Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
näkinärvipõletik
 
malleaa 25. jaanuar 2007, kl 23.03
nonii, mis aitab? Seal, kus selg lõpeb ja kannikas algab, on tohutult terav valu, mis kiirgab kintsu mööda põlveni...urrr... Istudes on tunne nagu jalg hakkaks kohe ära surema.

Mingi soovitus on kyll, et fastum geeliga määrida, aga millega ma sellise koha kinni katan? Aluspükse mul niiii suuuri ka ei ole, et terve kann sinna sisse mahuks :(((( Või passin paljalt jahedas toas ja ootan kuni imendub?

Ah tegelt olen valu pärast täitsa kuri juba. Peaks vist valuvaigistit võtma hoopis. juba pool päeva olen ringi tatsanud, lambavill ymber kere, nagu mingi memm.

Aga äkki on kellelgi veel mingi nipp-nõks kuidas sellest kiiresti jagu saada...
(ja ärge andke soovitusi *koli soojale maale*. Sellest unistan ma nagunii kogu aeg :)
 
nõks 25. jaanuar 2007, kl 23.17
Hangi diclofenaci ampull ja üks süstal. Ampulli saab apteegist(väikseim karp kolm tk), aga ei maksa ka suurt midagi ja lase sõbrannal või boyfriendil tagumikku susata. Poole tunni pärast OK ja 12 tunni pärast ravitud.
 
jj 25. jaanuar 2007, kl 23.38
Täpselt samasugune haigus oli. Sain B-vitamiini süsti ja ultraheli. Möödas u 3 kuud, siiani annab tunda. Mine arsti juurde, tegemist radikuliidiga, ära lase asja krooniliseks. Valu ise üle ei lähe ja on kohati talumatult valus, meenutab sünnitusvalu.
 
msx 25. jaanuar 2007, kl 23.44
süstimine ja veel võhiku poolt oleks küll idiootsus. loomulikult alusta valuvaigistava tabetiga, lisaks määri mõne hea salviga ja soojenda edasi. Ja need geelid imenduvad kenasti sisse, mingit kinnikatmise probleemi ei ole. kui käsi kreemitad, ega siis ju kindaid (alati) peale ei tõmba.
 
jj 25. jaanuar 2007, kl 23.47
Lugesin praegu, mida nõks soovitab. 12 tundi ja haigus ravitud? Diclofenaci kuur tuleb läbi teha, see pole vaid valuvaigisti; see on põletikuvastane. Õnneks ka retseptiravim. Rääkimata ise süstimisest.
 
Inks 26. jaanuar 2007, kl 01.14
Just põdesin, käisin ka taastusravides, jne. Aga avastasin kodus ise veel täiendavalt vietnami salviga määrimise ja minuarust aitas see veel kõige paremini. Panin täiesti paksult vietnamimi salvi peale, ning hõõrusin, kuni kuum, siis pakkisin end villase salli sisse, ning teki alla. Veidi aega oli jahe, sest seal on mentool sees, siis aga läks soojaks, ning hommikuks oli palju parem olla.

Veel üks variant on pipraplaaster panna, lihtsam, ning kiirem variant.
 
Lüüra 26. jaanuar 2007, kl 08.19
See on istmikunärvi põletik.Mina sain lahti nii,et võtsin 1 dikloberl tbl.See mõjub pikaaegselt.Pärast valu tagasi ei tulnud.Dikloberl on retseptirohi.
 
vanem targutaja 26. jaanuar 2007, kl 09.04
Nüüd ma natuke targutan - need, kes te radikuliidi ja istmikunärvipõletikuga maadlete, mis riideid te kannate? Stringid, puusapüksid ja lühike jope pole miinusraadidega sobiv riietus meie kliimas. Hiljem võivad veel hullemad asjad välja lüüa. Talvel tuleb talveriietega käia.
Teemaalgatajale - pipraplaaster või mõni soojendav salv, Profenid vms, valuvaigisti ja villane sall ümber ning teki alla. Küll ta paari päevaga tagasi tõmbab. Vietnami salvist on tõhusam tiigrisalv, aga ma ei tea kust seda veel saab.
 
haa 26. jaanuar 2007, kl 09.04
Marss arsti juurde!Ma sain lahti nii,et käisin operatsioonil.Kui valu jalga kiirgab,on asi hull.
 
to haa 26. jaanuar 2007, kl 09.47
kle ma peaks siis juba aastaid sant ja vbla isegi surnd olema. Ishias ehk istmikunärvi põletik on see, vastik asi aga paraneb soojendamisega, kui väga hull siis ka valuvaigistit.
Sulle targutaja teadmiseks et ei jookse poolpaljalt ringi ja kannan sooje talveriideid aga vahel ikka lööb välja. Nagu Toots ütles et ishias on tõbi mis reisib :P
 
jj 26. jaanuar 2007, kl 09.58
to vanem targutaja, mul pole olemaski selliseid riideesemeid, millest räägid. küsisin ka arstilt, kas võib olla külmetusest tekkinud radikullit. ütles, et valest asendist millegi raske tõstmisel.
see, et ma tundsin surinat, sipelgate jooksmist ja valu juba jalas, mitte ainult seljas, olevat raskem radikuliidi vorm.
 
jj 26. jaanuar 2007, kl 10.01
KAKINÄRVIPÕLETIK
 
haa 26. jaanuar 2007, kl 10.13
Mina siin.Seljaradikuliit ja ishias väga sarnaste sümptomitega.

To:malleaa! Jäta mail,ehk saan aidata.
 
jj 26. jaanuar 2007, kl 10.18
haa, kas sul lõi ka valu jalga? jalas surin, sipelgad, jala suremise tunne? suur valu? kui opil käisid, siis olli sul juba seljanärv välja sopistunud? mis diagnoos sulle pandi?
 
haa 26. jaanuar 2007, kl 10.25
09.47-ega ikka ei parane küll soojendamisega!

Kõikidele targutajatele teadmiseks:
www.kliinik.ee(teemad-istmikunärvi põletik,radikuliit)lugege ise.Väga selgelt kirjas:istmikunärvi ainsaks ravivahendiks on ravikehakultuur,võimlemine,massaaz.Sama kehtib ka radikuliidi puhul.Ainult ravimid ei aita.

Opereeritakse,kui tekivad tundlikuse häired(varbad surisevad,muutuvad tuimaks see tähendab tekib närvikahjustus).
 
to:jj 26. jaanuar 2007, kl 10.28
Valu kiirgas jalga pahkluuni välja,varbad läksid tuimaks.Diagnoos-radikuliit,disk oli välja sopistunud.
 
jj to haa 26. jaanuar 2007, kl 10.32
mul oli sama lugu. imestan jah, et loodetakse soojendamise ja 1 süstiga (soovitatud lausa ise süstida) terveneda. mul õnneks röö-pilt sopistust ei näidanud. UH ja B vitamiini süstid ja võimlemist ning ujumist soovitati. ühesõnaga kõhu-ja seljalihaste tugevdamist.
 
haa to jj 26. jaanuar 2007, kl 10.47
a röntgenpilt ei näitagi.Mul hakkas jalg alt minema,kui kiirabisse pöördusin.Mul oli neuroloogi juurde saatekiri olemas,3 nädalat pidin ootama.Mutike putkas nähvas mulle:no kas tõesti ei jõua kannatada?Tegid röntgeni,see näitas,et korras!Perearstilt sain teada,et röntgen ei näita.Saadeti kompuuterdomograafiasse,vot see näitas,Kompuutrisse saab ka oma raha eest minna,aga saatekiri perearstilt peab olemas olema,mingi 3 tonna maksab.
Sulle on õigeid asju soovitatud,võimelda soovitan juhendaja käe all.
 
nele 26. jaanuar 2007, kl 11.07
mul oli ka suvel täpselt sama jama vasak poolne alaselg valutas,käisin röntgenis ei näidanud midagi, siis käisin närviartsi juures ja see kirjutas et ishiase tõõpi radikuliit, egas jah ei rohi ega salvid ei aita, valu leevendas pooleks päevaks ainult diclofenaci süst. Egas muud tõesti üle ei jää, kui võimelda ja massaazi, sain sellest siis kuskil 4/5 kuu pärast lahti kui enam ei tundnud, kuid nüüd juba 3 kuud valutanud parempoolne alaselg aga õnneks pole nii hull. Nüüd ainult võimlen.
 
malleaa 26. jaanuar 2007, kl 11.48
tänud kõigile vastajatele!

Loen siin suurte silmadega, et see ikka täitsa jama haigus. Mõtlesin et lihtne kylmetus, aga tundub et diagnoos on karm :(

Muidugi, olen aus, et eks oma syy ole ka - kes käsib käia moes olevate riietega. Selg päris paljas pole, aga kui last autosse turvatooli upitan, siis jahh..paratamatult kerkib jope yles :(( Olen otsinud poes ilusaid ja sooje ja pikki riideid.. Aga valik ei ole teabmis lai just. Päris mammalik ei taha ju ka välja näha.
Õnneks nyyd päris kylmade tulles sain omale korraliku pikema talvemantli....

Aga jah - enne lapsesyndi ei teadnud ma midagi ei seljavaludest ega näkinärvipõletikest :(( Ju see lapse tassimine on "oma töö" teinud... iccc ja vanus ka ;)

To haa: meiliaadress on nime all
 
ishias. 26. jaanuar 2007, kl 12.43
elektriravi. massaazh. püõletiku ja valu vastane ravi.
 
jj 26. jaanuar 2007, kl 12.56
massaažist, käisin ühe korra ja läks hullemaks. ehk kõigile ei sobi.
 
haa 26. jaanuar 2007, kl 13.06
Ägedas faasis ei tohi massaazi teha.
 
ss 26. jaanuar 2007, kl 15.13
tõsine haigus on küll. aga vahel ka mõni valu läheb paari päevaga üle kui määrida ja soojendada. kui kestab kauem siis ikka arstile vaja minna. minul viimasel ajal on on päris ägedad kaela ja selja valud möödunud paari päevaga. raviks vaid määrimine ja pipraplaaster.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!