Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kellel on kõik hambad välja tõmmatud?
 
--- 07. oktoober 2008, kl 14.53
mul tuttav 40 aastane, raha pole, pooled hambad praegu puudu. Hambaravi, kroonide jm jaoks raha pole (see läheks üle 30 tuhande maksma), nüüd otsustas kõik hambad välja tõmmata ja panna täisprotees. Kui kaua peavad haavad paranema, et saaks teha täisproteesi? Mitu hammast korraga tõmmatakse?
 
hammastega 07. oktoober 2008, kl 15.34
mul endal küll seda muret pole aga emal oli ..tõmmati kahekaupa hambad välja ja oli vist pool aastat ilma -kui mitte rohkem
 
eh 07. oktoober 2008, kl 15.41
ma ei tea.. 40 aastane on ikka nii noor küll, et kasvõi laenu võtta vms. terve sahtel tühjaks sellises vanuses, õudne. ma olen ka kümneid tuhandeid suhu pannud ja üks silm nutab samas ma ei vahetaks seda kindlasti täisproteesi vastu. ma natuke noorem ka muidugi.
 
--- 07. oktoober 2008, kl 15.45
laenu ei saa võtta palk on nii nigel, kole lugu jah.
Kuidas saab ilma hammasteta olla vahepeal, mida süüa?
 
mann 07. oktoober 2008, kl 16.11
Minul tõmmati koguni 8 hammast korraga, siis sai ülemine korrus puhtaks. Umbes 2 tunni pärast sain sealsamas hambaarsti juures ajutised proteesid suhu. Mul olid juba enne tagumised ülemised plaadiga, pandi esimesed ka siis külge ja koju tulin täiskomplekt
hammastega. Söömine oli küll jube, aga minu jaoks oli väljanägemine olulisem kui söömine. Kuskil kuu aja pärast sain päris uued proteesid. Olin ka ainult 42 a, aga kuna igemed olid
lootusetult haiged, hambad pikaks veninud ja jube lahtised, siis
oli see ainuke võimalus.
Tänaseks ka kõik alumised läinud. All implantaatidega asendatud.
Väga rahul olen,
 
stina 07. oktoober 2008, kl 17.00
need proteesid mõeldud ikka ajutiseks kasutamiseks või siis üle 70-aastastele, kellel hambad ise välja kukkunud. minu vanaema paneb need suhu ainult siis, kui külalised tulevad või kuhugi pidulikumasse kohta minek. sellised proteesid on suus väga ebamugavad. inimene ei pruugigi nendega ära harjuda.
mõelgu ikka hoolega järele, kas suudab terve elu proteesidega käia. võib-olla kahetseb elu lõpuni, et viimsedki hambad eemaldada lasi. implantaate ta ju ammugi kinni maksta ei jõua. hambaid saab ka parandada ükshaaval. mina laseks kõigepealt korda teha esihambad ja siis kui raha koguneb ka tagumised.
või on su tuttav mingi luuser, kellel puuduvad ambitsioonid ja usk sellesse, et kunagi on võimalik ka tulusam töö leida.
 
to stina 07. oktoober 2008, kl 17.06
Päris nii see ka pole. Kui kaua on suus ainult esihabad, siis vajub kõik nii kõveraks, et hiljem ei saa mõistlikku lahendust. been there done that! Kui lotovõit tuleb, siis saab ju implantaate ikka panna ka siis,kui täisproteesid suus. Otsustab ikka inimene ise koos arstiga nõu pidades.
 
mannile küss 07. oktoober 2008, kl 17.23
kuidas saab peale 8 hamba väljatõmbmist kohe 2 tunni pärast (ajutised) proteesid panna? verd ju lahmab ja augud on sügavad? tõesti huvitab, sest endal pole ka see aeg kaugel. hambad vilesad ja vanust ka juba. kõige rohkem kardangi aega, mil peab hammasteta olema. no kuidas, kui käid tööl? oleks tore tõesti, kui samal päeval ajutiselt midagi sahtlisse saaks panna.
 
mannile veel 07. oktoober 2008, kl 17.27
jah, mina tahaks ka teada, kus saab ruttu ajutise proteesi - isegi kui kahe tunniga ei saa, saaks kahe nädalagagi, sest tööl peab ju käima.
Et kuhu hambaravikabinetti tasuks sellise jutuga minna?
 
mann 07. oktoober 2008, kl 17.56
Saab küll peale 8 hamba tõmbamist kohe proteesid panna, ei lahma verd midagi. Umbes nii kaua istusin ooteruumis, kui tuimestus hakkas üle minema ja siis sai küll teha. Tegelikult käis see nii, et kui käisin arsti juures ja leppisime kokku lõpliku hammaste tõmbamise aja, pandi aeg kinni ka proteesiarstile. Toimus see Tartus ODE-s, aasta siis oli 1998. Arst ise pakkus sellise võimaluse, et ei peaks nende uksest hambutuna välja minema. Need proteesid olid minu päris hammastega võrreldes väga
ilusad, julgesin üle hulga aja naeratada ja muidu suud lahti teha.
Arvan ,et kui arstidega eelnevalt kõik kokkuleppida, ei pea päevagi hammasteta olema.
 
Klahvi 07. oktoober 2008, kl 19.42
teema algataja, tutvuge enne täisproteeside hindadega (vt kodukaid) ja iga välja tõmbamine maksab kah. Mina küll säilitaks/raviks oma hambaid nii kaua kui saab.
ps ajutise proteesi saab kohe suhu
 
Teadja 07. oktoober 2008, kl 20.28
Kuna käin ise just proteesimisel siis tean öelda et Suutäis maksab 8000.- s.t üles ja alla.
 
küsija 17:23 07. oktoober 2008, kl 21.54
aitäh mann, sain lohutust. käin ka muidu Odes ja usun nüüd, et ongi võimalik. Ode paistab tasemel olevat tõesti, olgugi, et kirves hinna poolest. mul seal ka väga armas ja asjalik arst. ja välja tõmmati tarkusehammas ka nii, et ei saanud arugi.
 
hiir 08. oktoober 2008, kl 13.47
mul sugulsel "sahtel puhas",nii all kui üleval kõik valehambad ja ta nüüd palju rohkem rahul,kui varem,kui mõned veel oma hambad olid.Suhu panek ja ära võtmine praegu tunduvalt lihtsam ja tal ka väga hästi tehtud proteesid,liimi ei kasuta ja püsivad suus väga hästi.
 
Sten 18. oktoober 2019, kl 11.19
Tere mu suur vend on 35 tal on all 9 hammast ja üleval kõigest kolm kattsiks . Ta on tõõtu. Kuidas tal oleks võimalik saada hambad suhu .? Tal oli kolm aastat tagasi õnnetus laudas tige pull tõmbas üle poole hammaste tühjaks suust . Vajame väga nõu.
 
koht vale 18. oktoober 2019, kl 19.00
Hambaarsti juurde tarvis minna.Konsultatsioonile.Tehakse raviplaan ja hinnapakkumised.
 
POLE ÜHTEGI OMA HAMMAST --SUU PUHAS 26. oktoober 2019, kl 06.16
--- Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mul tuttav 40 aastane, raha pole, pooled hambad pr
> aegu puudu. Hambaravi, kroonide jm jaoks raha pole
> (see läheks üle 30 tuhande maksma), nüüd otsustas
> kõik hambad välja tõmmata ja panna täisprotees. K
> ui kaua peavad haavad paranema, et saaks teha täis
> proteesi? Mitu hammast korraga tõmmatakse?
Täis --protees on kõige kindlam ,,, Ühtegi hammast ei jätnud --omale veel mureks!
Ja see paranemine võtab umbes pool aastat ,,
siis juba otsustab proteesi tegija ,,kas kõik on paranenud,
 
Tuhkur 27. oktoober 2019, kl 16.19
Hambaimplantaat on tänapäeval sama kallis kui proteesid jm võimalused. Mul on üks implantaat ja selle panek oli kõige kergem ja vähem aega (suhteliselt) võttev operatsioon või protseduur. Saan ühe implantaadi raha ilma erilise koonredamise ja kokkuhoiuta oma alla keskmise palgaga kokku vähem kui ühe aastaga. Kes tahab kogu suud ühe korraga terveks saada siis ....mängige kasiinos või lotot. Muud varianti pole.
 
olen juba 40,aastane vanamees 04. november 2019, kl 05.57
--- Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mul tuttav 40 aastane, raha pole, pooled hambad pr
> aegu puudu. Hambaravi, kroonide jm jaoks raha pole
> (see läheks üle 30 tuhande maksma), nüüd otsustas
> kõik hambad välja tõmmata ja panna täisprotees. K
> ui kaua peavad haavad paranema, et saaks teha täis
> proteesi? Mitu hammast korraga tõmmatakse?
MITU hammast tõmmatakse ?
SEDA ütleb ainult ---sinu hambaarst ,,,,
 
NÜÜD EEMALDA KA ÜLEJÄÄNUD HAMBAD 04. november 2019, kl 06.00
Sten Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tere mu suur vend on 35 tal on all 9 hammast ja ül
> eval kõigest kolm kattsiks . Ta on tõõtu. Kuidas t
> al oleks võimalik saada hambad suhu .? Tal oli kol
> m aastat tagasi õnnetus laudas tige pull tõmbas ül
> e poole hammaste tühjaks suust . Vajame väga nõu.
JA HAMBAARST ISE OTSUSTAB ,,,KAS ENAM ÜHTEGI OMA HAMMAST SUHU JÄÄB,
VÕI TEHAKSE --TÄISPROTEES
Okaspuu 12. mai 2023, kl 08.13
Töökaaslasel tõmbas arst patsiendi enda soovil kogu suutäie ühe visiidiga välja, et kiiremini asjaga ühele poole saada, ei mingit probleemi sellega. Miks peaks olema?
 
Katja47 21. mai 2023, kl 16.54
Tänapäeva arstid tahavad enamuses ainult teenida. Soovisin kah kõik mis alles, mõnedest ainult juurikas kokku 14tk välja tõmmata kuna ei soovi enam parandada ja proteesid panna. Ei saa seda, tuleb ikka parandada, tõmbame ikka 2-3 korraga on tavaline jutt proteesidega te ei harju peab implantaate panema. Leidsin lõpuks normaalse arsti kes soovitas kohe, et mõistlik on proteesid teha. Sai ühekorraga tõmmatud. Alla otsustasime 2 hammast jätta, et protees püsiks hästi suus ülesse totaalprotees. Proteesid tegime kah poole aasta pärast, mitte kohe ega kuu pärast muidu tuleb kohe jälle ringi tegema hakata. Ammu oleks pidanud tegema, mitte nende soss seppadest arstidega iga hammast üritama parandada ja neile lõpmatult raha viima.
 
Kajanee 18. juuni 2023, kl 20.03
Kus olete proteesid teha lasknud ja kui rahul olete palju läks maksma. Tahan samuti ülemise välja vahetada totaali vastu üks klambrihammas läks katki ja mitu korda on hammast juurde pandud praegusele kui on välja tõmmatud. Kas kannate ka ilma liimita?
did_1305161 19. juuni 2023, kl 20.45
Pead teadma,mida sa totaalproteesi all mõtled? Kas sellist proteesi, kus esmalt opereeritakse ja kinnitatakse tihvtid ülalõualuusse ja pärast hammaste sild nende külge?
Või mõtled sellist plastikproteesi,millesse on keraamilised hambad külge pandud ja sellel on osaliselt kõva suulagi ka küljes ja see protees heal juhul seisab paigal vaakumiga,.kui tehnik ja hambaproteesiarst on oma töö hästi teinud.
Kehvade tegijate puhul tuleb kasutada proteesiliimi!
 
Jah 05. juuli 2023, kl 08.11
Kui ikka rahapuud pole siis suutäit implantaate ei pane. Kannan ise kah täiesti tavalisi neid nn. plastmassist ja suulaega. On hästi tehtud ei pea siin midagi liimima seisavad ilusti näevad super välja maksavad kuskil 500eur ülemine ja samapalju alumine. Jah harjumine võtab aega ja kannatust aga lõpptulemus on kena.
 
Hehe.. 19. juuli 2023, kl 14.36
Kui vana on keegi olnud kui on pidanud mingitel asjaoludel hakkama proteese kandma. Tunnen huvi kuna endal olid väga kehvad hambad. Esimese proteesi sain kui olin 34. Tänaseks on kõik välja tõmmatud ja totaalid suus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!