Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
tahaks hambaid parandada,

katkiste hammastega 24. september 2008, kl 10.06
aga pole selle jaoks raha ;(
siis jääks pere nälga, kui hambad ära parandaksin. huvitav, kui palju on Eestis inimesi, kes tahaksid, aga majanduslikel põhjustel ei saa hambaid ravida...
hakka või väikelaenu selle jaoks võtma... südamest tahaks muidu hambad korda teha.

tervete hammastega 24. september 2008, kl 10.09
no võta siis laenu. mina vist võtaksin, kui oleksid kehvad hambad ja endal raha poleks. ma arvan...

m 24. september 2008, kl 10.21
ma ootasin ka kaua sest raha polnud.loll olin.see tuleb leida kas või kõhu kõrvalt või laenu võtta.aeg teeb oma töö ja pärast veel hullem.lõpmatuseni ei saa oodata,põletikud värgid.leidsin hea arsti ja hinnad pole ka sellised nagu siin foorumites räägitakse.edu sulle;)

nojah.. 24. september 2008, kl 11.21
Mul oli üks alluv,kes ka ei leidnud raha hammaste parandamiseks,pakkuisn lausa ise talle laenu,et teeks korda.Ei võtnud tema laenu ega teinud hambaid korda,sai viimaks üldinfektsiooni ja müokardiidi oma mädanevate hammaste tõttu.Suu haises mis hirmus,mitme meetri kaugusele ja nätsu närimisest ka ei olnud kasu;olid tal küll mingid hädapärased katteproteesid,aga muidu ikka suisa surnuaed suus.Ise noor inimene,alla neljakümne.Kahjuks pidi ta töösuhte lõpetama...sest kliendid vältisid teda(ilus naine oli).

... 24. september 2008, kl 13.13
ega jah, ausalt öeldes on piinlik rääkida inimestega kellel hambad nähtavalt katki. ka mina võtsin laenu ja tegin korda. nüüd inimese tunne. eks tagasi maksta on raske, aga mida hiljem lähed, seda suurem arve on ka.

aga miks 24. september 2008, kl 14.17
üldse mõnel hambad nii lagunevad ja teisel püsivad üsna kõrge eani terved (mõned plommid välja arvatud). kas muudes eluviisides ei ole ka midagi valesti. või ongi põhjus ainult geneetiline.

n 24. september 2008, kl 14.31
kas te teate, et on võimalik proteeside tegemisel kasutada pensionäridele ette nähtud proteesiraha? Ega ma ka teadnud enne, kui kauge sugulane, veel noor naine, kel suu hambutu, helistas mu emale ja rääkis. Pensionäridele on ju riigi poolt ette nähtud proteesiraha, praegu 4000 krooni vist 4 aasta kohta, mis enamusel kaotsi läheb, sest nad ei lase nii tihti uusi proteese teha. Arst oli sellele naisele soovitanud tuttavad vanainimesed üle küsida ja nii ta saigi 2 vanuri arvel suu korda. Tal endal poleks selleks mingit raha olnud, mitu last ja väiksemaga kodus.

to n 24. september 2008, kl 14.46
kuidas sinu arvates seda proteesiraha teisele kantida saab?

ö 24. september 2008, kl 15.15
ega seda tänapäeval kantida ei saagi, firma võib jääda haigekassa lepingust ilma, kui välja tuleb.

to n 24. september 2008, kl 15.42
seda minagi.

kk 24. september 2008, kl 16.55
kui suurem remont vaja teha, siis soovitaks tallinnast välja vaadata. raplas näiteks pidavat tunduvalt soodsamad hinnad olema. tuleb jalad tagaumiku alt välja ajada ja võimalusi hakata otsima, mitte hädaldada et raha pole. kui hambad p...se lased, siis maksad pärast kogu oma tervisega.

n 24. september 2008, kl 17.43
ju siis ikka saab, kui nii oli ja arst ise soovitas sellele naisele, nähes tema olukorda. Oli öelnud, et väga paljud vanainimesed ei kasuta seda raha ja see läheb lihtsalt riigile tagasi, samas kui veel noored inimesed käivad tühja suuga ringi. Vanuril tuli muidugi täita mingi blankett ja allkiri anda, edasine polnud tema mure.

to aga miks 24. september 2008, kl 17.45
minul hakkasid lagunema pärast kolmanda lapse imetamist, oli aasta 1992 - eks paljud meist teavad, et osadele inimestele oli see aeg väga raske. mina tahtsin lapsele parimat ja andsin poolteist aastat rinda, aga enda toidulaud oli kehvakene.
eks igaühel omad põhjused. muidugi on ka neid, kes lihtsalt ei hoolitse hammaste eest. aga mitte kõik.

aga 24. september 2008, kl 18.33
Lase parandada üks hammas kuus, siis saad selle igakuistesse väljaminekutesse planeerida. Ja otsi odavamaid hambaarste, hinnad võivad olla seinast seina (kummalisel kombel). Mina parandasin niimoodi oma hambaid aasta aega, katkisemad parandati enne ja väiksemad augud hiljem.

kiks 24. september 2008, kl 18.41
Aga mul võttis üks tuttav ka pangast tarbimislaenu ja see kõik läks puhtalt hambaarstile. Aga hambad sai korda ja üsna ruttu- käis 3-4 kuud järjest ja nüüd nii õnnelik. Ütles, et on küll natuke raske pangale tagasi maksta- ikka muude asjade arvelt. Kuid ei kahetse hetkekski oma otsust. ta soovis just võimalikult korraga ja ruttu suu korda saada, mitte aastast aastasse raha koguda ja jupp haaval parandamas käia. Oodates läheb olukord aina hullemaks, hambad lagunevad aina enam ja ravi järjest kallim ning aeganõudvam.
Eks see oleneb ka sellest, mida keegi elus oluliseks peab. See tuttav arvas, et pigem koonerdab muude asjade arvelt aga hambad peavad ok olema. Ja ei ole ta lapsed näljas ega paljad. Uhkemad vidinad jäetakse ostmata ja kuidagi tulevad toime. Keegi otseselt ei kannata. Eks ta ise enda arvelt hoiab enim kokku.
Kuid naeratus on tal lausa kõrvuni! Enne naeris kinnise suuga, huuled kokku surutud. Kurb oli vaadata.
No küll näha neid nimesi, kel vägev auto pee all, naistel hirmkallid saapad jalas ja raha leidub nii iganädalase soengu kui maniküüri jaoks, aga hambad on koledad ja katki. Vot nendest ma tõesti aru ei saa ega hakkagi saama.

Sten artma 24. oktoober 2019, kl 08.01
Tere ma olen üks neis kellel pole hambaid, üleval lõua luust on mul üks terve hammas , all ikka nats rohkem. Sooviks väga hambaid parandada. Sellest vajaks sisse tulekuid korralike. Kuna olin laste kodu laps pole mul ka eriti hea haridus. Maksa arved ära ja muu vajalik. jääd mul ikka toidu peale t ainult 50 e. Mu vanus on 34 aastane sten. Suure jao hambaid kaotasin laudas tigeda pulli tõttu.

viimasele 24. oktoober 2019, kl 18.59
keri soome ametliku lepinguga tööle, hakkab norm palk jooksma ja saad ka Kela-korti-Haigekassa -kaart-lepingu, sealt saadki raha endale hambaraviks ja riided selga, ka pensioni staaz hakkab jooksma...uppuja päästmine on uppuja enda asi....teised sind aitama ei tule
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!