Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kroonilisest põiepõletikust tervenemine
 
Marvi 18. veebruar 2011, kl 22.57
ja veel vääga tähtis - ära söö praegu midagi magusat! isegi mett mitte! kummelikompress põie piirkonda on minu arvates ka hea. kummeliteest ülejäänud puru panna marli vahele ja põie peale, villase salli (riidega) kinni ja istud soojas!
lase puneõli endale tuua (müüakse ka oregaano nime all), hõõru põie piirkonda ja jalataldadele (sokid jalga!).
 
soovitusi 19. veebruar 2011, kl 06.55
32.a. tagasi oper.üks neer krooniliste põletike tagajärjel lakkas töötamast. Samal ajal oli ka pidev põiepõletik. Siis jõin ka palju leesikateed (mida praegu eriti ei soovitatagi) sõin jõhvikaid, pohli , samuti pohlaleheteed. Kõik need probleemid olid lapse-pubekaeas ja kui ikka kogu aeg oli vajadus tualetti kasutada, kuigi tulid vaid mõned tilgad hirmsa valuga, siis vanaema soovitas võtta palderjanitinktuuri, mis tõesti toimis ja rahustas maha põiekaela ärrituse. Loomulikult see ei ravi, aga kergemaks teeb küll. Sõin palju arbuusi, keelatud olid tomat, rabarber, karusmari, spinat, hapuoblikas. Üks vana arst soovitas taruvaiku piirituse 20-30 tilka veega 2-3x päevas-aitas. Nüüd on targuvaigu tinktuur ka saadaval, siis pidi isa mulle seda kodus ise tegema ja see aitas küll. 10a tagasi hakkas põiejama nagu jälle märku andma ja siis avastasin madara tee (loodustoodete poest), juba pärast mõne klaasi joomist toimib- ei tea, kas usk sellesse on nii suur või mis, aga mulle aitab. Mesilasprodukte ja erinevaid teesid soovitaksin küll rohkem uurida ja tarvitada koos arsti poolt kirjutatud rohtudega. Üks ei välista teist. Ise enam nii väga kursis ei ole, aga esimesel vajadusel joon ikka madara teed ja näit. on olemas loodustoodetes Gorbunova põietee. Tema raviteed on väga kiidetud raviomadustega ja isegi minu väga skeptiline isa sai nendest abi ja palus mitu korda juurde tuua, mis tema puhul oli uskumatu. Palju kasulikku on siin juba varem kirjas, ärge jätke jonni -põiepõletik ei ole veel surmahäda, tüütu ikkagi.
 
Marvi 19. veebruar 2011, kl 14.51
Taruvaik on tõesti hea mõte. Praegu on ka saadaval Kõlleste taruvaiguõli. Gorbunova põietee segus on leesikas sees, mis tegi mind pisut valvsaks ja minu puhul sellest Gorbunova segust polnud ka tolku. Aga osades apteekides müükase Valentina Droogi segusid ja tema segud on tõesti kiita saanud ka arstide poolt. Minu teada tema astmaatikutele mõeldud segu kohta on tehtud isegi teaduslikke uuringuid ja on saanud kiitvaid hinnanguid. Valentina neerutees pole ka leesikat ega pohla sees!
Valentina kohta on siin ka üks tore artikkel:
http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tervis/arstitarkus-maarohtudes.d?id=23967361
Valentina neerutee koostis:
http://www.magnum.ee/cgi-bin/script/kaup?enable-zero=no&kaup=30926
 
põletikutaja 19. veebruar 2011, kl 21.33
Suur aitäh vastuste eest- uurin neid asju kohe homme!
Niipalju täpsustan,et AB-d sön nüüd aasta jooksul 3-ndat korda.Kõik need 1,5 kuu vahedega põletikud on kestnud umbes nädala ja olen tee joomisega jagu saanud.
Homme on mul ciprinoli viimane päev aga asi korras kindlasti ei ole.Tundub, et nüüd vist hakkab seen ka ligi hiilima.Menüü on ka nii kesine, et.... oi jah.esmaspäeval arst, eks siis kuuleb mis ta arvab.
 
B 20. veebruar 2011, kl 18.59
Õudne on see põiejama... ise ka suvest saati vaevelnud, vahepeal olid juba kõik proovid puhtad, aga siis sain AB kuuri ja hiljem käisin uuesti günekoloogi juures ja ütles, et suures hulgas E.coli tupes:( ennem E.coli polnud ei uriinis ega tupes.. ja kirjutas jälle antibiootikumid, aga see oleks augustikuust alates 10!!!! AB kuur:S
Põiepõletiku sellest valulikust urineerimisest sain jagu, aga pidev väike põiekas jäi(24/7)... nüüd käisin uroloogi juures ja võeti otse põiest uriini proov, enne veel pisteti mingi ora sinna, igatahes peale seda oli mitu päeva hullumaja olemine, nii kipitas ja niiii valus oli, koju jõudes lihtsalt nutsin iga päev! järgmine nädal helistan uroloogile ja kuulen, mis analüüsid ütlesid, pean ka ütlema, et nüüd siiski E.coli ka tupes, mis võib omakorda PP-d põhjustada, surnud ring. Hügieeniga on kõik korras ja suguelust loobunud üldse.
Igatahes hea on lugeda, et pole ma ainus ja inimesed on sellest jagu saanud:)

Olen lugenud, et ka põie mingi närvi kahjustus võib tekitada põie muresid, kuidas seda veel kontrollida saab?
 
B 20. veebruar 2011, kl 19.04
lisan, et suvest olen võtnud 2 kuuri nitrot, 2 kuuri Berlocidi, Ciprofloxacin Sandoz-i, Unosyn-i, Dalacin C, DalacinV ning üks antibiootikumi kuur oli veel, olen erinevaid taimseid tablette võtnud(urosept jms), jõhvikamahlad, kummeliteed ja muud põieteed, ka pohlalehe teed. UH on tehtud kõik korras.. Õudne jama, tapnud lihtsalt oma noort organismi nende AB-dega:(
nüüd olen Fitolizin-i ka võtnud 6 päeva, probiootiume võtan ka (linex forte) kui need otsa saavad siis katsetan neid Probiotics +B ratiopharm kapsleid ka.

Kas teil põies siuke krambitav tunne ka olnud, et siuke tunne, et tuleb püksi, aga tegelikult ei tule?
 
mina 21. veebruar 2011, kl 13.17
Ma tellisin UK-st D-MANNOSE kapsleid. 2x päevas peab võtma. Lisaks veel see Fütolisiin ja kummeli tee. Kuu aja pärast lähen põhihaiguse pärast haigla, siis palun ka põit uurida.
 
mõistus otsas 21. veebruar 2011, kl 14.16
aga kuidas te põiepõletikutajad praeguste ilmadega väljas liikuda saate, mul lõppeb iga õues käimine valudega, kui kohe ravima ei hakka siis hakkab läbi tilkuma. Omast arust riietun küll soojalt, aga ikkagi ei aita. No ei oska enam riidesse panna.
Taruvaigutinktuuri, peterselli, kummeli, tammekoore jmt teesid kasutan nagunii, vahel aitab nõrk sireli tee.
 
põletikutaja 21. veebruar 2011, kl 14.53
Tere!
Mina käisin täna perearsti juures. Nii.Uriini kiirtest korras-see tähendas arsti jaoks seda, et ravi lõpetamine ja kõik korras. Ma siis jaurasin ja jaurasin, et ei ole sellega nõus, et põletik oli veres ju reedel tõusnud, et ei saa nii et kui kiirtest korras siis ongi kõik korras. Sain kohe tigedaks ja tõstsin häält ka. Tehti vereanalüüs. Põletikunäitaja 2 päevaga langenud 81-lt 24-le. No see vähemalt hea, et näitab langemise trendi.Kuid rohud said ju eile otsa.Tahtsin uut rohuportsu, arst väga ei tahtnud anda.Ütles, et organism ise ka ravib. Samal ajal aga saabusid külvi tulemused ja selgub,et minul on siis see stafylococ bakter. Selge see siis,et see ju kandub üle ka vahekorra ajal minult partnerile-partnerilt minule jne. Ma vähemalt arvan nii. Sain siis uued rohud, millele peaks ka stafylococc tundlik olema.Samuti ravi partnerile-igakjuhuks.Nüüd hakkan otsima head uroloogi, kelle juurde aeg panna.Uskumatu on see, et selleks, et osata arstidelt nõuda õigeid analüüse, peab ise olema sama tark või targem kui arst.Helistasin kindluse mõttes ka perearsti nõuandetelefonile.Sealt öeldi samuti, et kui põletik on juba krooniline, siis ei näita see kiirtest mitte kui midagi ja juhul kui mu arst mind kuulda ei võta, soovitas arsti vahetada.Nii,et seiske oma õiguste eest!p.s. minu riietus tänase ilmaga- 2 paari tavalisi sokke+villased sokid ugg saabaste sees.Retuusid, mille peal teksad, pikk maika, mis ulatub nii püski,et pepu ka soojas.pikavarukaga pusa + pikk villane kampsun,peal pikk mantel, soe sall,soojad kindad ja müts.Aa ja kereümber on veel lambavillane selline mähise moodi asi. Nagu kubujuss, aga tervis on hetkel tähtsam.
Mina siis jätkan hetkel berlocidiga ravimist ja põietee joomist.Ülehomme pean kahjuks juba tööle minema, ei kannata majanduslikult kauem haiguslehel olla.Vot selline inimestest hooliv ühiskond on meil :S
 
B 21. veebruar 2011, kl 15.15
Üritan vähe külma käes olla ja siis ka 1 paar tavalisi sokke, siis spordisokid ja siis villased sokid, retuusid, teksad, siis mul suke lai vöö, mõeldud vist selja valude jaoks vms, igatahes see hoiab ka sooja ja mitu-mitu kampsunit seljas, pluss suusajope ka seljas:D mõnikord juhtunud, et isegi viigipüksid suusajope all olnud - fashion disaster, aga vähemalt põiel soe. Ja kuna mul soojakotti pole, siis kallan 0,5 liitrilisse plastikpudelisse hästi sooja vett ja panen õhtut tv-d vaadates jalgade vahele. Üldse, kas keegi teab kust soojakotti saada?

Kas kellelgi uroloog täpsemalt ka rääkinud, et mis probleem on, kas kusiti ärritus vms? Praegune uroloog ütles mulle, et probleem lahendatav.. Kui abi saan, siis kindlasti kirjutan siia ka :)
 
B 21. veebruar 2011, kl 15.21
Aa ja perearstist!! minule kirjutati rõõmsalt antibiootikume sealt välja, viisin pidevalt uriiniproove sinna külviks ka ja öeldi, et kõik korras. Kui uroloogi juurde tahtsin minna ja küsisin külvi analüüse kaasa, siis tuli välja, et analüüsi vastuseid pole! ja arvutis ei osanud nad neid avada... ja kui saatekirja soovisin sain sõimata(muuseas väga labaselt õiendati, ei hakka siin kõike välja toomagi), et enne peab ikka analüüsid tegema jne.. aga mis ma neid teen kui vastuseid ei saa. Õnneks oli ka naistearst tellinud külvi proovi.

Kahjuks väga hoolimatu suhtumine on perearstidel ja perearstiõdedel. Ei tea kas neil mingi eelarvamus, et ah mingi räpakoll raudselt, et hügieen kindlasti halb ja küll mingi suguhaigus kallal.

Minu jaoks on väga alandav olnud perearsti keskuse suhtumine. Olen igati korralik, hügieenist lugupidav ja hoolas inimene ning pole mul üldse mingit tuju aina koputada arstide ukstele. Tahan ka oma elu elada rahulikult.

Aga ärge alla andke ja nii nagu varem öeldud siin võidelge oma õiguste eest:)
 
põletikutaja 21. veebruar 2011, kl 16.07
Jahh, minu perearst väitis mulle aasta aega, et mul on ärevushäire ja ma mõtlen endale välja selle põletiku....
Sain uroloogile aja-aprilli keskel.Lahe.Eks ma siis niikaua ootan.Aga leidsin väga huvitava artikli just sellest stafülokoki põhjustatud põiepõletikust,guugeldasin. (linki ei saa praegu otsida, pissihäda on :D) aga netiavarsutes ta kuskil on.Uroloog Toomas Tamm oli seal vist see spetsialist, kes nõu andis. :)
 
M 21. veebruar 2011, kl 17.09
Soovitan enne uroloogi kohta ka uurida, et kas ikka on normaalne arst. Mul oli ühe arsti juurde aeg kirjas, aga enne õnneks kuulsin, et tegemist väga tõreda vanahärraga, kellega ei oleks eriti mugav oma muredest rääkida. Lihtsalt seda saatekirja on nii raske saada, siis parem kui ikka normaalne arst.
 
B 21. veebruar 2011, kl 17.26
leidsin selle artikli - http://www.naistemaailm.ee/index.php?module=article&id=7746
See bakter oli mul ka vahepeal, minu puhul selline naljakas asi, et ühe bakteri ravin välja, siis sellest antibiootikumi kuurist juba uus bakter õitsema löönud:( ja just tupes, uriiniproov korras, aga jusiis ongi see asi nagu seal artiklis kirjas, et bakteritel põies kaitsekiht ümber ja ei mõjuta neid antibiootikumid ja ei ole näha uriiniproovis.
 
mõistus otsas 21. veebruar 2011, kl 20.33
kuumaveekotte müüakse apteegis, vähemalt minu oma on kunagi sealt ostetud.
 
Marvi 21. veebruar 2011, kl 22.27
Minu teada on igasugu pahalaste kasvamiseks ja põletiku toitmiseks vajalik suhkur. Põhimõtteliselt peaks magustast loobumisega ja samal ajal immuunsust tõstes ja igasugu teesid juues ning taruvaiku, omega-3 piimhappebaktereid ja muud head kasulikku süües igasugu colid ja kokid välja süüa.
Muidugi see nõuab MEELETUT tahtejõudu. Suhkru asemel võib süüa ainult steeviat ja ksülitoli, kõik muu on keelatud.
Ma olen ise paar korda sellist karmi suhkruvaba elu proovinud elada, aga ikkagi nädalast kaugemale pole jõudnud. :(

Teeme klubi ja teeme bakteritele tuule alla! :)

Ja uroloogile soovitan minna tasulisse, saad kiiremini ja inimliku suhtumise lisaks.
Fertilitases peaks olema ja Medicumis ka on.
 
B 21. veebruar 2011, kl 22.45
Mina ka vähendan suhkrutarbimist. Alguses tundus fitolizin nii õudne, et panin suhkrut juurde. Nüüd juba ära harjunud ja saab niisama ka. Mul läheb see fitolizini tuub kuidagi hirmus ruttu, tarbin 4x päevas ja teelusikale panen siukse normaalse kuhja ja mingi 5 päevaga saab otsa.

Kas keegi on käinud uroloogi juures ja talt on võetud otse põiest uriiniproov. Mul võeti, aga enne proovi võtmist pandi põide korra mingi peenike ora vms?!? mis asi see on ja mille jaoks? ma ise muidugi ei suutnud tollel hetkel küsida, igatahes peale seda oli mul nii valus wc-s käia, et õudne.
 
B 21. veebruar 2011, kl 22.50
seoses suhkruga, aga kuidas loodusliku suhkruga on, näiteks apelsiniga? ja mingeid greibimahlu vb vahest juua.

Käisin täna poes ja nägin, et klaaspurkides kodumaised mahlad, kõik jõhvikamahlad olid ära ostetud :)
Ilmselgelt põiemured vaevavad paljusid. Aga kuna ma sain teada, et e.coli on siis enam jõhvikamahla ei joo.
 
mina 22. veebruar 2011, kl 11.53
Mina tarbin Fütolisiin pastat 3x päevas ja jätkub nii 7-8. päevaks. Kas keegi oskab öelda, et kui pikalt seda üldse tarbida võib ? Teeme bakterite vastase klubi jah :))) Ja olen vägagi nõus, et osad arstid on rumalad ja õhku täis.
 
mõistus otsas 22. veebruar 2011, kl 14.17
kas teile ei tundu, et see suhkru teema käib väga kokku hoopis seenega? http://et.wikipedia.org/wiki/Ts%C3%BCstiit
 
B 23. veebruar 2011, kl 12.44
Fitolisiini tarbimise aja kohta ei tea, aga olen aru saanud, et mõned on kasutanud väga pikaajaliselt ja endalgi on plaanis tarbida seda oma 4-5 nädalat veel ja siis uuesti arsti juurde.
Ja saingi jälle antibiootikumid(Zinnat 500mg 2x päevas) uroloogilt, ütles, et need antibiootikumid mis varem on kirjutatud pole olnud tundlikud sellele minu E.colile. Kirjutas sellised, mis pidavat aitama nii tupes kui põies pesitsetavatele kolibakteritele. Millegipärast ma ei usu, et midagi muutub, sest siiski 10. kuur poole aasta jooksul, aga siiski üritan positiivset joont hoida.
 
mina 23. veebruar 2011, kl 18.07
Umbes 3a tagasi kestis mul see AB jama pikalt. Külv, AB kuur, korduv külv ja nii 8 kuud järjest ! Olin juba tablettide nägu. Viimane AB oli ka vist "Zinnat", siis sain lahti ka sellest jamast. A "tasuks" nüüd seen :( ja E.coli taas :(
 
põletikutaja 24. veebruar 2011, kl 22.18
Tere taas! Mina nüüd berlocini peal kuna mul stafülokoki bakter.Homme tableti viimane päev-kokku 10 päeva, enne oli 5 päeva cipranoli.Aga täna hakkas jälle jama pihta-tihedalt vetsu ja ei tule eriti midagi.Mis jama see on-isegi rohu söömise ajal hakkab jama .. :S lootus hakkab kaduma.
 
Marvi 24. veebruar 2011, kl 22.52
Issand, põletikutaja, see on küll väga karm. Jood ikka piisavalt vedelikku ka?
Äkki sellele stafülokile just ei meeldi happeline keskkond ja võiksid siiski proovida jõhvikamahlaga v leesikaga? Sest üldiselt peaks ju nii olema, et happeline keskkond bakteritele ei sobi.
Mina soovitan minna homme erakorralisse v kiiresti erakasse uroloogile!

Mina, kes sa UK-st D-Mannose'i tellisid, kas on mingit mõju ka juba tunda?

Suhkur kindlasti ei sobi põletikega kokku juba seetõttu, et suhkur (eriti valge) ei mõju immuunsusele hästi.
 
B 25. veebruar 2011, kl 10.45
Mul zinnati 4. päev ikka pidev põiehäda ja eile õhtu läks isegi hullemaks:( 3 päeva veel, kas antibiootikumid võivad mõjuda veel pärast AB kuuri ka?
"Mina" kaua sa zinnatit võtsid ja kas samal ajal ka probiootikume?
 
B 25. veebruar 2011, kl 10.49
Kas AB-dest võib masendus tulla? nö palju hullemaid aegu olnud põiega, aga nüüd jonnin kodus sellepärast, et 24/7 on põiekas:):)

Kuidas te üldse tööl saate käia? olen tudeng ja otsin tööd, samas koguaeg mingid arstiajad ja isegi kui panen 8.00-ks arstiaja, siis uroloogide ukse taga alati hullud järjekorrad ja seal võib kuni 2h-d minna :(
Olen juba leidnud suhteliselt normaalse arsti ka, ei tahaks nüüd uuesti vahetada ka.. oh õudu:(
 
põletikutaja 25. veebruar 2011, kl 17.18
Ilmselt ma eile jõin vähe vedelikku jah.Nii kui parem hakkab siis ju inimene muutub laisaks.
Minul eelmine ab mõjus nii,et 4 päeva oli jumala hull ja viimasel päeval läks alles paremaks.Neeruvalu siis.Pissimise jama läks kohe paremaks.

uhh jube elu.ma kardan seda neerupuudulikkust nii väga :( samas kui veri ja uriin korras, ei tea kas siis on võimalik, et puudulikkus :S
 
B 25. veebruar 2011, kl 19.32
Oh isver, juba neerude pärast tahaks põie korda saada. Mul oli mingi hetk pidevalt siuke pressiv ja vahel valu tunne neerudes, jube.
Ei tea jah palju seda vere ja uriini proovi usaldada saab kui nii palju AB-sid võetud. Ja kõigil neil AB-del erinevad kõrvalmõjud, põhiline jah see, et kõhulahtisus ja seen, aga tegelikult seal see nimekiri ju nii pikk:(

Mul oli sellest põiest täna siuke deprekas, et lahistasin nutta, mõtlesin, et mõtlemine loeb ka nii palju, et peaks just positiivne olema, et niiii seeekord AB kuur aitab ja kõik saab korda, selle peale sai veel uus nutulahin maha peetud, et ma ju ei suuda enam positiivne olla:D:D
 
mõistus otsas 26. veebruar 2011, kl 00.17
to B
sain endale ka selle villase seljavöö osta, väga asjalik asi. Enam õues neerude ja alaselja piirkond ei külmeta ja enesetunne on parem ehk läheb seekord kergemini. Olen taruvaigutinktuuri kasutanud, mumiot ja teesid mis kodus olemas.
 
Marvi 26. veebruar 2011, kl 01.47
Ma tean omast käest, kuidas see pidev põiejama võib ajudele hakata, täitsa tõsiselt psüühikale mõjuma. Kui korraga peab end nii jubedalt piirama nii toidu kui elustiili mõttes üldiselt - ei saa isegi muretult oma igapäevaseid käimisi teha, kui peab tõesti igal sammul oma pitsitavale põiele mõtlema. Mina muidugi proovisin igasugu ekstreemseid dieete ja üritasin AB-dega võimalikult vähe pistmist teha.
Minul annab põis ikka veel kergelt tunda just liikumisel. Bussi peale jooksmine tuleb kõne alla harva, samuti hoogne sportimine, natuke olen juba taas trenni tegema hakanud, kuid igasugused hoogsad alad, kus on kiire liikumine ja hüppamine, ei ole veel mugavad.
Minul tuli kõigele lisaks ka täiesti müstiline nahahaigus. Mul pole kunagi nahaarsti juurde asja olnud, allergik pole ka olnud ja siis korraga tulid kehale imelikud triipjad punased punnid, mis aeg-ajalt sügelesid. Ära nad ei läinud mingite kreemide, soolavannide, õlide ja muude looduslike vahenditega. Need olid üksikud kolded jalal ja kõhul, aga segas ikkagi. Läksin lõpuks erakasse nahaarstile ja sain kohe diagnoosi, et tegemist on haruldase nahahaigusega, mille põhjust ei teata. Üks arvatav põhjus on siiski STRESS. Soovitati rohkem magada, vähem töötada ja vähem muretseda. Määrati ka hormoonkreem ja õnneks, tõesti, see mõjus kohe juba paari päevaga. Nüüd jõulude ajal tulid uued punnid ja neid tekkis üha juurde, täitsa nagu allergia juba. Käisin sama arsti juures erakas ja selgus, et sama asi, aga teine tüvi. Nüüd ähvardas arst juba haiglasse paigutamist, kui ma oma töökoormuses järeleandmisi ei tee. :) Hahaa, aga asi pole üldse ju töökoormuses.

Rääkimata sellest, et üldselt ongi immuunsus nõrgem, jäin sel aastal ka tõsiselt grippi, kuigi üldiselt ma külmetushaigustele naljalt vastuvõtlik pole.

Ostsin paar päeva tagasi omale seedrivaiguga seedriõli. Imelik, aga selle mõju on kuidagi kohe tunda - nagu hakkaks jalad ja käed surisema u pool tundi pärast õli võtmist. Juba kaks korda on nii juhtunud, see ei saa olla juhuslik.
http://netipood.siberiseeder.ee/10,seedri%C3%B5li-seedrivaiguga-5-.html

See on muidugi huivtav, ma praegu vaatan, et netipoe lehel on kirjas, et tuleb võtta vaid paar tilka korraga, pakil on aga kirjas, et 1 tl korraga. No pole siis ime, kui mul üledoosist hakkavad protsessid keres toimuma. :S
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!