Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kuidas vabaneda huuleohatisest?
 
jana 20. juuli 2006, kl 13.27
Umbes 2-4 korda aastas tekib mul huulele ohatis. Iga kord täpselt samale kohale. Määrin seda Zoviraxiga ning nädalaga saan tavaliselt ohatisest lahti. Aga kas on mingit võimalust sellest igavesti vabaneda? Ehk on olemas mõni tugevam ravim, mille abil saaks jäädavasti lahti ohatisest?
 
monica 20. juuli 2006, kl 13.32
Igavesti sellest ei vabane, see on närvisüsteemis sees ja tuleb stressi, külmetuse, ülekoormuse, päikese jmn. puhul välja. On olemas tabletid, mida saab võtta nii ilma ohatiseta, so. profülaktikaks ja ka ohatise aeg, mis kiirendab paranemist. Peale seda on kuskil pooleks aastaks rahu majas, sõltub inimesest. minul oli kaks aastat hooletu, nüüd tuli jälle. tegin kuuri ohatise aeg, nüüd siis vaatan, kui kaua seekord saan ilma olla. perearstilt saad saatekirja, soodustusega oli karp nii 300.-, 10 tabl. Nime ei mäleta aga vist midagi V tähega algas või oli sees. eks arstid ikka teavad.
 
J 20. juuli 2006, kl 13.40
Soovitan kasutada taruvaiku, nii harva kui mul see ka on olnud ei aita lihtsalt muu kui see.
 
ma 20. juuli 2006, kl 14.47
Veitsa odavam, kuid mitte sugugi halvem on vectavir. Endal kah koguaeg kotis :( Aga peale määrida tuleb kohe. Igaveseks lahti saada ei saagi, sest herpese viirus on organismis igal inimesel. Kõigil ei pruugi see lihtsalt kunagi avalduda, mõni see-eest on koguaeg kimbus.
 
ohatis 20. juuli 2006, kl 15.27
ma sain ka mere ja päikese käes olekust, nüüd ravin teepuuõliga ja meevahaga juba poolteist nädalat nii närvi ajab. no küll on häda
 
87 20. juuli 2006, kl 17.47
nüüd mingi uus v tähega uus ravim apteekides, mina sain ruttu lahti, kuigi oli juba arenenud päris palju
zovirax pole aidanud, kunagi proovisin
 
t. 20. juuli 2006, kl 20.30
igaveseks sellest tõesti lahti ei saa. ole õnnelik, et see sul nii harva on, mind on sellega kord kuu või paari jooksul õnnistatud. aga üldiselt ohatis lööb välja siis, kui immuunsüsteem nõrk on. nii et võiksid proovida immuunsust tugevdada ja ehk tuleb ohatis ka siis harvemini.
 
KOOK 20. juuli 2006, kl 20.53
mul elisbeth ardeni 8h kreem ravis paremini seeord kui zovirax.
5 päevaga oli kõik läind ja peaaegu paranenud.oleks kohe esimesest päevast pidanud seda zovile eelistama..
 
a 20. juuli 2006, kl 21.43
olen ka saatuse kaaslane.see immuunsüsteemi jutt päris õige.oli ka huulel see ohatis, nii kui külmetasin või kui oli liiga palav.enam pole nii tihedalt ja kui tuleb,möödub kergelt.sel teemal võix veel suhelda...
 
kummitus 20. juuli 2006, kl 22.05
kas selline vanarahva tarkus ka õige on,et kellel tulevad ohatised neil raudselt vähki ei teki!Meil vanad mutid enamus siin räägivad nii,kuna ma ka ohatistega kimpus.Kui see õige jutt,siis mu pärast olgu,vähk hullem ju...
 
sama siin 20. juuli 2006, kl 22.12
kuidas vabaneda? alles oli ohatis. läks üle ja 2 päeva pärast uus kohe asemele. sellist jama pole enne küll olnud.:(
 
Pekikuubik 21. juuli 2006, kl 00.04
kummitusele

Olen minagi kunagi sellist juttu kuulnud, kuid tõsi see küll pole. Emal mul on olnud nii ohatised kui vähk.

Endal just praegu mokk rullis. Panen aga teepuuõli peale. Kui juba väga kuivama kipub, tõmban hügieenilisega üle.

Apteegisalvid (praegu mul Acic kotis) aitavad üldjuhul siis, kui just värskelt tulemas ehk ville veel moodustunud pole. Kahjuks ei õnnestu alati seda õiget momenti tabada.
 
(Y) 21. juuli 2006, kl 10.57
Küsida apteegis TSINKI sisaldavat salvi.See aitab!Minul kadus järgmine päev ära.Loomulikult tuleb kohe huultele panna kui tunned,et hakkab ohatis tekkima.
 
. 21. juuli 2006, kl 11.03
http://woman.delfi.ee/foorum/read.php?f=10&i=262168&t=262168
 
N-42 21. juuli 2006, kl 22.57
olen kuulnud, et kuldsõrmusega pidi hõõruma siis kui on tunda, et hakkab tulema. Nii ma nüüd tegingi, tuli tõesti tagasihoidlikumalt kui muidu.
 
Mirjam 22. juuli 2006, kl 20.05
Lase perearstil herpese viiruse vastaseid tablette välja kirjutada.Su veres on herpese viirus ja kui sa külmetad siis lööb viirus ohatisena välja.
 
tillulillu 19. august 2015, kl 13.52
Söö muru siis aitab! Mu sõbral aitas!! Toesti
 
viirused 19. august 2015, kl 15.07
Huuleohatis on viirus, mille üldiselt inimesed korjavad juba lasteaiaealisena üles. Arvatakse, et ligi 99% inimestest kannab herpes simplex 1 viirust (huuleohatis), kuid vaid 10% nendest lööb see välja ohatisena. Ehk siis ka need inimesed, kellel kunagi huuleohatist olnud pole, kannavad viirust suure tõenäosusega organismis. Vabaneda sellest võimalik pole, sest viirus on suurem osa ajast passiivne ning muutub aktiivseks alles sobivatel tingimustel.

Mis puutub vähki, siis mitte mingit seost sellel herpese viirusega pole. Vähk on oma olemuselt kahjustatud rakk, mille genoomis on viga, mistõttu rakul pole korrektset informatsiooni, mis ütleks, millal paljunemine lõpetada tuleks. See tekitab olukorra, kus kahjustatud rakk pooldub pidurdamatult tekitades samasuguseid kahjustatud rakke, mis omakorda pidurdamatult paljunevad.

Ohatise vastu aitavad erinevatel inimestel erinevad asjad. Puhangute ajal kasuta erinevaid asju. Kui tead, et näiteks ühe toimeainega kreem suurt mõju ei avalda, siis proovi midagi muud. Minu puhul ei aita ükski ravim, mille loomus on viiruse tapmine. Siis olen läinud teedpidi, kus kuivatan villi nii kiiresti ja põhjalikult ära kui võimalik. Sobivaks on osutunud räni-geel.
 
Laura 22. detsember 2016, kl 18.13
Minul aitas väga hästi sellineasi nagu plistex, on kreemina ja ka pilgana seda saada, minul aitas rohkem pulga kujul, kui oli juba päris suureks läinud, oli see peale plistexi kasutust paari päevaga läonud, määrisin õhtul sellega huule kokku ja järgmise päeva hommikul peale hommikusööki uuesti. Väga hästi aitas
 
rrr 24. detsember 2016, kl 12.09
Rohu nimi mis aitab Valtrex.
 
ohatis 25. detsember 2016, kl 00.37
http://ohatis.ee/category/5-ohatise-e-herpese-ravi/
 
tean omast käest 28. jaanuar 2017, kl 22.52
Kui tunned, et hakkab ohatis huulele tekkima, tuleb sõrmega oma uriini peale panna. Aitab ja soovitas kunagi teadja vanem inimene. Ravimite kohta ei oska sõna sekka kosta.
 
Mannu 29. jaanuar 2017, kl 14.21
Mul aitab väga hästi teepuu õli, seda tuleb kohe panna kui tunned, et hakkab tulema ja päevas mitu korda korrata.Tasub proovida ja odav ka!
 
ise 29. jaanuar 2017, kl 21.07
kasutan tsinksalvi
 
Rhal 21. juuli 2023, kl 02.14
Kas seda on võimalik kuidagi täielikult ka välja ravida, et pärast vereproov annaks negatiivse tulemuse? Kunagi kuulsin, et pidi justkui olema võimalik, aga ravi pidi olema küllaltki pikaajaline, vist umbes 1 aasta.
did_1305161 21. juuli 2023, kl 15.07
Minu teada ei ole seda võimalik välja ravida. Kui organismi immuunsus nõrgeneb,, siis lööb see huulte või nina ümbrusesse. Võib avalduda ka suus igemel, keelel või suu limaskestal aftina, mis keskelt on valge laik, et kuid servad on punased ja valusad.
Ainuke kergem pääsetee on kohe, kui tunned sügelust huulte piirkonnas, panna peale ja hõõruda kergelt nahasse Aicic 5% või mõnda teist ohatise kreemi. Kuid käsimüügist on sama nimelised tabletid, kuid ma pole neist abi saanud. Veel on retsrpti ravimina tabletid, mida peab arst kirjutama, kuid needki leevendavad mõneks ajaks, kuid viirus jääb organismi püsima. Nagu mulle kunagi viroloog ütles, et see viirus sureb koos sinuga.
Hoidu sellest, et ohatist katsunud sõrmega silmi ei puudu. Kui silm sellega nakatub, siis on sul vaeva ja valu vähemalt 3 - 4 kuuks.
ex-riigiametnik 26. juuli 2023, kl 17.08
Mul ravis Acic ohatise välja. Umbes 20 aastat tagasi ostsin tuubikese, kaks-kolm aastat kandsin käekotis kaasas ja kasutasin iga kord, kui tulema hakkas. Nüüdseks juba üle 15 aasta ohatist enam pole tulnud. Poolik acic tuubike vedeleb kapis, pole isegi enam käekotis kosmeetikakoti koosseisus. Tõenäoliselt on ammu vanaks läinud.
did_1305161 27. juuli 2023, kl 12.53
"E-riigiametnik", kui sul 15 aastat pole ohatise huultel olnud ei tähenda kohe seda, et oled sellest viirusest prii! Sul on lihtsalt organism nii tugev, et see viirus pole suutnud nii pikka aega organismis võimu haarata. Peale huulte võib see viirus tekkida nahale suvalisse piirkonda, siis on se vöötohatis või suhu valgete valusate laikudena ehk Aftidena.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!