Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
higistamine
 
üks väga kurb tegelane 09. mai 2006, kl 14.06
Talvel ei ole midagi. Kui väga paksult riides pole, siis on kõik OK. Aga nii kui soojemad ilmad hakkavad pihta olen hädas higistamisega. Muide ei higista kaenla alt vaid nägu, kuklapiirkond ja kael ja jutt jookseb mööda selga alla.
Olen läbi käinud igasuguseid erinevaid arste. Alustades perearstist. Siis pilmonoloog, kuna 2 a tagasi olin kopsupõletikus ja pelae seda hakkaski suurem higistamine(õigemini peale antibiootikumi kuuri) siis saadeti endokrünoloogi juurde, kus ei leitud mingeid ainevahetushäireid. Käisin ka naistearsti juures, hormoontase on korras...
No ma einam ei või. Suve otsa peaksin vist pimedas toas kaardinate varjus istuma. rahva sekka on häbi minna, nägu koguaeg leemendab. Või pesta 5-10 korda päevas. Pidevalt on kaasas niisutavad salvrätid ja spetsiaalne vedelik millega siis aeg ajalt nägu ja muud pühin aga see on ajutine. Mõne aja pärast higistan jälle.
Suvel jääb kogu minu seltskonnaelu kah seisma kuna ei julge rahva sekka minna ja tööl istun oma toas, lahtiste akendega, julgemata eriti liikuda, et jälle mitte higistada.
Kas on kellegil sama probleemi ja mida saab selle puhul ette võtta või kusst saaks abi?
 
ex higimull 09. mai 2006, kl 14.23
khm, mul hakkas ka higistamine just peale kopsupõletikku.
vihjeks nii palju, et enne seda ei higistanud ma mitte raasugi, isegi saunas mitte.
ja nii mitu kuud järjest, arsti juurde ei jõudnudki selle murega tabasin ära, et hakkasin higistama ärevusest, närvidest. nii kui kuhugi oli kiire, kerge närv sees, kaenlaalused minutiga läbimärjad, samamoodi ka muude närviliste olukordadega, nägu, rind, selg, käed läbimärjad ja haisesin nii mis jube. hakkasin higistama ka siis kui kartsin, et higistan ja haisen, äkki sul sama lugu?
igal juhul hakkasin end vaikselt rahustama enne närvilist olukorda, nüüd tõmbab ehk ainult kaenlaalused märjaks, aga selle elan üle.
aga jah, kui enne kopsupõletikku ei higistanud üldse, siis nüüd vist higistan normaalse inimese kombel.
 
ka higistaja 09. mai 2006, kl 17.11
Ma higistan ka peast. Juuste piiril tekivad higipärlid ja nired voolavad mööra laupa ja kaela alla, samuti jookseb higinire mööda selga alla, suvel heleda pluusiga lausa kole kui higinire ka pluusi külge jääb, siis on märg jutt mööda selga.

Ei tea, miks nii erinevalt inimesed higistavad, samas kaenla alt higistan vähe, aga muidugi kasutan ka kristalldeodoranti.
 
juba ammu higistaja 09. mai 2006, kl 22.04
Olen ka higistamisega hädas. Ise arvan, et tegemist on liiga kiirete südamelöökidega, mis minul tuleneb suitsetamisest.
 
üks väga kurb tegelane 10. mai 2006, kl 08.43
Mina ei suitseta ja terviseprobleeme ah ei tea endal olevat. Aga suvel on nii piinlik ringi käia. Ei võta üritustest osa, ei julge inimestega kokku saada. Kas selle häda puhul üldse on abi?
 
ka sama 10. mai 2006, kl 14.27
mure nagu just teemaalgatajal. Ei ole abi saanud, arstile olen rääkinud. Kilpnäärme ja teised (põletiku) vereproovid korras.Usun ka , et närvidest.See juba ajab närvi, et nii higistama hakkan. Suvel on raske.Minu jaoks ei eksisteeri külma. Talvel käin sügise riietega ja suvel on ainult vajalik keha varjamiseks mingi õhuke rie. Kahju, ei saa oma ilusaid riideid kanda.Ja seda mitte seepärast, et riietel higilaigud tulevad,probleem selles, et on palav kohe ja nägu hakkab punetama higistama.Saaks abi oleks väga õnnelik.
 
High. 06. aprill 2023, kl 14.14
Ropp rasv muutub hirmsaks higiks ja koledaks karbaks
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!