Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
auk kuulmekilesse e paratsentees
 
milla 15. oktoober 2005, kl 23.41
Ilmselt torgatakse esmaspäeval kuulmekile läbi.Kellel kogemusi palun jagage,sest istun siin ja värisen praegu hirmust.kõige rohkem kardan valu :(
 
juta 16. oktoober 2005, kl 00.06
aga miks sulle seda tehakse?
 
pole hullu 16. oktoober 2005, kl 00.33
Tean üht 3 klassi tüdrukut, kel juba aastaid augud kuulmekiles, sest vedelik koguneb sisekõrva ja peab sealt kuidagi välja saama. Tal igatahes asi toimib, tegu on muusikakooli lapsega, kel kuulmine korras.
Ätge värisege midagi.
 
dreace 16. oktoober 2005, kl 11.13
Ma võin jagada oma kogemusi,tehti mulle see 2 aastat tagasi.Esmalt pandi mingi vati ,mis oli mingi vedelikuga koos kõrva,see nagu oli tuimestus ,seda pidi hoidma seal ikka mõniteist minutit või oli isegi paarkümmend ei mäleta täpselt.Siis läksin sinna laua / voodi peale pikali ühe kyljega ja siis ta torkas.Selle torke ajal ma võpatasin täiega,ja minuarust polnud tuimestusest nagu märkigi.Korraga oli hästi tugev valu ,sellest nagu saigi võpatatud seal voodil niiet vähe polnud.Peale seda hakkas ta mingi masinaga tõmbama välja vedelikku ning siis oli ebameeldiv tunne ,veidi valus.Aga no ma ei taha sind hirmutada,sest ma ise pold üldse närvis alguses aga see torke hetk oli kyll veidi jube,see ikka pani mind kõvastio võpatama.Aga sinu rahustamiseks ytlen et see torge toimub niii kiiresti,et seda valu tunned aint korra.Ma ei taha mõelda mis siis ilma tuimestuseta veel oleks,kuigi ma ei saanud midagi aru et see tuimestus oleks mõjunudki.Peale seda ikka kõrv veidi jamas.Näiteks lennukiga sõites peale sõitu ei tahtnud enam kõrv tulla lahti,jamasin 2h ainult puhudes jne lõpuks sain...niii oli mul mitu kuud et peale lennukiga sõitu kõrv jamas veel,et lahti ei tulnud.Muide võib juhtuda et tehakse auk tõmmatakse vedelik välja ja peale seda tuleb see uuesti tagasi,siis pannaka mingi sond või pisike toru sinna kõrva mis hoiab kuulmekile lahti,õnneks mul tagasi ei tulnud ja ei pidanud seda panema ,sest seda torget ma uuesti kogeda ei taha. Eks igaühel see valutundlikus individuaalne ka aga ma seal voodis ikka võpatasin niiet vähe polnud.
Ära ära ehmu nüüd,peale seda vähemalt hakkad uuesti kuulma ja võibolla sina ei tunnegi seda valu,
 
inc 16. oktoober 2005, kl 13.29
kas narkoosiga ei saaks paluda? Igaljuhul on see jube asi, ma arvan, kuid pea vastu!
 
milla 16. oktoober 2005, kl 14.01
no täpselt seda nagu dreace kirjutas ma kartsingi.oli mingi hull eelaimdus.
Tehakse auk sellepärast,et oli kõrvapõletik ja nüüd kõrv lukus ning arst ütles,et kõvasti turses ja vedelik seal kuulmekile taga.
Huhh,ega vist minemata kah ei saa jätta,pärast jään kurdiks ja veel.jube igaljuhul :(
 
* 16. oktoober 2005, kl 15.03
mul ühe tuttava lapsel tehti 1 või 2 aastasena ning narkoosiga.
 
maris 16. oktoober 2005, kl 17.37
mul tehti ka 7 aastat tagasi. Tuimestus toimis küll, ei tundnud mingit valu. Aga tuimestuseks tilgutati mingit vedelikku ikka korralikult kõrva ja lasti toimida kümneid minuteid. Siis imeti "tolmuimejaga" vedelik välja. JA KUI HÄSTI MA NÜÜD KUULSIN! Vett ei tohtinud 2 nädalat kõrva lasta ja kontrollis tuli käia. Ja minul rohkem selle probleemiga tegemist polnud. Ja kusjuures käisin sellel protseduuril ette teadmata, mis juhtub. (Töötasin ise haiglas õena ja hüppasin kõrvaarsti juurest läbi, et kõrvu kontrollida, pärast läksin tööle tagasi, haiguslehte ka ei võtnud.) NIIET ÄRA ETTE KÜLL MURETSE, VÕIBOLLA LÄHEB SUL KA LIHTSALT!
Loodripolk 24. august 2023, kl 20.21
Tere!
Mul on jälle pärast peaaegu 35 aastat käsil "tore" põletik kõrvas. Lasteaialapsena oli keskkõrvapõletik minu igapäevane saatja ning tänu sellele jäin ühest kõrvast kurdiks.
Unustasin eile arsti käest küsida, kas kuulmekilesse tekkinud auk kasvab ise kinni ja kui kasvab, siis kaua see aega võtab. Ja kaua see vedelik kuulmekäigust voolab? See vee ja mäda (rohkem küll vett) kõrvast voolamine on nii vastik ning häiriv. Tahaks selle jamaga lõpuks ühele poole saada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!