Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
küüneseen ja häbi...
 
häbeneja 05. mai 2007, kl 21.55
kahtlustan, et mul võib olla küüneseen varbaküüntel, juba mu emal olid paksud kollased küüned (stagnaajal ju seenest ei räägitud, keegi ei teadnud eriti midagi, pakun, et paljud vanemad on teadmatusest oma lapsi nakatanud). mul on ühe varba küüs ühest servast kuidagi lahti ja kollakas selle koha pealt. aga arsti juurde ei julge minna, häbi on, et miks pole varem läinud. kardan, et kallis on ka see ravi... kas apteegis on käsimüügis küüneseene vastu midagi?
 
kurat 05. mai 2007, kl 22.02
hakka panema selle kollakas koha alla teepuuõli ja nõnda iga päev, see aitab kindlasti.võid ka pealt viilida ja siis sinna määrida. võtab paar kuud aega et välja kasvada kuid edasi enam ei arene
 
lily 05. mai 2007, kl 22.26
minul aitas äädikaga määrimine. Igal õhtul peale jalgade pesu määrisin haiget küünt äädikaga. Paar korda viilisin pealt õhemaks ka. Enne äädikaga ravi olin üritanud igasuguste vahenditega ravida, aga tulemust polnud. Lõin juba käega. terve eelmise suve käisin "varbad peidus", aga siis ütles üks vana naine, et äädikas aitab. Sellel suvel on mul ilusad varbad!
 
k 05. mai 2007, kl 22.54
Väga hästi aitavad küüntel sellest jamast välja tulla spetsiaalsed küüneõlid, Phenomena Oil näiteks.
 
kiira 06. mai 2007, kl 04.07
vereurmarohu vannid 10x ja peaks korras olema samuti teepuuõliga määrimine
 
kurb 06. mai 2007, kl 09.27
No ega ikka ei aita küll need rahvameditsiinivahendid iga küüneseene liigi puhul. Sellepärast ongi mõistlik lasta enne arstil kindlaks teha, millist liiki seen kedagi tabanud on. Näiteks hallitusseene-tüüpi elukale ei aita alati ka tabletiravi. Omad kogemused kahjuks.
Ja arstid ütlevad, et paljud patsiendid kinnitavad jah, et aitas teepuuõli ja muu seesugune, aga ilmselt ei ole neil õnneks tegelikult seent olnudki. On mingi muu küünehäda. Seenest nii lihtsalt lahti ei saavat.
 
cc 06. mai 2007, kl 12.24
apteegis müüakse väikeses pudelis tumerohelist vedelikku nimega Pedibus Forte. seda võid määrida õhtuti kõigile (lakkimata!) varbaküüntele ja varvaste vahele, las satub ka lahtise küüne alla. arsti pole vaja häbeneda, tema on kohe päris kindlasti hullematki näinud;)
 
Valli 06. mai 2007, kl 14.39
minul algas suure varba küüneseen just selline õõnsusega ja kollaseks minemisega. Lõpuks oli peaaegu kogu küüs pealt lahti ja alt mädanes ja veritses. Kirurg võttis küüne maha. Uus küüs kasvas ruttu ja ilus, aga kahjuks pudenes see pesemise ajal hoopis ära. Sain perearsti käest teada, et see on KÜÜNESEEN. Kirjutas retsepti ravilakile. Apteegis avastasin hoopis teepuuõli. Loodan, et mõne kuuga saan seenest lahti. Teine varvas tahab sama teed minna, aga nüüd ma olen targem.

Pane siia otsingusse küüneseen
 
häbeneja 06. mai 2007, kl 15.08
teepuuõli on mul kodus olemas, kohe proovin, tänud nõuande eest :)
praegu küüs veel väga hull pole, aga see irdunud kollakas nurk on rihmikutega väääga kole. Tekkis kuidagi nii, et talvel saabas pigistas (on sellised teravama ninaga), siis küüs sai vist haiget ja läks imelikuks kätte...
Aga - kui kaua läheb aega, kui lahti saab??
 
Sös 06. mai 2007, kl 17.55
aega läheb kõva 6 kuud ja vanad jalanõud viska kohe minema, sest nendest saad jälle uue nakkuse, sokid - sukad ka.
 
mina 06. mai 2007, kl 19.27
teepuuõli ja õunaäädikas ka aitab!tupsutad peale ja küüneserva alla ka ja las kuivabki.aega läheb jah vast pool aastat kindlasti ja hästi järjekindel pead ka olema.edu sulle!
 
kaasaegne 06. mai 2007, kl 22.33
Issand, tänapäeval ei pea küll sukki, sokke ja jalanõusid ära viskama :D spetsiaalsed pesuvahendid on apteegis müügil.
 
kiira 06. mai 2007, kl 23.07
ja isegi vanasti vene ajal haigaltes desinfitseeriit susse äädika lahusega siis hoiti neid kilekotis mitu päeva ja seen kadunud oligi...
Kui sul see küüs lahti siis proovi see lahtine osa niipalju kui võimalik eemaldada..
 
a 07. mai 2007, kl 08.30

Mis seal häbeneda, ega see suguhaigus ole. Mine kindlasti arsti juurde, mul sama häda, aga mingi teepuuõlikesega nii kergelt sellest lahti ei saa, tuleb ikka tablette ka võtta. Ja jalanõud kindlasti desinfitseerida (apteegis pulverisaatoriga rohi selleks olemas)
 
mahta 07. mai 2007, kl 08.47
kõige kasulikum naha-arstile minna jah võetakse proovid saad ravi peale. ravi on kallis kohe välja osta aga samas seda rohtu jagub jälle kauaks ja enne sest lahti ei saa kui küünevigastus on lõplikult välja kasvanud.
 
varvas 07. mai 2007, kl 10.22
viili küünt nii palju kui saad pealt ära ja tupsuta kaks korda päevas äädikaga.mõne päeva pärast kui kannatab viili jälle,aga äädikaga tee iga päev .enda peal olen seda seent ravinud.aega võtab, aga kui hea on näha kuidas uus ja terve küün vaikselt kasvab.osta kohe see suur viil ,üks sort on kus viili ots on kumer.
 
anna 07. mai 2007, kl 11.33
Küünte seenhaigus on küüneplaadi seentest tingitud infektsioonhaigus. 90% varbaküünte ja 50% sõrmeküünte seenkahjustustest põhjustatud dermatofüütide poolt.
Küüneplaadi kahjustus tekib põetava jalaseenhaiguse foonil. Tekitajad tungivad küüneplaati vaba serva ühest/mõlemast nurgast.
Haigus levib küüne vabast servast küünevalli suunas. Küüs pakseneb, muutub kollalaks, küüneplaadi alla koguneb sarvestunud mass. Levib ka teistele küüntele. Tüüpiline on, et mõlemal jalal jääb 1-2 küünt puutumata. Ravi on kompleksne. Pikaajaline suukaudne seenevastane ravi, pediküür, lokaalne ravi ja jalanõude/sokkide töötlus.
S.T.kiirelt nahaarsti juurde!
 
a-le 07. mai 2007, kl 16.26
Ega ka suguhaigust, nagu muidki haigusi ei maksa häbeneda. Kui vaevused või haiguse kahtlus, siis ikka arstile! Selleks tohtrid ju oelmas ongi ja selleks me oma sotsiaalmaksu maksame, et nad meid aitaksid ;)
vetikka5 05. juuli 2021, kl 14.55
Parim vahend küüneseene raviks - https://onlinecheappills.com/lamisilee... Soovitan.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati vetikka5 26.01.2023 08.40.
 
Hirmus asi jah 30. september 2021, kl 22.24
Nüüd juba palju aastaid tagasi olin väga hädas.Küll ostsin seda imepisikest ja kallist pudelit lakiga, lõpuks võeti küüs päriselt maha. Aasta pärast jälle sama.Lisaks uus küüs hakkas nurkadest liha sisse kasvama, Aitas siiski tabletiravi, mida lõpuni ei saanudki võtta, sest maos tulid hiiglasuured valud. Elasin paar päeva ainult vee joomisest ja mõtetega, et nüüd ongi lõpp. Nälg aitas maovalust üle, kuigi sealtmaalt tarvitan maokaitse tablette. Sain seene tõenäoliselt võimlas dushi all.Mul ei olnud midagi jalas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!