Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
nicorette

... 29. detsember 2005, kl 22.38
Kas see plaaster tõesti aitab?Kui ma olen suitsetanud 20 a.ja olen krooniline.Tahaks maha jätta aga pole iseloomu ega miskit.Kas on võimalik,et ostan plaastri,panen peale ja suitsu enam ei taha.Mina seda ei usu.Öelge teie,kes te olete kasutanud.

maha jätnud 29. detsember 2005, kl 22.50
tead kui nüüd päris aus olla siis ega need ei aita küll.endal peab olema see tahtmine. proovisin ka kunagi plaastreid ja nätse aga need tekitavad ka omamoodi sõltuvust(sisaldavad ju nikotiini). nikotiini vajadus jääb ju siiski alles.
kui sa oled tugev ja e n d a jaoks läbi mõelnud miks sa tahad maha jätta, siis see sul ka õnnestub. aga jah need plaastrid aitavd ehk mõneks ajaks aga siis sa ei saa nendest enam lahti ja ühesõnaga ring hakkab otsast peale:(
proovi ilma nendeta.
jõudu ja jaksu!

kka 29. detsember 2005, kl 22.53
Üldiselt ega ei aita küll.katsu ise endaga rahu teha ja maha jätta:)

... 29. detsember 2005, kl 22.55
Kinnitasidki minu arvamust.Arvasin ise ka,et nii lihtne see pole.Pole sellist raha ka nagu võtta,et neid niisama proovimiseks osta.Sellepärast uurin asja kuigi jah vastust oma sisemas tean.

arstitädi 30. detsember 2005, kl 00.21
ma soovitan sul külastada suitsetamisest loobujaid nõustavat kabinetti. kui vähegi elad mõnes suuremas linnas. Need on hiljuti loodud kabinetid, kust saad kindlasti asjakohast nõu kuidas pahest loobuda.

... 30. detsember 2005, kl 00.23
Kahjuks elan just väikelinnas,tegelikult maal.

vana suitsunaine 30. detsember 2005, kl 08.25
Mina kasutasin küll nicorett´e abi (suitsetajastaazi rohkem kui sul) ja ütleks nii, et sain abi küll. vist peab ka ise veidi uskuma tema mõjuvõimu, kuigi, mis seal salata- on sinder kallis küll. loobumist alustasin 2 kuud tagasi ja kasutasin ära 6 plaastrit, aeg- ajalt käivad jubedad suitsuneelud, proovin ükskord selle viimase plaastri ka ära, tea mis teeb.

eksnikotiinik 30. detsember 2005, kl 09.04
Mina suitsetasin 18-19 aastat ja üldiselt pakk päevas. Nüüd olen 9 kuud "puhas". Nätsutasin mahajätmise ajal tavalist nätsu, Nicorette on ju nii kallis, kust seda raha võtta.
Ise arvasin ka, et tahtejõudu pole, aga võta näpust...
Pean ütlema, et esimesed nädalad olid kohutavad, ainult suitsule mõtlesingi ja vaba ajaga ei osanud midagi teha. 2-3 kuud oli kriitiline aeg (ausalt, korra proovisin ka pool sigaretti), tegin kalendrisse 3 kuu vältel igale vastupeetud päevale ringi ümber. Siis läheb edasi libedamalt ja nüüd ainult vahel näen unes, et suitsetan või siis käib päeva jooksul peast läbi, et teeks. Aga need mõtted kaovad kohe ning olen enda üle väga uhke. Hiljuti elasin läbi suure õnnetuse ja isegi sel ajal ei pannud suitsu ette.
Lõhna- ja värvitaju on hoopis teised, aga imelikul kombel veidi rohkem tõbine olen (nohu just), samas hingata on hoopis teine asi, kui suitsetajana. kehakaalu lisandus ca 10 kg (ei hakanud rohkem sööma, aga kõhukinnisus tekkis jube), aga küll sellest ka vabanen ajapikku. Ja mu nahk ning riided ei haise enam jõledalt. Jäta maha! Ja kui tuge vajad, siis anna siin teada- moraalselt ja oma nõuannetega igal ajal valmis aitama sellest ilgest pahest vabaneda.

Ellih 30. detsember 2005, kl 09.41
Lugesin praegu exnikotiiniku kirja väga lahtimõtestatud kiri.Siis omaltpooltka väike jutuke.Olen sama moodi suitsetanud 18-19a.Aga nüüd tahaks tõesti maha jätta,kuna mul oli septembris sapi operatsioon ja mul lõigati välja põletikuline sapp.siis peale selle on mul kolesterool tõusnud 8,6.Arst ütles et seda soodustab kas suits.Kas tõesti tulevad need kilod nii ruttu kui ei suitseta.Kas aitab see nätsutamine suitsuimu vähendada.Kas söögiisu siiskohe tõusis. Pean siis proovima neid nicorette plaastreid mulle tütar kinkis need nad ju üsna kallid 280.eek.Tütar on kogu aeg riielnud mis sasuitsetad.Kuidas oleks siis kõige parem selle mahajätmisega alustada.Ette tänades.

eksnikotiinik 30. detsember 2005, kl 11.17
Mina arvan, et esmalt on asi kinni mõtlemises. Kui ikka oled enda jaoks tõsiselt mõelnud, et jätan maha, siis on kindlasti lihtsam. Soovitan Sul määrata kindlaks päev, millal otsustad maha jätta ja märgista see nähtavalt, nt kalendris. Siis hakka iga päev endale kordama, et vot sellel päeval jätan ma suitsetamise maha. Nii nagu valmistad vaimu ette. Sellel päeval siis loobugi. Mina tõmbasin mitu suitsu jutti (maha jätsin kell 11.00)- paki tühjaks ja siis oligi kõik. Raskustest esimestel nädalatel ja kuudel ma juba kirjutasin.
Nii- kaalukõikumine on kindlasti igal inimesel isemoodi. Kuigi mina võtsin juurde ca 10 kg, tean ka neid, kes hoopis kaalus kaotanud. Igaks juhuks joo seedimist soodustavaid teesid, mahlu jne.
Mina ütlen ausalt, kuigi rohkem sööma ei hakanud, siis magusaisu kasvas küll- võib- olla ka sellest kaalutõus mingil määral tingitud. Aga võid ju suhkruvabu komme varuda- äkki kuulud ka Sina nende magusaarmastajate seltskonda. Ja vitamiine võtsin organismi turgutamiseks.
Ning veel üks asi- ajastasin mahajätmise puhkuse ajale, sest siis sain rohkem magada. Sisuliselt magasin esimesel nädalal pooled päevad maha- tekkisid ärajäämanähud: uimasus, peavalud jne. Nikotiinisõltuvus on tegelikult väga tõsine asi ja võõrutusnähud täitsa olid.
See kõik oli minuga, küsi veel midagi, kui soovid. Kindlasti on teistel muidki häid soovitusi. Mõnel kusjuures ei ole ühtegi vaevust olnud, kuidas keegi. Jõudu alustamiseks!

mann 30. detsember 2005, kl 15.16
Plaastrite mõte on selles, et NIKOTIIN ise ei ole nii ohtlik, kui KÕIK MUU, mis SUITSETADES kopsu satub.

kratt 30. detsember 2005, kl 16.54
Äkki mingit kirjandust lugeda? Kusjuures ise ei suuda ka kuidaki maha jätta.
-Kuidas loobuda suitsetamisest kaalus juurde võtmata / Martin Katahn
-Lihtne viis suitsetamisest loobumiseks / Allen Carr
user_34ce78 18. mai 2024, kl 09.16
+1 Champix - https://euhealth24.com/et/drug/champix Selle preparaadiga olen loobunud edukalt. Ei mingeid kõrvalmõjusid ja ühest nn stardipakist piisas. Huvitav lugu oli veel see, et olles suitsetajate seltskonnas, ei tulnud isegi mitte isu peale.Sama edukalt jättis mu abikaasa aasta tagasi selle rohu abil suitsu maha ja ta ei söönud isegi mitte "stardikat" lõpuni.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!