Tervisemure
ussid, miski ei aita
masenduses:((( 12. jaanuar 2008, kl 22.10 |
Mul nii halb tuju selle pärast. Mul elus mitu korda ussid olnud, millegi pärast suudan mina nad alati üles korjata! Kuid mul nii, et pole nagu päris kindlalt ussi näind endal, olen kuulnud et need naaskelsabad on valged, kuid mina olen endal näinud selliseid 0,5 kuni 1,5 cm pikkuseid peenikesi musti niidi moodi asju. Kas need ongi ussid või ja kui jah, kas nende ravi käib ka ikka samamoodi Vermoxiga. Kuid ma võtsin 2 järjestikku päeva 1 tableti, kuid ei aidand, ikka tundsin sügelust, siis võtsin 10 päeva pärast uuesti 1 tableti, see oli siis eile.Ikka tunnen sügelust. Täna võtan veel, loodan et siis saan lahti. Kas võib olla, et mul Vermox ei sobi, on mõnd teist rohtu ehk? Pesen voodipesu tihti, triigin pesu, v6tan tolmu, kuid ikka!!!Ausalt, see ajab juba hulluks, eriti veel nyyd, mil mul m6ne kuune laps kodus, kellega ka nii palju tegemist ja muidgi kardan, et 2kki saab ka tema need jubedused endale. Vahepeal tahaks end tappa, k6ik see kokku ajab hulluks!:((
ziggy 12. jaanuar 2008, kl 22.42 |
Lugesin, et Vermoxi puhul on soovitatud imetaval emal imetamine katkestada. Ööseks tuleb püksid jalga jätta, sest ussid tulevad munema ja läbi une sügades võid end uuesti nakatada. Käterätikud teuleb sageli pesta, ei tohi jagada rätikuid, küüned lühikeseks lõigata jne. Põrandat pesta niiskelt, samuti pehmed mänguasjad ära pesta.
Lisaks ussidele võib sul olla ka sünnitusjäregne depressioon. Küsi abi kindlasti.
enterobioos on see naaskelsabade tõbi ja mul nendega kogemus, meil tuli ravida kõiki pereliikmeid. Kuna looma ei pea, siis tema jäi välja.
Esiteks üks üldine tekst, mille leidsin
http://www.advent.ee/tallinn/fileadmin/pildid/8._Sooleparasiidid.doc.
TEiseks:
EPL 1996 Sügis on aeg, mil nii täiskasvanud kui ka lapsed kättpidi mullas siblivad. Pesemata aedviljad ja mustad käed suurendavad ohtu nakatuda parasiitidesse. Nakatutakse peamiselt suu kaudu. Organismis võib olla ühtaegu üks kuni tuhat parasiiti. Samal ajal võib organismis olla mitu parasiidi eriliiki. Nakatunud inimesel võivad tekkida närvisüsteemi häired, kõrgeneda erutuvus. Ent parasiit võib organismis põhjustada ka allergilisi muutusi veres ja nahal. ühtlasi kahjustab sooleparasiit soolele kinnitudes limaskesta. Parasiidi ainevahetuse tagajärjel võivad tekkida sooles imendumishäired, mis omakorda võivad põhjustada seedetrakti häireid, iiveldust ja kõhulahtisust. Väikelastel häirub uni, nad võivad öösiti hakata hambaid kiristama või kiljuma, neil langeb söögiisu. Lastel kaob mängulust, täiskasvanutel töövõime. Kõige sagedamini esineb naaskel- ja solgetõbi. Kuid kuhugi pole kadunud ka laiussi põhjustatav difüllobotrioos ning piuguss- ja kääbuspaelusstõbi. Naaskelsabatõbi on kõige enam levinud koolieelikute hulgas. Lastekollektiivides võib olla nakatunuid 10-12 protsenti. Linaluu-usse põhjustavad mustad käed, määrdunud mänguasjad ja koduloomad. Kui laps on ussimuna alla neelanud, areneb sellest juba mõne päeva pärast sooleparasiit. Naaskelsabad kasvavad 1-1,2 cm pikkuseks ning elavad jämesooles või peensoole alumises osas. Emasuss ronib öösiti päraku piirkonda munele, jättes endast maha 12 000 muna. Naaskelsabatõppe võib laps end üha uuesti nakatada. 4-8 tunni möödudes on riietele munetud muna küps ning sellest areneb uus uss. Muidugi on võimalik naaskelsabadest ravimite abil vabaneda, ent neistki pole kasu, kui ei peeta puhtust. Kui lapsel on ussid, tuleb talle ööseks püksid jalga jätta. Nii ei pääse uss munema linale või patjadele. Naaskelsaba muna võib levida ka õhu kaudu. ühe pereliikme nakatumisel tuleb ravida kogu peret. Juhul, kui vanem märkab lapse kakas ussi, tuleb kohe arsti poole pöörduda.
Lisaks ussidele võib sul olla ka sünnitusjäregne depressioon. Küsi abi kindlasti.
enterobioos on see naaskelsabade tõbi ja mul nendega kogemus, meil tuli ravida kõiki pereliikmeid. Kuna looma ei pea, siis tema jäi välja.
Esiteks üks üldine tekst, mille leidsin
http://www.advent.ee/tallinn/fileadmin/pildid/8._Sooleparasiidid.doc.
TEiseks:
EPL 1996 Sügis on aeg, mil nii täiskasvanud kui ka lapsed kättpidi mullas siblivad. Pesemata aedviljad ja mustad käed suurendavad ohtu nakatuda parasiitidesse. Nakatutakse peamiselt suu kaudu. Organismis võib olla ühtaegu üks kuni tuhat parasiiti. Samal ajal võib organismis olla mitu parasiidi eriliiki. Nakatunud inimesel võivad tekkida närvisüsteemi häired, kõrgeneda erutuvus. Ent parasiit võib organismis põhjustada ka allergilisi muutusi veres ja nahal. ühtlasi kahjustab sooleparasiit soolele kinnitudes limaskesta. Parasiidi ainevahetuse tagajärjel võivad tekkida sooles imendumishäired, mis omakorda võivad põhjustada seedetrakti häireid, iiveldust ja kõhulahtisust. Väikelastel häirub uni, nad võivad öösiti hakata hambaid kiristama või kiljuma, neil langeb söögiisu. Lastel kaob mängulust, täiskasvanutel töövõime. Kõige sagedamini esineb naaskel- ja solgetõbi. Kuid kuhugi pole kadunud ka laiussi põhjustatav difüllobotrioos ning piuguss- ja kääbuspaelusstõbi. Naaskelsabatõbi on kõige enam levinud koolieelikute hulgas. Lastekollektiivides võib olla nakatunuid 10-12 protsenti. Linaluu-usse põhjustavad mustad käed, määrdunud mänguasjad ja koduloomad. Kui laps on ussimuna alla neelanud, areneb sellest juba mõne päeva pärast sooleparasiit. Naaskelsabad kasvavad 1-1,2 cm pikkuseks ning elavad jämesooles või peensoole alumises osas. Emasuss ronib öösiti päraku piirkonda munele, jättes endast maha 12 000 muna. Naaskelsabatõppe võib laps end üha uuesti nakatada. 4-8 tunni möödudes on riietele munetud muna küps ning sellest areneb uus uss. Muidugi on võimalik naaskelsabadest ravimite abil vabaneda, ent neistki pole kasu, kui ei peeta puhtust. Kui lapsel on ussid, tuleb talle ööseks püksid jalga jätta. Nii ei pääse uss munema linale või patjadele. Naaskelsaba muna võib levida ka õhu kaudu. ühe pereliikme nakatumisel tuleb ravida kogu peret. Juhul, kui vanem märkab lapse kakas ussi, tuleb kohe arsti poole pöörduda.
tea 12. jaanuar 2008, kl 23.45 |
Issand kui kohutav asi ikka inimesel on. Kõik need haigused niigi, vähk, tuberkuloos jne. Ja siis need ussid veel ka. Kohutav mida inimesed peavad oma elus läbi elama. Mul olid lapsena ussid, aga ise ma seda ei mäleta, ainult ema juttudest. Aga parem ongi nii. Ma ei julgeks magamagi minna kui teaks et öösel uss väljas munemas käib ja 10 tuhandest munast 4 tunniga uued ussid arenevad.
Kohutav, kas tõesti ei ole siis tõhusat ravi??? Mis arstile sellise asjaga üldse minna??? Tõsiselt südamest soovin et sa saaksid neist lahti! Ole tubli ja su lapsele ka kõike head!
Kohutav, kas tõesti ei ole siis tõhusat ravi??? Mis arstile sellise asjaga üldse minna??? Tõsiselt südamest soovin et sa saaksid neist lahti! Ole tubli ja su lapsele ka kõike head!
eelmisele 12. jaanuar 2008, kl 23.49 |
kogenu 13. jaanuar 2008, kl 00.30 |
kogenu 13. jaanuar 2008, kl 00.30 |
mõtlen kaasa 13. jaanuar 2008, kl 01.34 |
häbi misugune 13. jaanuar 2008, kl 07.28 |
Meie pereski olnud need naaskelsabad mitu korda, kuna on lasteaias käivad lapsed. Kodus samuti pesu pesemine, triikimine. Mina pesen käsi igal võimalusel. Kuid ikkagi saan need. Ja siis lähed jälle perearstilt retsepti küsima, saad pereõe poolt mürgiste pilkude osaliseks ja ta peab pika loengu hügieenist ja trussikute triikimisest. Krt küll!
A 13. jaanuar 2008, kl 09.23 |
Naaskelsabad on ikka kindlalt valged.
Mustad niidi moodi asjad beebide kaka sees tulevad banaani söömisest... Äkki sul ka hoopis? Sügeleda võib selleks, et sa mõtled ussidest ja hakkabki sügelema. (endal oli kord sügelistega nii - kartsin, et olen saanud ja sügasin lolliks end. mingid täpid tulid ka naha peale. kui arst kinnita, et pole midagi, kadus sügelemine iseenesest:) Kindlam oleks ikka kakaproov arstile viia, sest naaskelsabad pole kohe kindlasti mitte musta värvi.
Mustad niidi moodi asjad beebide kaka sees tulevad banaani söömisest... Äkki sul ka hoopis? Sügeleda võib selleks, et sa mõtled ussidest ja hakkabki sügelema. (endal oli kord sügelistega nii - kartsin, et olen saanud ja sügasin lolliks end. mingid täpid tulid ka naha peale. kui arst kinnita, et pole midagi, kadus sügelemine iseenesest:) Kindlam oleks ikka kakaproov arstile viia, sest naaskelsabad pole kohe kindlasti mitte musta värvi.
teemaalgataja to A 13. jaanuar 2008, kl 10.14 |
madu 13. jaanuar 2008, kl 11.00 |
aitab 13. jaanuar 2008, kl 11.09 |
to madu 13. jaanuar 2008, kl 12.19 |
kas solkmeid saan ka ise kuidagi 2ra tunda? kas nad tulevad ka v2lja, et on neid n2ha?? Ja need mu meelest ei pane sygelema, v6i kuidas? Oh ma olen segaduses ja tahaks nii neist lahti saada:( Kardan ju oma beebi p2rast ka, tema ka vahepeal lihtsalt nutab nii haledalt, siis m6tlen, et issand, ega tema ka ometi nende all kannata?:( Ta v6ib muidugi ka gaasidest veel nutta, aga ikka kardan...
ABC 13. jaanuar 2008, kl 13.20 |
teemaalgataja 13. jaanuar 2008, kl 13.26 |
Beebi kakas pole usse näinud või ei tunne ära lihtsalt...Nagu valgeid tükke seal on, aga ma ei ütleks, et see uss on. Keegi kirjutas kuskil, et ussi tunned kindlalt ära...Samas äkki on, mingi teine, mitte naaskelsaba.
Kas nakkusarsti juurde on vaja perearsti saatekirja? kunagi käisin, siis küll polnud vaja, kuid praegu netis otsides leidsin nimekirja, millistele eriarstidele saatekirja pole vaja ja nakkusarsti selles nimekirjas polnud...
Kas nakkusarsti juurde on vaja perearsti saatekirja? kunagi käisin, siis küll polnud vaja, kuid praegu netis otsides leidsin nimekirja, millistele eriarstidele saatekirja pole vaja ja nakkusarsti selles nimekirjas polnud...
arst 13. jaanuar 2008, kl 13.30 |
mine arstile 13. jaanuar 2008, kl 15.36 |
Parasiite 13. jaanuar 2008, kl 16.55 |
teemaalgataja 13. jaanuar 2008, kl 18.49 |
ma olen t2iesti paanikas, sest t2na tunnen neid veel rohkem kui varem, kuigi olen nyyd kokku juba 4 vermoxi tabl v6tnud! Ja enne n2gin ka vist ussi...oli selline valge h2sti peenike, nagu lokkis juuksekarv, ei liigutanud. Ma pidin 2ra minestama. Ma kardan seda, et ei saa ju kohe arstile, kui homme helistan. mida ma siis teen, ma ei suuda nii edasi olla ju!
ziggi 13. jaanuar 2008, kl 19.25 |
Naaskelsaba on jah, valge. Kui õhtul hilja tagumik sügeleb, siis võib peegliga uurida, neid on sel juhul näha.
Lapsega oli nii, et kui ta magas, siis mingil hetkel, vaatasin ta taguotsa, ja kui ma ei eksi, siis tal olid kah näha.
Siin üks arvas, et trussikud on usside takistamisks. Trussikud on selleks, et linad ja ümbrus ei saastuks. JAh, õige, voodi ja ihupesu tuli kõik pesta ja veel kuuma rauaga triikida, käterätikud samuti.
Vahel on nüüdki imelik tunne olnud ja hirm, et olen jälle nakatunud, aga see on ikka närvidest. Nagu vahel hilissügisel on tunne, et sääsk hammustab.
Lapsega oli nii, et kui ta magas, siis mingil hetkel, vaatasin ta taguotsa, ja kui ma ei eksi, siis tal olid kah näha.
Siin üks arvas, et trussikud on usside takistamisks. Trussikud on selleks, et linad ja ümbrus ei saastuks. JAh, õige, voodi ja ihupesu tuli kõik pesta ja veel kuuma rauaga triikida, käterätikud samuti.
Vahel on nüüdki imelik tunne olnud ja hirm, et olen jälle nakatunud, aga see on ikka närvidest. Nagu vahel hilissügisel on tunne, et sääsk hammustab.
k 13. jaanuar 2008, kl 20.03 |
Rahu, ainult rahu! Kannatust ja püsivust, ja saate ikka oma murest üle. Parasiitidega võitlemise ajal on väga oluline samuti lõigata sõrmeküüned võimalikult lühikeseks, et oleks võimalik hästi küünealusedi harjaga pesta. ning samuti võib tabletiravile lisaks süüa kõrvitsaseemneid, need on ka kergelt parasiitidevastase toimega.
h 13. jaanuar 2008, kl 20.13 |
kui Sa Vermoxi oled võtnud ja kui Sul tõesti need naaskelsabad olid-on, siis neid peaks ikka rohkem kui üks olema. ja ära tunned nad tõesti, tavaliselt, kui neid rohkem on, siis mõned ikka liigutavad ka.
kõige kindlam - kui oled voodis ja tunned sügelust,siis vaata peegliga. neid on näha, isegi kui teda on üks.
kui muidu abi ei saa, mine arstile, need kõrvitsaseemned ja küüslaugud minu arvates eriti ei aita. las pereõde teeb oma nägusid:) mina sain oma elu esimesed ussid ka oma lapse käest, siiani ei teadnudki, et sellised ka veel olemas. ja nüüd igal aastal vähemalt korra toob ta mulle nad koolist koju. olen küll puhtusefriik, aga ikka õnnestub nad endale ka hankida:) ülejäänud pere õnneks jääb puutumata.
kui Sul ikka on ussid...mitte närvid. sest peale 4 vermoxit peaksid ka kõige vapramad naaskelsabad oma eluga hüvasti jätnud olema:)
kõige kindlam - kui oled voodis ja tunned sügelust,siis vaata peegliga. neid on näha, isegi kui teda on üks.
kui muidu abi ei saa, mine arstile, need kõrvitsaseemned ja küüslaugud minu arvates eriti ei aita. las pereõde teeb oma nägusid:) mina sain oma elu esimesed ussid ka oma lapse käest, siiani ei teadnudki, et sellised ka veel olemas. ja nüüd igal aastal vähemalt korra toob ta mulle nad koolist koju. olen küll puhtusefriik, aga ikka õnnestub nad endale ka hankida:) ülejäänud pere õnneks jääb puutumata.
kui Sul ikka on ussid...mitte närvid. sest peale 4 vermoxit peaksid ka kõige vapramad naaskelsabad oma eluga hüvasti jätnud olema:)
aga 13. jaanuar 2008, kl 20.42 |
ei juhtu midagi, kui võtad küüslaugu küüne ja tõmbad selle kile pealt ära ja paned pepusse...see peab aitama...püksikud ööseks kindlasti jalga jätta...mitte stringid!!! ja puhtus on peamine...seda peab hoidma...saad sellest üle...ära ainult paanikasse mine...elu on selline...oled juba suur küll, et nõu kuulda võtta...RAHU!
veel 13. jaanuar 2008, kl 21.58 |
gita 14. jaanuar 2008, kl 01.16 |
Kuulge lõpetage ära! Mis küüslauguküüned ja põldosjad?!?!?
Ära jama niiviisi, mine arstile. FAKT on see, et MUSTI kõhuusse inimesel EI OLE. Ja fakt on see, et Vermoxit niiviisi ei kugistata - võetaks 1 tbl ja siis kahe nädala pärast veel üks.
Kui sa oled 4 tabletti ära juba söönud, pole sul seal mingeid usse enam - aga kui rinnaga toidad, siis ma küll ei tea, mis sa oma lapsele sellega teed. Igatahes kui ikkagi sügeleb, on see kas närvidest või hoopis mingi muu häda. Mine arstile, saad teada ja välja ravitud, mida sa piinad ennast!
Ja mõtle selle peale ka, et sa ju paned oma lapse ohtu - jumal teab, mis nahahaigus see nt hoopis olla võib. No mõtle - kui ta ka saab selle?!? Peab piinlema ainult sellepärast, et emal polnud oidu kohe arstile minna!
Titeemad peaks oma tervisest ikka rohkem hoolima, sellest sõltub ju lapse tervis ka.
Ära jama niiviisi, mine arstile. FAKT on see, et MUSTI kõhuusse inimesel EI OLE. Ja fakt on see, et Vermoxit niiviisi ei kugistata - võetaks 1 tbl ja siis kahe nädala pärast veel üks.
Kui sa oled 4 tabletti ära juba söönud, pole sul seal mingeid usse enam - aga kui rinnaga toidad, siis ma küll ei tea, mis sa oma lapsele sellega teed. Igatahes kui ikkagi sügeleb, on see kas närvidest või hoopis mingi muu häda. Mine arstile, saad teada ja välja ravitud, mida sa piinad ennast!
Ja mõtle selle peale ka, et sa ju paned oma lapse ohtu - jumal teab, mis nahahaigus see nt hoopis olla võib. No mõtle - kui ta ka saab selle?!? Peab piinlema ainult sellepärast, et emal polnud oidu kohe arstile minna!
Titeemad peaks oma tervisest ikka rohkem hoolima, sellest sõltub ju lapse tervis ka.
teemaalgataja 14. jaanuar 2008, kl 09.03 |
issand,ma olen siin mitu korda s6na v6tnud ja 6elnud,et kardan v2ga oma lapse p2rast. Loomulikult rinda ma talle praegu ei anna ja viimane postitaja,kui sa oleks k6ik postitused l2bi lugenud, teaks sa, et plaanin kindlalt arsti juurde minna ja olin mures just selle p2rast kas t2na arsti aja saan.
h 14. jaanuar 2008, kl 09.23 |
mõtlesin veel - kui Sul on mõnekuune laps, siis kas raseduse ajal ei tekkinud Sul näit. hemmoroide mingilgi kujul? et äkki need hoopis paranevad, kui kõhu näol suur koormus ära sai. endal on olnud ka sedalaadi sügelust. ei pea tingimata alati ussid olema. usside puhul on see sügelus rohkem õhtuti ja öösiti või kui pikali heidad. päeval nad tunda eriti ei anna.
arst 14. jaanuar 2008, kl 09.45 |
Lisa postitus