Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kas valutu lümf kaelal on siis näitab et kasvaja?
 
valutu lümf 08. detsember 2009, kl 17.25
kui kurk paar nädalat tagasi valutas siis avastasin e tlõualuu all lümf suurenenud ühelt pool, aga lümf ei ole valulik ja ei ole ka tagasi tõmmanud, natuke olen lugenud ja öeldakse et kui valutu siis võib olla lümfoom? Ta väga suur ka ei ole , liigub ringi , muidugi kael juba valus sest ma katsun kogu aeg seda lümfi. Või võib see olla ka ikka sellest kurguvalust? neljap lähen arstile
 
zzz 08. detsember 2009, kl 19.09
Kuskilt lugesin,et kui lümf ploomi suurune,et siis oleks vaja juba kindlasti analüüse teha,aga kõige parem ,käi arstil ära,sestiial ei oska ju öelda.Mida varem ,seda parem
 
Mia 08. detsember 2009, kl 22.23
ma ka kunagi läksin arsti juurde, et nüüd on vähk.

tuhkagi.

lihtsalt mul vahetevahel kui kurk on haige, tulevad need kaelalümfid esile, valusad ei ole, nagu herneterad naha all, lõpuks lähevad ära.
 
mu 09. detsember 2009, kl 10.02
Kui kaua see lümf üleval võiks olla. mul paar tükki juba pea 5 kuud ja kipuvad valutama.
 
valutu lümf 09. detsember 2009, kl 10.29
mul kuskil paar nädala üleval valusad iseenesest ei ole , aga kael küll paremalt pool valus, seal kus ümfid üleval
 
aga 09. detsember 2009, kl 11.02
mul on juba mitu aastat 1cm suurune lõuasm kaks arsti vaatas ja ütles et see võib vahest ni olla.
kartsin ka et lümfoom. kui ta liigub natuke sõrme all, siis ta küll ei ole kasvaja.
ära ülearu muretse
 
Liisu 09. detsember 2009, kl 11.08
Paisunud lümfisõlmekesed näitavad reeglina siiski vaid, et organismi on pääsenud midagi, mille vastu keha ennast kaitsta püüab, kas mõni viirus või muu selline. Tavaliselt läheb see mõne mädala möödudes ise üle. On ju tavaline, et kui kurk on valus, siis vaatab arst keelt ja katsub alati ka lõuapärade alt lümfe, nii et erutuseks pole vast põhjust. Näitab, et organism on aktiveerunud sind kaitsma.

Endal oli kunagi äkitselt kubemes suur muhk üleval, tormasin oma meesarsti juurde ja sain teada, et ei hakkagi surema:). Eks ta hirmutav ole jah pisut...
 
lea 09. detsember 2009, kl 11.37
jaaa muidugi, vähk on. homme sured.
tegelt rahune maha. lümfisõlmed võitelvad saasta ja haigustega. nad paisuvad võitlemise ajal. kui lümfisõlm ei paisu, vot siis on põhjust muretseda. minul oli vähk ja mitte ükski lümfisõlm ei paisunud. aga kui oli hambajuure põletik, olid lõua all kõik sõlmed paisunud. arsti juurde võiks ikkagi minna, aga paaaaaaaanikat teha pole mõtet!!!!
 
valutu lümfisõlm 09. detsember 2009, kl 11.50
leale
mul ka ei paisu see lümfisõlm , ikka samasuur.
kuidas sul avastati vähk? kas vereproovist ei tulnud midagi välja?
 
lümf 09. detsember 2009, kl 12.24
Minul tekkis ilmselt stressist kaelale suur lümf. Muidu kui haige olen, siis tihti ka lõua all suurenenud. Minu organist kaitseb siis järelikult ennast stressi eest.
 
lea 09. detsember 2009, kl 13.51
vähja ajal ei paisunud lümfisõlmed sellepärast, et minu vähk ei olnud veel verre edasi arenenud. vähk lõigati välja ja oligi kogu moos. nüüd elus ja tervem kui kunagi varem.
 
valutu lümf 09. detsember 2009, kl 14.06
kas sul vereproovist ei leitud midagi? kaua sul see lümf suurenenud oli enne kui välja lõigati?
 
Vikerkaar 28. oktoober 2023, kl 18.43
Tere. Mul mure selline, et mul on juba väga pikemat aega paremal kaelal osas muhud.. mis on üsna väiksed, aga kui käega katsuda on ikka tunda kohe, et on paistes lümf.. käisin perearsti juures ja perearst katsus korra mu kaela ja ütles, et lihas pinge.. aga mingeid uuringuid pole ma teinud.. Ma ei tea kas uskuda perearsti.. aga need muhud kaelal on ikka kaua kestnud.. ja vahel terve kael valutab.. ja vahel ei valita üldse.. tunnen reaalselt muhkusid.. aga väiksed..Ma nüüd mures..et ega ometi ei ole kasvaja.. või on see tingitud stressist? mul olnud juba 1 aasta need muhud.. katsudes annab ikka tunda..ja käisin pererearstil.. Aga ma kuulsin, et mu perearst pole usaldusväärne.. öeldi, et käis üks poiss ka sama perearsti juures.. sama murega.. ta katsus ja ütles lihtsalt, et kõik korras.. aga hiljem selgus, et hoopis vähk.. Palun ande nõu..või lihtsalt vastake.. mis mul võib olla? kas peaksin pöörduma arsti juurde ja laskma teha üldvereproovi? Ma viimasel ajal olen ka üsna närviline.. mida pole ammu esinenud..Ja pidevalt tunnen ennast ärritunud.. ma ei tea enam mis minuga toimub.. Nagu klõps.. ja olen vihane.. mu mees ütleb ka, et vihastan väikeste asjade peale, et miski on minuga valesti.. Aga kaelal on 3 väikest muhku.. ja üks kõva muhk.. mis on nagu väike kivikõva.. palun andke mulle teada.. kas peaksin pöörduma tõsise arsti poole? mida ma tegema peaksin? Kuidas teada saada, et mul pole vähk? Kardan hirmsasti..olen segaduses.. kael annab vahel tunda.. aga kui katsuda.. pole valus.. kui katsun.. on see nagu pehme ja liigub veidi.. aga tunnen ka kivi kõvast väikest tükki.. mis ei liigu.. kui sellele peale vajutada hakkab nagu valu tekkima üle koju kaela osa.. kas on kasvaja või mõni muu haigus? Perearsti ma ei noo ei usu... Tunnen, et miski ikka mäda.. mu enesetunne on halb.. higistan terve öö ja käepesad on alati higised ja külmad..Ja tihti lähen kiiresti närvi.. Mu elukaaslane saab aru, et miski minus on muutnud..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!