Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
lõhenevad sõrmed
 
si 16. oktoober 2009, kl 23.17
Kas kellelgi on kogemusi, mis aitab lõhenevate sõrmede vastu. Iga aasta sügiseti algab võitlus lõhenevate sõrmedega, just sõrme otsad. Väga valus ja ebamugav. Kas keegi teab millest, ja mis aitab?
 
... 17. oktoober 2009, kl 00.31
proovi määrida kastoor- e riitsinusõliga.
 
ann 17. oktoober 2009, kl 08.25
Minul jälle suunurgad katki ja enam ei parane. A vitamiin ei aita
 
kala 17. oktoober 2009, kl 08.32
Olen abi saanud rasvase kala söömisest, see omega3 värk. Just praegu on Stockmannis hullud päevad ja ma ostsin varuks ikka suure koguse nii kuum- kui külmsuitsu forelli (muidu olen põhiliselt heeringa peal, lõhhelised on kallid). Maksab seal parkla juures telgis 150 kr kilo!!! Kannad ka enam ei lõhene. Kreemid, salvid pole aidanud, aga eks neid tuleb ka ikka peale määrida, eriti peale vanni, aga toit on põhiline.
 
mulle... 17. oktoober 2009, kl 23.10
...mõjuvad sõrmedele halvasti Fairi nõudepesuvahendid (v.a.sidrun). Pese nõusid mõnda aega kinnastega.
 
olen nõus 17. oktoober 2009, kl 23.22
..eelviimasega. omega3 on sel puhul vägagi hea asi. Ise olen tursamaksaõlile truuks jäänud.
 
raud puudu 18. oktoober 2009, kl 11.52
b-grupp ja omega 3 puudu, nt Gnld-s on olemas Formula 4 ja Omega 3, ei maksa hingehinda( esimesest jätkub ühele inimesele ca 4 kuuks ja teine purgitäis ca kuuks või suts enamaks) ja toimivad.
 
provintsist 19. oktoober 2009, kl 10.33
mulle aitab ajutiselt nahaarsti poolt kirjutatud salv Daivobet, kuid ikkagi tulevad üksikult tagasi aeg-ajalt. see on selline pisike 2-3 mm pikkune lõhe, aga valu teeb koledal kombel ja vahel on sellest isegi sõrmeots paistes. määrin käsi ka puhta vaseliiniga. mul mõõblitööstuses mürgise liimiga töö, hoian küll kindad käes ja enne panen vaseliini sõrmedele, muidu kipuvad kohe kuivama. nüüd on kahel sõrmel selline paksem nahk otsas, kui lõhe tekib, siis just sinna, terve naha peale lõhe ei teki, ikka peab olema all nagu vigastatud nahk...
ei tohi kasutada selliseid kreeme, mis niisutavad.
vahepeal tuleb kätele teha meresoola vanni
häid tulemusi on andnud ka endavalmistatud astelpaju õli. imekombel ei tekkinud ka nende korjamise aegu lõhesid, kuigi marjad üle mõistuse hapud
 
mina 19. oktoober 2009, kl 10.46
Mina olen teinud nii, et olen ostnud 1000mg kuningakepiõli kapsleid (need on head suured) Olen lõiganud noaga otsa ära ning pigistanud sealt selle õli välja ja lõhenevatele kandadele määrinud. Päris kiirelt tõmbab korda. Vast ehk toimib sõrmedele ka.
 
Õli ikka sisse 19. oktoober 2009, kl 11.37
Miks te end pealt määrite??? Kui uks kriuksub, siis kas tuleks hinge määrida või ukse pinda õlitada???
Oomega 3 peaks kõik pidevalt tarbima, sest kalas on kahjuks liialt palju 6, mis neutraliseerib ära 3 omastatavuse. Kala on muidugi parem, kui ei miski.
Nahk vajab ka väga palju vitamiine ja B kompleks on väga oluline. Suunurgad katki - kas lihtsalt B puudus ja suhkru liigne tarbimise tagajärg. Või... needsamad näitajad on kahjuks seotud ka diabeediga, mida on meie ühiskonnas juba liiga palju.
 
viivi 19. oktoober 2009, kl 11.55
vitamiinid on ok ja kalamaksaõli, aga tegu võib olla ka allerigiaga.
minul näit tuli see peale last ja sõrmeotsad olid ikka nii lõhki, et ei saanud midagi teha. kui loobusin igasugusest koristamiset, nõudepesust jm kodukeemiaga kokkupuutest, siis said ajapikku ka sõrmed korda. määrisin neid pantenoli kreemiga, see parandas kiiresti ja leevendas valu.
allergia on jäänud ja kodutööd hoian põhiliselt teistele :-).
 
kreem 20. oktoober 2009, kl 15.01
scholli lõhenevate kandade kreem aitas minul
 
viivile 20. oktoober 2009, kl 18.02
Pärast sünnitust kaotatakse palju vitamiine-mineraale, sest laps n-ö võtab need endale. Nii et ei pruugi asi allergias olla.
 
N24 20. oktoober 2009, kl 19.40
Mul oli lapsena sama häda, ikka kohe julmalt olid sõrmeotsad katki, lõhed olid sügavad, lisaks tuli sõrmeotstest mitu kihti nahka maha, niiet nahk oli praktiliselt läbipaistev. Ikka jube valus oli, ma veel mängisin klaverit kah, täielik piin. Eks see asi algab ikka jah vitamiinidest ja õigest toitumisest - kalaõli jne. Kui kapsline ei taha võtta, söö kala, üleüldse toitu tervislikult. Kasuta ka rasvaseid ja toitvaid kreeme, näiteks Helosani. Minul aitab kõige paremini selline tavaline odav poekreem nagu Lemon Juice & Glycerin, müüaks igas suures toidupoes, kollane tuub, kindlasti osta see, millel on tuubil must triip (neid on kaks erinevat, see teine ei aita absoluutselt). Minul on see ainus kätekreem, mis käed korras hoiab. Mul on ka käenahaga probleeme, tekivad verised lõhed ja sõrmede vahelt hakkab nahka maha kooruma, see kreem on ainus, mis on aidanud ja tõesti niisutanud. Lisaks võiksid ka nahaarstile aja kinni panna, kui asi väga hull, määrab ta korraliku ravikreemi ja aitab nõu anda, mis edaspidi teha, et seda ära hoida.
 
Aleks 09. november 2023, kl 14.53
See on tingitud viiruse ja pidevalt käsipesemisel! Aga selle vastu aitab mõne pooletunnine protsess, pane sõrme otstele Hüdrogeel nn "Hydrogel" põletus haavadele ja steriliseerib ka viiruseid välja. NB seda ei tohi ninna toppida, ega suhu, ega silma, vaid nahale! Punetavate beebile nahale võib ka seda määrida aga mitte hõõruda, lasta oodata, kuni hüdrogeel ise ära kaob!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!