Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
must väljaheide
 
:((( 01. august 2009, kl 16.09
mul on 3 päeva juba imelikult tume,peaaegu must väljaheide.
millest see võib tulla?on kellelgi veel olnud?ma olen mures
 
? 01. august 2009, kl 16.18
mustikaid vms oled söönud?
 
@!#$ 01. august 2009, kl 16.46
väljaheite värvus sõltub suuresti söögist. ära igaksjuhuks punapeeti söö - kaka värv võib su pärast päris surnuks ehmatada.
 
R 01. august 2009, kl 17.56
rauda palju organismis, võibolla sööd hästi palju maasikaid, mustsõstraid ja ka veel rauatablette, aga see pole hull, hullem oleks raua puudus.
 
lemma 01. august 2009, kl 18.00
kui sööd rauatablette siis võib kah mustaks minna.
 
! 01. august 2009, kl 19.25
maasikad nüüd küll väljaheidet mustaks ei tee. rauatabletid teevad küll. peet ka ei tee mustaks ja msutikad ka mitte. mustikad teevad sinakashalliks.
must väljaheide on tegelikult haiguse märk: rauavaegusaneemia, soolehaavandid või vähk - muidugi juhul, kui sa pole äsja just ohtralt Guinnessi õlut kaaninud. Igal juhul on siis kõige targem pöörduda kohe arsti poole.
 
:((( 01. august 2009, kl 22.37
mustikad tõesti ei muuda?
ma sõin paar päeva tagasi küll..
eelmine kommentaar paneb mu muretsema
 
preparaat 01. august 2009, kl 22.37
to!
ära aja segadusse. nii peet kui mustikad teevad väljaheite mustaks, no vähemalt oluliselt tumedamaks kui tavaliselt. kellel seal vetsus ikka laborivalgus on.
 
! 01. august 2009, kl 22.38
no kui sa ühe korra mustikaid sõid, siis see ei peaks tõesti väljaheidet kolmks päevaks mustaks tegema. kui sa just väga-väga palju ei söönud. arvan siiski, et mustikad seda ei teinud.
kui see esmaspäevani must on, siis esimese asjana soovitan sul osta esmaspäeval apteegist keeratava korgiga analüüsitops (sinna kleebid nime peale ja paned väljaheite sisse), võta perearstilt analüüsilie saatekiri ja vii ära. juba see ütleb, kas muretsemiseks on põhjust. enne ei ole vaja ette muretseda.
 
kakimise abi joobert 01. august 2009, kl 22.50
mis värvi siis kakk euronormide järgi olema peab? kui punakas on, siis järelikult vähk. kui mustjas - järelikult vähk. aga kui on helepruun - mis siis on? loomulikult jälle vähk! ärge ikka hulluks ka minge. hüpohondria on selle nimi. kakage rahulikult ja pärast ärge jääge põrnitsema tulemust ja juurdlema selle värvi üle. lugege parem raamatuid või sõitke seenele.
 
:) 01. august 2009, kl 22.46
peet tegi minul väljaheite punakaks. mustikaid olen söönud, aga siis pole tähele pannud, mis värvi asi tagant tuleb. paljud ravimid võivad ka väljaheite mustaks teha.
mustikas teeb keele küll siniseks, aga seedimisel see värv samaks ei jää, selle kohta ei tea.
 
:((( 01. august 2009, kl 22.51
appi ma olen nii hirmul praegu,et on vähk :S
ma sõin mustikaid tegelikult piisavas koguses,aga varem pole nii tumedat väljaheidet kunagi tähendanud.ja mitu päeva.
ma ei saa aru kas tumepruun või must,pigem must.selline väga tume ikka.
 
! 01. august 2009, kl 23.00
must on ikka must ja tumepruun on tumepruun. kui pole täitsa must, siis ära muretse midagi. muide, mu lapsel oli titena väljaheide pigimust, ei olenud tal vähki ega muud häda. ei teagi, millest mustaks läks. arstid uurisid, ei leidnud midagi. paari päevaga läks kollaseks tagasi.

vähki sul kindlasti ei ole, sest vähiga kaasnevad tihedad kõhuvalud ja -krambid. need peaksid olema ammu enne musta väljaheidet ja siis on selles ka verd. kuna sul pole valusid ega verd, siis pole vaja midagi hullu mõelda.
joo palju. lahja tee on ka hea. tee hommikul mingit kerget putru, kaerahelbed näiteks. küll see väkjaheide sul heledaks läheb.
 
''' 01. august 2009, kl 23.06
kui haiguse pärast must, siis muudab mustaks väljaheite mao- või soole verejooks... seda muide ei pruugi ise aimatagi... sellepärast must mitte punane, sest see on vana veri, pigem siis ikkagi maost... aga muidugi on ilmselt ka teisi põhjuseid, kui ära ei lähe, siis soovitaks küll arstiga ühendust võtta...
 
:((( 01. august 2009, kl 23.11
uuh,mul hakkas poole kergem tunne, ma väga tänan selle eelmise kommentaari eest! :)
 
:((( 01. august 2009, kl 23.12
vahepeal tuli kommentaar vahele,tänud tahtsin !'le öelda (parandan)

tänan ka eelmist ja kõiki teisi muidugi, ma ehk homme võtan arstiga ühendust.näis kuidas homme on
 
! 01. august 2009, kl 23.10
muide, soolevähil pole erilist, ainult sellele haigusele omast tunnust. st olgu see s*tt mis värvi tahes. vähi korral avaldub rida erinevaid sümptomeid korraga, sh kaalulangus, väsimus, närkus, püsiv valu, kõht pikalt kinni või lahti, vere eritumine jne.

pole sul vähki. mine nüüd rahulikult magama ;)
 
:((( 01. august 2009, kl 23.16
parem oleks tõesti minna magama,ma tänan veelkord :)
 
n 02. august 2009, kl 00.46
mis kuradi vähk, võib tavaline soole rebend olla ja veri värvib rooja mustaks. Ikka arstiga peab rääkima, see sere sattumine pidi suht tavaline olema, ei paanikat.
 
Rahustaja 02. august 2009, kl 11.53
Minge siin oma jutuga, tegelikult , kui ikka mustikaid sõid, siis võib olla sellest küll musta värvi ja mitu päeva jutti. Nii et rahu ja veelkord rahu. Paanitsemiseks on põhjust siis, kui ikka mitu, mitu päeva väljaheide must. Ja mingil määral, kui sisikonnas häda või hemmorroidid, siis annab see ju juba muudmoodi ka märku, valud, omapärane tunne jne.
Soovitan kõigepealt maha rahuneda.
 
! 02. august 2009, kl 12.32
küllap ta ongi rahunenud ja kaka värv ka normis ;)
 
. kui 02. august 2009, kl 12.37
näiteks , ütlen näiteks, on väljaheites verd , mis teeb selle tumedaks , siis on sellel ka vastavalt vastik hais. keegi ei nuusi u oma s.tta kuid siis on lõhn ikka tugev.
 
z 02. august 2009, kl 20.26
mul oli pärast ülipikka antibiotsikuuri s*tt kinni ja verd ja paksu lima ja mädahais ka. loomulikult ma ei nuuskinud seda, see lõhn käis tavalisest haisust lihtsalt kordi üle. siis kadus see ise ära. arsti juures ei ole käinud. aga verd ega lima pole.
 
! 02. august 2009, kl 21.44
Musta väljaheite üheks võimaluseks on sisemine verejooks.
 
... 03. august 2009, kl 10.01
verejooksuga kaasneb ikkagi valu. ilma mingite kõrvalsümptomiteta mingit jooksu ei ole.
 
Veronika 27. oktoober 2009, kl 02.11
Teema on vana aga kergitaksin veel korraks. Kui must väljaheide on põhjustatud näiteks raua tablettide võtmisest (Haiglas diagnoositi rauavaegus aneemia, mille põhjus teadmatta) ,kas ei oleks mõistlik mingiks ajaks tablettide võtmine katkestada? Oletan, et tumenenud väljaheite põhjus ongi raua üleküllus organismis.. Annaks ehk organismile veidi asu, et mitte päris üle koormata sellega, millest eelnevalt puudus oli. Muid soolme hädasid ei ole.
Veel tekkis huvi, kas on keegi teadlik, kui pikk on umbkaudne tablettide kuur? Mujalt loetud materjali põhjal on oletatav keskmine aeg pool aastat. Kas on ehk kedagi siitsamast, kes antud asjaga on ise kokku puutunud ning oskab selgitada, kuidas võtta mõistet "pool aasta"? On se maksimum piir või pigem alates sellest ajast on organism juba piisavalt taastunud, et saaks katkestada raua lisamanustamise.
 
võib olla 27. oktoober 2009, kl 14.56
maohaavanditest,seedub ära seepärast must,kui tuleb sooltest siis on verekiud ja ka valu ei pruugi iga kord olla,peaks ikka igaks juhuls maost pildi tegema kui üle ei lähe,aga hiina meditsiini järgi parandab maohaavu taruvaigu kapslite võtmine kolm korda päevas pool tundi enne sööki
 
x 27. oktoober 2009, kl 22.06
Mul oli teemaalgatajaga mrega sama ehmatus,siis ,aga tuli meelde et võtsin sõetablette.
 
huu 28. oktoober 2009, kl 16.55
Ohtralt punast veini võib ka sama tulemuse anda;)
 
autorile 11. november 2009, kl 17.58
Mustikad, peet, verivorst, söetabletid....

Must vedel väljaheide on mao verejooksu puhul, kuid sellega kaasneb väga tugev nõrkustunne ja pearinglus. Sul ei ole verejooksu. Kui see nii oleks, siis oleksid juba ammu haiglas, mitte ei kirjutaks siin rubriigis kirjakesi
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!