Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
ei saa magada -unerohi
 
küsija 28. oktoober 2008, kl 23.04
tere mul siis selline küsimus et olen juba mitu nädalat olnud öösiti üleval see tõttu ka töö kannatab.olen mõtlenud et ostaks mõnda unerohtu kuna ei jaksa enam nii.siit kas küsimas kas unerohud saadaval ainult retseptiga või saab ka ilma ja kas mõjuvad...
 
miks 28. oktoober 2008, kl 23.06
sa magada ei saa, kas sa oled põhjuse välja selgitanud. unerohud tekitavad väga kiiresti sõltuvust. mulle arst ei kirjuta unerohtu ega rahustit, vaid selgitab välja mis põhjusel ei ole und.
 
vastaja 28. oktoober 2008, kl 23.08
Kasutan retseptiga Imovane't. Pool tabletti õhtul ja uni on hommikuni kindlustatud. Kasutan aegajalt problemaatilistel perioodidel, sõltuvust pole tekitanud. Ilma retseptita ei tea soovitada midagi.
 
liiga pikk jutt 28. oktoober 2008, kl 23.13
Imovane on hea variant, valocordin-diazepami tilgad ja xanax aitavad samuti uinuda. Ilma retseptita saab mingisuguseid alkoholi baasil leotisi (une-mati, veistesüdamerohu tilgad jms). Minule loodusravi ei mõju, vajan kangemat kraami. Kui oled ravimtaimede austaja, siis piparmünditee meega on rahustava ja und tekitava mõjuga, samuti palderjan ja mitmesugused ürdisegud, mida saab samuti apteegi käsimüügist. Aga soovitan Imovanet, see paneb ikka tõesti korralikult magama. Mina sain uneprobleemidest selle abil üle, kasutasin ära ainult ühe paki.
 
ma 28. oktoober 2008, kl 23.57
Mina ka imovanet pool tabletti stressirohketel päevadel. Pole sõltuvust tekkinud, aitab raskest perioodist välja tulla.
 
Salme 29. oktoober 2008, kl 09.49
Küsi apteekri käest, on küll ilma retseptita (vene) unerohte. Võibolla saad odavamalt ja tervist säästvamalt hakkama.
 
n 29. oktoober 2008, kl 09.51
vene sonnõje tabletõ, Leoviti toode, saab ilma retseptita
 
kah unetu aeg ajalt 29. oktoober 2008, kl 10.43
algul võiks proovida une-mati tilku, magneB6 vitamiinid on ka head. Imovane tekitab sõltuvust kiirelt, parem hoidu retseptirohtudest nii kaua kui saad.
 
ikka 29. oktoober 2008, kl 11.11
ei saa inimesed aru, et sõltuvust tekitavad unerohud ja rahustid. ja see jutt, et ma võtan harva, siis nii ongi, alguses kord nädalas, siis 2-3-4-5 korda ja nii ta lähebki. hiljem enam ei saa aru, kas ongi unehäired või vajad tabletti sõltuvusest. halba enesetunnet tunneb just sõltuvuses olija. mõned perearsti on küll "head" kirjutavad neid sõltuvusaineid, sest ei viitsi probleemi süveneda, nii on neile lihtsa, aga ise peab enda eest mõtlema. ärge võtke unerohtu, otsige abi probleemile.
 
ikka-ikka 29. oktoober 2008, kl 11.41
Kui probleeme tekitavad üleminekuaastad, siis on eelmine kommentaar mõttetu. Püüa ise selle eani elada ja vaatame, mis juttu siis räägid.
 
vastaja 29. oktoober 2008, kl 12.59
Arvata oligi, et sõna võtma hakkab kontingent "sõltuvusparanoikusid". Inimestel tuleb ikka ette perioode, mis on täis probleeme, mida ei saa kohe sõrme nipsutades lahendada vaid selleks kulub aega ja energiat. Seetõttu peaks sellisel raskel perioodil olema võimalus ikkagi öösel rahulikult välja puhata, et hommikul oma probleemidega jaksata edasi maadelda. Öö läbi magamata ning närvilisena pole keegi kuigi võimekas ega energiline. Minul on Imovanest kasu olnud kolme aasta jooksul kokku kuskil kolm nädalat või veidi vähem. Alati on piisanud 3-5 päevast, õigemini ööst, et oma unerütm taastada ja sõltuvuseks seda nimetada saab küll ainult eriti paranoiline inimene.
 
ma 29. oktoober 2008, kl 13.54
Minul ka aitab imovane just unerütmi taastada. Kui on palju stressi ja magada ei saa, siis piisab kahest ööst (pool tabletti korraga), et peale seda tükk aega ilma tablettideta hakkama saada. Kui oled välja puhanud, siis lihtsalt lahendad enda probleeme tõhusamalt ja nii vaibub ka ülemäärane stress ning normaalne uni taastub. Ilmselt mõni inimene ongi selline, kes jääb igast asjast kergesti sõltuvusse, siis pole jah midagi parata.
 
to ikka 29. oktoober 2008, kl 15.44
sul endal vist probleeme pole, kui asjast pole aimu, siis ei maksa sõna võtta. Ise olen juba üle 40 aasta võidelnud uneprobleemidega. Kui ikka vaja, võtan tablette, aga on ka perioode, kus saan mitu nädalat ilma läbi.
 
soovitus 29. oktoober 2008, kl 19.22
proovi üheks ööks (soov. nädalavahetusel) 1 tbl Seroquel'i. Pärast seda ei tohiks unetust esineda.
 
ikka 29. oktoober 2008, kl 23.06
on küll asjast aimu ja tean inimesi, kes sellest sõltuvad. ma ka elus inimene ja on ka probleeme unega olnud ja lühiajaliselt olen ka võtnud unerohtu. aga mul on tuttavaid, kes vaid neid neelavad ja kõrvalt on kurb vaadata, et nad ei anna aru, et tegelikult on nende probleem just unerohi, ilma milleta ei saa. ettevaatuse mõttes kirjutasin, aga eks teie targad tea paremini, ma ei ole enam noor, kui seda mõtlesite
 
uurija 30. oktoober 2008, kl 06.40
kas keegi on kasutanud ka melatoniini?
 
einoh 30. oktoober 2008, kl 14.02
jube kergelt ikka hakatakse unerohtu ja rahusteid võtma. inimesed ei viitsi enda probleemidega üldse tegeleda. kui kahe kõrval vahel asjad korda saada, lahenevad ka uneprobleemid, rääkimata muudest.
 
kkkkkkk 03. november 2008, kl 19.53
seroquel ei tekita sõltuvust, see on positiivne. Mina võtan ka, samas rahustab ja võtab ka ärevust vähemaks.
 
gost 14. detsember 2016, kl 13.55
ei aita melatonin.
 
gostiaga nõus 17. detsember 2016, kl 06.08
melatoniini soovitatav annus on 1tbl,aga minule pole und toonud ka 3tbl.Pihuga kugistama ei hakka,aga oi kuidas tahaks kasvõi ühe öö hästi magada...
 
... 17. detsember 2016, kl 07.41
gost Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ei aita melatonin.

Vastad küsijale või?

2008. aastal on see küsimus esitatud, kas on oluline neid vanu teemasid tõsta?
 
Positiivne? 17. detsember 2016, kl 07.47
kkkkkkk Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> seroquel ei tekita sõltuvust, see on positiivne. M
> ina võtan ka, samas rahustab ja võtab ka ärevust v
> ähemaks.

Kuidas see kasulik on, kui Seroqueli ei tohi manustada alla 18-aastastele lastele ja noorukitele?

Seroquel kuulub antipsühhootikumideks nimetatavate ravimite gruppi. Selle rühma ravimid leevendavad
teatud tüüpi vaimsete tervisehäirete sümptome, nagu hallutsinatsioonid (nt seletamatud hääled), võõrad
või hirmutavad mõtted, muutused käitumises, üksildus- ja segasustunne.
 
sss 20. detsember 2016, kl 13.22
Kellel vaja unerohu sõltuvusest vabaneda, vaata siia https://ravimid.wordpress.com/voorutus/

seroquel võib paraku samuti võõrutusnähtusid ja võõrutussündroomi tekitada.
 
maniila 20. detsember 2016, kl 14.15
ajage aga keemiat sisse. võta pokaal veini või klaas õlut, magad nagu nott. no ma vist pole kõige parem nõuandja, aga see tabletihunnik nüüd ka just see kõige õigem variant ei ole. miks antakse sünnitajale naerugaasi? sest see tekitab tunde nagu oleksid purjus. südamerütmihäirete puhul manustatakse ravimeid, mis tekitavad purjusoleku tunde. kõik elust enesest:)
 
????? 22. detsember 2016, kl 16.11
kas diazepam on unerohi või?
 
variandid 22. detsember 2016, kl 16.26
Mul on tervisemure.Kasvõi näiteks unetus.
Kas ma:
a) pöördun arsti poole
b) pean apteekriga nõu
c) kirjutan Delfi naistekasse. Vähemalt see ajukeenjusest Maniila vastab alati, sest on kodus igas valdkonnas
 
Mari 23. detsember 2016, kl 12.06
Soovitaks pojengijuureekstrakti,toime täitsa tõhus apteekidest olemas, lisaks mooniseemneteed-2spl.klaasi vee koha.,ja kalmusejuur aitab,Eriti kui ärev '
 
Rhal 04. jaanuar 2017, kl 01.06
Melatoniin võib aidata, samuti ka naistepuna kapslid. Unerohi ka aitab kui muud üle ei jää. Alkoholiga on see lugu, et magama paneb küll, aga võib tihti juhtuda, et ärkad keset ööd üles ja siis ikkagi jama.
 
Rhal 04. jaanuar 2017, kl 01.07
Melatoniini võib võtta ka suurema koguse, näiteks 2 või 3mg.
 
Rhal 04. jaanuar 2017, kl 01.09
Kui inimene saab öösel näiteks 3-4 tundi magada, siis võib olla tööl viibimine ikkagi küllaltki õudne kogemus, nii et midagi tuleb ette võtta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!