Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Suure varba p6rutus, m6ra....
 
sinine 29. oktoober 2007, kl 14.57
Tere!

Hommikul juhtus selline lugu, et kukkusin trepil, nii, et varvastega vastu seina (varbad laksid kr6nksu). Oli vaga valus kuid 5 min jooksul laks suurem valu yle. Nyyd aga suur varvas laheb jarjest rohkem paiste ja siniseks. Jala peale astuda saan, ei toeta varvast maha. Muidu on selline tuikav valu. Kas keegi oskaks juhiseid anda, kuidas seda leevendada ja ravida :( homme hommikul autorooli minek ja kardan,e t kui valu teeb, et siis akki ei saagi s6idetud.
 
K 29. oktoober 2007, kl 15.06
Võib vabalt ka luumurd olla. Igaks juhuks röntgenisse.
 
hmmz 29. oktoober 2007, kl 15.10
teada värk. pigem mõra, kui veel valu kannatad. mine arstile, panevad pooliku kipsi(vaid altpoolt) ma võtsin kipsi ise liiga vara(ca 2 näd.) ära, pea 10 aastat hiljem annab ikka pikema käimisega tunda, valutab ja krõmpsub, ilmselt kasvas midagi valesti.
kui niisama jääb, võid kontsakingade kandmisest suu päris puhtaks pühkida;))
 
sinine 29. oktoober 2007, kl 15.14
kas luumurru v6i m6raga suurt valu ei peaks olema? ja kas t6esti see m6ra nii kergesti tuleb? ma lihtsalt ei tea, kuna pole varem yhtegi luud murdnud :(
 
varvu 29. oktoober 2007, kl 16.18
minul oli varbaluus mõra. pool päeva kannatasin, siis läksin röntgenisse. varbad teibiti tavalise plaastriga kokku ja kästi jalga üleval hoida. kuus nädalat oli valus, lonkasin ja ei saanud tavalist kinga kanda :(
 
b 29. oktoober 2007, kl 16.20
no ma ei uskunud ka, et mul käeluumurd on ja alles päev hiljem läksin arsti juurde.ei olnud midagi niihullult valus, ainult liigutada ei saanud kätt
 
E 30. oktoober 2007, kl 07.39
Üks tuttav lõi varba vastu tugitooli ära, varbaluus mõra. Käis 2 kuud kipsiga ringi. Ja poeg mul lõi varba hästi kõvasti vastu diivanit. Varvas läks siniseks ja paiste. Käisime röntgenis, öeldi et tugev põrutus, samuti pidi rahu andma jalale ja valutas ikka mitu nädalat.
 
N22 30. oktoober 2007, kl 14.59
To sinine - jah, mõra varbaluusse tuleb tõesti ülikergelt. Just siin mingis teemas kirjutasin, et mina olen traumapunktis mõradega juba püsiklient, ega selleks pole vaja mingit suurt traumat, et mõra tekiks, varbaluu on ju väike ja õrn...Minul on tulnud näiteks sellest, et lõin jala vastu pesumasinat. Teine kord kukkus väike pudel jalale. Kord mängisin koeraga ja tennisepall kukkus suure hooga vastu varvast. No kui sina veel KUKKUSID ja varvas niimoodi krõnksus olekus löögi sai - no siis on asi surmkindel, võin oma mütsi panti panna, et on mõra või murd :)
Valus ei pruugi see üldse olla, mina näiteks käisin kaks nädalat varbaluu mõraga mööda linna ringi ja lõpuks veel Soomes shoppamaski :) Nüüd hiljuti käisin nädal aega rõõmsalt pöialuu mõraga ringi, ei valutanud peaagu üldse, ainult siis, kui peale astusin...

Teema point - mine traumapuntki!!! Tehakse röntgen ja siis on asi kindel, mis värk on. Kui vaja, pannakse lahasesse (minul pandi väikese varba mõra pärast kuuks ajaks kogu jalg kipsi). Ja mine kindlasti, äkki on murd ja kasvab pärast veel valesti kinni, siis ei jõua end elu lõpuni ära kiruda, et õigel ajal abi ei saanud...
 
H. 30. oktoober 2007, kl 15.56
Mine traumapuntki, need on olemas iga suurma haigla juures (ise olen käinud vaid Keskhaigla traumakas, see on seal Erakorralise meditsiitni osakonnas). Seal on varbaluu mõra vist väga levinud asi, igaljuhul kui mina seal järjekorras ootasin, pandi just ühel noorel naisel jalg varbamõra pärast kipsi, kohe peale teda jälle minul :) Seal isegi ei küsita midagi, nii kui uksest sisse astud saadetakse kohe röntgenisse ja see siis juba näitab, kas on murd, mõra või lihtsalt põrutus. Kui on mõra, pannakse kipsi (minul on ka väikse varba mõraga kipsi pandud), kui murd, siis peab ilmselt kõigepealt selle "õigesti kokku panema" (minu teada tehakse seda sealsamas koha peal narkoosis) ja siis peale seda kipsi.
Valu ei pea olema üldse nii suur, et hakkad kohe surema, mina läksin ka alles nädal peale traumat arsti juurde ja vahepeal käisin vapralt niisama ringi, aeg-ajalt tuikas, aga mingit ülemõistuse suurt valu küll polnud. Kui aga varvas on sinine, siis see näitab, et tõenäoliselt ikka on luuga midagi...
 
elina16 13. aprill 2012, kl 13.41
Ma käisin ükspäev trennis (jalgpallis) ja ise eisaanud arugi mis juhtus kuid peale trenni oli jube valus..ma nagu jalga sain toetada maha kuid suurt varvast ja seda osa seal mitte,mul eiole paistes eriti ja sinine ka pole,kuid see teeb niisamagi istudes valu,mul on pühap esiliiga mäng? palun öelge mis ma tegema pean ??????
 
Marko 04. november 2013, kl 06.14
Mure sellline , tulin trepist alla lõin varba vastaa kasti ära ja väike varvas on nüüd paistes ja pealt katsudes valus , aga sinine ei ole ? fikseerisin praegu sidemega väiksevarba teiste varba külge , magadest teeb ikka valu ,Oskate soovitada mis viga ?
 
valus 13. aprill 2021, kl 00.45
Umbes seitse kuud tagasi astusin varba peale nii et see oli samal ajal kõverdatud, päris valus oli aga kannatasin ära ja ütlesin endale, et see läheb üle, aga siiamaani on valus kõverdada ja ema ainult ütleb et ma mõtlen seda välja. Kaisin umbes 3 kuud tagasi pilti tegemas, aga öeldi, et pole möra ega murdu olnud. Aga tõesti on valus kõverdada ja ei tea mida teha.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!