Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Kroonilisest põiepõletikust tervenemine
 
Nora 26. november 2008, kl 16.05
Tere,

siia võiksid kirjutada naised, kes on vabanenud kroonilisest põiepõletikust.

Sooviks teada, kas see on üldse võimalik ja kui on, siis kuidas Teie sellega hakkama olete saanud!??

Ette tänades!
 
to Nora 26. november 2008, kl 16.48
Tere Nora!
Kui pikalt kestab nn. krooniline põiepõletik teil? Milliseid ravimeid olete saanud ja kas ikka on tehtud bakterioloogiline külv ka? Kas on äge vorm või lihtsalt ebamugav ja häiriv.
Mina ka põiega pea kaks kuud hädas, pereast tegi küll analüüsi, aga bakterioloogilist külvi teha ei saatnud.AD mis ta kirjutas leevendasid, aga ei kõrvaldanud probleemi.
Kuna mul pole kunagi põit ega neerusid põhjalikumalt uuritud, siis läksin edasi omal käel Tallinna uroloogile.Analüüside vastused saan teada reedel, tehakse vastavalt analüüsinäitajatele ehk veel mõni uuring ja siis ehk määratakse ravi.
Tänini võtan igal õhtul 1 tableti nitrofuradoini enne magamaminekut.
Võin sellest edaspidi veel kirjutada, mis avastati, millist ravi sain jne.
 
Nora 26. november 2008, kl 17.03
Mul kestab see juba 6 aastat. Tehtud on ultraheli, külv ja naistearsti juures käidud. Leiti Coli ja Enterococcus faecalis. Ravitud on mind Berlocidi ja Nitrofurantoiniga.

Siis vahetasin uroloogi, kuna peale iga umbes 10päevast ravi tuli kuu aja pärast taas äge põletik.

Uus uroloog kirjutas pikaajalise ravi- 3 kuud vaheldumisi nitrode ja berlocidi ja ravimteedega.
Läks nagu paremaks, aga samas ikkagi- nii kui päeval vähem vedelikku tarbisin, hakkas põis valutama.

Nüüd siis möödas 2 kuud sellest pikaajalisest ravist. Ja mul on uus äge põletik. Täiesti lootusestu värk!

Ise mõtlen, et mul on seal põies kapseldunud bakterid tekkinud, mis ei allu ravile. Ma ei tea, ma olen täiesti masenduses.
Olen mõelnud erakliinikusse minna. Seal ehk on rohkem aega ja süvenetakse põhjalikumalt mu probleemi.

Kui keegi oskab Tartus asjalikku uroloogi soovitada, siis palun...

Kirjutada võiksid küll, et mis määrati ja kuidas arst oli, mis avastati jne.
 
Meeta 26. november 2008, kl 17.09
kui esimesed tundemärgid ilmnevad, kohe villased sokid jalga, soojad püksid. Kuum kummikott soojenduseks (loen sel ajal) ja suuremal hulgal leiget suhkruta jõhvikajooki. (Jõhvikad kodus olemas). Muidugi magama lähen siis alati selle kuuma kotiga. Õue ei lähe, poole päevaga juba palju parem, aga minu ravi kestab ikka 3 päeva... kuni täiesti terve tunne on. Õues (poes) muidugi käin juba varem, soojalt riides.
Olen kunagi olnud ka tabletiravil, aga nüüd püüan ise hakkama saada.
 
samas seisus 26. november 2008, kl 17.19
Nora, mul on täpselt sama probleem!

Nüüdseks on see kestnud juba 2 ja pool aastat.

Täpselt samamoodi leiti Coli bakter ja Enterococcus bakter.
Olen saanud umbes 10 kuuri erinevaid antibiootikume, kuid ikka tuleb põiepõletik tagasi. Sellel suvel oli esimene pikem paus (umbes 2,5 kuud), muidu on mul põiepõletik vähemalt kord kuus, vahel ka tihedamini.
Käin Tallinna Keskhaiglas uroloogi juures, aga tema ei oska enam midagi öelda. Kirjutas mulle hunniku Nitrofurantoin tablette, vahel pean võtma neid kuuridena 1 tablett päevas, vahel ei võta üldse. Niikui põiepõletik tuleb võtan ka neid tablette - need küll mõjuvad mingi aja möödudes, kuid selleks läheb üldjuhul kaua aega (no vähemalt 4 päeva), või õigemini mulle tundub, et need lihtsalt leevendavad, kuid ei ravi. Seejuures on mul nende põiepõletikuhoogude vahel pidevalt ebamugavustunne kas siis põies või kusiti piirkonnas.

Olen samamoodi nõutu nagu sinagi. Põiepõletik on ikka täiesti jube haigus.

Kusjuures ma võtan regulaarselt erinevaid toetavaid vitamiine (nt jõhvikatabletid, urosept jne), joon nt peterselli teed..

Keskhaiglas tehti mulle ka kompuutertomograafia - kõik oli korras. Tehtud on ka kontrastainega uuring, põhimõtteliselt oli kõik normi piires, ainult üks neer oli veidi liikuv.

Ka naistearsti juures olid kõik testid negatiivsed (naistarst väitis, et ta tegi kõik võimalikud testid üldse).

No lootusetu seis, ma ütlen!
 
. 26. november 2008, kl 17.29
Juba sõna KROONILINE ütleb, et paratamatult võib aegajalt taas ägeneda. Seega lausa tervenemisest ei saa rääkida, küll aga ise võimalik üht-teist teha, et retsidiive esineks võimalikult harva.
 
eiei 26. november 2008, kl 17.30
no kord kuus või tihedamini kui kord kuus nüüd küll normaalne pole - selle taga peab ikka tõsine probleem olema.

krooniliseks nimetatakse üldjuhul juba seda, kui sul on 2-3 korda aastas põiepõelik

seega nii palju kui siin eelkirjutajatel on, pole normaalne
 
Nora 26. november 2008, kl 17.39
to: samas seisus

Jah, täpselt sama seis meil :(
 
cy 26. november 2008, kl 17.39
Tahaksin ka kuulda, kas keegi on kroonilisest põletikust üldse lahti saanud. Ise 7. eluaastast peale põiepõletikega hädas, juba lapsena kuulutati see krooniliseks. Nüüd olen 46, ja aina hullemaks läheb. Minul ei näita külvid kunagi ühtki bakterit ka, nii et ravida pole nagu midagi. Ometi on need valud ja WC vahet jooksmised lausa talumatud. Kõik uuringud tehtud, mis võimalik, käidud era- ja muidu arstidel. Lihtsalt elada tuleb sellega. Aga mul on nii, et iga kuu tuleb ehk nädalajagu põletikuvabu päevi ainult kokku - hoolimata sellest, kui soojalt end sisse pakin ja kuidas ennast hoian. Täiesti nõutu. Kuulan huviga teiste kogemusi.
 
... 26. november 2008, kl 18.37


joon pol pala teed,kasutan seda salatites ja mujal kus võimalik.
kummeli teed joon ka iga kuu nädal aega 2 tassi päevas.(loitsukelder)

urinali toidulisandid lisaks.
 
l 26. november 2008, kl 18.54
teejoojad võiks ju iga päev juua teed, neid erinevaid põieteid. mahladest eelistada ka pohla ja jõhvika omasid. need leevendasid mul küll päris hästi.
 
mina 26. november 2008, kl 21.50
tsooniteraapiaga sain jagu piinavatest põiepõletikest. ei mingeid ravimeid enam
 
kiki 26. november 2008, kl 22.04
No mul käis ka iga paari nädala taganat kallal, aga põhiline ongi see, et neerud vms hästi soojas...päevas jood vähemalt 2 liitrit vett, kui tunned, et kipitustunne tulema hakkab....siis mul aitas jube hästi see, kui õhtul lasta pudelisse hästi sooja vett ja siis voodis hoida umbes 15-20 min tuppe vastas....pärast seda siis tuttu. Kuuma vee hoidmine leevendab pissimisel kipitustunnet...vähemalt selle superhullu! :)
Jõhvikad ning arbuus on ka muidugi jube head asjad! :)
 
B. 26. november 2008, kl 22.05
on hooti korduvad põiepõletikud, põhiliselt siis, kui suguelu aktiivsem (no vahepeal kui üksi olen olnud, siis on rahulikum). hetkel olen juba paar kuud põiepõletikuvaba ning elan ka suguelu! ei julgegi kohe hõisata enne õhtut.

aga minu protsess siis: eelnevalt ravis aastaid PP perearst. ja reeglina ikka nitrofuranteiin. ja nii see asi ikka kordus. bakterikülvi ta ei teinud!

läksin ise fertilitasse burovaja juurde, tegi bakterikülvi ja oli Enterococcus faecalis. sain 2 erinevat antibiootikumikuuri järjest ning peale seda pidi veel kolmas tulema, kuid muudel põhjustel jäi see hetk arstijuures käimine katki. ja samas sain telefoni teel teada, et proov oli puhas. ja rohkem pole PP olnud praegu. kuid kuna see bakter on salakaval, siis peaksin nüüd uuesti minema proovi tegema.

NB! neile, kellel on bakterikülvid puhtad, kuid sümptomid jätkuvad. ühel tuttaval raviti piinarikast PP väga pikalt, mitmete-mitmete erinevate antibiootikumidega. lõpuks olid kõik proovid puhtad kuid PP ikka edasi. ja lõpuks üks tark arst määrast talle antidepressandid! see PP kas tekitas juba psüühilist stressi ja reaktsiooni või vastupidi, psüühiline stress tekitas somaatilisi sümptomeid - igatahes AD-d aitasid! praeguseks on see tüdruk PP-vaba olnud 4 aastat.
 
cy 26. november 2008, kl 22.24
see viimane jutt võib olla õige, vähemalt osalt. PP on sageli kindlasti närvidega seotud, on ju isegi diagnoos "närviline põis". mulle meenub, et kui võtsin 2,5 a AD-sid (muudel põhjustel), siis oli ka põis üsna OK. on veel kellelgi kogemusi AD-dega põie maharahustamisel, kui bakterit pole?
 
ja 26. november 2008, kl 22.30
mul ka pidevad põiepõletikud, kuid töötan mürkkemikaalidega. Mul põielihased ka nõrgad veel, sain just parimale günekokirurgile vastuvõtuaja.
 
jinny 27. november 2008, kl 08.01
Mul on ka krooniline, aga mitte eriti hull, esineb nii paar korda aastas.Antibiotse süüa ei saa,kuna põdesin kollatõbe ja on maohaavandi oht :/
 
minni 28. november 2008, kl 12.24
Ainuke asi, mis tõesti aitab, on põieloputus. Mulle tehti seda Mustamäe haiglas
 
B. 29. november 2008, kl 10.03
kuidas seda põieloputust tehakse? ja mille puhul, lihtsalt, kui on põiepõletik??
 
Nora 29. november 2008, kl 11.27
Jah ma tahaks ka teada.
Kas siis loputatakse need kapseldunud bakterid välja? mis muidu kuidagi ravile ei allu.

Muideks, ma hakkasin tsooniteraapiat ka proovima, kuna raamat on olemas, siis miks mitte.
 
ehee 07. detsember 2008, kl 14.52
tsooniteraapia raamatu järgi ise ravimine on üks asi, spetsialisti juures käimine teine. aga proovi muidugi, ehk aitab:)
 
soovitan 29. detsember 2009, kl 13.59
probiootikume.kasutan ise ja ei suuda järgi jätta,sest gün seenest sain jagu ja seedimisele ka hea.olen hädas olnud ka põiega-kasutasin veel Lady care nimelisi jõhvika tablette.
 
annika 29. detsember 2009, kl 18.37
kel põletik sage - kuidas hügieeniga on? mitu korda päevas alumist otsa pesete, kas stringe kannate, kas WC-s pühite eestpoolt tahapooole? kas kannate liibuvaid teksaseid? kas partner (id) on uuritud ja ravitud? tupepõletikke (klamüüdia, uurea- ja mükoplasma, bakertiaalne vaginoos jne.) pole? joote vedelikku (kohv ei ole vedelik!) piisavalt?
 
o 29. detsember 2009, kl 18.46
Kas kasutad beebipille? Kas käid pissil ja pesed end kohe pärast igat vahekorda? Tihti unustatakse lihtsad tõed.Nii enda kui ka partneri hügieen on ääramiselt oluline.
 
Marvi 30. detsember 2009, kl 23.51
Mul on ka juba teist korda paari kuu jooksul äge põletik ja põletikevahelisel ajal oli pidevalt tunne, et nüüd kohe-kohe hakkab jälle põletik, samas analüüsid olid siis puhtad, kuigi ajas kogu aeg vetsu vahet käima ja füüsiliselt aktiivne ei saanud üldse olla (liikumisel oli halb tunne kusitis). Olen tõesti joonud igasugu teesid ja ikkagi tuli põletik tagasi. Muidugi mul ei tehtud esimesel korral ka külvi, nüüd vähemalt tehti, kuigi praegu on ikkagi peal suvalised antibiootkumid. Proovisin ka iga hinna eest ilma AB-ta hakkama saada, teisel päeval isegi läks oluliselt paremaks, aga siis läks enesetunne jälle halvemaks ja otsustasin Ab kasuks.

Samas tean inimesi, kes on edukalt homöoptaatiaga korduvatest põiepõletikest lahti saanud ja Fitolizini pasta pikaajalise tarvitamisega.
Minul seekord homöopaatiaga ei õnnestunud, aga ma pole veel lootust kaotanud.
 
fsd 31. detsember 2009, kl 00.59
kas teie seksuaalpartnerit on kontrollitud???
 
Marvi 31. detsember 2009, kl 10.35
Nii hämmastav kui see ka pole on mul hügieeniga kõik korras, stringe ega sünteetilisi alukaid pole eales kandnud, beebipille ei söö, günes on kõikvõimalikud analüüsid tehtud, sh ka mükoplasma ja ureaplasma. Samas muidugi peab nentima, et on olnud pikaajaline tupeseen, millest siiani päris lõplikult jagu pole saanud. Teises pooles väga asi ei saa olla, sest kasutame nagunii kondoomi (kuna mina keeldun pille söömast). Vedelikku olen joonud pärast esimest põiepõletikku iga päev oma 2 liitrit, kusjuures kohvi üliharva.

Mina praegu arvan, et mulle kirjutati esimesel korral lihtsalt vale rohi välja, sest teisel päeval läks küll olemine kohe rohtudega paremaks, kuid mitte päris normaalseks ja sellisele tasemele see paariks kuuks jäigi, kuni nüüd tuli uus tõsine põletik.

Külv võtab aega, aga rohi tuleb välja kirjutada kohe. Näiteks mina saan oma külvi vastused nüüd tõenäoliselt alles kuus päeva pärast analüüsi andmist kätte. Muidugi on see lausa kohutav, kui selgub, et olen vale AB-d tarbinud ja tuleb nüüd esmaspäeval uue rohuga otsast alustada. :S Samas tarbin reipalt igasugu taimseid vahendeid ka, lisaks teen praegu ka üpris karmi pH-dieeti, millega on edukalt igasugu haigusi seljatatud. Tean isegi inimest, kes ainult dieediga paari nädalaga suisa E colist lahti sai.
@!#$__@!#$@!#$
Annika kirjutas:
kel põletik sage - kuidas hügieeniga on? mitu korda päevas alumist otsa pesete, kas stringe kannate, kas WC-s pühite eestpoolt tahapooole? kas kannate liibuvaid teksaseid? kas partner (id) on uuritud ja ravitud? tupepõletikke (klamüüdia, uurea- ja mükoplasma, bakertiaalne vaginoos jne.) pole? joote vedelikku (kohv ei ole vedelik!) piisavalt?
 
minu kogemus 31. detsember 2009, kl 12.09
On küll võimalik kroonilisest põiepõletikust vabaneda. Mul olid aastaid igal kuul antibiootikumid peal põiepõletikega, vahelduseks ka neeruvaagnapõletik. Uurisin siis alternatiive ja teiste kogemuste baasil jõudsin GNLD toidulisanditeni (tegelikult toitainekontsentraadid). Ega ma alguses eriti uskunud küll, nii lootusetu tunne oli juba. Mõtlesin, et vähemalt proovin ja tulemuseks on see, et paari aasta jooksul jäid need põletikud järjest nõrgemaks ja harvemaks ning antibiootikumide asemel suurendasin toidulisandite kogust ja põletik mööödus kiiresti. Võttis aega ja kannatust, aga muud probleemid (pidev väsimus, viirused-külmetused) jms kadusid ka nö "kõrvalhüvedena". Igal juhul olen rahul ja raudselt soovitan - nüüdseks juba ca 6-7 a põletikuvaba elu.
 
Marvi 31. detsember 2009, kl 12.10
Nii hämmastav kui see ka pole on mul hügieeniga kõik korras, stringe ega sünteetilisi alukaid pole eales kandnud, beebipille ei söö, günes on kõikvõimalikud analüüsid tehtud, sh ka mükoplasma ja ureaplasma. Samas muidugi peab nentima, et on olnud pikaajaline tupeseen, millest siiani päris lõplikult jagu pole saanud. Teises pooles väga asi ei saa olla, sest kasutame nagunii kondoomi (kuna mina keeldun pille söömast). Vedelikku olen joonud pärast esimest põiepõletikku iga päev oma 2 liitrit, kusjuures kohvi üliharva.

Mina praegu arvan, et mulle kirjutati esimesel korral lihtsalt vale rohi välja, sest teisel päeval läks küll olemine kohe rohtudega paremaks, kuid mitte päris normaalseks ja sellisele tasemele see paariks kuuks jäigi, kuni nüüd tuli uus tõsine põletik.

Külv võtab aega, aga rohi tuleb välja kirjutada kohe. Näiteks mina saan oma külvi vastused nüüd tõenäoliselt alles kuus päeva pärast analüüsi andmist kätte. Muidugi on see lausa kohutav, kui selgub, et olen vale AB-d tarbinud ja tuleb nüüd esmaspäeval uue rohuga otsast alustada. :S Samas tarbin reipalt igasugu taimseid vahendeid ka, lisaks teen praegu ka üpris karmi pH-dieeti, millega on edukalt igasugu haigusi seljatatud. Tean isegi inimest, kes ainult dieediga paari nädalaga suisa E colist lahti sai.
@!#$__@!#$@!#$
Annika kirjutas:
kel põletik sage - kuidas hügieeniga on? mitu korda päevas alumist otsa pesete, kas stringe kannate, kas WC-s pühite eestpoolt tahapooole? kas kannate liibuvaid teksaseid? kas partner (id) on uuritud ja ravitud? tupepõletikke (klamüüdia, uurea- ja mükoplasma, bakertiaalne vaginoos jne.) pole? joote vedelikku (kohv ei ole vedelik!) piisavalt?
 
Marvi 01. jaanuar 2010, kl 14.29
Ma just eile tegelesin põhjalkumalt põiepõletiku teema uurimisega. Kuna sain just eile teada, et minu põletike põhjustajaks on E. coli, keskendusingi just sellele.
Tuleb välja, et E.coli armastab väga happelist keskkonda, sh kõik teed ja joogid, mis muudavad uriini happeliseks, on E.colile paradiisiks. Nii polegi midagi imestada, kui üldiselt heaks põierohuks peetav jõhvikamahl, leesika- ja pohlatee ja kõik põieteed, mis neid ürte sisaldavad, ei tee olukorda paremaks ja varem või hiljem haigus jälle kordub. Ükski Eesti arst pole mulle seda kunagi rääkinud, nüüd ingliskeelsetest netilehtedest lugesin.

Soodsas keskkonnas suudab E.coli 20 min jooksul oma populatsiooni kahekordistada, kuid aluselises keskkonnas jällegi on paljnemine häiritud ning kui järjepidevalt uriini aluselisena hoida, ongi võimalik sellest nuhtlusest täiesti vabaneda. Üks hull asi on veel, et E.coli muutub antibiootikumide suhtes väga kergesti resistentseks.

Üks väidetavalt tõhus asi E.coli orgamismist eemaldaja on looduslik preparaat D-Mannose. Seda saab väga lihtsalt internetist tellida, koos saatmisega maksab 350 kr. http://www.dmannose.co.uk/
Tellisin ise selle eile ära, vaatame, kui kiiresti kohale jõuab. See jutt, mis seal lehel on tundub täiesti usutav, seda enam, et ka seal on räägitud keha happe-aluselise tasakaalu olulisusest.

Aluselise dieedi kohta saab lugeda raamatust "pH ime", aga üldjoontes võib öelda, et karmi dieedi ajal on keelatud kõik teraviljad (tatart natuke võib), kohv, must ja roheline tee, igasugu ketšupid ja äädikat sisaldavad toiduained, liha, kala.

Minu menüü koosneb praegu kapsast, brokolist, kaalikast, sibulast, küüslaugust, vähesest koorega küpsetatud kartulist (max 2 kartulit päevas), avokaadost, kurgist, tomatist (sh ka päikesekuivatatud tomat), basiilikust ja muudest mõnusatest potisalatitest ja muidugi rohkelt kvaliteetset külmpressiõli. Eks ta raske ole talvel end niimoodi näljutada, aga see pidev põiepõletik on nii üle visanud, et ma tõesti olen võtnud nõuks sest lahti saada.

Väga hea on näiteks sibula ja küüslauguga küpsetatud kaalikas. Ning avokaadosalat kapsa, rukkola ja päiksekuivatatud tomatiga. :)

Kergelt segadust on tekitanud, et mis teed need siis uriini aluselisemaks muudavad, praegu arvan, et põldosi ja kummel on igatahes ohutud ja põiepõletiku ajal soovitatavad pealegi. Juua tuleb palju, mina joon oma 3 liitrit päevas, vbl peaks rohkemgi jooma, sest väga tähtis on põies kogu aeg liikumist hoida, käia vetsus kohe kui häda on, mitte kannatada. Ma ise jooksengi praktiliselt iga 30-40 min tagant vetsu.

Edu kõigile enda ravimisel ja head põiepõletikvaba uut aastat!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!