Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Hamba sild
 
Auklik 19. juuni 2006, kl 02.46
Kas keegi kogenu oskab öelda, palju maksab hamba sild kahele hambale?
Ja kas sild näeb üsna samasugune välja kui hambad ise?
 
mammu 19. juuni 2006, kl 07.09
oleneb kohast,kusagil 5000.-,näevad välja jah nagu pärishambad.
 
n 19. juuni 2006, kl 07.48
Kas kaks hammast on puudu? Siis tuleb kõrvalolevad hambad ka kroonida, muidu ei seisa millegi küljes.Pakun, et 10 000 ja enam olenevalt kohast, materjalist jne.
 
soh 19. juuni 2006, kl 07.56
Ja kui hambaluu juhtub olema hapramat sorti, siis murduvad need ärapügatud hambad, kuhu sild külge pannakse, varsti krõksti ära. see nö "lihvimine" on täielik retsimistöö, enda omast jäetakse mingi pisike tüügas alles. Pane parem implantaat.
 
kah sama murega 19. juuni 2006, kl 09.58
Aga implantaati ei saa igale poole panna, nt mul arst ütles, et ülalõualuusse ei saa, kuna luud ei ole piisavalt implantaadi paigaldamiseks.
 
huvitatu 19. juuni 2006, kl 12.22
mis need implantaadid maksavad?Esihammas näiteks.
 
tean 19. juuni 2006, kl 13.47
implantaat on ca 15 000.-(üks hammas). Sild kahe hamba asendamiseks (kokku 4 hambakrooni siis), metallokeraamiline, st. all metall, peal portselan, jääb ilus, 8000.- (Tartu hind)
 
qwerty 19. juuni 2006, kl 15.23
kah sama murega

Kui luud pole piisavalt, on igasugused luu siirdamise protseduurid ka olemas, minu meelest küll naljalt ei öelda, et paigaldamine on võimatu. Kas rääkisid hambaarsti või kirurgiga, kes neid paigaldab?
*ise just hiljuti lasin implantaadi panna, siis uurisin seda teemat.
 
ella 19. juuni 2006, kl 15.40
Tallinnas on u.15000 hetkel vist kõige odavam, millega implantaadi kätte saab. Kallimalt saab muidugi ka, kui on tahtmist rohkem maksta.
 
Paike 19. juuni 2006, kl 15.55
Vaata, seal on hinnakirju ja täpsemalt seletatud mis ja kuidas

http://www.apam.ee/index.php?implantaadid
 
naima 19. juuni 2006, kl 16.08
sain just eelmisel nädalal oma kaks tühimikku ülalõualuus täidetud; 9000 KR!
 
fa 19. juuni 2006, kl 16.12
Implantaadi puhul pöörake ikka kvaliteedile tähelepanu, mõnetuhande kroonine hinnavahe ei tohiks küll otsustada, kogumaksumusest on see väike osa.
Mulle meeldib ühe hambaarsti ütlemine www.hambaarst.ee portaalis (ei soovitanud üldsegi konkreetset hambaravikabinetti!), et meditsiinis ei saa rääkida hinna ja kvaliteedi suhtest, vaid alati on oluline kvaliteet.
 
ella 19. juuni 2006, kl 16.29
"Algmaterjal" ehk siis need lõualuusse keeratavad kruvid on igal pool enam-vähem ühesugused, tootjafirmad võivad kohati erineda, aga põhimõte on ikka üks.
 
KKK 19. juuni 2006, kl 17.43
Lasin panna endale 4 uut esihammast. Ja mis jutt see on, et implant. on 15 tuhat. Mul läksid kõik kokku 17500+1600 teiste valgendamine (hambad lasin teha kulla peale, mis on teadaolvalt kallim, üks neljast uuest hambast oli "kruvi lõuas", teised kolm lihtsalt kroonid). Olen väga rahul. Lisaks muudeti ka nati väljanägemist (esimesed kaks hammast tehti nati lühemaks ja kõrvalolevad nati laiemaks) ca 1,5 kuud võttis kõik aega. Hambad sain suhu 25 mai ja iga päev on järjest parem. Eks alguses andsid tunda küll, eriti pärast oma hammaste lihvimist oli suu hell ja kuna uued hambad on tiba raskemad siis algul oli imelik, kuid nüüd enam ei tunnegi. Ja noh suure suuga naeratada on ikka supertore, enesehinnang on ikka kõvasti tõusnud. Kogemusest veel niipalju, et ma käisin 4s kohas konsultatsioonil enne kui otsustasin, mida ma teen ja mis mahus ja oluline oli ka hind. Konsultatsioonide peale läks ca 1000 eeku, kuid see tasub igaljuhul ära, sest sain mõelda ja valida just seda, mis mulle sobib. Igaljuhul ma ei soovita Al mare kliinikust Paldiski maanteel,väga ebameeldiv ja üleolev suhtumine ning hinnad on ikka üle linna kõvad. Aga soovitan uurida mitmest kohast, sest suure töö juures on ju arsti usaldus ülioluline. Edu kõigile hambauuendajatele!!!
 
ella 19. juuni 2006, kl 21.12
No vot, seda ma enne mõtlesin öeldes, et "kui on tahtmist rohkem maksta" - mõne mõttetult kalli koha leiab alati. Aga sulle KKK küll implantaati ei saadud panna, sest kui ses nii oleks, siis oleks sinu arst kahjumiga töötanud. See võis vabalt juurekruvi olla, mis on mitu korda odavam.
 
fa 19. juuni 2006, kl 21.49
KKK-le ei pandud kindlasti mitte implantaati, nende hinnad kõiguvad erinevates kohtades suhteliselt vähe. Pealegi ei võta implantaadi paigaldamine poolteist kuud aega, vaid tunduvalt kauem - juba implantaadikruvi peab mitu kuud luustuma. Kurb on lugeda meditsiiniteemades, kuidas üks räägib aiast ja teine aiaaugust.
Ise eelistasin implantaati sellepärast, et mingil juhul ei olnud ma nõus lõhkuma (maha lihvima) terveid hambaid, pealegi muutuvad need lihvitud hambad nõrgemaks ja tulevikus võib ilmselt probleeme tekkida, lisaks veel lõualuu taandumine ja muud ohud.

Mõttetult kallitest kohtadest ja "kruvidest, mis igal pool samad" rääkides - lihtsalt mina eelistaksin, et inimene, kes siseneb puuri ja metallkruviga minu lõualuusse, on tasemel, kolleegide poolt tunnustatud ja kasutab tasemel materjale.
 
ella 19. juuni 2006, kl 22.08
Eelmisele - ära pane pahaks, aga kust sina kui võhik seda tead, et implantaadipanija "tasemel" on? Igaühel, kes seda tööd teeb, on mingi implantoloogiaalase koolituse paber olemas. Materjalidest - ega s... materjal kaua turul ei püsikski.
 
fa 20. juuni 2006, kl 13.43
Kuna ma olen võhik, siis uurin enne maad, küsin soovitusi. Hambaarstide ring on piisavalt kitsas, et tegijatel oma maine välja kujuneks.
 
ella 20. juuni 2006, kl 14.03
Kellelt sa küsid soovitusi? Patsientidelt - neil on igaühel tavaliselt üks kogemus ja võrdlusmoment puudub. Kui jäädi see üks kord rahule, siis kiidavad, kui ei jäänud, siis kiruvad. Aga samas mõni teine jälle kiidab... Sina ei saa ikka kuigivõrd targemaks. Arstidelt - nemad soovitavad nagunii oma kliinikut või koostööpartnerit.
Mõttetult kallis tähendab seda, et sinu rohkemmakstud raha eest sulle teistsugust raviteenust ikka ei pakuta kui teises kohas, küll aga võid see-eest näiteks ooteruumis akvaariumikalu imetleda ja kohvi juua. Ja kui sa kohvi ei taha, siis maksad selle eest ikkagi. Kehtib ka teistel elualadel, mitte ainult hambaravis. Aga kas teenusepakkujad nüüd sellepärast paremad on... Võibolla paremate autodega sõidavad:P
 
Bluemagic 26. detsember 2020, kl 22.29
Implantaadid ei ole probleemi vabad. Tavaline on see implantaadi kruvi ümber tekib põletik ja implantaat hakkab loksuma.Tekib valu. On oht et põletik kruvi ümber liigub ka kõrvalhammastele ja kõrvalhambad hakkavad loksuma.
Implantaadi probleeme lahendavad ainult näo ja lõualuu kirurgid. See tähendab automaatselt uusi operatsioone. Kes need opid kinni maksab?
Millegipärast üldse ei räägita implantaatide ohtudest. Hambakliinikud jahivad muinasjutulist kasumit aga patsiendile ohtudest ei räägita.
 
Naine 25. aprill 2021, kl 11.11
Mina olen see ônnetu, kellel implantaat läks pooleks. Polnud yhtegi pôletikku ega midagi. Ilmselt oli kruvi natuke lahti läinud ja nagu ma hammustasin vôileiba, nii käis jube valu läbi ja pooleks ta oligi. Arst ytles, et kui oleks kiirelt tegutsenud siis oleks nad läbi krooni selle uuesti kinni keeranud aga noh see kôik käis nii kähku jne. Ja nyyd siis puuriti see kruvi välja ja omast kogemuseet vôin öelda, et implandaadi paigaldamine pole pooltki nii hull kui selle eemaldamine. Vihavaenlasele ka ei taha sellist asja. Mainin veel seda, et mulle pandi 3 implantaati korraga ja see taastumine läks väga kiiresti, kui selle yhe eemaldamise taastumine. Väga hirmus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!