Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Cymbalta migreeni vastu
 
Tiivike 13. mai 2008, kl 09.34
Kas keegi on saanud migreenile leevendust AD Cymbaltast? Mulle kirjutati, aga pole julgenud võtma hakata, sest pelgan ravimeid, mis mõjutavad psüühikat.
Migreen mitu korda kuus, vahest Imigran või Zomig aitab, vahest mitte. Menstruatsiooni ajal ei aita miski.
Olen proovinud ka väga paljusid alternatiivseid viise: tsooniteraapia, nõelravi, homöopaatia, ravitsejad. No ei aita.
Kas tõesti võiks AD leevendust tuua?
 
püsi-ärevik 13. mai 2008, kl 12.09
PALUN ÄRA võta seda!!!!!!!!!
Mina (vist) olen migreenidest lahti saamas! Ausalt! Ma hakkasin osteopaadi juures käima, Ajakirjandusmajas Pärnu mnt, vaata www.holistilinekliinik.ee, seal on dr. Juri Remõga, räägib eesti keelt ka. Üks seanss on 600 kr, aga ta tõesti 60 minutit tegeleb sinuga. Alguses läks mul hullemaks, pärast esimest korda pidin ära surema, järgmine päev oli kohutav peavalu... Ja siis pärast veel mõned korrad, aga nüüd ei ole KAKS KUUD migreeni olnud. Ise ka ei usu! Kuigi seda närveldamist on mul kogu aeg, probleeme on ikka ja alati, aga pea pole valutanud... Ja KUI Sa tõesti otsustad seal ravi alustada, siis pane kohe alguses järjest iga nädal aeg kinni, mina tegin selle vea, et ei pannud, ja siis oli vahe 4-5 nädalat, ja see oli jube piinarikas. Alguses tuleb iga nädal käia.
Edu Sulle!
 
ei usu 16. mai 2008, kl 10.20
et aitab.uus ravim ja arstid hakkavad neid järjest kirjutama.minule ei aidanud valu vastu,
 
tinzel 17. oktoober 2009, kl 16.42
Kuigi küsimus on vana, võib keegi guugeldades sellele lehele jõuda, seetõttu vastan. Võtan Cymbaltat depressiooni pärast, aga olen ka migreenik. Kuulen esimest korda, et Cymbalta peaks migreeni vastu aitama ja võin oma kogemusest ütelda, et ei aita. Perearst või ma ei tea kes arvab nähtavasti, et küsimuse esitaja migreen on depressioonist tingitud ja seetõttu kirjutas Cymbaltat.
 
uhh 17. oktoober 2009, kl 18.30
Kirjutati ka mulle eelmisel aastal cymbalta. Deem, ma pidin otsad andma! paar nädalat peale ravi olin juba nii "haige" et ainult soigusin. Nõrkus, iiveldus, silmanägemine nõrgenes- pilt ujus ees jne, tasakaaluhäired, uimasus, totaalne apaatsus, isegi rääkida ei suutnud. Enne cymbaltat mul selliseid sümptomeid polnud. neli kuud vapralt vastu (kuna arsti väitel ei olnud süüdi cymbalta) ja siis keeldusin sellest "ravist"
Läks vist nädal mööda ja kõik need sümptomid kadusid.
Organismid on erinevad, võibolla mõnele see AD sobib, minule oli see kõige valem ravim üldse. Pagan võtaks- ma arvasin, et hakkan surema! Nii halvaks tegi see mu olemise.
 
teine 17. oktoober 2009, kl 21.39
et tõesti mitmed inimesed internetijuttude järgi ravimite üle otsustavad, siis räägin oma kogemusest: olen cymbaltat võtnud 1,5 a keskmise depressiooni raviks. alguses 2 nädalat ajas veidi iiveldama, edasi ei olnud mingeid kõrvalmõjusid. koos psühhoteraapiaga aitas mul terveks saada. (just lõpetasin "võõrutamise" nii et väga pikaajalist kogemust ei ole veel).
 
kolmas 17. oktoober 2009, kl 22.29
iga inimene on erinev, üks ravim ei pruugi kõigile sobida. Ühele sobib, teisele absoluutselt mitte. Ja seda eriti AD puhul. Puhtalt katse meetoodil saad teada, kuidas sinul cymbaltaga on. Kuigi olen kuulnud, et cymbalta on üsna kange ravim. Ma ei tea, kui õige on. Küsi oma arstilt, kas sulle esialgu midagi "kergemat" ei saaks anda? Lase teha saatekiri neuroloogile- need oskavad migreeni vastu midagi sobivamat leida. See on ju neuroloogiline probleem.
 
migreenik 17. oktoober 2009, kl 23.08
Olen aastakümneid migreenik olnud...peavaluvabu päevi on kuus vähem kui valupäevi. Algasid koos beebipillidega ja jätkusid ka siis kui neist loobusin.
Ja nüüd avastasin ühe põhjuse...so šokolaad.
ja imede ime...koos beebipillidega tekkis ka meeletu isu šokolaadi järgi.
 
angelina 18. oktoober 2009, kl 10.20
viimane kirjutab juba ivast.
!! vaadake üle oma toidulaud. esimene nõue. migreen on ka allergia avaldumivorm mingile ainele (nt tõesti shokolaad, kohv, muna, jahutooted, magus, sool, vürts, piim, juust, pähklid jne).
ehk siis jälgige end. mida sa süüa armastad kõige rohkem? aga see aine ei pruugi sulle üldse sobida (maitseb/tõmbab, aga ei sobi). nii see kahjuks on, et just tahad seda. nagu elus ikka.
 
angelina 18. oktoober 2009, kl 10.22
kõht peab ka läbi käima. seda olen juba kuskil öelnud Vigala Sassi sõnadega: kui pea valutab, palu perset. tark mees.
 
angelina 18. oktoober 2009, kl 11.20
ja nende kallimate (Zomig, Imigran) asemel proovi Ciniet, mis on palju odavam, aga võib teha ära sama töö (kui teeb, nagu peavaluga ikka on).
 
... 20. november 2010, kl 23.47
Keha ei ole haige, kui teda õigesti toita ja tema eest hoolitseda. Sina oled keha, mitte keha pole eraldi. Seega kui topid iga päev elutut toitu oma kehasse, siis pole ime miks sellised jamad.
 
Ainus leevendus 09. aprill 2011, kl 19.00
minu migreenile oli Cymbalta. Selle kirjutas mulle välja neuroloog peale korralike uuringuid. Võtsin 1,5 aastat ja oli parim asi, mis aitas migreeni vastu. Nelja kuu pärast kadusid hood peaaegu ära (vbl 1x 3 kuu jooksul). Aasta pärast olin migreenist täiesti prii. Nüüd pole aga aasta otsa Cymbaltat tarvitanud ja hakkab jälle migreen pihta. Tuleb külastus neuroloogile taas ette võtta. Talusin Cymbaltat hästi, mingeid kõrvaltoimeid ei täheldanud. Paar esimest nädalat võib-olla magasin rohkem. Olen kindel, et toime individualne. Iga inimene erinev.
 
ka migreen 09. aprill 2011, kl 19.15
Minul aitab migreeni puhul vicodin ja subutex.
 
Max 18. juuli 2011, kl 21.00
Võtan Cymbaltat depressiooni vastu, aga "oman" ka peavalusid. Depressiooni vastu aitab, peavalude vastu (stressist ja arvuti taga istumisest) mitte nii selgelt. Kõrvalmõjud on nagu valik ravimi infolehelt: esimestel päevadel ei saa eriti magada - uni on suht lühike, peale kolmandat nädalat taastus normaalne uni. Hakkasin lolli peaga täisannusega pihta - esimesed paar päeva oli natuke tasakaaluhäireid. Ja kogu kuuri jooksul ajab higistama rohkem kui tavaliselt. Ja üks halenaljakas kõrvalmõju ka - WC's peab umbes pool minutit ootama, enne kui piss jooksma hakkab ...
 
mees 30. detsember 2014, kl 10.40
Keegi siin mainis Remõgat. Olen õppinud osteopaatide juures käinud, tunnen ise anatoomiat ja tean, mida osteopaat peaks tegema. Juri Remõga paneb teid selili, võtab kätega kuklast kinni ja pomiseb võlusõnu 10 minutit. Ükskõik, mis probleem on, kasutab kiropraktika võtet kaelalülidel. Muud ilmselt ei oska. Mul vajutas pool aastat tagasi korra kubemekanalile nii kõvasti, et siiani valutab päris hullusti. Kui peaks song tekkima, annan kohtusse.
 
Tetsukas 23. august 2021, kl 10.45
Dr. Juri Remõgat ei soovita. Käisin tema juures kaela ja seljaga ning tekkis valest tõmbamisest istmikunärvi ärritus, ei saanud 5 kuud õieti kõndida. Tuli mitmete arstid ejuures käia nõelravi tegemas ja harjutusi. Õnneks ei saadetud kirurgi juurde.
 
Tetsukas 03. oktoober 2021, kl 13.02
Yuri Remõga juures väga ohtlik käia. Tõmbas segroos diski vigastuse ja närvikahjustuse. 6 kuud ja pole siiani terve. Käia ei saa ja ei teagi millal korda saab teiste arstide ja spetsialistide juures. Eestis ta arst pole. Tal pole ühtki litsentsi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!