Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
magus lääge higilõhn
 
AA 11. oktoober 2007, kl 22.36
Uurisin kunagi, et mis võiks põhjustada magusat ja sellise vastiku lääge ja kopitanud lõhnaga higi. Vahest tekib imelikku äädikataolist haput lõhna sekka. Soovitati veresuhkrut kontrollida. Kontrollisin, tulemus korras (6). Kas põhjus võib olla milleski muus? Mida võiks veel kontrollida? Maksa? Perearsti ärge soovitage, täiesti kasutu komplekt kahjuks...
 
ehk 12. oktoober 2007, kl 00.24
hormoonid?
 
kas... 12. oktoober 2007, kl 01.19
tarvitad ehk mingeid ravimeid või toitud valesti, siis tulevad koos higiga välja šlakid, mis võivadki sellist lõhna põhjustada
 
AA 12. oktoober 2007, kl 01.34
Hormoonid?! Millised? Kuidas neid kontrollida saaks? Neid ju palju :)

Toitumist ei oska kommenteerida - toitun nagu iga teine inimene. Ei joo, ei suitseta, magusat ei söö eriti, limpse ei joo pea-aegu üldse.
 
AB 12. oktoober 2007, kl 01.46
Lôpeta muretsemine - hakka elama ja ära noki higihaisus. Keha viskab sita välja ja kogu lugu. Kui toidu pakendeid loed, vaata palju E-sid oled puginud, eks siis vist sellest.
 
Lii 12. oktoober 2007, kl 07.36
Kõige parem on, kui raseerid kaenlaaluseid päris tihti, pesed palju ja kasutad pidevalt deodoranti või lõhnaõli ning ei tule see higihais siis kusagile. Aga kindlasti tekib hullem higihais, kui jood alkoholi, sööd tablette ning sööd miskit väga vürtsikat.
 
kaia 12. oktoober 2007, kl 10.54
higilõhna vastikum lõhn on tingitud ka sellest mida sööd. Mida ebatervislikumalt toitud, seda vastikum higilõhn.
 
n 12. oktoober 2007, kl 11.37
Minul annab syyrema hulga liha s88mine tugevama higil6hna. Kala ja kanaga probleemi pole.
Aga kristalldeo aitab h2sti selle vastu.
 
Näh 12. oktoober 2007, kl 13.53
Eriti hea ja tervislik toit: Küüslauk ja sibul, tekitab spetsiifilise kibeda higilõhna- minul. Kui palju söön, nt mitu kuud järjest, hakkab nahk kibedalt lõhnama eriti peale pesemist - kui kreemid ja lõhnaõlid maha pesta.
 
irw 12. oktoober 2007, kl 14.19
"kui kreemid ja lõhnaõlid maha pesta." mis sa neid pesed, pane veel otsa:D sellepärast sa haisedki, et nahk on permanentse keemiakihi all "halvaks läinud".
 
AA 12. oktoober 2007, kl 18.04
Ma toitun tervislikult kusjuures. Igasugu EE-sid sisaldavat kraami ma söön suhteliselt vähe. Mul ei higista mitte ainult kaenlaalused vaid terve keha, kuna teen füüsilist tööd. Deodoranti tervele kehale määrida ei saa. irw. Jama ongi selles, et higi lõhn ei mul tüüpiline "paha higi lõhn," vaid selline magusjas kopitanud laiba hais.
 
paks kass 12. oktoober 2007, kl 19.40
AA siuke väike ettevaatlik küsimus: ega sa ometi ennast üle keha safeguardiga vms ei pese? see on hea viis saada endale ebameeldiv kehalõhn...

veel küsimusi.
kas sa oled alati niimoodi lõhnanud, või algas see mingil perioodil. milliste muudatustega see algus kokku langes?

kas põhjus ei või peituda töökohas (puutud kokku mingite kemikaalidega, millest keha üritab vabaneda?).

kas su nahk lehkab ebameeldivalt ka siis, kui sa märgatavalt ei higista?

võibolla sa tarbid liiga vähe vedelikku?

võibolla sa ei saa küllaldaselt süsivesikuid? kummaline kehalõhn tekib ka nn. Atkinsi tüüpi dieedil (ülekaalus valk ja rasv) olijatel.

võibolla kontrollid neere? kui neerud ei saa kehast jääkainete eemaldamisega hakkama, on loomulik, et need väljuvad higiga...
kilpnääret võiks ka kontrollida.

siis on veel selline konditsioon olemas nagu trimethüülaminuuria, mis põhjustab mädanend kala või muna haisu. see on geneetiline tõbi, kuid võib ka maksa mittefunktsioneerimisest tuleneda. loe selle kohta wikipeediast:
http://en.wikipedia.org/wiki/Trimethylaminuria

mul on päris hea meel, et otsima hakkasin, sest mul oli kunagi selline haisev kolleeg, nüüd ma vähemalt tean, mis tal viga oli. vaene vennike, ei kadesta.
 
. 12. oktoober 2007, kl 20.11
olen ka kogenud hullult haisvat meesterahvas , (töömees)kui sinna ruumi läksid , siis seal oli selline vaeavahigi lebra et oska kirjeldada kohe, mulle tundus et see hais tal ikkagi mingi haiguse tunnus , näiteks miskite näärmete. mitte higi omade haigus. olen nõus et see on probleem , mõtle äkki sa peaks miski eriala spetsi juurde minema , millise , seda pead uurima ja mõtlema.
 
AA 12. oktoober 2007, kl 22.16
Ma selle probleemiga ei olnud varem kursis tegelikult. Käisin suvel Itaalias välitöödel. Seal pidevalt palav ja päev otsa muudkui higistad ning jood vett samas (4-5 liitrit päevas). Umbes poole päeva pealt hakkas higi vastikult haisema. Eestis olles ei ole ma midagi sellist varem täheldanud. Higistan küll üsna palju kui treenin, aga sellist kopitushaisu pole Eestis kunagi varem tundnud.
Safeguardiga ei pese, kemikaalidega kokku ei puutu. Mingit erilist muutust ei olnud, välja arvatud see, et sõin palju kalatoite seal.
 
Teine Eesti 05. juuli 2023, kl 12.18
Higista kui siga ja haise kui tõhk
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!