Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Orungal
 
küsija 25. veebruar 2009, kl 18.56
Kes on tarbinud ravimit Orungal? Palun jagage kogemust, kuidas mõjus? Kas oli abi ja kas tekkis ka mingeid ebameeldivaid kõrvalmõjusid?
Ootan analüüsi vastused ära ja kuu aja pärast saan UUESTI arsti juurde. Käisin vastuvõtul ja ta saatis mu verd andma enne ravi. Ja siis pean minema tagasi, aga järjekord on kuu aega pikk. Eks siis ootan.
 
, 25. veebruar 2009, kl 19.01
Võtsin pulssravina kolme kuu jooksul,varbaküünte seene tõttu.Nüüd üle poole aasta möödas ravi lõppemisest ja peaks olema välja kasvanud kahjusttatud osa-paraku ei olnud sest mürgist abi,küüs on ikka kollane ja pudine,kahjustus liigub üha allapoole.Sõrmeküüneseene korral saab küll abi,siis ravi ka lühem ja kasvab kiiresti välja.
Vereanalüüse tuleb tõesti teha,kuna peab jälgima maksanäitajaid-nende pöörduv tõus on normaalne,kuid ei tohi ületada lubatud piire.
 
küsija 25. veebruar 2009, kl 19.23
Kuidas siis küüneseenest lahti saab? Peab pikemalt ravima? Huvitav, kui see ei mõju varbaküünele, miks seda siis selleks puhuks kirjutatakse? Kas oled arstile öelnud, et kasu ei olnud?
 
küsija 25. veebruar 2009, kl 19.59
Kas nahaarst küünest proovi võttis? Kas ta tuvastas ära, mis seenega tegu? Neid küüneseene vorme on erinevaid. Minul võttis proovi ja siis ütles, et ravi määratakse vastavalt analüüsi tulemusele. Ütles, et kui on kõige tavalisem küüneseen, siis Orungal aitab kindlasti ja saan oma küüne tagasi. Mul muide 2/3 küünt rikkis. Olen selle maha pidevalt viilinud. Seega küüs olematu, aga see haige osa, mis alles jäänud (vereni ei saa ju viilida) on kollane ja rabe.
Ma ei saanud enne seenerohtu võtta, sest tarvitasin kroonilise haiguse tõttu pikalt muid ravimeid, mis on seeneravimiga koos vastunäidustatud. Praegu on see krooniline haigus kontrolli all ja püüame ravida küünt.
 
teada 25. veebruar 2009, kl 21.42
to küsija
Kes su arst on (see, kes analüüsi võttis)?
 
küsija 25. veebruar 2009, kl 21.53
dr. K. Kivimägi
 
phhh 26. veebruar 2009, kl 12.28
Mulle väänati see Orungal ilma igasuguse küüneanalüüsita (vereanalüüs küll tehti maksa kontrolliks). Arst vaatas küünt kiikamisi üle laua nurga (kusjuures mul polnud pealtnäha midagi küüneplaadil viga - pediküürija, kes ninapidi küünte kallal nokitseb, ütles, et üks küüne nurk natuke sügavamalt justkui õõnes, et võiks igaks juhuks kontrollida). No ma siis ka lolli peaga ütlesin arsti juures, et pediküürija kahtlustas küüneseent ja soovitas kontrolli tulla ja - oligi diagnoos pandud 1 meetri kauguselt! See oli Rapla haiglas.
 
ettevaatlik 26. veebruar 2009, kl 13.43
Orungali üheks paljudest võimalikest kõrvalmõjudest on nahaärrituste ja ka tõsiste nahaprobleemide tekkimise võimalus. Minul ravikuuri ajal ühtegi kõrvalmõju vähimalgi määral tunda ei olnud. Umbes aasta pärast ravikuuri lõppu tekkis psoriaas. Kuna pärilikkusefaktor täielikult välistatud, pean selle väga tõenäoliseks põhjuseks Orungali. Kui nahaarstile (mitte sellele, kes Orungali mulle määras) sellest ravikuurist mainisin, vahetas ta õega tähendusrikka pilgu. Mulle midagi ei öeldud, aga järelduse tegin ise, et see võis olla küll põhjuseks, miks mul psoriaas tekkis. Tegemist on ikka väga tugeva ravimiga ja teistele soovitaksin igal juhul enne proovida teisi küüneseene ravivõimalusi, et mitte võtta suuremaid terviseriske.
 
küsija 26. veebruar 2009, kl 16.39
rapla haiglas on nahaarstiks dr. ambur tema vaatab jah üle lauanurga. aga dr Kivimägi pani kummikindad kätte, lasi mõlemad jalad ja varbad, ka varbavahed, tallad ja kannad karmi pilgu alt läbi. ja siis palus õelt skalpelli ja hakkas musta värvi kleepeka peale küünt kraapima. veranalüüsiks võeti ka 6 mensuuri täit verd (hepatiidinäitajad ja teised maksanäitajad ja muud ka kõik).

see doktor ütles just, et Orungal on säästlikum , kui näiteks Lamisin tabletid, Diflucan (mida võetakse 1 tbl nädalas) jm.
 
ettevaatlik 26. veebruar 2009, kl 17.02
No ongi nii, et ega kõigil inimestel ei teki ühesuguseid kõrvalnähte. Ja ega seda ei saa ka 100% tõestada, et just Orungalist see haigus mul välja lõi, seda ei teatagi täpselt, millest psoriaas tekib, aga maksatalitlusega olevat tugev seos ja Orungal maksale samuti hästi ei mõju, miks muidu seda organit eelnevalt nii põhjalikult kontrollitakse. Ongi tugevate ravimitega see häda, et üht haigust ravid aga teise võid saada.
 
küsija 26. veebruar 2009, kl 17.13
õigust räägid.
 
M 27. veebruar 2009, kl 01.08
leotad küüneseenega käsi-jalgu soojas seebivees küüned pehmeks, lõikad ära nii palju kui võimalik on, määrid joodiga või äädikaveega.
 
xxx 27. veebruar 2009, kl 10.10
mina olen määrinud ja leotanud ja lõiganud ja maha viilinud ja pannud teepuuõli ja äädikat ja ka seda loceryl lakki. kaks aastat jändasin, asi läks aina hullemaks. nüüd läksin arstile. kellele aitab, siis muidugi ei ole vaja seenerohtu võtta. mina olen kõik ära proovinud. mul anult süvenes see seen.
 
? 02. juuli 2009, kl 10.27
Kas Orungal on tekitanud halbu kõrvalmõjusid? Eile sai välja ostetud, tänasest hakkan küüneseent ravima. Arst tegi küünele analüüsi ja siis määras selle ravimi, kaks pulssi.
 
küüslauk 02. juuli 2009, kl 10.53
Mul tekkis siin eelmine sügis suur hirm, kui avastasin varba küüne kahjustuse, olin suisa paanikas. Pool suure varba küünt oli kollaka variundiga ja ühe väikse varba oma ka. Käisin ühel loengul ja seal räägiti, et küüslauku kardavad kõik seened jne. Haarasin mõttest kinni ja hakkasin hoolega küüslauku tarvitama, sõin ja määrisin varvastele. Vahepeal isegi hoidsin plaastriga peal, tahtsin jubedalt lahti saada. Pool aastat jändasin sellega ja praeguseks momendiks olen sellest lõhenemisest ja kollasest värvist lahti saanud, kuid olen ikka ettevaatlik ja jälgin hoolega oma küün(i)t. Kuulsin ka, et need rohud on kallid ja tervist laastava toimega, proovisin rahvameditsiini.
 
seen kallal 02. juuli 2009, kl 11.27
kõik ravimid on tervist laastava toimega, kuid vahel lihtsalt rahvameditsiin ei aita. ma olen proovinud ravida oma küüneseent igasuguste asjadega, küll teepuuõliga, äädikaga, Loceryl lakiga, mingite seenevastaste tilkade ja salvidega. pole mitu aastat jagu saanud. nüüd võtan seenetablette.
 
jaa 02. juuli 2009, kl 11.55
Võtsin ka seda kaks nädalat aga ei aidanud mitte midagi.
 
paljudele mõjub hästi 02. juuli 2009, kl 13.04
lugesin netist õige mitut kommnataari selle kohta, et Orungal on ainadanud küüneseenest lahti saada ja seen ei ole tagasi tulnud, aga muude seeneravimitega on seen tagasi tulnud.

Näiteks kirjutab üks ex-seeneline Ärilehes:
On selline ravim nagu Orungal, mis maksab kolmekordse kuurina 3000 kandis, aga minul tegi ta seenega puhta vuugi ning küllaltki lõpuni kahjustunud küüs on jälle ilus ja roosa. Üle aasta läks küll aega. Üks mingi teine küüneravis kasutatav tablett (no ei mäleta selle nime) olevat sihuke, mis aitab kah, aga mille võtmise järel kipub nakkus kergesti tagasi tulema, orungali puhul ei tule nakkus nii lihtsalt uuesti tagasi.

kaks nädalat küüneseene raviks on ilmselgelt vähe!
 
? 02. juuli 2009, kl 22.25
olem võtnud täna 2 x 2kps Orungali. ma ütleks et kõige mugavam tunne ei ole. pea on uimane, silmanägemine nagu väsinud ja kuidagi loiuks teeb.
 
INFO 02. juuli 2009, kl 22.55
Itrakonazool (Orungal) on suhteliselt ohutu ravim. Kõrvaltoimed on harilikult väiksed ja tõenäosemad pika ravikuuri korral.

http://www.derma.ee/articles.php?id=30
 
? 03. juuli 2009, kl 19.19
mida aeg edasi, seda halvem enesetunne pärast Orungali manustamist on. tund aega pärast kapslite võtmist läheb pea uimaseks. terve päeva on vastik olla, lisaks oleks nagu raske hingata, kopsus on paha tunne. kirjeldamatult ebamugav tunne nagu istuks keegi rinna peal. või nagu oleks suur rusuv deprekas või ma ei tea mis.
krt ja see ravim maksis pea 1000 krooni karp :S
põen kroonilist kopsuhaigust. terve kevade sõin antibiootikume ja nüüd ei saagi aru, kas asi on ikkag ravimist või on kopsuhaigus taasaktiveerunud. võibolla olen veel pikalt võetud antibiotsidest väga nõrk ja Orungal on minu ajoks kange. need ebameeldivad sümptomid ilmnesid pärast ravi alustamist, enne ei olnud. võib ju olla ka asjade kokkulangemine. samas ei tahaks nagu enam võtta neid, võibolla tuleb suur hingamispuudulikkus kallale, siis ju asi palju hullem. Orungaliga koos ei või manustada astmaravimeid/bronhilõõgasteid. ei teagi, mida teha.
 
huvitav 03. juuli 2009, kl 19.45
leidsin netist sellise küsimuse ja vastuse:
Küsimus: KÜÜNE SEENHAIGUS
MINU MEES PÕEB KÜÜNESEENHAIGUST. ARST SOOVITAS TALLE RAVIMIT
MILLE NIMI ON ITRAKONASOOL (orungal).KUNA SEE ON KÜLLALT KALLIS RAVIM SIIS KAS ON GARANTII.ET SEE RAVIM ANNAB TULEMUST JA KAS RAVIMI HINNAST
MAKSAB MINGI OSA KA HAIGEKASSA.

Vastab: Dr. Heli Raudsepp, naha- ja suguhaiguste arst, TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliinik, Kliinik
21-11-2003
Ravimi efektiivsus on ~75% ja haigekassa kompenseerib ravimit 50%.

...mina otsisn ka selle ravimi. täishind on 967,- eeku ja soodustus 50% oli kõigest 200 krooni odavam. kuidas seda mõista???
 
m 03. juuli 2009, kl 20.12
Võtan juba pea aasta, varvas on normaalseks läinud, algul oli päris kole, olin proovinud ühte ja teis, ei aidanud. Nüüd Fluconazole Sandoz-iga olen saanud seene kontrolli alla. Nädalas üks kapsel, nimetas seda ka Orungalaks.
Ära ei paiavat ta kaduma enam kuhugi, jääb paremaid aegu ootama.
Jama nende seentega, et käi seenele.
 
? 03. juuli 2009, kl 20.39
krt, miks arstid kirjutavad välja selliseid kalleid ravimeid enne, kui pole mõnda odavamat proovinud. ravimifirmat toidad igal juhul, kas ravim sobib või ei sobi.

ma võstin flukonasooli nädal aega 3xp kopsus elava candida-seene vastu. see ravim mõjus ka küüneseenele, küüs on üle poole ilusasti välja kasvanud. näitasin seda nahaarstile ja rääkisin ka seda, et kopsuarst kirjutas flukonasooli. ikka pidi nahaaarst mulle seda orungali kirjutama :S ja see ei sobi. nii halb hakkab.

kui sama ravimit peaks võtma ühe kapsli nädalas, mis siis viga.

PS. flukonasool ei ole Orungal, see on Diflucan (toimeaine flukonasool)!
https://www.arst.ee/et/Ravimid/view_drug/id=677/diflucan
Orungal pidi olema uue põlvkonna seeneravim. Tõhusam, kui Diflucan - küüs saab kolme pulsiga (üks nädal võtad, kolm ei võta - 3x) korda.
 
ja veel 03. juuli 2009, kl 20.51
Flukonasool on ka Diflazon:
https://www.arst.ee/et/Ravimid/view_drug/id=676/diflazon

Onühhomükoosi (Tinea unguinum, küüneseen) raviks on soovitatav annus 150 mg üks kord nädalas. Ravikuuri tuleb jätkata kuni nakatunud küüs on asendunud uuega. Sõrme- ja varbaküünte väljakasvamine võtab aega tavaliselt vastavalt 3…6 ja 6…12 kuud ja võib suurel määral individuaalselt ja vanuseliselt kõikuda. Pärast pikaajaliste krooniliste infektsioonide edukat ravi küünte välimus tavaliselt ei muutu.

Ma saingi kopsuseene raviks seks Diflazoni, mitte Diflucani (sry, ajasin sassi). Põhimõtteliselt on tegemist sama ravimiga (toimeainega), millel on erinev nimetus.
ndorofeeeva 14. aprill 2023, kl 08.58
Diflukan ilma retseptita - https://onlinecheappills.com/diflucanee... Soovitan.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!