastaks.
mitte ühtki polnud.
nüüd tasapisi tulevad jälle, kuid ei ole olnud nii jubedat kui siis, enne senssi.

mina olen aru saanud, et niikui ma ei maga vähemalt 10 tundi, nii kohe järgmisel päeval platsis.
küll üksikud, 3-4 tükki ööpäevas. kuid olen aru saanud ka sellest et mida vähem neid on, seda rohkem ma neid kardan ja seda vähem suudan taluda.
vanasti kui oli igas minutis 20 tk vahel mitut tundi jutti, sain kodused toimetused tehtud ja tööl käidud.
nüüd pruugib hommikuti üks olla, kui ei mingit tahtmist tööle ronida, ega üldse ennast liigutada

usun et asi siiski mõttemaailmas ka kinni, eks katsun seda enne korrigeerida kui jälle sensi juurde jooksen.
sellepärast ei lähe, et peale senssi hakkas kehakaal meeletult jupsima, poole aastaga kukkus 25 kilo, vahetasin kogu garderoobi välja, nüüd on aastaga juurde tiksunud 15 kilo. jälle tundub et vaja garderoobi vahetada.
kusjuures ka jalanumber muutus 2 nr seega täielik vahetus.
olen kindel et senss seda tegi, sest kui kaebasin talle lõpuks et kehakaal väga langenud on, siis kurjustas minuga, et miks ma kohe ei öelnud.
selgitasin küll et ma ei teadnud ju et temaga seoses, aga tal jäi õigust ülegi, et selliseid ebaloomulikke asju oleks pidanud ikka kohe talle rääkima.
selllepärast ma tema juurde tagasi koheselt ei kipu.
aga jah, südamega läks ikka tunduvalt paremaks. ja mitte ainult jõnksud vaid ka ekg muutus ilusamaks.
enne olid seal natuke hapnikupuuduse lained sees, allapoole joont aga nüüd ilusti kõik üleval pool joont need kohad nagu peabki olema.
arst ka imestas. seega on inimesi, kellel on võimu ravitseda.
 
to miina 01. juuli 2013, kl 14.46
Kelle juures käisid?
 
hädas ka 01. juuli 2013, kl 16.03
Panangin tegi hullemaks,olen ka haiglas olnu holteriga,,siis söödeti xanaxit,,oli rahulikum tõesti ja iga südamearst kirjutab mulle diazepami ,,mul pole stressi ,pole ka paanik aga vahelöögid on.Ja tugevad ja ka mitu tk järjest enim on aidanud looduslikest vahenditest ikka viirpuu ja võtan joon seda otse pudelist ei tilguta ikka mehine lonks enne sööki ja aitab!
 
??? 02. juuli 2013, kl 22.12
Ja viirpuuga on jõnksud täiesti kadunud?
 
viirpuu ja küüslauk 03. juuli 2013, kl 00.09
iga päev 5 km jalutamist, ja rahu, ainulr rahu
 
333 20. märts 2014, kl 15.52
Minul ka pokaal punast veini teeb südame väga rahulikuks ja jõnksud kadunud.
 
arlen 20. märts 2014, kl 21.12
kas metoprolool teeb teil käed jalad ka külmaks või võtab vererõhku ka alla?
kas viirpuu tilku tuleb võtta paar korda päevas? kui palju siis korraga?
kas viirpuu mõjub ka vererõhule ja kas ta sisaldab alkoholi? mulle nimelt alkoholi sisaldavad tilgad tekitavad väga kiiret pulssi, valokordin ja validool ja kõik siuksed ei sobi üldse
 
on küll 20. märts 2014, kl 22.27
tõsi, et metoprolool võtab vererõhu alla, kasutangi seda vererõhuravimina.ja see on ka tõsi, et esialgu teeb käed ja jalad külmaks.see pidi küll üle minema, aga minul peale poolt aastat kasutamist ikka veel käed külmad.ja südame löögisagedust muudab metoprolool kah aeglasemaks tüki maad.ja minul see rohi ekstrasüstoleid küll ära ei võta.
 
??? 21. märts 2014, kl 09.16
kas üldse miski ekstrasüstoleid ära võtab??
 
eelmine 21. märts 2014, kl 10.29
minul küll pole võtnud.aga minul ka südamega häda, ehk neile aitab miski, kel lihtsalt närvidest see ebameeldivus... küll keegi räägib, et vaja end kägarasse tõmmata, siis keegi räägib panangiinist, keegi jälle antidepressantidest.mulle pole need asjad mõjunud, lihtsalt kannatan.
 
ei usu 23. märts 2014, kl 08.07
et te neist lahti saate, minul need 40 aastat, kord kergemalt, kord raskemalt.Mida siis teen? Vahete vahel Panangin kuur, kui elu segama kipub, siis Diazepami tilgad.Põhiline on rahu, ainult rahu. Koeraga 3 x päevas jalutan ja mõtlen, et elu on siiski ilus.
 
üleeelmine 23. märts 2014, kl 10.41
see on loogiline küll.need ekstrasüstolid pidavat olema mingi elektriline häire südame töös.teadus pole veel vist niikaugele jõudnud,sest ikka ja jälle keskendutakse füüsilistele vigadele inimeses.need ekstrasüstolid on segu füüsilisest ja vaimsetest probleemidest.mitte, et keegi napakas oleks, vaid inimese närvisüsteem on ülikeeruline ja seda kanti inimeses on tõesti vähe uuritud.miks muidu antidepressandid ei mõju ja sellised "hingelised " vaevused kunagi ära ei kao...
 
kohe ei teagi 05. november 2014, kl 19.41
mul ka need e.süstolid.Täielik mõistatus.Pole pingeline,pole stress pole midagi häda.Taimetidul ei joo ei suitseta.Ei kohvi ei teed ei gluteiini ega piimale. Ja noe ei midagi nii on ja jääb.Vajadusel kui täitsa rütmist välja läheb võtan
metoploroli .Kõht läheb õõnsaks,nagu hakkaks korisema ja korisebki rütmi sassi.See selline tunne.See ist siiski mingi vereringe häire
 
mul 05. november 2014, kl 20.16
syda korras. Võtan iga päev yhe Panangini e sydamevitamiini. Aitab.
 
votnii 05. november 2014, kl 21.24
olen panangini proovinud,tegi asja hullemaks.
 
ei saa 07. november 2014, kl 08.35
kas kellegil siin veel ,et arütmia avaldub tehes valesi liigutusi?
 
miina 07. november 2014, kl 09.37
olen siin enne ka kirjutanud, kes sai sensitiivi abil neist lahti.
vahepeal tekkis tagasilöök, kuid hetkel seis selline et paar aastat on olnud väga üksikud. viimasel ööpäevasel uuringul oli 4 SVESi ja neid kõiki ma ise ka tundsin, mille üle arst imestas, et kuidas see võimalik on.
kuna ma kirjutasin kaebuste lehele nad kellaajaliselt üles, siis ta pidi mind uskuma.
Mõeldes selle peale et mõned aastad tagasi algas hommik sellise vahelöögiseeriaga, et olin kokku kukkumas, peale esimest söömist tegi paar tundi iga 2-3 löök vahelöök, peale õhtusööki tunnike iga 3-4 löök vahelöök ja peale õhtust pikaliheitmist loksutas tavaliselt 3-4ni hommikul....
on see praegu ikka väga hea tulemus.
kuna vahepeal ei ole mitte midagi muutunud minu töö ja puhkeajas (ravimeid ma nagunii pole võtnud enne ega ka praegu), mingeid haiguseid vahepeal pole välja ravinud ega juurde tekkinud, kodune seis täpselt sama närveeriline nagu kõik need aastad.... ei jää minu targa ja ratsionaalse mõistuse poolest ühtki muud selgitust, kui et ikkagi sensitiiv aitas.
ahjaa, olen aru saanud, et kehakaalu langus tekitas neid meeletult juurde, aga tõus kaotas ära... seda küll , see vist ainus mis on muutunud, enne olin 80 kg ringis, nüüd 89. vererõhuga seost ei ole, enne oli 140/90, praegu samamoodi.... ei aidanud mul omal ajal viirpuu, ega panangin, mis tegid asjad kordades hullemaks, neid kutsus esile söömine, külma joomine, valed liigutused, isegi vetsupotile istumine, teatud toidud (pipar, küüslauk, piparmünt, sidrun).
hiilgeaegadel oli mul registreeritud mingi 9000 SVESi ja 3000 VES-i.
aga läinud nad on. Muidugi on üsna tihti sees hirm, et äkki tulevad tagasi, aga vaatamata sellele hirmule ja närveerimisele pean olema väga õnnelik, et neid ei ole enam. ja olen ka. sest enne oli terve ööpäev minu jaoks pidev stress, ei julenud bussiga kuskile sõita, ei julenud külla kuskile minna, ei julenud süüa, maiustada jne. ei julenud randa päikest võtma minna.... ja ometi elasin enda arvates üsna normaalset elu, kuigi jube suurte piirangutega. võrreldes praegusega saan praegu aru, et siis oli ikka hullumeelne elu ja enesepiinamine.
aga ka sensi abiga ei ole see läinud eriti lihtsalt, küll olid pearinglused ja haiglaslikud hirmuhood selle asemel, küll tekkisid igasugused allergiad ja mis kõik veel. Terve aasta helistasin ühele sensile iga päev ja kandsin ette, kuidas minuga lood on. kuni pidin hakkama helistama aina harvem ja praeguseks ei ole pea 2 aastat pidanud enam kordagi helistama. ainult selles helistamises see "ravi" seisneski. oli mis ta oli, mina sain abi ja saan suurepäraselt aru kõikidest, kes te siin hädas olete. no see on inimesele, kes ei tea, mida tähendab tunda vahelööke, täiesti arusaamatu asi ja selgeks ei tee. ma usun, et isegi arstid, kelledel pole sellega probleeme olnud, ei oska aru saada patsiendist, kellel see probleem on.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!