Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
liigesepõletik
 
aa 22. august 2007, kl 08.20
kui randmes on valus liigutades, kas see on vist liigesepõletik?! Kellel olnud, kuidas ravida.
 
Teadja 22. august 2007, kl 08.34
Sellise info põhjal ei oska arst ka öelda, mis on. Esialgu pange kapsaleht ümber randme ja otsige siit foorumist veel nõuandeid, vt otsi. Kui ei aita ja kui valu ronib veel teistesse liigestesse ka, siis kähku arstile. Kui perearst käsib muudkui fastum geeli peale panna ja asi ei parane, nõudke saatekirja reumaarstile - uuringud (vere analüüs, röntgen) vaja teha.

p.s. liigesehaigusi on 100 erinevat... liialdamata.
 
aa 22. august 2007, kl 08.50
suur tänu teadjale
 
kateadja 22. august 2007, kl 08.59
üldse põletik, ka liigeses, on siis kui selle koha peal on valu, punetus ( võib olla ka kerge turse) ja see koht tempereerib ehk nagu oleks palavik selle kohapeal. Kui neid sümptomeid ei ole siis ei ole tegeu veel põletikuga. asi võib olla selles, et randmes ei ole piisavlt vedelikku, mis laseks randmel valutult liikuda, tekib lihtsalt kerge hõõrdumine.
aga kui valu ei kao iseenesest siis pöördu kirurgi poole.
 
aa 22. august 2007, kl 09.31
neid sümptomeid ei ole tõesti ei ole nagu kateadja kirjutab, aga on valu ka põlvedes ja randmes, arvasin et trennist ja jätsin vahe sisse, aga täna on randmes selline valu et ei saa liigutadda kätt
 
kateadja 22. august 2007, kl 11.17
aga kui sulle asi tõesti väga muret teeb, siis on kindlam ikkagi lasta end uurida, ja lasta end suunata spetsialisti poole ( kas kirurg või ortopeed)perearstid on sellised nagu nad on, üritavad ise kõik probleemid lahendada. ütle et tahad teha ka vereanalüüsi siis on kindel, kas on põletikunäitajad sees või ei ole. Mul endal oli sama probleem, kuid õlaga. Mul oli selline valu, et ma pidin võtma ka valuvaigisteid. Aga õnneks läx valu u 1 kuuga üle.
 
a 22. august 2007, kl 18.52
käisin ka selle sama asjaga arsti juures.analüüsid kõik korras.ütles ,et kui päris haige veel ei ole siis veri ei näita.
 
Teadja 22. august 2007, kl 21.29
Kuna põen liigesepõletikku RA, siis olen selle poolega rohkem kursis.
Kasuta google otsingut ja uuri asja. Tegutseda tuleb kiiresti. Reumaarstilgi on raske kohe diagnoosi panna, perearstist ma ei räägigi. Perearst peakski suunama varajase artriidi kabinetti, et välistada artriiti. Edasi kirurg või ortopeed. Kui saad kiiresti viimaste juurde, käi seal ära.

---
LOE kogu artikkel läbi!

Varajase artriidi kabinet

* Kabinet asub Ida-Tallinna keskhaigla Magdaleena korpuse konsultatiivses polikliinikus, Pärnu mnt 104, kabinet 211.
* Tallinna ja Põhja-Eesti perearstid saavad siia suunata patsiente, kellel on esmane artriit, mis on kestnud vähem kui kolm kuud.
* Patsiente saab registreerida telefonil 1900.
 
mina 26. august 2007, kl 22.31
Just istun tartus haigals _---põhjuseks Reaktiivne artriit ....ehk siis et organismis on kuskil põletik pikka aega olnud ja mingil hetkel lööb see liigestesse!!! Minul kestis see jama 8 kuud , nüüd on lõpusirgele jõudnud !! Esimene arst tallinas , ortopeed oli - käskis kapsalehte peale panna , teine ortopeed kirjutas diklofenaki välja ja käskis reumatoloogile minna kui see ei aita ! Ringiga jõudin siis reumatoloogile tartusse ja nüüd olen haiglas , söön hormoone ja muid ravimeid !!!
Kui näete et liigesed turses ja kanged ja punetavad ,,,,,üks või mitu siis tuleb perearstile minna ja siis reumatologile saatekiri !!! VEreanalüüs anna kõige selgema pildi !
Ja see on õigus et artriite on 100 sorti !!!

Keeruline verk nende liigesehaigustega ~!
 
Est 25. märts 2021, kl 21.21
Tere, tuttaval randmes põletik, käsi olnud tükkaega paistes, arst kirjutas talle rohud aga need tegid asja poole hullemaks, mis peaks tegema? On olemas mingeid viise kuidas seda valu leevendada et ta end tagasi tõmbaks?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!